Πώς επηρεάζει το 3D ρύθμιση παραμέτρων ενός ήχου surround;

Το 3D είναι σίγουρα μια οπτική εμπειρία , αλλά όταν παρακολουθείτε 3D ταινία, πρέπει επίσης να ακούσετε τον ήχο. Ωστόσο, πώς χειρίζεται ηχοσύστημα με 3D; Πρέπει επίσης να αγοράσετε ένα νέο δέκτη ή ενισχυτή οικιακού κινηματογράφου;

Αυτό δεν είναι μια ευθεία ναι ή καμία απάντηση ... Το 3D αλλάζει σίγουρα πώς μπορούμε να παρακολουθήσουμε βίντεο, αλλά ο ήχος παραμένει αναπόσπαστο μέρος της συνολικής εμπειρίας οικιακού κινηματογράφου.

Τι κάνει και δεν αλλάζει

Τα καλά νέα είναι ότι όταν εισαγάγετε το 3D σε μια εγκατάσταση οικιακού κινηματογράφου, η πρόσβαση στις διαθέσιμες μορφές surround ήχου παραμένει άθικτη (αν και προστίθενται περιοδικά νέες μορφές όπως Dolby Atmos και DTS: X ) με την εισαγωγή του 3D σε ένα σύστημα home theater .

Ωστόσο, ανάλογα με το ποιος δίσκος Blu-ray Disc ή ο δέκτης οικιακού κινηματογράφου έχετε καθορίσει πώς μπορείτε να κάνετε τις φυσικές συνδέσεις ήχου μεταξύ του Blu-ray Disc με δυνατότητα 3D και του δέκτη οικιακού κινηματογράφου.

Επιλογές αναπαραγωγής δίσκων Blu-ray

Μια διαφορά που εφαρμόζεται σε μερικούς Blu-ray Disc Players με δυνατότητα 3D είναι η προσθήκη μιας δεύτερης εξόδου HDMI. η οποία παρέχει μία έξοδο HDMI για βίντεο και μία για ήχο.

Ο λόγος για την προσθήκη μιας δεύτερης εξόδου HDMI είναι ότι οι συσκευές Blu-ray Disc με δυνατότητα 3D χρησιμοποιούν εκδόσεις HDMI 1.4 . Ωστόσο, δεδομένου ότι οι "παλαιότεροι" δέκτες οικιακού κινηματογράφου εξοπλισμένοι με HDMI δεν είναι συμβατοί με HDMI 1.4, δεν είναι σε θέση να περάσουν ένα κωδικοποιημένο σήμα βίντεο 3D που πρέπει να χρησιμοποιήσει τη σύνδεση HDMI 1.4.

Σημείωση: Εάν αγοράζετε ένα νέο δέκτη Home Theater, υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός που είναι τώρα συμβατός με HDMI 1.4.

Έτσι, για να αποφύγετε τυχόν διενέξεις, μια συσκευή αναπαραγωγής Blu-ray με δυνατότητα 3D που διαθέτει μία έξοδο HDMI 1.4 για σύνδεση με μια τηλεόραση 3D με δυνατότητα 3D πρόσβασης και έξοδο HDMI 1.3 για σύνδεση με τον δέκτη οικιακού κινηματογράφου μπορεί να μεταφέρει όλο τον ήχο ότι πολλοί δέκτες οικιακού κινηματογράφου εξοπλισμένοι με HDMI χρειάζονται πρόσβαση.

Επιλογές δέκτη οικιακού κινηματογράφου

Στην ιδανική περίπτωση, εάν θέλετε πραγματικά να είστε πλήρως συμβατοί με τρισδιάστατο σήμα σε ολόκληρη την αλυσίδα σύνδεσης του συστήματος οικιακού σας θεάτρου, πρέπει να διαθέτετε ένα δέκτη οικιακού κινηματογράφου που είναι συμβατό με 3D με συνδέσεις HDMI 1.4a ), ειδικά αν βασίζεστε στο σπίτι σας δέκτη θεάτρου για την εναλλαγή ή την επεξεργασία βίντεο.

Ωστόσο, μπορείτε να αποφύγετε αυτήν την πρόσθετη δαπανηρή αναβάθμιση προγραμματίζοντας μπροστά. Μάθετε τρεις τρόπους με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν δέκτη οικιακού κινηματογράφου που δεν είναι συμβατός με 3D με μια τηλεόραση 3D και ένα Blu-ray Disc 3D .

Στο μεγάλο σχέδιο των πραγμάτων, η αναβάθμιση σε δέκτη οικιακού κινηματογράφου συμβατού με HDMI 1.4 δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι υψηλή προτεραιότητα, καθώς μπορείτε να στείλετε το σήμα βίντεο απευθείας από το Blu-ray Disc Player στην τηλεόραση και τον ήχο από τη συσκευή αναπαραγωγής ο δέκτης οικιακού κινηματογράφου ξεχωριστά, αλλά προσθέτει μια πρόσθετη καλωδιακή σύνδεση στις ρυθμίσεις σας και ενδέχεται να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλες τις διαθέσιμες μορφές surround ήχου με μια συγκεκριμένη επιλογή σύνδεσης που ενδεχομένως χρησιμοποιείτε. Για περισσότερα σχετικά με αυτό, διαβάστε το άρθρο μου: Να κάνετε τα σήματα βίντεο που χρειάζεται να δρομολογηθεί μέσω ενός δέκτη οικιακού κινηματογράφου;

Προχωρήστε στην Επόμενη Ερώτηση ή Επιστρέψτε στη σελίδα Εισαγωγή στις Βασικές Συνήθεις Ερωτήσεις του Home Theatre Home