Πώς να δημιουργήσετε μια συνέντευξη βίντεο

Οι συνεντεύξεις με βίντεο, ή "ομιλίες", είναι κοινές σε όλους τους τύπους βίντεο , από ντοκιμαντέρ και ειδησεογραφικά μηνύματα μέχρι βίντεο μάρκετινγκ και μαρτυρίες πελατών. Η παραγωγή μιας συνέντευξης βίντεο είναι μια απλή διαδικασία που μπορείτε να ολοκληρώσετε με σχεδόν οποιοδήποτε τύπο οικιακού εξοπλισμού βίντεο.

  1. Προετοιμάστε τον εαυτό σας και το θέμα σας για τη συνέντευξη βίντεο μιλώντας για τις πληροφορίες που πρόκειται να καλύψετε και τις ερωτήσεις που πρόκειται να ζητήσετε. Το θέμα σας θα είναι πιο χαλαρό και η συνέντευξη βίντεο θα πάει πιο ομαλά αν έχετε μιλήσει έξω μπροστά από το χρόνο.
  2. Βρείτε ένα καλό σκηνικό για τη διεξαγωγή της συνέντευξης βίντεο. Στην ιδανική περίπτωση, θα έχετε μια τοποθεσία που να απεικονίζει κάτι σχετικά με το άτομο που κάνετε συνέντευξη, όπως το σπίτι ή το χώρο εργασίας. Βεβαιωθείτε ότι το φόντο είναι ελκυστικό και όχι υπερβολικά γεμάτο.
    1. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε ένα κατάλληλο σκηνικό για τη συνέντευξη βίντεο, μπορείτε πάντα να τοποθετήσετε το θέμα σας μπροστά από έναν κενό τοίχο.
  3. Ανάλογα με τη θέση της συνέντευξης βίντεο, μπορεί να θέλετε να ρυθμίσετε μερικά φώτα. Μια βασική ρύθμιση φωτισμού τριών σημείων μπορεί να βελτιώσει πραγματικά την εμφάνιση της συνέντευξης βίντεο.
    1. Εάν εργάζεστε χωρίς ένα κιτ φωτισμού, χρησιμοποιήστε οποιουσδήποτε λαμπτήρες είναι διαθέσιμοι για να ρυθμίσετε τον φωτισμό. Βεβαιωθείτε ότι το πρόσωπο του ατόμου σας είναι φωτισμένο, χωρίς περιθώρια σκιάς.
  1. Ρυθμίστε την βιντεοκάμερα σας σε τρίποδο σε επίπεδο μάτι με το θέμα της συνέντευξής σας. Η κάμερα θα πρέπει να απέχει μόνο 3 ή 4 πόδια από το θέμα. Με αυτόν τον τρόπο, η συνέντευξη θα είναι περισσότερο σαν μια συζήτηση και λιγότερο σαν μια ανάκριση.
  2. Χρησιμοποιήστε τον προσοφθάλμιο ή το σκόπευτρο της φωτογραφικής μηχανής για να ελέγξετε την έκθεση και το φωτισμό της σκηνής. Πρακτική να πλαισιώνετε το θέμα σας με ευρεία λήψη, μεσαία βολή και από κοντά και να βεβαιωθείτε ότι τα πάντα στο πλαίσιο φαίνονται σωστά.
  3. Στην ιδανική περίπτωση, θα έχετε ένα ασύρματο μικρόφωνο για την καταγραφή της συνέντευξης βίντεο. Κλείστε το μικρόφωνο στο πουκάμισο του υποκειμένου, έτσι ώστε να είναι εκτός λειτουργίας, αλλά παρέχει καθαρό ήχο.
    1. Ένα μικρόφωνο lavaliere δεν θα σας κάνει καλή καταγραφή ζητώντας τις ερωτήσεις συνέντευξης. Χρησιμοποιήστε ένα άλλο μικροσκοπικό μικρόφωνο για τον εαυτό σας ή ένα μικρόφωνο συνδεδεμένο στην κάμερα, εάν θέλετε να καταγράφονται οι ερωτήσεις συνέντευξης καθώς και οι απαντήσεις.
    2. Εάν δεν διαθέτετε μικρόφωνο, μπορείτε πάντα να χρησιμοποιείτε το ενσωματωμένο μικρόφωνο της βιντεοκάμερας για τη συνέντευξη βίντεο. Απλά βεβαιωθείτε ότι η συνέντευξη γίνεται σε έναν ήσυχο χώρο και ότι το θέμα σας μιλάει δυνατά και καθαρά.
  1. Τοποθετήστε τον εαυτό σας ακριβώς δίπλα από τη βιντεοκάμερα στο πλάι με την οθόνη flip-out. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να παρακολουθείτε με προσοχή την εγγραφή βίντεο χωρίς να στρέφετε την προσοχή σας από το θέμα συνέντευξης βίντεο.
    1. Δώστε την υποψηφιότητά σας να σας κοιτάξει, και όχι απευθείας στη φωτογραφική μηχανή. Αυτό θα δώσει τη συνέντευξη σας πιο φυσική εμφάνιση, με το θέμα να κοιτάζει ελαφρώς από την κάμερα.
  2. Πατήστε το αρχείο και αρχίστε να ρωτάτε τις ερωτήσεις συνέντευξης βίντεο. Φροντίστε να δώσετε στο θέμα σας αρκετό χρόνο να σκεφτείτε και να πλαισιώσετε τις απαντήσεις σας. μην περάσετε απλά με μια άλλη ερώτηση στην πρώτη παύση της συνομιλίας.
    1. Ως συνέντευξη, πρέπει να είστε εντελώς ήσυχοι, ενώ το θέμα της συνέντευξης σας απαντά σε ερωτήσεις. Μπορείτε να απαντήσετε με την υποστήριξη και την ενσυναίσθηση κουνώντας ή χαμογελώντας, αλλά κάθε προφορική απάντηση θα κάνει την επεξεργασία της συνέντευξης πολύ δύσκολη.
  3. Αλλάξτε το πλαίσιο ανάμεσα στις ερωτήσεις, ώστε να έχετε μια ποικιλία από πλάγια, μεσαία και κοντινά πλάνα. Αυτό θα διευκολύνει την επεξεργασία διαφορετικών τμημάτων της συνέντευξης, αποφεύγοντας παράλληλα αμήχανες περικοπές .
  1. Όταν ολοκληρώσετε τη συνέντευξη βίντεο, αφήστε την κάμερα να κυλήσει για μερικά επιπλέον λεπτά. Έχω διαπιστώσει ότι οι άνθρωποι χαλαρώνουν όταν τελειώσει και αρχίζουν να μιλάνε πιο άνετα από ό, τι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. Αυτές οι στιγμές μπορούν να αποδώσουν εξαιρετικά ακουστικά.
  2. Ο τρόπος επεξεργασίας της συνέντευξης βίντεο εξαρτάται από το σκοπό της. Εάν είναι καθαρά αρχειακό, μπορείτε απλά να μεταφέρετε ολόκληρη την ταινία σε DVD χωρίς επεξεργασία. Ή, μπορεί να θέλετε να παρακολουθήσετε το βίντεο και να επιλέξετε τις καλύτερες ιστορίες και τα ακουστικά. Μπορείτε να τα τοποθετήσετε σε οποιαδήποτε σειρά, με ή χωρίς αφήγηση, και να προσθέσετε b-roll ή μεταβάσεις για να καλύψετε τυχόν περικοπές άλματος.

Συμβουλές

  1. Βρείτε το συνεντεύκτη σας μια άνετη καρέκλα για να καθίσετε μέσα. Αυτό θα τους βοηθήσει να είναι πιο χαλαρή μπροστά από την κάμερα.
  2. Ζητήστε από τον συνεντευξιαζόμενο σας να αφαιρέσει τυχόν βραχιόλια ή κοσμήματα που θα μπορούσαν να συγκρατηθούν και να διαταράξουν την ηχογράφηση.
  3. Ελέγξτε προσεκτικά το πλαίσιο για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν αντικείμενα φόντου που να εκτοξεύουν πίσω από το κεφάλι του υποκειμένου.

Ο, τι χρειάζεσαι