Κοινή χρήση οθόνης σε άλλη επιφάνεια εργασίας Mac

Υπάρχει περισσότερος από ένας τρόπος για να συνδεθείτε σε μια επιφάνεια εργασίας του Remote Mac

Η δυνατότητα κοινής χρήσης οθόνης είναι ενσωματωμένη στο Mac. Με αυτό, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε μια επιφάνεια εργασίας του απομακρυσμένου υπολογιστή Mac και να προβάλετε και να χειριστείτε αρχεία, φακέλους και εφαρμογές, σαν να κάνατε μπροστά από το απομακρυσμένο Mac.

Αυτό κάνει την οθόνη Mac να μοιράζεται μια εφαρμογή go-to κάθε φορά που χρειάζεστε πρόσβαση σε ένα απομακρυσμένο Mac . Για παράδειγμα, είναι ωραίο να βοηθήσετε κάποιον να αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα, όπως να βοηθήσει στην επιδιόρθωση ενός ελαττωματικού δίσκου . Με την κοινή χρήση οθόνης Mac, μπορείτε να δείτε ακριβώς τι συμβαίνει στο απομακρυσμένο Mac και να βοηθήσετε στη διάγνωση και επίλυση του προβλήματος. Η κοινή χρήση οθόνης Mac είναι επίσης ένας εξαιρετικός τρόπος πρόσβασης σε έγγραφα και εφαρμογές στο Mac σας όταν βρίσκεστε σε άλλη τοποθεσία. Ας υποθέσουμε ότι χρησιμοποιείτε το Quicken για να παρακολουθείτε και να διαχειρίζεστε τα οικονομικά της οικογένειάς σας. Θα ήταν ωραίο αν μπορούσατε να ενημερώσετε τα αρχεία Quicken από οποιοδήποτε Mac έχετε στο σπίτι, αλλά το Quicken δεν σχεδιάστηκε για πολλούς χρήστες που έχουν πρόσβαση στα ίδια αρχεία δεδομένων. Έτσι, όταν κάθεστε στο κρησφύγετο και αποφασίζετε να κάνετε μια ηλεκτρονική αγορά, πρέπει να θυμηθείτε να σηκωθείτε και να πάτε στο γραφείο στο σπίτι και να ενημερώσετε το λογαριασμό Quicken.

Με την κοινή χρήση οθόνης Mac, μπορείτε να φέρετε το Mac στο σπίτι σας στην τρέχουσα οθόνη σας, να ξεκινήσετε το Quicken και να ενημερώσετε τους λογαριασμούς σας, χωρίς να μετακινηθείτε από το den.

Ρύθμιση κοινής χρήσης οθόνης Mac

Προτού μπορέσετε να μοιραστείτε την επιφάνεια εργασίας του Mac με άλλους, πρέπει να ενεργοποιήσετε την κοινή χρήση οθόνης. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τις οδηγίες αυτού του οδηγού: Κοινή χρήση οθονών Mac - Μοιραστείτε την οθόνη Mac στο δίκτυό σας .

Πρόσβαση σε επιτραπέζιους υπολογιστές Mac Remote

Τώρα που έχετε ρυθμίσει το Mac ώστε να επιτρέπει την κοινή χρήση οθόνης, ήρθε η ώρα να κάνετε μια σύνδεση κοινής χρήσης οθόνης.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αποκτήσετε πρόσβαση σε μια άλλη επιφάνεια εργασίας Mac. Σε αυτό το άρθρο, θα χρησιμοποιήσουμε το μενού Connect to Server του Finder, το οποίο απαιτεί να γνωρίζετε το όνομα ή τη διεύθυνση IP του Mac με τον οποίο θέλετε να συνδεθείτε.

Υπάρχουν και άλλες μέθοδοι σύνδεσης με μια απομακρυσμένη οθόνη Mac, αν αυτή η μέθοδος Finder δεν σας αρέσει. μπορείτε να ελέγξετε τις εναλλακτικές μεθόδους από την ακόλουθη λίστα:

Κοινή χρήση οθών Mac Με την πλευρική γραμμή Finder - Η πλαϊνή μπάρα μπορεί να παρουσιάσει όλες τις κοινόχρηστες συσκευές στο τοπικό σας δίκτυο, συμπεριλαμβανομένων τυχόν δικτυωμένων Mac.

Πώς να μοιραστείτε εύκολα την οθόνη του Mac σας - Η φόρτωση οθόνης μπορεί να πραγματοποιηθεί χρησιμοποιώντας το iChat ή Μηνύματα για να ξεκινήσει η σύνδεση. Όλα αυτά είναι απαραίτητα για να έχετε μια συνομιλία στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων με τον χρήστη του Mac με τον οποίο θέλετε να συνδεθείτε.

Πρόσβαση σε επιτραπέζιους επιτραπέζιους υπολογιστές Mac χρησιμοποιώντας το μενού "Σύνδεση με διακομιστή" του Finder

Το Finder διαθέτει μια επιλογή Σύνδεση με διακομιστή που βρίσκεται κάτω από το μενού Μετάβαση. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτήν την επιλογή για να συνδεθούμε σε ένα Mac με ενεργοποιημένη την κοινή χρήση οθόνης. Μπορεί να αναρωτιέστε γιατί η κοινή χρήση οθόνης είναι διαθέσιμη από το μενού Connect to Server. η απάντηση είναι ότι η κοινή χρήση οθόνης χρησιμοποιεί ένα μοντέλο πελάτη / διακομιστή. Όταν ενεργοποιείτε την κοινή χρήση οθόνης, ενεργοποιείτε τον διακομιστή VNC (Virtual Network Connection) του Mac.

Για να πραγματοποιήσετε τη σύνδεση, κάντε τα εξής:

  1. Βεβαιωθείτε ότι το Finder είναι η πρώτη εφαρμογή κάνοντας κλικ στην επιφάνεια εργασίας ή κάνοντας κλικ σε ένα παράθυρο Finder.
  2. Επιλέξτε "Σύνδεση με διακομιστή" από το μενού Finder's Go.
  3. Στο παράθυρο Σύνδεση με διακομιστή, εισαγάγετε είτε τη διεύθυνση είτε το όνομα δικτύου του προορισμού Mac, με την ακόλουθη μορφή: vnc: //numeric.address.ofthe.mac Για παράδειγμα: vnc: //192.168.1.25
    1. ή
    2. vnc: // MyMacsName όπου MyMacsName είναι το όνομα δικτύου του Mac προορισμού. Εάν δεν γνωρίζετε το όνομα δικτύου, μπορείτε να βρείτε το όνομα που εμφανίζεται στο παράθυρο προτιμήσεων κοινής χρήσης του Mac με το οποίο προσπαθείτε να συνδεθείτε (Δείτε την ενότητα Ρύθμιση κοινής χρήσης οθόνης Mac παραπάνω).
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί Σύνδεση.
  5. Ανάλογα με τον τρόπο ρύθμισης της κοινής χρήσης της οθόνης Mac , μπορεί να σας ζητηθεί ένα όνομα και ένας κωδικός πρόσβασης. Καταχωρίστε τις κατάλληλες πληροφορίες και κάντε κλικ στην επιλογή Σύνδεση.
  6. Ένα νέο παράθυρο θα ανοίξει, εμφανίζοντας την επιφάνεια εργασίας της Mac προορισμού.
  7. Μετακινήστε το δρομέα του ποντικιού στο παράθυρο της επιφάνειας εργασίας.

Τώρα μπορείτε να αλληλεπιδράσετε με την απομακρυσμένη επιφάνεια εργασίας σαν να κάνατε μπροστά από αυτό το Mac. Ενώ η κοινή χρήση οθόνης σας επιτρέπει να δείτε τι συμβαίνει στην απομακρυσμένη οθόνη, μπορείτε επίσης να πάρετε τον έλεγχο, να εκκινήσετε εφαρμογές, να χειριστείτε αρχεία, μπορεί να αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα με την απόδοση εφαρμογών που εκτελούνται από απόσταση. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει το βίντεο και τον ήχο να είναι εκτός συγχρονισμού ή τραύλισμα, καθιστώντας την κοινή χρήση της οθόνης μια κακή επιλογή για την παρακολούθηση μιας ταινίας σε ένα απομακρυσμένο Mac.

Διαφορετικά, η κοινή χρήση οθόνης λειτουργεί σχεδόν σαν να ήσασταν φυσικά στο απομακρυσμένο Mac.