Πώς να εγκαταστήσετε τις επεκτάσεις LibreOffice για να λάβετε περισσότερα

Επεκτάσεις Προσθήκη νέων λειτουργιών σε προγράμματα LibreOffice

Οι επεκτάσεις μπορούν να εγκατασταθούν στην έκδοση του LibreOffice για να επεκτείνουν τις δυνατότητες των βασικών προγραμμάτων όπως Writer (επεξεργασίας κειμένου), Calc (υπολογιστικά φύλλα), Impress (παρουσιάσεις), Draw (διανυσματικά γραφικά), Βάση (βάση δεδομένων) .

Για αναφορά, οι χρήστες του Microsoft Office μπορούν να συγκρίνουν τις επεκτάσεις με τα πρόσθετα και τις εφαρμογές . Με άλλα λόγια, η επέκταση εμφανίζεται συνήθως στο μενού ή τη γραμμή εργαλείων στην οποία εφαρμόζεται. Με αυτόν τον τρόπο, οι επεκτάσεις είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσαρμόσετε και να προσθέσετε εύρος στα αγαπημένα σας προγράμματα LibreOffice.

Νέα στο LibreOffice; Ανατρέξτε σε αυτήν την Έκθεση εικόνων των προγραμμάτων LibreOffice και All About Microsoft Office

1. Βρείτε μια επέκταση από έναν ιστότοπο στο διαδίκτυο.

Αυτές οι επεκτάσεις είναι διαθέσιμες από ιστότοπους τρίτου μέρους ή από τον ιστότοπο του LibreOffice Extensions του ίδιου του εγγράφου.

Σημείωση: Αυτή η αναζήτηση μπορεί να διαρκέσει πολύ χρόνο, ώστε να σας βοηθήσουμε να βρείτε πιο γρήγορα τις επεκτάσεις, έχω δημιουργήσει αυτές τις συλλογές προτάσεων:

Βελτιώστε το LibreOffice με Δωρεάν Επεκτάσεις για Επιχειρήσεις

Βελτιώστε το LibreOffice με Δωρεάν Επεκτάσεις για Συγγραφείς και Communicators

Βελτιώστε το LibreOffice με Δωρεάν Επεκτάσεις για Εκπαίδευση

Σας προτείνουμε να βρείτε επεκτάσεις από μια αξιόπιστη πηγή. Θυμηθείτε, οποιαδήποτε στιγμή κάνετε λήψη αρχείων στον υπολογιστή σας, θα πρέπει να το θεωρήσετε ως πιθανό κίνδυνο ασφαλείας.

Επίσης, ελέγχετε πάντοτε αν ισχύουν οι άδειες για τις επεκτάσεις και αν είναι ελεύθερες-πολλές είναι, αλλά όχι όλες.

2. Κατεβάστε το αρχείο επέκτασης.

Πραγματοποιήστε το, αποθηκεύοντάς το σε έναν χώρο που θα θυμάστε στον υπολογιστή ή τη συσκευή σας.

3. Ανοίξτε ένα πρόγραμμα LibreOffice για το οποίο έχει κατασκευαστεί η επέκταση.

4. Ανοίξτε το Διαχειριστή επέκτασης.

Επιλέξτε Εργαλεία - Διαχειριστής επέκτασης - Προσθήκη - Εντοπίστε από πού αποθηκεύσατε το αρχείο - Επιλέξτε το αρχείο - Ανοίξτε το αρχείο .

5. Ολοκληρώστε την εγκατάσταση.

Για να ολοκληρώσετε την εγκατάσταση, αποδεχτείτε τη συμφωνία άδειας χρήσης εάν συμφωνείτε με τους όρους. Μπορεί να χρειαστεί να μετακινηθείτε χρησιμοποιώντας την πλαϊνή μπάρα για να δείτε το κουμπί Αποδοχή .

6. Επανεκκινήστε το LibreOffice.

Κλείστε το LibreOffice, στη συνέχεια ανοίξτε ξανά για να δείτε τη νέα επέκταση στο Διαχειριστή επέκτασης.

Πώς να αντικαταστήσετε ή να ενημερώσετε μια επέκταση

Μερικές φορές μπορεί να ξεχάσετε ότι έχετε εγκαταστήσει μια συγκεκριμένη επέκταση ή ίσως θέλετε να ενημερώσετε ένα παλιό.

Για να το κάνετε αυτό, απλώς ακολουθήστε τα ίδια βήματα για την εγκατάσταση του LibreOffice Extensions, ακριβώς επάνω. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, θα δείτε μια οθόνη που σας ζητά να συμφωνήσετε να αντικαταστήσετε την παλαιότερη έκδοση με αυτήν την ενημερωμένη.

Ο σύνδεσμος "Λήψη περισσότερων επεκτάσεων"

Ανάλογα με το αν είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο ή όχι, θα πρέπει να μπορείτε να βρείτε περισσότερες επεκτάσεις με έναν άλλο τρόπο. Αυτό μπορεί να επιταχύνει τα πράγματα αν ψάχνετε να κατεβάσετε μια δέσμη των επεκτάσεων.

Από το ίδιο παράθυρο διαλόγου Διαχειριστή επέκτασης που αναφέρεται στα παραπάνω βήματα, μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ στο δικαίωμα στην ηλεκτρονική τοποθεσία που προσφέρει περισσότερες επεκτάσεις του LibreOffice. Απλώς αναζητήστε το σύνδεσμο Get More Extensions Online και αρχίστε να κατεβάζετε οτιδήποτε ενδιαφέρεστε να προσθέσετε στις εφαρμογές LibreOffice.

Εγκατάσταση για έναν ή για όλους τους χρήστες

Οι οργανισμοί ή οι επιχειρήσεις, ειδικότερα, μπορεί να ενδιαφέρονται να επιλέξουν ορισμένες επεκτάσεις να εφαρμόζονται μόνο σε έναν χρήστη και όχι σε ολόκληρη την ομάδα. Για το λόγο αυτό, οι διαχειριστές πρέπει να αποφασίσουν πρίν εγκαταστήσουν ή αντικαταστήσουν τις επεκτάσεις αν θα επιλέξουν την επιλογή Μόνο για μένα ή για όλους τους χρήστες που θα εμφανιστούν κατά την εγκατάσταση. Μπορείτε να επιλέξετε Για όλους τους Χρήστες μόνο αν έχετε δικαιώματα διαχειριστή.

Σχετικά με τη μορφή αρχείου .OXT για τις Επεκτάσεις LibreOffice

Αυτά τα αρχεία βρίσκονται στη μορφή αρχείου .OXT. Αυτός ο τύπος μορφής μπορεί να χρησιμεύσει ως περιτύλιγμα για πολλά αρχεία που μπορεί να σχετίζονται με μια επέκταση.