Πώς να φτιάξετε το IE11 τον προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης στα Windows

Αυτό το σεμινάριο προορίζεται μόνο για χρήστες που εκτελούν το πρόγραμμα περιήγησης Web IE11 σε λειτουργικά συστήματα Windows.

Οποτεδήποτε απαιτείται πρόγραμμα περιήγησης στο Web στα Windows. η επιλογή προεπιλογής συνήθως ξεκινάει. Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι ο Firefox είναι ο προεπιλεγμένος σας περιηγητής. Κάνοντας κλικ σε ένα σύνδεσμο σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το Firefox θα ανοίξει και θα μεταβεί στην κατάλληλη διεύθυνση URL . Μπορείτε να ορίσετε τον Internet Explorer 11 να είναι ο προεπιλεγμένος σας περιηγητής, αν το επιθυμείτε. Αυτό το σεμινάριο σας δείχνει πώς σε μερικά απλά βήματα.

  1. Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης IE11.
  2. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Gear, γνωστό και ως μενού Ενέργεια ή Εργαλεία, που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, κάντε κλικ στις επιλογές Internet.
  3. Το παράθυρο διαλόγου " Επιλογές Internet" πρέπει τώρα να είναι ορατό, επικαλύπτοντας το παράθυρο του προγράμματος περιήγησης
  4. Κάντε κλικ στην καρτέλα Προγράμματα . Η πρώτη ενότητα σε αυτό το παράθυρο φέρει την ένδειξη Άνοιγμα του Internet Explorer . Για να ορίσετε τον IE11 ως το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης, κάντε κλικ στο κουμπί μέσα σε αυτήν την ενότητα με την ένδειξη Make the Internet Explorer το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης .
  5. Η διεπαφή Ρύθμιση Προεπιλεγμένων Προγραμμάτων , μέρος του Πίνακα Ελέγχου των Windows, πρέπει τώρα να είναι ορατή. Επιλέξτε Internet Explorer από τη λίστα Προγράμματα , που βρίσκεται στο παράθυρο αριστερού μενού. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Ρύθμιση αυτού του προγράμματος ως προεπιλεγμένου συνδέσμου.

Σημειώστε ότι μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε το IE11 ώστε να ανοίγει μόνο ορισμένους τύπους αρχείων και πρωτόκολλα κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο Επιλογή προεπιλογών για αυτό το πρόγραμμα που βρίσκεται στο κάτω μέρος του παραθύρου Ορισμός προεπιλεγμένων προγραμμάτων .

Το IE11 είναι πλέον το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης. Κάντε κλικ στο OK για να επιστρέψετε στο κύριο παράθυρο του προγράμματος περιήγησης.