Πώς και πότε πρέπει να πραγματοποιήσετε μια σκληρή επαναφορά στο στερεοφωνικό σας σύστημα

Οι περισσότεροι άνθρωποι κατανοούν διαισθητικά την αξία της επαναφοράς των smartphones ή των υπολογιστών, αλλά η επαναφορά στερεοφωνικών συστημάτων είναι μια λιγότερο κατανοητή προσέγγιση για την επίλυση προβλημάτων που σχετίζονται με τον ήχο.

01 από 03

Ξέρτε τι να ψάξετε

Ένας δίσκος DVD που έχει κολλήσει και δεν ανταποκρίνεται μπορεί να συμβεί με μια παγωμένη συσκευή. George Diebold / Getty Images

Εάν ένα προϊόν είναι προσανατολισμένο στην ψυχαγωγία και απαιτεί ενέργεια για να λειτουργήσει, είναι αρκετά ασφαλές στοίχημα ότι περιέχει το είδος ηλεκτρονικής που μπορεί να παγώσει μέχρι το σημείο όπου καμία ποσότητα εισόδου χρήστη δεν παράγει απάντηση. Ίσως το στοιχείο είναι ενεργοποιημένο, ενώ ο μπροστινός πίνακας ανάβει, αλλά τα κουμπιά, τα κουμπιά ή οι διακόπτες δεν εκτελούν την προβλεπόμενη λειτουργία. Ή θα μπορούσε να είναι ότι το συρτάρι σε μια συσκευή αναπαραγωγής δίσκων δεν θα ανοίξει ή δεν θα αναπαράγει έναν φορτωμένο δίσκο. Τα προϊόντα μπορούν ακόμη και να αποτύχουν να ακούσουν ένα ασύρματο / IR τηλεχειριστήριο εκτός από τη διεπαφή χρήστη της πρόσοψης.

Οι δέκτες, οι ενισχυτές, οι ψηφιακοί αναλογικοί μετατροπείς, οι συσκευές αναπαραγωγής CD / DVD / Blu-ray και οι συσκευές ψηφιακών μέσων περιέχουν τους τύπους κυκλωμάτων και μικροεπεξεργαστή που μπορείτε να βρείτε σε smartphones, tablet, φορητούς υπολογιστές ή υπολογιστές. Όπως καλά σχεδιασμένο ένα κομμάτι του σύγχρονου εξοπλισμού μπορεί να είναι, μερικές φορές χρειάζεται λίγο βοήθεια από εμάς μέσω του περιστασιακού κύκλου ισχύος, επανεκκίνηση ή σκληρό επαναφοράς. Υπάρχουν δύο τρόποι για την πραγματοποίηση τέτοιων επαναλήψεων σε στοιχεία ήχου, τα οποία χρειάζονται λιγότερο από ένα λεπτό.

02 του 03

Αποσυνδέστε το στοιχείο

Η αποσύνδεση μιας συσκευής είναι συχνά η εύκολη λύση για ένα σύστημα που δεν ανταποκρίνεται. Εικόνες PM / Getty Images

Μπορεί να είστε ήδη εξοικειωμένοι με την τεχνική της απλής αποσύνδεσης της συσκευής. Ο ευκολότερος τρόπος για να επαναφέρετε ένα στοιχείο ήχου είναι να τον αποσυνδέσετε από την πηγή τροφοδοσίας, να περιμένετε 30 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια να τον συνδέσετε ξανά και να δοκιμάσετε ξανά. Το τμήμα αναμονής είναι σημαντικό, επειδή η περισσότερη ηλεκτρονική τεχνολογία περιέχει πυκνωτές . Οι πυκνωτές διατηρούν ένα απόθεμα ενέργειας ενώ η μονάδα είναι συνδεδεμένη-παίρνει λίγο χρόνο για να αποφορτιστούν αφού αποσυνδεθούν από την παροχή ρεύματος. Ενδέχεται να παρατηρήσετε πως η ενδεικτική λυχνία τροφοδοσίας στην πρόσοψη ενός εξαρτήματος μπορεί να διαρκέσει έως και 10 δευτερόλεπτα για να εξαφανιστεί. Εάν δεν περιμένετε αρκετό χρονικό διάστημα, η συσκευή δεν θα ενεργοποιηθεί ποτέ πραγματικά για να διορθώσει το πρόβλημα. Αν ακολουθήσετε τη διαδικασία σωστά και δεν υπάρχει πιο σοβαρό πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσετε, μπορείτε να περιμένετε τα πάντα να λειτουργούν κανονικά αφού την συνδέσετε ξανά.

03 του 03

Εκτελέστε μια σκληρή ή εργοστασιακή επαναφορά

Εάν η αποσύνδεση δεν λειτουργεί, μπορεί να είναι δυνατή μια επαναφορά σκληρού / εργοστασιακού ρυθμού. FotografiaBasica / Getty Images

Εάν η αποσύνδεση και η επανασύνδεση της τροφοδοσίας δεν βοηθήσει, πολλά μοντέλα εξαρτημάτων προσφέρουν ένα ειδικό κουμπί επαναφοράς ή κάποια διαδικασία για την επιστροφή στις εργοστασιακές προεπιλεγμένες ρυθμίσεις. Και στις δύο περιπτώσεις, είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο του προϊόντος ή επικοινωνήστε απευθείας με τον κατασκευαστή για να κατανοήσετε τα σχετικά βήματα. Ένα κουμπί επαναφοράς συνήθως πρέπει να πατηθεί για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, αλλά μερικές φορές διατηρώντας ταυτόχρονα ένα άλλο κουμπί. Και οι οδηγίες για τη διεξαγωγή μιας σκληρής επαναφοράς τείνουν να περιλαμβάνουν την ταυτόχρονη πίεση πολλών κουμπιών στο μπροστινό πίνακα, οι οποίες μπορεί να διαφέρουν από μάρκα σε μάρκα, μοντέλο σε μοντέλο.

Αυτά τα είδη των επαναλήψεων που εκτελούνται στα ηλεκτρονικά θα διαγράψουν τη μνήμη και τις περισσότερες-αν όχι όλες τις ρυθμίσεις που ενδεχομένως έχετε εισάγει (π.χ. προσαρμοσμένες ρυθμίσεις, προφίλ δικτύου / διανομέα, προεπιλογές ραδιοφώνου) από τότε που αφαιρέσατε το προϊόν από το κουτί για πρώτη φορά . Έτσι, αν είχατε συγκεκριμένα επίπεδα όγκου ή ισοσταθμιστή για καθένα από τα κανάλια του δέκτη σας, μπορείτε να αναμένετε ότι θα πρέπει να τα ρυθμίσετε έτσι ξανά. Αγαπημένα κανάλια ή ραδιοφωνικούς σταθμούς; Ενδεχομένως να θέλετε να τα γράψετε πρώτα, εκτός εάν έχετε μια απότομη μνήμη.

Εάν η επαναφορά της εργοστασιακής προεπιλεγμένης συνιστώσας δεν λειτουργεί, είναι πιθανό η μονάδα να είναι ελαττωματική και να χρειαστεί επισκευή. Επικοινωνήστε με τον κατασκευαστή για συμβουλές ή για τα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε. Μπορεί να καταλήξετε να αγοράσετε ένα νέο εξάρτημα αντικατάστασης αν το κόστος επισκευής του παλαιού είναι απαγορευτικά δαπανηρό.