Το καλύτερο δωρεάν λογισμικό 3D για λήψη

Χωρίς κόστος μοντέλο, κινούμενα σχέδια και λογισμικό απόδοσης

Ο αριθμός και η ποικιλία των πακέτων λογισμικού 3D στην αγορά είναι αρκετά εκπληκτικό, αλλά δυστυχώς πολλές από τις κορυφαίες εφαρμογές που χρησιμοποιούνται από τα κινηματογραφικά στούντιο, παιχνίδια και εφέ κοστίζουν εκατοντάδες ή και χιλιάδες δολάρια.

Είναι αλήθεια ότι οι περισσότερες εμπορικές εφαρμογές προσφέρουν ελεύθερες δοκιμές, ή ακόμα και συντομογραφημένες προσθήκες μάθησης για φοιτητές και χομπίστες - αν ψάχνετε για μία ημέρα εργασία στη βιομηχανία γραφικών υπολογιστών αξίζει να εξερευνήσετε ακόμη και αν δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά πλήρη άδεια, απλώς και μόνο επειδή οι δεξιότητες στα εμπορικά πακέτα είναι αυτό που τελικά θα σας προσγειώσει μια δουλειά.

Ωστόσο, υπάρχει επίσης ένας αριθμός ελεύθερων σουιτών λογισμικού 3D για τους χομπίστες, τους ανεξάρτητους κινηματογραφιστές που δεν διαθέτουν τον προϋπολογισμό για ακριβά λογισμικά ή τους επαγγελματίες ανεξάρτητους από τον προϋπολογισμό που έχουν βρει όλα τα εργαλεία και την εξουσία που χρειάζονται σε λύσεις χωρίς κόστος όπως Blender ή SketchUp.

Ακριβώς επειδή το παρακάτω λογισμικό είναι δωρεάν, δεν είναι κατ 'ανάγκην λιγότερο πολύτιμο. Αυτός ο κατάλογος δεν είναι κατ 'ανάγκη εξαντλητικός - υπάρχουν δεκάδες άλλα δωρεάν εργαλεία 3d διαθέσιμα πέρα ​​από αυτό που αναφέρεται εδώ. Ωστόσο, αυτά είναι τα ισχυρότερα της δέσμης, και ως εκ τούτου τα πιο σημαντικά.

01 από 08

Μίξερ

Το Γραφείο Pixel / Getty Images

Το Blender είναι εύκολα το πιο ευπροσάρμοστο και καταχώρηση σε αυτόν τον κατάλογο και σε πολλές περιπτώσεις συγκρίνει ευνοϊκά με κορυφαία εργαλεία δημιουργίας ψηφιακού περιεχομένου όπως το Cinema 4D, Maya και 3ds Max. Μέχρι σήμερα αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα ανοιχτού κώδικα που σχεδιάστηκαν ποτέ.

Το Blender είναι πλήρως εξοπλισμένο, προσφέροντας ένα πλήρες φάσμα μοντέλων, επιφανειών, γλυπτικής, ζωγραφικής, κινούμενων σχεδίων και εργαλείων απόδοσης.

Το λογισμικό είναι αρκετά καλό ώστε να έχει δημιουργήσει πολλές εντυπωσιακές ταινίες μικρού μήκους και χρησιμοποιείται από αρκετά επαγγελματικά στούντιο.

Ο Blender κατηγορήθηκε νωρίς για την ύπαρξη μιας σύγχυσης διεπαφής, αλλά μην αφήνετε παρωχημένα παράπονα να σας οδηγήσουν μακριά. Το λογισμικό δέχτηκε μια λεπτομερή ανασκόπηση περίπου πριν από ένα χρόνο και εμφανίστηκε με μια νέα διεπαφή και ένα σετ χαρακτηριστικών που στοχεύει στην ισοτιμία με τα καλύτερα.

Παρόλο που δεν βλέπετε πραγματικά το Blender σε αγωγούς εφέ Hollywood όπου η Autodesk και η Houdini είναι βαθιά ριζωμένες, το Blender έχει σκάλισε σταθερά μια εξειδικευμένη γραφική παράσταση και οπτικοποίηση, παρόμοια με εκείνη που το Cinema 4D υπερέχει. Περισσότερο "

02 από 08

Pixologic Sculptris:

Το Sculptris είναι μια εφαρμογή ψηφιακής γλυπτικής παρόμοια με την Zbrush ή Mudbox, αλλά με λιγότερη δαπάνη μάθησης. Επειδή ο Sculptris χρησιμοποιεί δυναμική εξομάλυνση, είναι ουσιαστικά ανεξάρτητη από τη γεωμετρία, δηλαδή είναι ένα ιδανικό πακέτο μάθησης για κάποιον με λίγες ή καθόλου ικανότητες μοντελοποίησης που θέλει να δοκιμάσει το χέρι του στη γλυπτική. Ο Sculptris αναπτύχθηκε αρχικά ανεξάρτητα από τον Tomas Pettersson, αλλά πλέον ανήκει και διατηρείται από την Pixologic ως ελεύθερο αντίγραφο του Zbrush. Περισσότερο "

03 του 08

SketchUp

Το SketchUp είναι ένας διαισθητικός και προσβάσιμος μοντελιστής, που αναπτύχθηκε αρχικά από την Google και τώρα ανήκει στην Trimble. Το SketchUp υπερέχει σε πρακτικό και αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και πιθανότατα έχει περισσότερα κοινά με ένα πακέτο CAD από ένα παραδοσιακό μοντέλο επιφάνειας όπως οι Maya και Max.

Όπως το Blender, το SketchUp έχει εκπληκτικά καλή υποδοχή και σταδιακά έχει σκαλίσει μια εξειδικευμένη θέση με επαγγελματίες στον τομέα της οπτικοποίησης, χάρη στην ευκολία χρήσης και ταχύτητας.

Το λογισμικό έχει πολύ λίγα μέσα στα εργαλεία βιολογικής μοντελοποίησης, αλλά αν το πρωταρχικό σας ενδιαφέρον είναι το αρχιτεκτονικό μοντέλο, το SketchUp είναι ένα πολύ καλό σημείο εκκίνησης. Περισσότερο "

04 του 08

Wings 3D

Τα φτερά είναι ένας απλός μοντελοποιητής επιφανειών υποδιαιρέσεως ανοικτού κώδικα, που σημαίνει ότι έχει παρόμοιες δυνατότητες μοντελοποίησης στους Maya και Max, αλλά καμία από τις άλλες λειτουργίες τους.

Επειδή τα Wings χρησιμοποιούν παραδοσιακές τεχνικές μοντελοποίησης πολυγώνου , όλα όσα μαθαίνετε εδώ θα ισχύουν και σε άλλα πακέτα δημιουργίας περιεχομένου, καθιστώντας το ένα ιδανικό σημείο εκκίνησης για όσους θέλουν να μάθουν πώς να μοντελοποιούν κινούμενα σχέδια, ταινίες και παιχνίδια. Περισσότερο "

05 του 08

Tinkercad

Το Tinkercad είναι μια εντυπωσιακή σουίτα ελαφρών εργαλείων 3d που προσφέρει η Autodesk ως ένα ελεύθερο, εύκολο σημείο εισόδου στον κόσμο των 3d. Η Autodesk αναπτύσσει πέντε διαφορετικές εφαρμογές κάτω από το banner Tinkercad, συμπεριλαμβανομένων των εφαρμογών μοντελοποίησης και γλυπτικής, ενός σχεδιαστή πλάσματος με βάση το iPad και ενός εργαλείου που βοηθά στην κατασκευή και την εκτύπωση 3d .

Κατά κάποιο τρόπο, η Tinkercad είναι η απάντηση της AutoDesk στο Sculptris και το Sketchup και έχει ως στόχο να αποκτήσει τους αρχάριους ενδιαφέρονται για το 3d χωρίς την εκπληκτική καμπύλη εκμάθησης των εφαρμογών ναυαρχίδων (CAD, Maya, Max, Mudbox). Περισσότερο "

06 του 08

Daz Studio

Το Daz Studio είναι ένα εργαλείο δημιουργίας εικόνων που περιλαμβάνει πλήθος χαρακτήρων, σκηνικών, πλάσματα και κτίρια που μπορείτε να οργανώσετε και να ζωντανέψετε για να δημιουργήσετε φωτογραφίες ή ταινίες μικρού μήκους. Το λογισμικό απευθύνεται κυρίως σε χρήστες που θέλουν να δημιουργήσουν 3D εικόνες ή ταινίες χωρίς την επιβάρυνση να δημιουργούν όλα τα μοντέλα και τις υφές τους με το χέρι.

Το κιτ εργαλείων του animation και rendering του λογισμικού είναι αρκετά ανθεκτικό και στα δεξιά χέρια οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν εντυπωσιακά πλάνα. Ωστόσο, χωρίς να έχετε ενσωματωμένο πλήρες φάσμα εργαλείων μοντελοποίησης, επιφανειών ή γλυπτικής, το περιεχόμενό σας μπορεί να περιοριστεί εκτός εάν είστε διατεθειμένοι να αγοράσετε 3D στοιχεία στην αγορά Daz ή να τα δημιουργήσετε μόνοι σας με ένα πακέτο μοντελοποίησης τρίτου μέρους.

Ακόμα, είναι ένα μεγάλο κομμάτι του λογισμικού για ανθρώπους που θέλουν απλώς να εισέλθουν και να δημιουργήσουν μια τρισδιάστατη εικόνα ή ταινία χωρίς πολλή επιβάρυνση.

Δείτε επίσης: iClone5 (Πολύ παρόμοια). Περισσότερο "

07 του 08

Mandelbulb 3D

Αν ενδιαφέρεστε για fractals, αυτό θα πρέπει να είναι μέχρι το σοκάκι σας! Παραδέχομαι ότι έχω κατεβάσει το λογισμικό απλώς από περιέργεια και ήταν αρκετά εξω-προσανατολισμένη. Η εφαρμογή σίγουρα παίρνει κάποιο συνηθισμένο, αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι αστρικό εάν ξέρετε τι κάνετε σαν αυτούς τους τύπους εδώ και εδώ και εδώ. Περισσότερο "

08 από 08

Δωρεάν αλλά περιορισμένη:

Αυτές οι εφαρμογές είναι περιορισμένες εκδόσεις εμπορικών πακέτων λογισμικού που διατίθενται ως δωρεάν εκδόσεις εκμάθησης από τον προγραμματιστή. Αυτές οι εκδόσεις μάθησης δεν είναι χρονικά περιορισμένες και δεν λήγουν ποτέ: