Διανομείς προϊόντων και εγκαταστάτες οικιακού κινηματογράφου

Πού κάνουν οι εγκαταστάτες οικιακού κινηματογράφου να ψωνίζουν;

Αν και η συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών αγοράζει τηλεοράσεις, δέκτες οικιακού κινηματογράφου και άλλα εξαρτήματα οικιακού κινηματογράφου μέσω περιφερειακών και εθνικών εταιρειών λιανικής πώλησης, οικιακού κινηματογράφου και εγκαταστάτες και ολοκληρωτές οπτικοακουστικών μέσων, πραγματοποιούν αγορές είτε απευθείας στον κατασκευαστή είτε σε πολλές περιπτώσεις τοπικούς, περιφερειακούς ή εθνικούς διανομείς προϊόντων χονδρικής.

Ο πελάτης και ο εγκαταστάτης

Όταν συμβουλευτείτε έναν εγκαταστάτη / ολοκληρωτή οικιακού κινηματογράφου, στις περισσότερες περιπτώσεις, θα σας παρουσιάσουν μια ολοκληρωμένη λύση οικιακού κινηματογράφου ή ήχου / βίντεο για το σπίτι ή την επιχείρησή σας. Αφού ο πελάτης και ο εγκαταστάτης συμφωνήσουν για τη φύση και τον προϋπολογισμό ενός συνολικού έργου, ο εγκαταστάτης τότε βγαίνει και συγκεντρώνει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που χρειάζονται για την επίτευξη του στόχου του έργου.

Εφόσον οι περισσότεροι εγκαταστάτες προσαρμόζουν κάθε εργασία στις συγκεκριμένες ανάγκες του κάθε πελάτη και περιβάλλοντος εγκατάστασης, καλούνται να κάνουν διαφορετικά προϊόντα και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί να συναρμολογηθεί ένα προσαρμοσμένο προϊόν από μια ποικιλία εξαρτημάτων.

Με άλλα λόγια, σε αντίθεση με ένα μεγάλο κουτί ή ένα περιφερειακό κατάστημα, οι εγκαταστάτες δεν έχουν "50 αυτού του στοιχείου" ή "50 αυτού του στοιχείου" απλά κάθονται στην αντιπροσωπεία τους, συχνά φορές χρειάζονται μόνο ένα ή δύο από ένα συγκεκριμένο στοιχείο ανά εβδομάδα ή μήνα και για ένα εξαιρετικά εξειδικευμένο έργο, ίσως μόνο μία ή δύο φορές το χρόνο. Επίσης, δεδομένου ότι πολλά αντικείμενα έχουν υψηλές τιμές, ακόμη και σε επίπεδο χονδρικής πώλησης, στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι οικονομικά αποδοτικό για έναν ανεξάρτητο εγκαταστάτη να έχει καθίσματα που περιμένουν να περιμένουν μια κατάλληλη δουλειά για να το παραδώσουν σε έναν πελάτη.

Ο εγκαταστάτης και ο διανομέας

Εδώ μπαίνει ο διανομέας προϊόντων. Ο εγκαταστάτης πηγαίνει στον διανομέα με τη "λίστα" των απαραίτητων προϊόντων, καθώς και εργαλεία και υπηρεσίες (τα οποία μπορεί να περιλαμβάνουν πρόσθετη τεχνική ή αρχιτεκτονική υποστήριξη για εξειδικευμένα έργα) που μπορεί να χρειαστεί να ολοκληρώσουν μια δουλειά ή μια σειρά εργασιών.

Επίσης, ο διανομέας βοηθά τον εγκαταστάτη όχι μόνο έχοντας πολλά προϊόντα στη διάθεσή του, αλλά είναι επίσης σε θέση να εξασφαλίσει πρόσθετα απαραίτητα προϊόντα χρησιμοποιώντας την αγοραστική του δύναμη. Ο διανομέας ενεργεί ως χονδρέμπορος για τους τοπικούς εγκαταστάτες ή ολοκληρωτές. Οι διανομείς συνήθως δεν πωλούν προϊόντα στο ευρύ κοινό, θα παραπέμπουν τέτοια αιτήματα στους μεμονωμένους εγκαταστάτες ή τους ολοκληρωτές που εξυπηρετούν.

Διανομείς: Περισσότερο από απλούς χονδρεμπόρους

Στο πλαίσιο της παροχής υποστήριξης στην πελατειακή βάση του εγκαταστάτη και του ολοκληρωτή, οι οικιακοί / εμπορικοί διανομείς μπορούν επίσης να παρέχουν πρόσθετες υπηρεσίες, όπως σχεδιαστικές υπηρεσίες, κατάρτιση προϊόντων (συμπεριλαμβανομένων προγραμμάτων πιστοποίησης) και περιοδικές εκδηλώσεις "mini-trade-show" -up καμπίνες και να εξηγήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους για να παρακολουθήσουν τους εγκαταστάτες. Οι "μίνι-εμπορικές εκθέσεις" είναι σαν μια πολύ μικρή έκδοση του CES ή της CEDIA σε τοπικό επίπεδο, όπου οι εγκαταστάτες και οι ολοκληρωτές μπορούν να πάρουν περισσότερη one-on-one χρόνο με τον κατασκευαστή του προϊόντος και τους παρόχους υπηρεσιών από ό, εμπορική έκθεση. Τέτοιες εκπαιδεύσεις και εκδηλώσεις ενημερώνουν τους εγκαταστάτες και τους ολοκληρωτές σχετικά με νέα προϊόντα και τεχνολογίες.

Εάν εξετάζετε μια προσαρμοσμένη εγκατάσταση οικιακού ή εμπορικού ήχου / βίντεο ή ασφάλειας, βεβαιωθείτε ότι ο εγκαταστάτης σας έχει εκπαιδευτεί και πιστοποιηθεί για τη δουλειά και μπορεί να σας προσφέρει τα ίδια τα απαραίτητα προϊόντα ή με την υποστήριξη ενός διανομέα.

Παραδείγματα διανομέων ήχου / βίντεο περιλαμβάνουν:

AVAD

Ομάδα ψηφιακής παράδοσης

Διανομή Excel

Δυτικοί διανομείς βουνών