Αγοράζοντας μια 3D τηλεόραση - Τι πρέπει να ψάξετε

Τι να αγοράσετε μια 3D-TV; Καλή τύχη βρίσκοντας ένα!

Αν ψάχνετε για μια 3D-TV, θα έχετε πρόβλημα να βρούμε ένα. Ο λόγος είναι ότι από το 2017, η 3D-TV έχει διακοπεί .

Το 3D έχει πάρει ένα πίσω κάθισμα στην τεχνολογία της τηλεόρασης, καθώς οι εταιρείες τοποθετούν τους πόρους παραγωγής και μάρκετινγκ σε , HDR και άλλες τεχνολογίες βελτίωσης εικόνας.

Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιες τρισδιάστατες τηλεοράσεις μέσω κάποιων λιανοπωλητών και καταστημάτων λιανικής πώλησης και διανομής για την εκκαθάριση, τη χρήση ή τα μοντέλα που τελειώνουν την παραγωγή τους, για να μην αναφέρουμε τα εκατομμύρια που εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται.

Αν είστε τρισδιάστατος ανεμιστήρας, η καλύτερη επιλογή σας είναι να εξετάσετε έναν βιντεοπροβολέα με δυνατότητα 3D, ο οποίος ακόμα εκτελείται από πολλές εταιρείες.

Ωστόσο, αν ψάχνετε για μια 3D-TV, εκτός από τις παραδοσιακές συμβουλές αγοράς TV , υπάρχουν και άλλα πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη για το 3D.

Βρείτε ένα μέρος για να τοποθετήσετε την τηλεόρασή σας 3D

Βρείτε ένα καλό σημείο για να τοποθετήσετε την 3D-TV σας. Όσο πιο σκούρα είναι το δωμάτιο, τόσο το καλύτερο, γι 'αυτό βεβαιωθείτε ότι έχετε παράθυρα, μπορείτε ακόμα να σκουλήσετε το δωμάτιο κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Πρέπει να έχετε επαρκή χώρο προβολής μεταξύ εσάς και της τηλεόρασης. Αφήστε 8 πόδια για τηλεοπτική τηλεόραση 65 ιντσών 50 ίντσες ή 10 πόδια, αλλά βεβαιωθείτε ότι η απόσταση θέασης που επιλέγετε είναι άνετη τόσο για προβολή 2D όσο και για 3D. Το 3D προβάλλεται καλύτερα σε μεγαλύτερη οθόνη (αν έχετε χώρο) καθώς προοριζόταν να είναι βυθιζόμενο, όχι σαν να "κοιτάζετε μέσα από ένα μικρό παράθυρο". Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη βέλτιστη απόσταση προβολής για 3D-TV συγκεκριμένου μεγέθους οθόνης, ανατρέξτε στο: Καλύτερο μέγεθος οθόνης 3D και προβολή απόστασης (πρακτικός οδηγός Home Theater).

Βεβαιωθείτε ότι η τρισδιάστατη τηλεόραση ταιριάζει

Πολλοί καταναλωτές αγοράζουν τηλεόραση, το βγάζουν σπίτι μόνο για να το επιστρέψουν, επειδή απλώς δεν ταιριάζουν στο κέντρο ψυχαγωγίας, στη βάση της τηλεόρασης ή στον χώρο στον τοίχο. Όπως συμβαίνει με μια παραδοσιακή τηλεόραση, βεβαιωθείτε ότι έχετε μετρήσει τον απαιτούμενο χώρο για την τηλεόρασή σας και ότι έχετε μαζί σας αυτές τις μετρήσεις και τα μέτρα μέτρησης στο κατάστημα. Υπολογίστε ένα περιθώριο τουλάχιστον 1 έως 2 ιντσών σε όλες τις πλευρές και μερικά εκατοστά πίσω από το σετ, για να διευκολύνετε την εγκατάσταση και να επιτρέψετε τον επαρκή αερισμό καθώς και επιπλέον χώρο για την εγκατάσταση οποιωνδήποτε συνδέσεων ήχου / εικόνας, έτσι υπάρχει αρκετός χώρος για να μετακινήσετε την τηλεόραση ώστε να είναι δυνατή η εύκολη σύνδεση των καλωδίων.

LCD ή OLED - Ποιο είναι το καλύτερο για 3D-TV;

Είτε επιλέγετε μια τρισδιάστατη LCD (LED / LCD) είτε μια τηλεόραση OLED είναι η επιλογή σας. Ωστόσο, υπάρχουν πράγματα που πρέπει να εξετάσετε με κάθε επιλογή.

Η LCD είναι το πιο κοινό είδος τηλεόρασης τώρα που έχουν διακοπεί οι τηλεοράσεις Plasma , αλλά βεβαιωθείτε ότι κάνετε κάποια σύγκριση προβολής πριν κάνετε μια τελική επιλογή. Ορισμένες τηλεοράσεις LCD έχουν καλύτερη εμφάνιση σε 3D από άλλες.

OLED είναι η δεύτερη επιλογή σας . Οι τηλεοράσεις OLED παρέχουν εξαιρετική ποιότητα εικόνας με βαθύτερους μαύρους δίσκους, συμβάλλοντας σε ευρύτερη αντίθεση και πιο κορεσμένο χρώμα, αλλά δεν είναι τόσο φωτεινά όπως μερικές τηλεοράσεις LCD. Επίσης, οι τηλεοράσεις OLED είναι πιο ακριβές από μια τηλεόραση LCD ισοδύναμου μεγέθους οθόνης και συνόλου χαρακτηριστικών.

Τα γυαλιά

Ναι, θα πρέπει να φοράτε γυαλιά για να παρακολουθήσετε 3D . Ωστόσο, αυτά δεν είναι τα φτηνά 3D γυαλιά 3D χαρτιού του παρελθόντος. Υπάρχουν δύο τύποι γυαλιών που χρησιμοποιούνται για το 3D-TV που βλέπουν ενεργό κλείστρο και παθητικό πολωμένο .

Τα παθητικά πολωμένα γυαλιά είναι φθηνά και οπουδήποτε από $ 5 έως $ 25 το καθένα.

Τα ενεργά γυαλιά κλείστρου διαθέτουν μπαταρίες και πομπό που συγχρονίζει τα γυαλιά με 3D εικόνες και είναι πιο ακριβά από τα παθητικά πολωμένα γυαλιά ($ 50 έως $ 150).

Το ακριβές μοντέλο 3D τηλεόρασης που αγοράζετε καθορίζει εάν θα απαιτηθούν παθητικά πολωμένα ή ενεργά γυαλιά διαφράγματος. Για παράδειγμα, η LG χρησιμοποιεί το παθητικό σύστημα, ενώ η Samsung χρησιμοποιεί το ενεργό σύστημα κλείστρου. Η Sony προσέφερε και τα δύο συστήματα, ανάλογα με τη σειρά μοντέλων.

Ανάλογα με τον κατασκευαστή ή τον πωλητή που αγοράζετε από, μπορεί να παρέχονται 1 ή 2 ζεύγη ποτηριών ή μπορεί να είναι προαιρετική αγορά. Επίσης, γυαλιά με επώνυμα προϊόντα για έναν κατασκευαστή ενδέχεται να μην λειτουργούν σε άλλη τρισδιάστατη τηλεόραση. Εάν εσείς και ένας φίλος έχετε διαφορετικές 3D τηλεοράσεις μάρκας, στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν θα μπορείτε να δανειστείτε τα γυαλιά 3D του άλλου. Ωστόσο, υπάρχουν διαθέσιμα καθολικά γυαλιά 3D που μπορούν να λειτουργούν στις περισσότερες τηλεοράσεις 3D που χρησιμοποιούν το ενεργό σύστημα κλείστρου.

Το 3D χωρίς γυαλιά είναι δυνατό και η τεχνολογία έχει σημειώσει πρόοδο, ειδικά στις επαγγελματικές και επιχειρηματικές αγορές, αλλά οι τηλεοράσεις αυτές δεν είναι ευρέως διαθέσιμες για τους καταναλωτές.

Περιεχόμενα και περιεχόμενο περιεχομένου 3D - βεβαιωθείτε ότι έχετε κάτι να παρακολουθήσετε

Για να παρακολουθήσετε 3D στη 3D τηλεόραση σας, χρειάζεστε πρόσθετα εξαρτήματα και, φυσικά, περιεχόμενο που παρέχεται από ένα Blu-ray Disc player με δυνατότητα 3D , καλώδιο HD / δορυφόρο HD μέσω συμβατού αποκωδικοποιητή και από το διαδίκτυο μέσω επιλέξτε υπηρεσίες ροής.

Οι τρισδιάστατοι δίσκοι Blu-ray Disc είναι σχεδιασμένοι ώστε να είναι συμβατοί με όλες τις τηλεοράσεις 3D. Η συσκευή αναπαραγωγής Blu-ray Disc παρέχει δύο ταυτόχρονα σήματα 1080p (ένα σήμα 1080p για κάθε μάτι). Στο λήπτη, η 3D τηλεόραση είναι σε θέση να λαμβάνει και να επεξεργάζεται αυτό το σήμα.

Αν λαμβάνετε περιεχόμενο 3D μέσω καλωδίου HD ή δορυφόρου, ίσως χρειαστείτε ένα νέο καλώδιο ή δορυφορικό κουτί με δυνατότητα 3D ή ενδέχεται να είναι δυνατή η αναβάθμιση του τρέχοντος κουτιού σας, ανάλογα με τον παροχέα υπηρεσιών σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες, επικοινωνήστε με τον παροχέα καλωδιακής ή δορυφορικής υπηρεσίας.

Φυσικά, η τρισδιάστατη τηλεόραση, ο τρισδιάστατος δίσκος Blu-ray Disc ή το 3D Cable / Satellite Box δεν σας προσφέρουν κανένα αγαθό χωρίς περιεχόμενο, δηλαδή την αγορά BD Blu-ray Discs (από το 2018 υπάρχουν πάνω από 500 τίτλοι) , και να εγγραφείτε στο 3D Cable / Satellite (ελέγξτε τον οδηγό προγραμματισμού δορυφόρων και καλωδίων) ή τον προγραμματισμό ροής μέσω διαδικτύου (Vudu, Netflix και άλλα).

Να είστε ενήμεροι για τις ρυθμίσεις τηλεόρασης 3D

Όταν αγοράζετε την τρισδιάστατη τηλεόρασή σας, βγάζετε το από το κουτί, συνδέετε τα πάντα και ενεργοποιείτε, μπορεί να διαπιστώσετε ότι οι προεπιλεγμένες εργοστασιακές ρυθμίσεις ενδέχεται να μην σας προσφέρουν τα καλύτερα αποτελέσματα προβολής 3D τηλεόρασης. Η βέλτιστη προβολή 3D TV απαιτεί μια φωτεινότερη εικόνα με μεγαλύτερη αντίθεση και λεπτομέρεια, καθώς και πιο γρήγορο ρυθμό ανανέωσης οθόνης. Ελέγξτε το μενού ρυθμίσεων εικόνας της τηλεόρασής σας για προκαθορισμένες ρυθμίσεις, όπως το Αθλητισμός, το Τυπικό ή το ειδικό 3D αντί για τον Κινηματογράφο. Κατά την προβολή του 3D, αυτές οι ρυθμίσεις παρέχουν υψηλότερο επίπεδο φωτεινότητας και αντίθεσης. Επίσης, ελέγξτε αν υπάρχουν διαθέσιμες ρυθμίσεις για ρυθμό ανανέωσης ή επεξεργασίας 120Hz ή 240Hz .

Αυτές οι ρυθμίσεις θα σας βοηθήσουν να μειώσετε την ποσότητα των φαντασμάτων και την καθυστέρηση στην τρισδιάστατη εικόνα καθώς και να αντισταθμίσετε κάποια απώλεια φωτεινότητας που εμφανίζεται κατά την προβολή μέσω τρισδιάστατων γυαλιών. Η αλλαγή των ρυθμίσεων της τηλεόρασής σας δεν θα προκαλέσει ζημιά στην τηλεόρασή σας και εάν τα απομακρύνετε πολύ μακριά, υπάρχουν επιλογές επαναφοράς που μπορούν να επαναφέρουν την τηλεόρασή σας στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις. Εάν δεν μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις της τηλεόρασής σας, επωφεληθείτε από τις υπηρεσίες εγκατάστασης ή ρύθμισης που προσφέρει ο τοπικός σας αντιπρόσωπος.

Σε αντίθεση με όσα ακούσατε, όλες οι τηλεοράσεις 3D που γίνονται για καταναλωτές σας επιτρέπουν να παρακολουθείτε τηλεόραση στο πρότυπο 2D . Με άλλα λόγια, δεν χρειάζεται να παρακολουθείτε 3D όλη την ώρα - θα διαπιστώσετε ότι η 3D τηλεόραση σας είναι πιθανώς μια εξαιρετική 2D τηλεόραση.

Εξετάσεις ήχου

Τίποτα δεν αλλάζει με τον ήχο με την εισαγωγή του 3D σε μια εγκατάσταση home theater , εκτός από το πώς μπορείτε να κάνετε τις φυσικές συνδέσεις ήχου μεταξύ ενός εξαρτήματος πηγής με δυνατότητα 3D, όπως ένα Blu-ray Disc player και ένα υπάρχον ή νέο δέκτη οικιακού κινηματογράφου .

Εάν θέλετε να είστε πλήρως συμβατοί με τρισδιάστατο σήμα σε ολόκληρη την αλυσίδα σύνδεσης του συστήματος οικιακού κινηματογράφου σας, χρειάζεστε έναν συμβατό με 3D δέκτη οικιακού κινηματογράφου που μπορεί να μεταδώσει ένα 3D σήμα από τη συσκευή αναπαραγωγής Blu-ray Disc μέσω του δέκτη και στο 3D -ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.

Ωστόσο, αν αυτό δεν είναι στον προϋπολογισμό σας, η αναβάθμιση σε δέκτη οικιακού κινηματογράφου συμβατού με 3D θα ήταν χαμηλή προτεραιότητα, καθώς μπορείτε να στείλετε το σήμα βίντεο απευθείας από το Blu-ray Disc Player στην τηλεόραση και τον ήχο από στο δέκτη οικιακού κινηματογράφου χρησιμοποιώντας μια ξεχωριστή σύνδεση. Ωστόσο, αυτό προσθέτει μια πρόσθετη καλωδιακή σύνδεση στις ρυθμίσεις σας και μπορεί να περιορίσει την πρόσβαση σε ορισμένες μορφές surround ήχου .

Η κατώτατη γραμμή

Όπως και με άλλες συσκευές ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης, ο προϋπολογισμός με σύνεση . Εξετάστε πρόσθετα κόστη, όπως 3D γυαλιά, 3D Blu-ray Disc player, 3D Blu-ray Discs, δέκτη 3D Home Theatre και όλα τα καλώδια που μπορεί να χρειαστεί να τα συνδέσετε όλα μαζί.

Αν ψάχνετε για μια 3D-TV, η τροφοδοσία της εκκαθάρισης και οι χρησιμοποιημένες μονάδες συνεχίζουν να μειώνονται καθώς δεν γίνονται νέες σειρές στην τρέχουσα ώρα. Αν θέλετε να αγοράσετε την πρώτη σας 3D τηλεόραση ή να αντικαταστήσετε / προσθέσετε ένα νέο σετ, πάρτε το ενώ μπορείτε ακόμα! Σκεφθείτε αν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία 3D μέσω του προβολέα.

Αν αλλάξει η κατάσταση της διαθεσιμότητας 3D-TV, αυτό το άρθρο θα ενημερωθεί αναλόγως.