Επισκευάστε τις μονάδες Mac σας με την πρώτη βοήθεια του βοηθητικού προγράμματος δίσκου

Το OS X El Capitan άλλαξε την λειτουργία της πρώτης βοήθειας του βοηθητικού προγράμματος δίσκου

Η δυνατότητα πρώτης βοήθειας του βοηθητικού προγράμματος Disk Utility είναι σε θέση να ελέγξει την υγεία ενός δίσκου και, αν χρειαστεί, να επιδιορθώσει τις δομές δεδομένων της μονάδας δίσκου για να αποτρέψει τα μικρά προβλήματα να μετατραπούν σε σημαντικά ζητήματα.

Με την έλευση του OS X El Capitan , η Apple έκανε κάποιες αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η λειτουργία First Aid του Disk Utility . Η κύρια αλλαγή είναι ότι η Πρώτη Βοήθεια δεν έχει πλέον τη δυνατότητα να επαληθεύσει μια κίνηση ανεξάρτητα από την επισκευή της. Τώρα όταν εκτελείτε Πρώτες Βοήθειες, το Disk Utility θα επαληθεύσει την επιλεγμένη μονάδα δίσκου και αν εντοπιστούν σφάλματα, επιχειρεί αυτόματα να διορθώσει τα προβλήματα. Πριν από τον El Capitan, μπορείτε απλώς να εκτελέσετε τη διαδικασία Επαλήθευση από μόνη της και, στη συνέχεια, να αποφασίσετε εάν θέλετε να επιχειρήσετε επισκευές.

Disk First Aid και Drive Startup

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την Πρώτη Βοήθεια του Disk Utility στη μονάδα εκκίνησης του Mac σας. Ωστόσο, για να πραγματοποιήσει η Πρώτη Βοήθεια οποιεσδήποτε επισκευές, ο επιλεγμένος όγκος πρέπει πρώτα να μη τοποθετηθεί. Η μονάδα εκκίνησης του Mac σας δεν μπορεί να αποσυνδεθεί από τη στιγμή που είναι σε χρήση, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να ξεκινήσετε το Mac σας από μια άλλη συσκευή εκκίνησης. Αυτό μπορεί να είναι οποιαδήποτε μονάδα δίσκου που έχει εγκατεστημένο ένα bootable αντίγραφο του OS X. εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον τόμο ανάκτησης HD που δημιούργησε το OS X όταν ήταν εγκατεστημένο στο Mac σας.

Θα σας δώσουμε οδηγίες για τη χρήση της πρώτης βοήθειας του Disk Utility σε έναν μη εκκίνησης τόμο και στη συνέχεια για τη χρήση First Aid όταν χρειαστεί να επισκευάσετε τον τόμο εκκίνησης του Mac. Οι δύο μέθοδοι είναι παρόμοιες. η κύρια διαφορά είναι η ανάγκη εκκίνησης από έναν άλλο τόμο αντί της κανονικής εκκίνησης. Στο παράδειγμά μας, θα χρησιμοποιήσουμε τον τόμο Recovery HD που δημιουργήθηκε όταν εγκαταστήσατε το OS X.

Πρώτες βοήθειες με τόνο μη εκκίνησης

  1. Εκκινήστε το Disk Utility, το οποίο βρίσκεται στο / Applications / Utilities /.
  2. Επειδή πιθανότατα θα χρησιμοποιείτε το Disk Utility περιστασιακά, σας προτείνω να το προσθέσετε στο Dock , για να διευκολύνετε την πρόσβαση στο μέλλον.
  3. Το παράθυρο του βοηθητικού προγράμματος Disk εμφανίζεται ως τρεις πίνακες. Από το επάνω μέρος του παραθύρου υπάρχει μια μπάρα κουμπιών που περιλαμβάνει λειτουργίες που χρησιμοποιούνται συνήθως, συμπεριλαμβανομένης της First Aid. Στα αριστερά υπάρχει μια πλαϊνή μπάρα που εμφανίζει όλους τους τοποθετημένους τόμους που είναι συνδεδεμένοι στο Mac σας. στο δεξιό είναι το κύριο παράθυρο, το οποίο εμφανίζει πληροφορίες από την τρέχουσα επιλεγμένη δραστηριότητα ή συσκευή.
  4. Χρησιμοποιήστε την πλαϊνή μπάρα για να επιλέξετε την ένταση που θέλετε να εκτελέσετε το First Aid on. Οι τόμοι είναι τα στοιχεία ακριβώς κάτω από το κύριο όνομα μιας συσκευής. Για παράδειγμα, ενδέχεται να έχετε καταχωρηθεί μια μονάδα δίσκου Western Digital, με δύο τόμους που ονομάζονται Macintosh HD και Music.
  5. Το δεξιό παράθυρο θα εμφανίσει πληροφορίες σχετικά με την επιλεγμένη ένταση , συμπεριλαμβανομένου του μεγέθους και του μεγέθους του χρησιμοποιούμενου χώρου.
  6. Με την ένταση που θέλετε να επαληθεύσετε και να επιδιορθώσετε, κάντε κλικ στο πλήκτρο First Aid στο επάνω τμήμα.
  7. Θα εμφανιστεί ένα αναπτυσσόμενο φύλλο, το οποίο θα σας ρωτήσει αν θέλετε να εκτελέσετε την Πρώτη Βοήθεια στον επιλεγμένο τόμο. Κάντε κλικ στην επιλογή Εκτέλεση για να ξεκινήσετε τη διαδικασία επαλήθευσης και επισκευής
  1. Το αναπτυσσόμενο φύλλο θα αντικατασταθεί από ένα άλλο φύλλο που θα δείχνει την κατάσταση της διαδικασίας επαλήθευσης και επισκευής. Θα περιλαμβάνει ένα μικρό τρίγωνο αποκάλυψης στην κάτω αριστερή πλευρά του φύλλου. Κάντε κλικ στο τρίγωνο για να εμφανίσετε λεπτομέρειες.
  2. Οι λεπτομέρειες θα αποκαλύψουν τα βήματα που λαμβάνονται από τη διαδικασία επαλήθευσης και επισκευής. Τα πραγματικά μηνύματα που εμφανίζονται θα διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο του προς έλεγχο ή επισκευασμένου όγκου. Οι τυπικές μονάδες δίσκου ενδέχεται να εμφανίζουν πληροφορίες σχετικά με τα αρχεία καταλόγων, την ιεραρχία καταλόγων και τα αρχεία πολλαπλών συνδέσμων, ενώ οι μονάδες Fusion θα έχουν επιπρόσθετα στοιχεία που ελέγχονται, όπως κεφαλίδες τμήματος και σημεία ελέγχου.
  3. Εάν δεν εντοπιστούν σφάλματα, θα εμφανιστεί ένα πράσινο σημάδι ελέγχου στην κορυφή του αναπτυσσόμενου φύλλου.

Εάν εντοπιστούν σφάλματα, θα ξεκινήσει η διαδικασία επισκευής.

Επισκευή μονάδων δίσκου

Ορισμένες σημειώσεις σχετικά με το τι πρέπει να περιμένετε όταν χρησιμοποιείτε Πρώτες Βοήθειες για να επισκευάσετε μια μονάδα:

Πρώτες βοήθειες στη μονάδα εκκίνησης

Το First Aid του Disk Utility έχει ένα ειδικό "live mode" που θα χρησιμοποιήσει όταν το εκτελείτε στη μονάδα εκκίνησης. Ωστόσο, περιορίζεστε μόνο στην επαλήθευση της μονάδας ενώ το λειτουργικό σύστημα εκτελείται από τον ίδιο δίσκο. Εάν εντοπιστεί σφάλμα, η First Aid θα εμφανίσει ένα σφάλμα, αλλά δεν θα επιχειρήσει καμία αποκατάσταση της μονάδας δίσκου.

Υπάρχουν ορισμένοι τρόποι για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα, ώστε να μπορείτε να ελέγξετε και να επιδιορθώσετε την κανονική μονάδα εκκίνησης του Mac σας. Οι μέθοδοι περιλαμβάνουν την εκκίνηση από τον τόμο OS X Recovery HD ή άλλη μονάδα δίσκου που περιέχει το OS X. (Σημείωση: Εάν ελέγχετε μια μονάδα Fusion, πρέπει να ξεκινήσετε το λειτουργικό σύστημα OS X 10.8.5 ή νεότερη έκδοση. την ίδια έκδοση του OS X που είναι εγκατεστημένη στην τρέχουσα μονάδα εκκίνησης.)

Εκκίνηση από το Recovery HD

Θα βρείτε πλήρεις οδηγίες βήμα προς βήμα για τον τρόπο εκκίνησης από τον τόμο Recovery HD και εκκίνηση του Disk Utility στον οδηγό μας: Χρησιμοποιήστε το Volume Recovery HD για να επανεγκαταστήσετε το OS X ή Αντιμετώπιση προβλημάτων Mac .

Μόλις έχετε επανεκκινήσει με επιτυχία από το Recovery HD και έχετε εκκινήσει το Disk Utility, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την παραπάνω μέθοδο για τη χρήση First Aid σε μια μονάδα μη εκκίνησης για να επαληθεύσετε και να επιδιορθώσετε τη μονάδα δίσκου.

Πρόσθετοι οδηγοί που μπορούν να βοηθήσουν με προβλήματα κίνησης