Πώς να μοιραστείτε εύκολα την οθόνη Mac σας

Μηνύματα και iChat έχουν δυνατότητες κοινής χρήσης οθόνης

Τα μηνύματα, καθώς και ο προηγούμενος πελάτης ανταλλαγής μηνυμάτων iChat που αντικατέστησαν τα μηνύματα, έχουν μια μοναδική λειτουργία που σας επιτρέπει να μοιράζεστε την επιφάνεια εργασίας Mac με ένα μήνυμα ή φίλο iChat. Η κοινή χρήση οθόνης σάς επιτρέπει να προβάλλετε την επιφάνεια εργασίας σας ή να ζητήσετε βοήθεια από το φίλο σας για κάποιο πρόβλημα. Αν το επιτρέπετε, μπορείτε επίσης να αφήσετε τον φίλο σας να ελέγξει το Mac σας, κάτι που μπορεί να σας βοηθήσει πολύ εάν ο φίλος σας σας δείξει πώς να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή, μια λειτουργία του OS X ή απλά να σας βοηθήσουμε να αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα.

Αυτή η συνεργατική κοινή χρήση οθόνης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για την αντιμετώπιση προβλημάτων με έναν φίλο. Παρέχει επίσης έναν μοναδικό τρόπο για να διδάξετε στους άλλους πώς να χρησιμοποιήσουν μια εφαρμογή Mac . Όταν μοιράζεστε την οθόνη κάποιου, είναι ακριβώς όπως κάθονται στον υπολογιστή του. Μπορείτε να αποκτήσετε έλεγχο και να εργαστείτε με αρχεία, φακέλους και εφαρμογές, οτιδήποτε είναι διαθέσιμο στο σύστημα κοινόχρηστων Mac. Μπορείτε επίσης να επιτρέψετε σε κάποιον να μοιραστεί την οθόνη σας.

Ρύθμιση κοινής χρήσης οθόνης

Προτού μπορέσετε να ζητήσετε από κάποιον να μοιραστεί την οθόνη του Mac σας, πρέπει πρώτα να ρυθμίσετε την κοινή χρήση οθόνης Mac. Η διαδικασία είναι αρκετά απλή? μπορείτε να βρείτε οδηγίες εδώ: Κοινόχρηστη οθόνη Mac - Μοιραστείτε την οθόνη Mac στο δίκτυό σας .

Μόλις ενεργοποιήσετε την κοινή χρήση οθόνης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα Μηνύματα ή το iChat για να επιτρέψετε σε άλλους να προβάλουν το Mac σας ή να προβάλετε το Mac σε κάποιον άλλο.

Γιατί να χρησιμοποιείτε μηνύματα ή iChat για κοινή χρήση οθόνης;

Ούτε τα μηνύματα ούτε το iChat εκτελούν την κοινή χρήση οθόνης . Αντίθετα, η διαδικασία χρησιμοποιεί τους ενσωματωμένους υπολογιστές VNC (Virtual Network Computing) και διακομιστές στον Mac σας. Λοιπόν, γιατί να χρησιμοποιείτε τις εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων για να ξεκινήσετε την κοινή χρήση της οθόνης;

Χρησιμοποιώντας τις εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, μπορείτε να μοιραστείτε την οθόνη του Mac μέσω Internet. Ακόμα καλύτερα, δεν χρειάζεται να ρυθμίσετε την προώθηση των θυρών , τα τείχη προστασίας ή το δρομολογητή σας. Εάν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα Μηνύματα ή το iChat με τον απομακρυσμένο φίλο σας, τότε η κοινή χρήση οθόνης θα πρέπει να λειτουργεί (υποθέτοντας ότι υπάρχει μια αρκετά γρήγορη σύνδεση δικτύου μεταξύ των δύο σας).

Τα μηνύματα ή η κοινή χρήση οθόνης iChat δεν μπορούν εύκολα να χρησιμοποιηθούν για απομακρυσμένη πρόσβαση στο δικό σας Mac, καθώς και οι δύο εφαρμογές μηνυμάτων υποθέτουν ότι υπάρχει κάποιος που υπάρχει και στις δύο μηχανές για να ξεκινήσει και να δεχτεί τη διαδικασία κοινής χρήσης της οθόνης. Αν επιχειρήσετε να χρησιμοποιήσετε τα Μηνύματα ή το iChat για να συνδεθείτε στο Mac σας ενώ βρίσκεστε στο δρόμο, δεν θα υπάρχει κανένας στο Mac σας να δεχτεί το αίτημα σύνδεσης. Έτσι, αποθηκεύστε τις εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων για κοινή χρήση οθόνης μεταξύ εσάς και άλλου ατόμου. υπάρχουν και άλλες μέθοδοι κοινής χρήσης οθόνης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όταν θέλετε να συνδέεστε εξ αποστάσεως με το δικό σας Mac.

Κοινή χρήση οθόνης χρησιμοποιώντας μηνύματα

  1. Εκκινήστε μηνύματα, που βρίσκονται στο φάκελο / εφαρμογές. Μπορεί επίσης να υπάρχει στο Dock.
  2. Ξεκινήστε μια συζήτηση με τον φίλο σας ή επιλέξτε μια συνομιλία που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.
  3. Τα μηνύματα κάνουν χρήση του Apple ID και του iCloud για να ξεκινήσουν τη διαδικασία κοινής χρήσης της οθόνης, ώστε η κοινή χρήση οθόνης με τα Μηνύματα να μην λειτουργεί για τους τύπους λογαριασμών Bonjour ή άλλους λογαριασμούς μηνυμάτων. μόνο με τους τύπους λογαριασμών της Apple ID.
  4. Στην επιλεγμένη συνομιλία, κάντε κλικ στο κουμπί Λεπτομέρειες στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου συνομιλίας.
  5. Από το αναδυόμενο παράθυρο που ανοίγει, κάντε κλικ στο κουμπί Κοινή χρήση οθόνης. Μοιάζει με δύο μικρές οθόνες.
  6. Θα εμφανιστεί ένα δεύτερο αναδυόμενο μενού, το οποίο θα σας επιτρέψει να επιλέξετε την πρόσκληση για να μοιραστείτε την οθόνη μου ή την οθόνη υποβολής αιτήματος για κοινή χρήση.
  7. Κάντε την κατάλληλη επιλογή, ανάλογα με το αν θέλετε να μοιραστείτε την οθόνη του Mac σας ή να δείτε την οθόνη του φίλου σας.
  8. Μια ειδοποίηση θα αποσταλεί στον φίλο, ενημερώνοντάς τους ότι είτε έχουν προσκληθεί να δουν την οθόνη σας, είτε ότι ζητάτε να δείτε την οθόνη τους.
  9. Ο φίλος μπορεί στη συνέχεια να επιλέξει να δεχθεί ή να αρνηθεί την αίτηση.
  1. Υποθέτοντας ότι αποδέχονται το αίτημα, η κοινή χρήση οθόνης θα ξεκινήσει.
  2. Ο φίλος που βλέπει την επιφάνεια εργασίας του Mac σας μπορεί μόνο να δει αρχικά την επιφάνεια εργασίας και δεν θα μπορεί να αλληλεπιδρά απευθείας με το Mac σας. Μπορούν, ωστόσο, να ζητήσουν τη δυνατότητα ελέγχου του Mac σας επιλέγοντας την επιλογή Control στο παράθυρο Sharing Screen.
  3. Θα δείτε μια ειδοποίηση ότι ο έλεγχος έχει ζητηθεί. Μπορείτε να αποδεχτείτε ή να απορρίψετε το αίτημα.
  4. Οποιοδήποτε από τα συμβαλλόμενα μέρη μπορεί να τερματίσει την κοινή χρήση της οθόνης κάνοντας κλικ στο εικονίδιο διπλής οθόνης που αναβοσβήνει στη γραμμή μενού και, στη συνέχεια, επιλέγοντας "End Sharing" από το αναπτυσσόμενο μενού.

Μοιραστείτε την οθόνη του Mac με έναν φίλο iChat

  1. Αν δεν το έχετε κάνει ήδη, ξεκινήστε το iChat.
  2. Στο παράθυρο λίστας iChat, επιλέξτε έναν από τους φίλους σας. Δεν χρειάζεται να έχετε συνομιλία σε εξέλιξη, αλλά ο φίλος πρέπει να είναι συνδεδεμένος και πρέπει να τον επιλέξετε στο παράθυρο λίστας iChat.
  3. Επιλέξτε Buddies, Μοιραστείτε την οθόνη μου με (το όνομα του φίλου σας).
  4. Ένα παράθυρο κατάστασης κοινής χρήσης οθόνης θα ανοίξει στο Mac σας, λέγοντας "Αναμονή για απάντηση από (τον φίλο σας)."
  5. Μόλις ο φίλος σας αποδεχτεί το αίτημα να μοιραστεί την οθόνη σας, θα δείτε ένα μεγάλο banner στην επιφάνεια εργασίας σας που λέει "Κοινή χρήση οθόνης με το όνομα του φίλου". Μετά από μερικά δευτερόλεπτα, το banner θα εξαφανιστεί, καθώς ο φίλος σας αρχίζει να βλέπει την επιφάνεια εργασίας σας από απόσταση.
  6. Μόλις κάποιος αρχίσει να μοιράζεται την επιφάνεια εργασίας σας, έχουν τα ίδια δικαιώματα πρόσβασης όπως εσείς. Μπορούν να αντιγράψουν, να μετακινήσουν και να διαγράψουν αρχεία, να εκκινήσουν ή να κλείσουν εφαρμογές και να αλλάξουν τις προτιμήσεις του συστήματος. Θα πρέπει να μοιράζεστε την οθόνη σας μόνο με κάποιον που εμπιστεύεστε.
  7. Για να τερματίσετε την κοινή χρήση της οθόνης, επιλέξτε Buddies, End Share Sharing.

Προβολή οθόνης ενός φίλου με χρήση του iChat

  1. Αν δεν το έχετε κάνει ήδη, ξεκινήστε το iChat.
  2. Στο παράθυρο λίστας iChat, επιλέξτε έναν από τους φίλους σας. Δεν χρειάζεται να έχετε συνομιλία σε εξέλιξη, αλλά ο φίλος πρέπει να είναι συνδεδεμένος και πρέπει να τον επιλέξετε στο παράθυρο λίστας iChat.
  3. Επιλέξτε Buddies, Ask to Share (Ονομα του φίλου σας).
  4. Θα σταλεί ένα αίτημα στον φίλο σας ζητώντας την άδεια να μοιραστείτε την οθόνη του / της.
  5. Αν αποδεχτούν το αίτημα, η επιφάνεια εργασίας σας θα συρρικνωθεί σε προβολή μικρογραφιών και η επιφάνεια εργασίας του φίλου σας θα ανοίξει σε ένα μεγάλο κεντρικό παράθυρο.
  6. Μπορείτε να εργαστείτε στην επιφάνεια εργασίας του φίλου σας όπως ακριβώς ήταν και ο δικός σας Mac. Ο φίλος σας θα δει όλα όσα κάνετε, συμπεριλαμβανομένου του να βλέπετε το ποντίκι να κινείται γύρω από την οθόνη του. Ομοίως, θα δείτε κάτι που κάνει ο φίλος σας. μπορείτε ακόμη και να πάρετε σε μια ρυμούλκηση του πολέμου πάνω από το κοινό δείκτη του ποντικιού.
  7. Μπορείτε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ των δύο υπολογιστών γραφικών, του φίλου σας και του δικού σας, κάνοντας κλικ στο παράθυρο για οποιαδήποτε επιφάνεια εργασίας θέλετε να εργαστείτε. Επίσης, μπορείτε να μεταφέρετε αρχεία μεταξύ των δύο επιφανειών.

Μπορείτε να κλείσετε την προβολή της επιφάνειας εργασίας του φίλου σας μεταβαίνοντας στην επιφάνεια εργασίας σας, επιλέγοντας Buddies, End Share Sharing. Μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ στο κουμπί κλεισίματος στην προβολή μικρογραφιών της επιφάνειας εργασίας του φίλου σας.