Δημιουργία φυτών και δένδρων σε Μάγια και Ψυχική ακτίνα

Κάνοντας το μεγαλύτερο μέρος της μηχανής εφέ χρωμάτων της Maya

Κοίτα γύρω σου. Αν δεν βρίσκεστε βαθιά στην καρδιά ενός κτιρίου χωρίς παράθυρα (ή ζείτε στο μετα-αποκάλυπτικο μέλλον), υπάρχει μια αρκετά καλή πιθανότητα ότι από όπου κάθεστε να βλέπετε τουλάχιστον ένα παράδειγμα φυλλώματος. Χόρτο, δέντρα, θάμνοι, αδέσποτα φύλλα στους δρόμους, λουλούδια σε γλάστρες - όπως ή όχι, η ζωή των φυτών είναι παρούσα σχεδόν σε κάθε υπαίθριο περιβάλλον του πλανήτη.

Αλλά πόσες σκηνές CG έχετε δει ότι αγνοούν το φύλλωμα εντελώς ή το αντιμετωπίζουν σαν μια δεύτερη σκέψη;

Λόγω κάποιων κοινών παρανοήσεων σχετικά με τον μηχανισμό εφέ χρωμάτων της Maya (και το γεγονός ότι η προσομοίωση ακριβών, πιστευτών φυτών CG μπορεί να είναι μια σχετικά περίπλοκη αναζήτηση), πολλοί αρχάριοι είτε αποφεύγουν εξ ολοκλήρου είτε χρησιμοποιούν εναλλακτικές μεθόδους / σε ένα 2D επίπεδο).

Εάν ενδιαφέρεστε για τη δημιουργία ψηφιακού περιβάλλοντος και θέλετε να αυξήσετε την εργασία σας σε επαγγελματικό επίπεδο, σε κάποιο σημείο θα χρειαστεί να χειριστείτε κάποιες τρέχουσες βέλτιστες πρακτικές για τη δημιουργία φυτών, δέντρων και γείωσης στο πακέτο 3D - σε αυτή την περίπτωση, Maya.

Ευτυχώς, είμαστε σε ένα σημείο όπου υπάρχουν πολλές πολύ καλές και φιλικές προς τον καλλιτέχνη λύσεις φύλλωσης που είναι διαθέσιμες σε εμάς και πιστεύουμε ότι το Maya's paint effects tools είναι εκεί πάνω με τους καλύτερους.

Στο υπόλοιπο άρθρο θα επικεντρωθούμε σε μερικές από τις επιλογές που έχουν οι χρήστες της Maya για φυτά, δέντρα και άλλα είδη φυλλώματος και παρουσιάζουν ένα σύντομο φροντιστήριο σχετικά με τη χρήση του κινητήρα των Maya's Paint effects με το Mental Ray.

Επιλογές λογισμικού

Ήρωες εικόνες / GettyImages

Πρώτα ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από τα συμβατά με Maya επιλογές λογισμικού / plugin για τα φυτά και το φύλλωμα.

Ανάλογα με τον προϋπολογισμό σας, είναι πιθανό ότι πολλά από τα κορυφαία λογισμικά που παράγουν τα φυτά και τα οικοσυστήματα θα είναι εκτός εμβέλειας αν δεν εργαστείτε για ένα στούντιο που είναι πρόθυμο να χτίσει μια άδεια. Αυτές οι λύσεις πιθανότατα δεν πρόκειται να είναι η απάντηση για τους περισσότερους από εμάς "τους μέσους καλλιτέχνες Joe", αλλά είναι καλό να γνωρίζετε τουλάχιστον τι είναι διαθέσιμο και ίσως αξίζει τον κόπο σας να κάνετε λήψη των δωρεάν δοκιμών μόνο για να δείτε τι διάφορες ροές εργασίας είναι σαν.

Επιλογές μη-μάγιας


Ξέρω ότι αυτό το άρθρο απευθυνόταν στους χρήστες της Maya, αλλά αν έχετε κάποια εμπειρία crossover στο 3DS Max, το plugin GrowFX ίσως αξίζει να το ελέγξετε. Δεν το έχω χρησιμοποιήσει ο ίδιος, αλλά συνιστάται ιδιαίτερα.

Τι γίνεται, αν καμία από αυτές τις επιλογές δεν ταιριάζει στον προϋπολογισμό σας;


Ευτυχώς, η Maya έχει μια απολύτως αποδεκτή λύση φυλλώματος διαθέσιμη για μας ακριβώς έξω από το κουτί, υποθέτοντας ότι ξέρετε πώς να το χρησιμοποιήσετε σωστά. Πραγματοποιήστε το άλμα και εντάξτε μας στο δεύτερο μέρος, για ένα σύντομο φροντιστήριο για το πώς να κάνετε τα χρώματα των επιδράσεων των χρωμάτων της Maya να αποδίδουν σωστά στο Mental Ray:

Μέρος 2: Κάνοντας το μεγαλύτερο μέρος της μηχανής Maya Effects Paint