Κορυφαίοι κανόνες για την επεξεργασία βίντεο

Ακολουθώντας κάποιους απλούς κανόνες για την επεξεργασία βίντεο, μπορείτε να κάνετε τις ταινίες σας να κυκλοφορούν ομαλά, με κλασικό στυλ, χωρίς να καταφεύγετε σε πολλαπλές μεταβάσεις.

Φυσικά, οι κανόνες έγιναν σπασμένοι και οι δημιουργικοί συντάκτες παίρνουν εξαιρετική καλλιτεχνική άδεια. Αλλά, εάν είστε νέοι στην τέχνη της επεξεργασίας βίντεο, μάθετε αυτούς τους κανόνες και θεωρείτε τους ένα θεμέλιο από το οποίο θα αναπτύξετε τις ικανότητές σας.

01 από 10

B-Roll

Το B-roll αναφέρεται σε βίντεο που ορίζουν τη σκηνή, αποκαλύπτουν λεπτομέρειες ή γενικά ενισχύουν την ιστορία. Για παράδειγμα, σε ένα σχολικό παιχνίδι, εκτός από τη λήψη του παιχνιδιού, θα μπορούσατε να παίρνετε έξω από το σχολείο, το πρόγραμμα, τα πρόσωπα των μελών του ακροατηρίου, τα cast cast που κρύβονται στα φτερά ή τις λεπτομέρειες στο κοστούμι.

Αυτά τα κλιπ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν οποιεσδήποτε περικοπές ή ομαλές μεταβάσεις από τη μια σκηνή στην άλλη.

02 από 10

Μην άλμα

Μια περικοπή άλματος εμφανίζεται όταν έχετε δύο διαδοχικές λήψεις με την ίδια ακριβώς ρύθμιση της κάμερας, αλλά μια διαφορά στο θέμα. Συμβαίνει συχνότερα κατά την επεξεργασία συνεντεύξεων και θέλετε να αποκόψετε μερικές λέξεις ή φράσεις που λέει το θέμα.

Εάν αφήσετε τα υπόλοιπα πλάνα δίπλα-δίπλα, το ακροατήριο θα σας προκαλέσει τη μικρή επανατοποθέτηση του θέματος. Αντ 'αυτού, καλύψτε το κομμάτι με κάποιο β-ρολό, ή χρησιμοποιήστε ένα φως.

03 από 10

Μείνετε στο αεροπλάνο σας

Κατά τη λήψη, φανταστείτε ότι υπάρχει μια οριζόντια γραμμή μεταξύ σας και των θεμάτων σας. Τώρα, παραμείνετε στην πλευρά σας της γραμμής. Παρατηρώντας ένα αεροπλάνο 180 μοιρών, διατηρείτε μια προοπτική που είναι πιο φυσική για το κοινό.

Αν επεξεργάζεστε βίντεο που δεν ανταποκρίνεται σε αυτόν τον κανόνα, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε τον κύλινδρο μεταξύ των περικοπών. Με αυτόν τον τρόπο, η αλλαγή στην προοπτική δεν θα είναι τόσο απότομη, αν είναι καθόλου αισθητή. Περισσότερο "

04 από 10

45 μοίρες

Κατά την επεξεργασία μιας σκηνής που έχει τραβηχτεί από πολλές γωνίες κάμερας , προσπαθήστε πάντα να χρησιμοποιήσετε λήψεις που κοιτάζουν το θέμα από τουλάχιστον μια διαφορά 45 μοιρών. Διαφορετικά, οι λήψεις είναι πολύ παρόμοιες και μοιάζουν σχεδόν σαν ένα άλμα στο ακροατήριο.

05 από 10

Κόψτε την κίνηση

Η κίνηση αποσπά το μάτι από την παρατήρηση των κοπών επεξεργασίας. Έτσι, όταν κόβετε από μια εικόνα σε μια άλλη, προσπαθήστε πάντα να το κάνετε όταν το θέμα είναι σε κίνηση. Για παράδειγμα, η κοπή από την κεφαλή στρέψης σε μια θύρα ανοίγματος είναι πολύ πιο ομαλή από το κόψιμο από ένα ακίνητο κεφάλι σε μια πόρτα που πρόκειται να ανοιχτεί.

06 από 10

Αλλάξτε τα εστιακά μήκη

Όταν έχετε δύο λήψεις του ίδιου αντικειμένου, είναι εύκολο να κόψετε μεταξύ στενών και ευρείας γωνίας. Έτσι, όταν φωτογραφίζετε μια συνέντευξη ή μια μακρά εκδήλωση όπως ένας γάμος, είναι καλή ιδέα να αλλάζετε περιστασιακά εστιακά μήκη. Μια ευρεία λήψη και μια κοντινή κονσόλα μπορούν να κοπούν μαζί, επιτρέποντάς σας να επεξεργαστείτε τμήματα έξω και να αλλάξετε τη σειρά των λήψεων χωρίς προφανείς περικοπές άλματος.

07 από 10

Κόψτε τα παρόμοια στοιχεία

Υπάρχει μια περικοπή στο Apocalypse Now από έναν περιστρεφόμενο ανεμιστήρα οροφής σε ένα ελικόπτερο. Οι σκηνές αλλάζουν δραματικά, αλλά τα οπτικά παρόμοια στοιχεία κάνουν για μια ομαλή, δημιουργική περικοπή.

Μπορείτε να κάνετε το ίδιο πράγμα στα βίντεό σας. Κόβουμε από ένα λουλούδι σε μια γαμήλια τούρτα στο boutenier του γαμπρού ή κάνουμε κλίση μέχρι τον γαλάζιο ουρανό από μια σκηνή και έπειτα από τον ουρανό σε μια διαφορετική σκηνή.

08 από 10

Σκουπίζω

Όταν το πλαίσιο γεμίζει με ένα στοιχείο (όπως το πίσω μέρος ενός μαύρου σακάκι κοστούμι), καθιστά εύκολο να κοπεί σε μια εντελώς διαφορετική σκηνή, χωρίς να χτυπήσει το κοινό. Μπορείτε να ρυθμίσετε τους εαυτούς σας κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων ή απλά να επωφεληθείτε όταν συμβαίνουν φυσικά.

09 από 10

Ταιριάξτε τη σκηνή

Η ομορφιά της επεξεργασίας είναι ότι μπορείτε να τραβήξετε στιγμιότυπα εκτός βλαστών ή σε ξεχωριστές στιγμές και να τα κόψετε έτσι ώστε να εμφανίζονται ως μία συνεχής σκηνή. Για να γίνει αυτό αποτελεσματικά, όμως, τα στοιχεία στα πλάνα πρέπει να ταιριάζουν.

Για παράδειγμα, ένα θέμα που εξέρχεται από το σωστό πλαίσιο θα πρέπει να εισέλθει στο επόμενο πλαίσιο λήψης αριστερά. Διαφορετικά, φαίνεται ότι γύρισαν και βαδίζουν προς την άλλη κατεύθυνση. Ή, αν το θέμα κρατά κάτι σε μια βολή, μην κόβετε απευθείας σε ένα πλάνο από αυτά με άδειο χέρι.

Εάν δεν έχετε τα σωστά λήμματα για να πραγματοποιήσετε προσαρμοζόμενες επεξεργασίες, εισαγάγετε κάποια μπλοκ μεταξύ τους.

10 από 10

Κίνησε τον εαυτό σου

Τελικά, κάθε περικοπή πρέπει να είναι κίνητρο. Θα πρέπει να υπάρχει ένας λόγος που θέλετε να μεταβείτε από τη μία σκηνή ή τη γωνία της κάμερας στην άλλη. Μερικές φορές αυτό το κίνητρο είναι απλό, όπως «η φωτογραφική μηχανή κούνησε» ή «κάποιος περπάτησε μπροστά από την κάμερα».

Στην ιδανική περίπτωση, όμως, τα κίνητρά σας για κοπή θα πρέπει να είναι η προώθηση της αφηγηματικής αφήγησης του βίντεό σας.