Αγοράζοντας μια τηλεόραση - Τι πρέπει να ξέρετε

Βασικές συμβουλές για τηλεοπτικούς αγοραστές

Όλοι γνωρίζουμε πώς να αγοράσετε μια τηλεόραση . Απλά ανοίξτε την εφημερίδα, βρείτε την καλύτερη τιμή και πάρετε ένα. Στις μέρες μου ως πωλητής, έχω δει πολλά από αυτά. ένας πελάτης μπαίνει στο κατάστημα, ο ΑΔ στο χέρι και λέει ότι "το τυλίξτε". Ωστόσο, η καλύτερη τιμή μπορεί να μην είναι η "καλύτερη προσφορά". Εδώ είναι μερικές συμβουλές αγοράς που συχνά παραβλέπονται, αλλά πολύ σημαντικές για την αγορά μιας τηλεόρασης, είτε πρόκειται για μια μικρή τηλεόραση LCD για την κρεβατοκάμαρα, οθόνη LCD μεγάλης οθόνης, Plasma, OLED, ή την τελευταία Smart ή 3D τηλεόραση .

Σημείωση: Παρόλο που οι τηλεοράσεις με βάση το CRT (Tube), DLP και Plasma έχουν καταργηθεί σταδιακά, οι πληροφορίες για το τι πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την αγορά αυτών των τύπων τηλεοράσεων εξακολουθούν να παρέχονται ως μέρος αυτού του άρθρου για όσους αγοράζουν τέτοια σύνολα που χρησιμοποιούνται μέσω ιδιωτικών συμβαλλόμενα μέρη ή πηγές στο διαδίκτυο .

Συμβουλή # 1 - Μετρήστε το χώρο στον οποίο θα τοποθετηθεί η τηλεόραση.

Με εκπλήσσει πόσες φορές ένας πελάτης θα αγοράσει μια τηλεόραση, θα το πάει σπίτι μόνο για να το επιστρέψει επειδή δεν ταιριάζει αρκετά στο κέντρο διασκέδασης, στην βάση της τηλεόρασης ή στον χώρο στον τοίχο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε μετρήσει τον απαιτούμενο χώρο για την τηλεόρασή σας και ότι έχετε μαζί σας αυτές τις μετρήσεις και το μέτρο ταινιών στο κατάστημα. Κατά τη μέτρηση, αφήστε τουλάχιστον ένα διάκενο 1 έως 2 ιντσών σε όλες τις πλευρές και μερικά εκατοστά πίσω από το σετ, για να διευκολύνετε την εγκατάσταση της τηλεόρασής σας και να επιτρέψετε τον επαρκή αερισμό. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε επιπλέον χώρο για την εγκατάσταση οποιωνδήποτε συνδέσεων ήχου / βίντεο καλωδίων ή οπίσθιου πίνακα, όταν η τηλεόραση είναι στη θέση της ή έχετε αρκετό χώρο για να μετακινήσετε την τηλεόραση ώστε οι καλωδιακές συνδέσεις να μπορούν εύκολα να εγκατασταθούν ή να απενεργοποιηθούν, εγκατασταθεί.

Συμβουλή # 2 - Μέγεθος δωματίου / Τύπος περιοχής προβολής

Βεβαιωθείτε ότι έχετε επαρκή χώρο προβολής μεταξύ εσάς και της τηλεόρασης. Με μεγάλο σωλήνα, τηλεοράσεις προβολής, οθόνες LCD / Plasma, ακόμα και βιντεοπροβολείς, είναι δύσκολο να περάσει ο πειρασμός να φτάσετε στη μεγαλύτερη οθόνη. Ωστόσο, πρέπει να έχετε τη σωστή απόσταση μεταξύ σας και της φωτογραφίας για να έχετε την πιο ευχάριστη εμπειρία προβολής.

Αν σχεδιάζετε να αγοράσετε μια τηλεόραση LCD 29 ιντσών, θα πρέπει να δώσετε στον εαυτό σας περίπου 3 έως 4 πόδια για να εργαστείτε με, για μια τηλεόραση LCD 39 ιντσών δώστε τον εαυτό σας περίπου 4-5 πόδια και για μια 46 ιντσών LCD ή Plasma TV θα πρέπει να έχετε περίπου 6-7 πόδια για να εργαστείτε με. Περιττό να πούμε ότι θα πρέπει να έχετε περίπου 8ft για να δουλέψετε όταν εγκαθιστάτε μια οθόνη LCD, Plasma ή DLP 50 ιντσών ή 60 ιντσών.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να δείτε από αυτές τις αποστάσεις, αλλά σας δίνει αρκετό χώρο για να ρυθμίσετε την απόσταση καθισμάτων σας για καλύτερα αποτελέσματα. Επίσης, οι βέλτιστες αποστάσεις θα ποικίλλουν ανάλογα με τον λόγο διαστάσεων της οθόνης, αλλά και αν βλέπετε περιεχόμενο υψηλής ευκρίνειας (που έχει περισσότερες λεπτομέρειες) ή περιεχόμενο τυπικής ευκρίνειας. Εάν έχετε έναν τυπικό ορισμό ή μια αναλογική τηλεόραση, θα πρέπει να καθίσετε λίγο πιο μακριά από την οθόνη από ό, τι θα κάνατε αν βλέπετε τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας . Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη βέλτιστη απόσταση προβολής για μια συγκεκριμένη οθόνη τηλεόρασης, ανατρέξτε στην συμβουλή μας: Ποια είναι η καλύτερη απόσταση προβολής για να παρακολουθήσετε τηλεόραση; .

Επιπλέον, αν κατασκευάζετε από την αρχή μια περιοχή τηλεθέασης ή αίθουσα home theater, ακόμη και αν σχεδιάζετε να κατασκευάσετε τη δική σας κατασκευή, συμβουλευτείτε ακόμα έναν εγκαταστάτη στο σπίτι ή έναν εργολάβο που ειδικεύεται στο home cinema για να πάρετε μια ειλικρινή εκτίμηση της πραγματικής το περιβάλλον που χρησιμοποιεί η τηλεόραση ή ο βιντεοπροβολέας. Παράγοντες όπως η ποσότητα φωτός που προέρχεται από τα παράθυρα, το μέγεθος του δωματίου, η ακουστική κλπ., θα είναι σίγουρα ένας σημαντικός παράγοντας σε ποιο τύπο τηλεόρασης ή βίντεο προβολέα ως ρύθμιση ήχου) θα ήταν καλύτερο στην ιδιαίτερη κατάστασή σας.

Συμβουλή # 3 - Μέγεθος οχήματος

Αγόρι! Εδώ είναι μια άκρη που σίγουρα παραβλέπεται! Βεβαιωθείτε ότι το όχημά σας είναι αρκετά μεγάλο για τη μεταφορά της τηλεόρασης αν σκοπεύετε να το πάρετε μαζί σας. Με τα αυτοκίνητα να είναι μικρότερα αυτές τις μέρες, τα περισσότερα αυτοκίνητα δεν μπορούν να χωρέσουν οποιαδήποτε τηλεόραση μεγαλύτερη από 20-ίντσες έως 27-ίντσες στο μπροστινό κάθισμα ή στον κορμό (ανοιχτό, με ισοπαλία). Επίσης, αν και μερικά συμπαγή αυτοκίνητα μπορούν να χωρέσουν σε μια LCD οθόνη 32 ιντσών στο πίσω κάθισμα, να είστε προσεκτικοί κατά τη φόρτωση και να βεβαιώνεστε ότι το σετ είναι ασφαλές και δεν αναπήδηση γύρω από τη δημιουργία ενός δυνητικού κινδύνου ασφαλείας, για να μην αναφέρουμε πιθανώς να προκαλέσετε βλάβη η τηλεόραση. Αν έχετε ένα SUV, θα πρέπει να μπορείτε να φιλοξενήσετε μια τηλεόραση LCD 32, 37 ή ακόμα και μια 40 ιντσών χωρίς πολύ κόπο.

Ωστόσο, ακόμη και αν έχετε χώρο για να τραβήξετε την τηλεόραση μαζί σας, επικοινωνήστε με τον πωλητή για να μάθετε σχετικά με την παράδοση. Πολλά καταστήματα προσφέρουν δωρεάν παράδοση σε τηλεοράσεις μεγαλύτερης οθόνης. Επωφεληθείτε από αυτό, μην κινδυνεύετε να πάρετε μια κήλη προσπαθώντας να σηκώσετε μια μεγάλη οθόνη επάνω σε αυτές τις σκάλες ... και σίγουρα αφήστε το κατάστημα να παραδώσει μια μεγάλη οθόνη Plasma ή LCD τηλεόραση. Αν παίρνετε τον εαυτό σας στο σπίτι, δεν έχετε τύχη εάν βλάψετε το σετ. Ωστόσο, αν αφήσετε το κατάστημα να το παραδώσει, θα πάρουν όλο τον κίνδυνο ζημιών.

Συμβουλή # 4 - Ποιότητα εικόνας

Όταν κάνετε αγορές για μια τηλεόραση, αφιερώστε χρόνο και δείτε την ποιότητα της εικόνας, μπορεί να υπάρχουν σημαντικές διαφορές στα διάφορα μοντέλα.

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που συμβάλλουν σε μια ποιοτική εικόνα:

Το σκοτάδι της επιφάνειας οθόνης: Ο πρώτος παράγοντας είναι το σκοτάδι της οθόνης. Με πολλές τηλεοράσεις απενεργοποιημένες, ελέγξτε το σκοτάδι των οθονών. Όσο πιο σκούρες είναι οι οθόνες, τόσο καλύτερη είναι η τηλεόραση για την παραγωγή εικόνας υψηλής αντίθεσης. Μια τηλεόραση δεν μπορεί να παράγει μαύρα χρώματα μαύρα από την ίδια την οθόνη. Ως αποτέλεσμα, οι τηλεοράσεις με οθόνες "πρασινωπού" ή "γκριζώδους" εμφανίζουν εικόνες χαμηλής αντίθεσης.

Επίσης, κατά την εξέταση μιας τηλεόρασης LCD , λάβετε υπόψη τα επίπεδα μαύρων όταν είναι ενεργοποιημένη η τηλεόραση. Εάν η τηλεόραση είναι μια τηλεόραση LED / LCD, ελέγξτε αν υπάρχει "φωτισμός" στις γωνίες ή ανωμαλία σε μαύρα επίπεδα στην επιφάνεια της οθόνης. Για περισσότερα σχετικά με αυτό, διαβάστε το άρθρο μου Η αλήθεια για τις "LED" τηλεοράσεις . Μάθετε εάν παρέχεται η τοπική ρύθμιση ή μείωση του μικροφώνου - η οποία βοηθά στην εξάλειψη της απόκρισης μαύρου επιπέδου στις τηλεοράσεις LED / LCD. Εάν αναζητάτε τηλεοράσεις που έχουν πιο ομοιόμορφο μαύρο επίπεδο στην επιφάνεια της οθόνης και έχετε ένα φωτεινό ελεγχόμενο δωμάτιο (μπορείτε να κάνετε το δωμάτιο σκοτεινό), μια τηλεόραση Plasma μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς από μια οθόνη LCD ή LED / LCD τηλεόραση.

Από την άλλη πλευρά, εάν εξετάζετε έναν βιντεοπροβολέα, οι οθόνες προβολής είναι συνήθως λευκές, αντί για μαύρες. Σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να αγοράσετε μια οθόνη με μεγάλη ανακλαστικότητα, καθώς η εικόνα αντανακλάται από την οθόνη στον θεατή. Αν και η απόδοση φωτεινότητας και αντίθεσης του βίντεο προβολέα βρίσκεται κυρίως στο εσωτερικό κύκλωμα του ίδιου του βιντεοπροβολέα, μια οθόνη με χαμηλή ανακλαστικότητα θα μειώσει την εμπειρία του θεατή. Στην ουσία, κατά την αγορά ενός βίντεο προβολέα, πρέπει επίσης να ψωνίσετε για να χρησιμοποιήσετε την οθόνη μαζί του. Για συμβουλές σχετικά με το τι πρέπει να αναζητήσετε κατά την αγορά τόσο του βιντεοπροβολέα όσο και της οθόνης, ελέγξτε πριν αγοράσετε έναν βιντεοπροβολέα και πριν αγοράσετε μια οθόνη προβολής βίντεο

Επίπεδα οθόνης: Ο δεύτερος παράγοντας που πρέπει να εξετάσετε, εάν αγοράσετε ένα σετ CRT, είναι ο βαθμός στον οποίο είναι επίπεδη ο σωλήνας εικόνας (οι προβολές, το πλάσμα και οι τηλεοράσεις LCD είναι ήδη επίπεδες). Αυτό είναι σημαντικό γιατί η πιο επίπεδη σωλήνα είναι η λιγότερη αντανακλάσεις που θα πάρετε από τα παράθυρα και τους λαμπτήρες, καθώς και λιγότερη στρέβλωση σχήματος των αντικειμένων που εμφανίζονται στην οθόνη (δεν ξέρω για σας, αλλά με σφάλματα για να παρακολουθήσω ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου στην τηλεόραση και να δούμε ότι οι γραμμές του ναυπηγείου είναι καμπύλες αντί για ευθεία λόγω της καμπυλότητας του σωλήνα εικόνας). Βασικά, αν αγοράσετε μια τηλεόραση τύπου σωλήνα (που αναφέρεται ως άμεση προβολή), ίσως θελήσετε να εξετάσετε την αγορά ενός τύπου επίπεδου σωλήνα.

Οθόνη LED / LCD, Plasma, Τηλεοράσεις OLED - Επίπεδες ή καμπύλες οθόνες: Ακριβώς όταν νομίζατε ότι εξοικειώνεστε με τις τηλεοράσεις LCD / Plasma με επίπεδη οθόνη επίπεδης οθόνης, ακολουθείται η τηλεόραση με καμπύλη οθόνη. Για περισσότερες λεπτομέρειες, ανατρέξτε στο άρθρο μου: Καμπύλες οθόνες - Τι πρέπει να γνωρίζετε .

Ανάλυση οθόνης: Αυτός είναι ίσως ο πιο γνωστός παράγοντας που τόσο η βιομηχανία τηλεόρασης όσο και οι καταναλωτές χρησιμοποιούν για να καθορίσουν την ποιότητα της εικόνας - αλλά είναι ένας από τους διάφορους παράγοντες. Ωστόσο, η ανάλυση οθόνης που εκφράζεται σε γραμμές (για τηλεοράσεις CRT) ή Pixels (LCD, Plasma, κ.λπ.) μπορεί να σας πει πόσο λεπτομερή είναι μια εικόνα που μπορεί να εμφανίσει η τηλεόραση.

Για τις τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας, το προκαθορισμένο πρότυπο για την εγγενή ανάλυση οθόνης είναι 1080p (1920x1080) . Ωστόσο, σε πολλές τηλεοράσεις με μεγέθη οθόνης 32-ίντσες και μικρότερες ή εξαιρετικά ανέξοδες τηλεοράσεις μεγαλύτερης οθόνης, η ανάλυση οθόνης μπορεί να είναι 720p (συνήθως εκφράζεται ως 1366x768 pixels) . Επίσης, για τις τηλεοράσεις Ultra HD, η ανάλυση της οθόνης εκφράζεται ως 4K (3840 x 2160 pixels) .

Το βασικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε για τους καταναλωτές είναι να δούμε πραγματικά την τηλεόραση και να δούμε αν η εικόνα που εμφανίζεται είναι αρκετά λεπτομερής για εσάς. Σε πολλές περιπτώσεις, εκτός και αν βρίσκεστε κοντά στην οθόνη, μπορεί να μην μπορείτε να μάθετε τη διαφορά μεταξύ μιας τηλεόρασης 1080p και 720p. Ωστόσο, ανάλογα με την πηγή περιεχομένου και τη δική σας οπτική οξύτητα, μπορεί να αρχίσετε να παρατηρείτε μια διαφορά ξεκινώντας με μεγέθη οθόνης 42-ίντσες και μεγαλύτερα. Επίσης, το ίδιο ισχύει και για τηλεοράσεις 4K Ultra HD, αν και υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός τηλεοράσεων 4K Ultra HD με μέγεθος οθόνης τόσο μικρό όσο 49 έως 50 ιντσών, ανάλογα με την απόσταση καθισμάτων σας, πιθανότατα δεν θα παρατηρήσετε τη διαφορά μεταξύ 1080p και 4Κ. Ωστόσο, όπως και με τη διαφορά μεταξύ 720p και 1080p, το περιεχόμενο, η απόσταση καθισμάτων και η οπτική οξύτητα θα είναι επίσης παράγοντες. Για πολλούς, η διαφορά 1080p-4K μπορεί να αρχίσει να γίνεται αισθητή με μεγέθη οθόνης 70-ίντσες ή μεγαλύτερα.

Όταν πρόκειται για την εμφάνιση της ανάλυσης, πρέπει να πάρετε μια καλή εμφάνιση. Ωστόσο, υπάρχει ένας άλλος παράγοντας που σχετίζεται με την ανάλυση:

Κλιμάκωση: Με την έλευση HDTV (720p, 1080i, 1080p) και Ultra HD TV (4K), η δυνατότητα κλιμάκωσης είναι επίσης ένας σημαντικός παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψη κατά την αγορά μιας τηλεόρασης.

Για να είμαστε ειλικρινείς, οι αναλογικές πηγές βίντεο, όπως το VHS και το τυπικό καλώδιο, δεν φαίνονται τόσο καλές σε μια τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας (και σίγουρα όχι τόσο καλή σε τηλεόραση 4K Ultra HD) όπως συμβαίνει σε μια αναλογική τηλεόραση . Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για αυτό που περιγράφω στο άρθρο μου: Γιατί το αναλογικό βίντεο φαίνεται χειρότερο σε μια HDTV .

Η κλιμάκωση είναι μια διαδικασία όπου μια συσκευή αναπαραγωγής τηλεόρασης, DVD ή Blu-ray προσπαθεί να εξαλείψει τα ελαττώματα σε μια τυπική εικόνα εικόνας βίντεο, ώστε να φαίνεται καλύτερα σε μια τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας, αλλά όχι όλες οι τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας εκτελούν αυτή την εργασία καλά. Επίσης, ακόμα και με την καλύτερη δυνατότητα κλιμάκωσης, δεν μπορείτε να μετατρέψετε μαγικά μια τυπική ανάλυση εικόνας σε μια πραγματική εικόνα υψηλής ευκρίνειας. Για περισσότερες λεπτομέρειες, δείτε τα άρθρα μου: Αναβάθμιση βίντεο DVD - Σημαντικά γεγονότα και αναβάθμιση των συσκευών αναπαραγωγής DVD σε σχέση με την αναβάθμιση των τηλεοράσεων υψηλής ευκρίνειας .

Έτσι, όταν εξετάζετε μια αγορά τηλεόρασης HDTV ή 4K Ultra HD, εξετάστε επίσης πόσο καλά βλέπει η τηλεόραση τόσο με περιεχόμενο υψηλής ευκρίνειας όσο και με τυπική ευκρίνεια (για τηλεοράσεις 4K εξετάστε σίγουρα πώς φαίνεται το περιεχόμενο 1080p και χαμηλότερης ανάλυσης). Δείτε αν μπορείτε να πάρετε τον αντιπρόσωπο να εμφανίσει κάποιο περιεχόμενο τυπικής ευκρίνειας στην τηλεόραση πριν το αγοράσετε.

Λάβετε υπόψη ότι εάν αγοράσετε μια τηλεόραση 4K Ultra HD, το μεγαλύτερο μέρος του περιεχομένου που θα παρακολουθήσετε θα είναι αναβαθμισμένο από σήματα πηγής 1080p ή χαμηλότερης ανάλυσης, αλλά υπάρχει διαθέσιμο περιεχόμενο 4K για παρακολούθηση. Φυσικά, καθώς το μέγεθος της οθόνης γίνεται μεγαλύτερο σε τηλεόραση 1080p ή 4K Ultra HD, η ποιότητα μιας εικόνας τυπικής ευκρίνειας συνεχίζει να μειώνεται. Μην περιμένετε τις κασέτες VHS ή το τυποποιημένο σήμα καλωδίου να φαίνονται πολύ ορατές σε οθόνη μεγαλύτερη των 50 ιντσών, εκτός και αν έχετε μεγάλη απόσταση προβολής καθισμάτων.

HDR (τηλεοράσεις Ultra HD 4K): Από το 2016, μια άλλη ιδιότητα εικόνας που πρέπει να εξετάσετε εάν εξετάζετε τηλεόραση 4K Ultra HD, είναι η συμπερίληψη του HDR σε ορισμένα μοντέλα. Οι τηλεοράσεις που έχουν συμβατότητα HDR (High Dynamic Range) μπορούν να εμφανίζουν αυξημένη εμβέλεια και περιοχή αντίθεσης, η οποία παρέχει επίσης ποιότητα χρώματος από συμβατές πηγές περιεχομένου. Επίσης, ανάλογα με το μοντέλο και το μοντέλο της τηλεόρασης, μερικές τηλεοράσεις συμβατές με HDR μπορούν επίσης να εμφανίζουν βελτιωμένη φωτεινότητα, αντίθεση και χρώμα από τις τυπικές πηγές βίντεο μέσω ρυθμίσεων εφέ HDR. Για περισσότερα σχετικά με το HDR, ανατρέξτε στα άρθρα μας: Τι είναι μια τηλεόραση HDR; και Dolby Vision και HDR10 - Τι σημαίνει για τους τηλεθεατές

Φίλτρο χτενίσματος (Τηλεοράσεις CRT): Ένας επιπλέον παράγοντας που πρέπει να θεωρηθεί ως μέτρο της ποιότητας της εικόνας είναι η παρουσία ενός φίλτρου χτένας στην τηλεόραση. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στις τηλεοράσεις μεγαλύτερης οθόνης. Μια τηλεόραση χωρίς φίλτρο χτενιών θα εμφανίσει "ανίχνευση σημείων" κατά μήκος των άκρων των αντικειμένων στην εικόνα (ειδικά σε τηλεοράσεις με σωλήνες). Σε μικρότερα σύνολα, αυτό δεν είναι τόσο αισθητό, αλλά σε οτιδήποτε 27 "και μεγαλύτερο μπορεί να είναι αρκετά αποσπούν την προσοχή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία της" μέσης τηλεόρασης "να επιλύσει επαρκώς το χρώμα και την ανάλυση της εικόνας που θα εμφανιστεί. από ένα φίλτρο χτενιών λεπτές συντονίζει το σήμα εικόνας έτσι ώστε τα χρώματα, γραμμές / pixels να μπορούν να εμφανίζονται με μεγαλύτερη ακρίβεια στην οθόνη.Υπάρχουν πολλοί τύποι φίλτρων χτένας: Glass, Digital και 3DY, αλλά είναι όλοι εκεί για να κάνουν το ίδιο πράγμα , βελτιώστε την εικόνα που βλέπετε στην οθόνη.

Συμβουλή # 5 - Δυνατότητες ήχου και εισόδου και εξόδους

Ελέγξτε εάν η τηλεόραση διαθέτει τουλάχιστον ένα σύνολο εισόδων ήχου / βίντεο και ένα σύνολο εξόδων ήχου.

Για ήχο, οι τηλεοράσεις έχουν ενσωματωμένα ηχεία, αλλά με τις τηλεοράσεις LCD, OLED και Plasma που είναι τόσο λεπτές, υπάρχει πολύ μικρή εσωτερική ένταση για να φιλοξενηθεί ένα καλής ποιότητας σύστημα ηχείων. Ορισμένες τηλεοράσεις παρέχουν αρκετές επιλογές επεξεργασίας ήχου, αλλά για μια ικανοποιητική εμπειρία ακρόασης, ειδικά σε περιβάλλον οικιακού κινηματογράφου , προτιμάται σίγουρα ένα εξωτερικό σύστημα ήχου.

Οι περισσότερες από τις σημερινές τηλεοράσεις παρέχουν είτε ένα σύνολο αναλογικών ή ψηφιακών εξόδων οπτικού ήχου , είτε το χαρακτηριστικό HDMI Audio Return Channel ή και τα τρία. Σίγουρα ελέγξτε για αυτές τις επιλογές, ακόμη και αν δεν έχετε εξωτερικό σύστημα ήχου ακριβώς έξω από το ρόπαλο.

Στην πλευρά εισόδου, ελέγξτε για RCA-composite και S-Video (που καταργούνται σταδιακά σε πολλές τηλεοράσεις) και εισόδους βίντεο συνιστωσών. Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε την τηλεόραση για εφαρμογές HDTV, ελέγξτε εάν υπάρχουν εξαρτήματα (κόκκινο, πράσινο, μπλε), εισόδους DVI- HDCP ή HDMI για τη σύνδεση καλωδίων HD / δορυφορικών υποδοχών, συσκευών αναπαραγωγής δίσκων Blu-ray, συστημάτων παιχνιδιών και Δίκτυα αναπαραγωγής μέσων / Streamers .

Επιπλέον, οι περισσότερες συσκευές αναπαραγωγής DVD και όλοι οι δίσκοι Blu-ray Disc διαθέτουν συνδέσεις HDMI . Αυτό επιτρέπει την προβολή DVD σε αναβαθμισμένη μορφή συμβατή με HD ή Blu-ray υψηλής ευκρίνειας, αλλά μόνο εάν έχετε μια τηλεόραση με εισόδους DVI ή HDMI.

Ορισμένες τηλεοράσεις διαθέτουν ένα σύνολο εισόδων ήχου / βίντεο στο μπροστινό ή στο πλευρικό μέρος του συνόλου (κυρίως CRT σετ). Εάν είναι διαθέσιμο, αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να συνδέσετε μια βιντεοκάμερα, μια κονσόλα παιχνιδιών βίντεο ή άλλη φορητή συσκευή ήχου / βίντεο.

Επίσης, όταν ελέγχετε τις συνδέσεις HDMI σε μια τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας, σημειώστε εάν κάποια από αυτές τις συνδέσεις HDMI φέρουν την ένδειξη ARC (σημαίνει Audio Return Channel) ή / και MHL (Mobile High Definition Definition) . Και οι δύο αυτές επιλογές σύνδεσης παρέχουν πρόσθετη ευελιξία κατά την ολοκλήρωση την τηλεόραση σας με δέκτη οικιακού κινηματογράφου και συμβατές φορητές συσκευές.

Με απλά λόγια. ακόμα κι αν δεν έχετε όλα τα τελευταία εργαλεία για να συνδέσετε την τηλεόρασή σας, πάρτε μια τηλεόραση έχει αρκετή ευελιξία εισόδου / εξόδου για να προσθέσετε μελλοντικά εξαρτήματα διαφόρων τύπων.

Συμβουλή # 6 - Έξυπνες λειτουργίες

Ένας αυξανόμενος αριθμός τηλεοράσεων έχει επίσης συνδέσεις Ethernet ή ενσωματωμένο WiFi για πρόσβαση σε περιεχόμενο ήχου / εικόνας μέσω οικιακού δικτύου και διαδικτύου. Οι τηλεοράσεις με αυτό το είδος σύνδεσης αναφέρονται ως "έξυπνες τηλεοράσεις".

Αυτό που σημαίνει σύνδεση με οικιακό δίκτυο για αγοραστές τηλεοράσεων είναι ότι όχι μόνο μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στον τηλεοπτικό προγραμματισμό και τις ταινίες μέσω του δέκτη της τηλεόρασης, μέσω καλωδιακού / δορυφορικού κουτιού ή Blu-ray / DVD players, αλλά και μέσω του διαδικτύου ή / και του τοπικού δικτύου Υπολογιστές.

Η επιλογή των υπηρεσιών ροής διαδικτύου ποικίλλει ανάλογα με την τηλεοπτική μάρκα / μοντέλο ποικίλλει, αλλά σχεδόν όλες περιλαμβάνουν δημοφιλείς υπηρεσίες, όπως Netflix, Vudu, Hulu, Amazon Instant Video, Pandora, iHeart Radio και πολλά άλλα.

Συμβουλή # 7 - 3D

Αν σκέφτεστε να αγοράσετε τηλεόραση που προσφέρει δυνατότητα προβολής 3D - η παραγωγή τρισδιάστατων τηλεοράσεων σταμάτησε από το μοντέλο του 2017, αλλά εξακολουθείτε να βρίσκετε κάποια διαθέσιμα μοντέλα που χρησιμοποιούνται ή κατά την εκκαθάριση. Επίσης, εάν εξετάζετε ακόμα 3D, πολλοί βιντεοπροβολείς παρέχουν αυτή την επιλογή προβολής. Ένα σημαντικό πράγμα που πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι όλες οι τηλεοράσεις 3D μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για κανονική προβολή τηλεόρασης.

Είδη 3D γυαλιών που απαιτούνται για προβολή 3D:

Παθητική πολωμένη: Αυτά τα γυαλιά φαίνονται και φορούν σαν γυαλιά ηλίου. Οι τηλεοράσεις που απαιτούν αυτό το είδος τρισδιάστατων γυαλιών θα εμφανίζουν 3D εικόνες σε μισή ανάλυση μιας εικόνας 2D.

Active Shutter: Αυτά τα γυαλιά είναι ελαφρώς ογκώδη καθώς διαθέτουν μπαταρίες και έναν πομπό που συγχρονίζει τα ρολά που κινούνται γρήγορα για κάθε μάτι με την ταχύτητα εμφάνισης στην οθόνη. Οι τηλεοράσεις που χρησιμοποιούν αυτόν τον τύπο 3D γυαλιών θα εμφανίζουν 3D με την ίδια ανάλυση με τις 2D εικόνες .

Ορισμένες τηλεοράσεις ενδέχεται να έρχονται με ένα ή περισσότερα ζευγάρια 3D γυαλιά ή μπορεί να είναι ένα εξάρτημα που πρέπει να αγοραστεί ξεχωριστά. Τα ενεργά γυαλιά είναι πιο ακριβά από τα παθητικά γυαλιά.

Για ολόκληρη την περιήγηση στα γυαλιά 3D, ανατρέξτε στο άρθρο μου: 3D Glasses - Passive vs Active .

Επίσης, να γνωρίζετε ότι όταν αγοράζετε μια τρισδιάστατη τηλεόραση , χρειάζεστε επίσης τρισδιάστατα συστατικά πηγής και περιεχόμενο για να επωφεληθείτε πλήρως από την προβολή 3D. Με άλλα λόγια, θα χρειαστείτε ένα ή περισσότερα από τα εξής: Ένας 3D Blu-ray Disc player, 3D Blu-ray Discs ή / και καλώδιο / δορυφορικό δέκτη 3D και υπηρεσίες που προσφέρουν 3D προγραμματισμό. Υπάρχει επίσης κάποιο 3D περιεχόμενο διαθέσιμο μέσω streaming μέσω του Διαδικτύου, όπως το Vudu 3D .

Για όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το 3D, ελέγξτε ολόκληρο τον πλήρη Οδηγό για την Παρακολούθηση 3D στο σπίτι

Συμβουλή # 7 - Τηλεχειριστήριο / Ευκολία στη χρήση

Κατά την αγορά για μια τηλεόραση, βεβαιωθείτε ότι το τηλεχειριστήριο είναι εύκολο να το χρησιμοποιήσετε. Ζητήστε από τον πωλητή να σας το εξηγήσει αν δεν είστε σίγουροι για ορισμένες από τις λειτουργίες. Εάν πρέπει να ελέγξετε πολλά αντικείμενα με το ίδιο τηλεχειριστήριο, βεβαιωθείτε ότι είναι ένα τηλεχειριστήριο γενικής χρήσης και ότι είναι συμβατό με τουλάχιστον μερικά από τα άλλα στοιχεία που έχετε στο σπίτι. Ένα άλλο πλεονέκτημα για να ελέγξετε είναι πού είναι το πίσω μέρος του τηλεχειριστηρίου. Με άλλα λόγια, τα κουμπιά του τηλεχειριστηρίου ανάβουν. Αυτό είναι ένα πολύ πρακτικό χαρακτηριστικό για χρήση σε ένα σκοτεινό δωμάτιο.

Ως πρόσθετη παρατήρηση, δείτε αν οι περισσότερες λειτουργίες της τηλεόρασης μπορούν να ελεγχθούν από την ίδια την τηλεόραση (τα χειριστήρια βρίσκονται συνήθως στο κάτω μέρος της τηλεόρασης κάτω από την οθόνη). Επίσης, στην περίπτωση της τηλεόρασης LCD, OLED και Plasma, αυτά τα χειριστήρια μπορεί επίσης να βρίσκονται στο πλάι. Ορισμένες τηλεοράσεις ενδέχεται να έχουν τα χειριστήρια στην κορυφή της τηλεόρασης. Αυτό μπορεί να είναι πολύ σημαντικό εάν καταφέρετε να χάσετε ή να χάσετε το τηλεχειριστήριο σας. Τα ακριβή τηλεχειριστήρια αντικατάστασης δεν είναι φθηνά και τα γενικά τηλεχειριστήρια γενικής χρήσης ενδέχεται να μην ελέγχουν όλες τις σημαντικές λειτουργίες της νέας σας τηλεόρασης. Ωστόσο, εάν διαπιστώσετε ότι χρειάζεστε ένα ακριβές τηλεχειριστήριο αντικατάστασης, μια καλή πηγή για να δείτε το Remotes.com.

Ωστόσο, μια άλλη απομακρυσμένη επιλογή για πολλές νεότερες τηλεοράσεις είναι η διαθεσιμότητα εφαρμογών τηλεχειριστηρίου που μπορούν να μεταφορτωθούν για Android και iPhone. Αυτό προσθέτει σίγουρα περισσότερη ευκολία ελέγχου.

Πρόσθετες εκτιμήσεις

Συμπερασματικά, εδώ είναι μερικές τελικές εκτιμήσεις σχετικά με την αγορά τηλεόρασης σας.

Αξεσουάρ που χρειάζονται: Όταν αγοράζετε την τηλεόρασή σας, μην ξεχνάτε πρόσθετα αξεσουάρ που ίσως χρειαστείτε, όπως καλώδια ομοαξονικού και ήχου-βίντεο, προστατευτικό προστασίας από υπερτάσεις και άλλα στοιχεία που θα χρειαστείτε για να ολοκληρώσετε την εγκατάσταση της τηλεόρασής σας, ενσωματώνετε την τηλεόρασή σας με ένα συνολικό σύστημα οικιακού κινηματογράφου. Επίσης, εάν αγοράσετε έναν βιντεοπροβολέα, λάβετε υπόψη ότι θα πρέπει να αντικαταστήσετε περιοδικά τον λαμπτήρα φωτεινής πηγής και να λάβετε υπόψη αυτό το κόστος ως ένα απαραίτητο πρόσθετο κόστος στη γραμμή.

Εκτεταμένα προγράμματα παροχής υπηρεσιών : Εξετάστε ένα εκτεταμένο σχέδιο υπηρεσίας σε μια τηλεόραση πάνω από $ 1.000. Παρόλο που οι τηλεοράσεις σπάνια χρειάζονται επισκευή, αυτές οι επισκευές μπορεί να είναι δαπανηρές. Επιπλέον, αν αγοράσετε τηλεόραση Plasma, OLED ή LCD και κάτι συμβαίνει με τη λειτουργία της οθόνης, θα πρέπει να αντικατασταθεί ολόκληρο το σετ, καθώς αυτές οι μονάδες είναι βασικά ένα ενιαίο, ολοκληρωμένο κομμάτι.

Επίσης, τα εκτεταμένα σχέδια εξυπηρέτησης περιλαμβάνουν συνήθως την πραγματική οικιακή εξυπηρέτηση και μπορεί να προσφέρουν κάποιο είδος δανείου ενώ το σετ σας επισκευάζεται. Τέλος, πολλά προγράμματα οικιακής εξυπηρέτησης για τηλεοράσεις προβολής περιλαμβάνουν μια "φορά μια φορά το χρόνο" συντονισμό μέχρι που ένας τεχνικός θα βγει στο σπίτι σας, θα ανοίξει το σετ, θα καθαρίσει όλη τη σκόνη και θα ελέγξει για το σωστό χρώμα και την ισορροπία αντίθεσης. Αν έχετε επενδύσει πολλά χρήματα στο σετ προβολής σας, αυτή η υπηρεσία αξίζει πολύ να διατηρηθεί η κορυφαία κατάληξη. αν επιλέξετε να επωφεληθείτε από αυτό.

Φυσικά, υπάρχουν πολλές άλλες συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν στην αγορά μιας τηλεόρασης, χαρακτηριστικά όπως εικόνα σε εικόνα, χρονομετρητές διαφημίσεων, μπλοκ καναλιού (κάθε νέα τηλεόραση έχει τώρα το V-Chip), Δικτύωση και πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω Ethernet σύνδεση ή WiFi κ.λπ. μπορεί όλοι να ληφθούν υπόψη, ανάλογα με τις ανάγκες σας, αλλά ο σκοπός μου σε αυτό το άρθρο ήταν να επισημάνω μερικές βασικές συμβουλές που ισχύουν για κάθε αγορά τηλεόρασης που συχνά παραβλέπουμε υπέρ των «gadgets» ή "καλή συμφωνία" για την αγορά τηλεόρασης.