10 Μεγάλα πράγματα για τη νέα τηλεόραση της Apple

Γιατί η ταινία 4ης γενιάς των μέσων ενημέρωσης της Apple είναι μια τεράστια βελτίωση σε σχέση με τους προκατόχους της

Αφού κάναμε να περιμένουμε για τόσο πολύ καιρό που ξεκινήσαμε ειλικρινά να πιστεύουμε ότι η Apple είχε χάσει το ενδιαφέρον της στον κόσμο της τηλεόρασης, έχουμε πάρει τελικά ένα νέο κουτί ροής μέσων 4ης γενιάς της Apple TV. Και στην πραγματικότητα, με πολλούς τρόπους, έχει αποδειχθεί ότι αξίζει να περιμένετε, γιατί αν και σίγουρα δεν είναι χωρίς τα ελαττώματά της (τα οποία περιγράφονται σε ένα άρθρο συνεργατών σε αυτό το άρθρο: 10 Απογοητευτικά πράγματα για τη νέα τηλεόραση της Apple) είναι μακράν η πιο εξελιγμένη και το διακριτικό Apple TV ακόμα. Εδώ είναι 10 λόγοι για τους οποίους.

1. Η διασύνδεση tvOS λειτουργεί καλά, ως επί το πλείστον

Η Apple έχει εργαστεί σαφώς σκληρά για να κάνει την τελευταία διεπαφή της Apple TV - αποκαλούμενη TVOS - πιο αποτελεσματική από οτιδήποτε έχει προσφέρει οποιαδήποτε προηγούμενη τηλεόραση της Apple.

Για αρχάριους, το κιβώτιο είναι απίστευτα εύκολο στη ρύθμιση, ειδικά αν έχετε ήδη ένα τηλέφωνο ή tablet της Apple. Μπορεί απλά να συνδυαστεί με τέτοιες συσκευές και να πάρει από όλους τους λογαριασμούς της Apple και τις πληροφορίες ευρυζωνικής σύνδεσής τους, αντί να χρειάζεται να τις εισάγετε χειροκίνητα στην Apple TV.

Η διασύνδεση βασίζεται σε γραφικά ελκυστικά εικονίδια που παρέχουν συνδέσεις με περιεχόμενο και υπηρεσίες και η Apple παρέχει μερικά χαριτωμένα και αποτελεσματικά γραφικά εφέ και συμβουλές για να σας βοηθήσουν να παρακολουθείτε το πού βρίσκεστε στα μενού της οθόνης.

Η νέα δομή TVOS τοποθετεί πέντε βασικές εφαρμογές στο κύριο 'ράφι' της αρχικής οθόνης (που στην πραγματικότητα εμφανίζεται στο δεύτερο κατάστρωμα κάτω από το επάνω μέρος) ενώ το επιλεγμένο περιεχόμενο που σχετίζεται με κάθε μια από τις πέντε βασικές εφαρμογές εμφανίζεται στην επάνω σειρά του σπιτιού με τη φύση του περιεχομένου που εμφανίζεται εκεί ανάλογα με την εφαρμογή που έχετε επισημάνει από το κύριο ράφι.

Ενώ υπάρχει μια ελαφρώς ενοχλητική αλλά κατανοητή "προτίμηση" για τις δικές της υπηρεσίες της Apple με την προεπιλεγμένη εφαρμογή, είναι επίσης καλό να βρείτε ότι είναι εύκολο να προσαρμόσετε τις εφαρμογές που εμφανίζονται στο κύριο ράφι για να ταιριάζουν στις ιδιαίτερες προτιμήσεις σας.

Ο τρόπος με τον οποίο αποκτάτε πρόσβαση στο περιεχόμενο είναι λογικός και δουλεύει slickly, και tvOS αξίζει επίσης kudos τόσο για τις συμπληρωματικές πληροφορίες που παρέχει σχετικά με τα πράγματα που μπορεί να θέλετε να παρακολουθήσετε και "ενωμένη σκέψη" του. Με τον οποίο εννοώ τον τρόπο με τον οποίο βρίσκει τρόπους - όπως τους συνδέσμους των cast και του πληρώματος και τις συγκρίσεις των ειδών - για να σας δώσει περισσότερες επιλογές περιεχομένου με βάση τα αρχικά κριτήρια αναζήτησης και τις συνήθειες προβολής.

Το νέο τηλεχειριστήριο με το track pad εναρμονίζει αρκετά slickly με την οθόνη στην πράξη ως επί το πλείστον, και τα μενού στην οθόνη δεν αισθάνονται ποτέ αργή.

Συνολικά, αν και χωρίς τα ελαττώματά του (τα οποία μιλάω στο άρθρο συνεργατών σε αυτό), η διασύνδεση TVOS είναι πραγματικά μια από τις καλύτερες προσπάθειες ακόμα να απλοποιήσετε την εργασία να βρούμε γρήγορα το δρόμο σας προς το είδος του περιεχομένου που σας αρέσει παρακολουθώ.

2. Το τηλεχειριστήριο είναι αρκετά εμπνευσμένο

Παρά τις μικρές διαστάσεις της, το τηλεχειριστήριο με τη νέα τηλεόραση Apple είναι γεμάτο με τεχνολογία. Χρησιμοποιεί ένα touch pad στην κορυφή του, το οποίο είναι όμορφα βαθμονομημένο με ακριβώς τη σωστή ευαισθησία και σας επιτρέπει να ελέγχετε ολόκληρο το λειτουργικό σύστημα μόνο με τον αντίχειρά σας.

Άλλες μεγάλες πινελιές περιλαμβάνουν τον τρόπο με τον οποίο στηρίζεται το δάχτυλό σας στην αριστερή ή την δεξιά άκρη του μαξιλαριού μπορεί να γυρίσει προς τα εμπρός ή προς τα εμπρός μια πηγή ροής που παρακολουθείτε για 10 δευτερόλεπτα και το γεγονός ότι ολόκληρο το σύστημα μπορεί να ελεγχθεί από μια χούφτα κουμπιά .

Μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ στο μαξιλάρι για να επιλέξετε επιλογές χωρίς να γλιστρήσετε το δάχτυλό σας και να επιλέξετε λάθος επιλογή, ενώ το ενσωματωμένο γυροσκόπιο και το τεχνολογία επιταχυνσιομέτρου σας επιτρέπουν να το χρησιμοποιήσετε ως ελεγκτή παιχνιδιών - είτε οριζόντια για παιχνίδια οδήγησης, είτε ως Nintendo Wii μπορεί να κυματίσει.

3. Το Siri επαναφέρει τον έλεγχο φωνής

Πολλά συστήματα έξυπνων τηλεοράσεων έχουν προσπαθήσει να προσφέρουν φωνητικό έλεγχο πριν, και όλοι έχουν αποτύχει. Η Apple TV, όμως, χτυπάει επιτέλους χάρη στην εφαρμογή της τεχνολογίας αναγνώρισης φωνής Siri της Apple.

Το Siri είναι πραγματικά σπουδαίο να αναγνωρίζει αυτό που εσείς - και, αποφασιστικά, άλλα μέλη της οικογένειάς σας, ακόμα και τα παιδιά - λένε σε αυτό, που σημαίνει ότι τα περιστατικά του ψεύδους είναι λίγα και πολύ μακριά. Ξέρει επίσης πώς να εξαγάγει τις πληροφορίες που χρειάζονται από πολύ συνομιλητική ομιλία, οπότε δεν χρειάζεται να μιλάτε αργά ή με κανένα άλλο αφύσικο τρόπο.

Αυτό το καθιστά ένα ανεκτίμητο εργαλείο για την εισαγωγή κειμένου σε πεδία αναζήτησης για τη βελτιστοποίηση της διαδικασίας εύρεσης στοιχείων που θέλετε να παρακολουθήσετε ή να παίξετε. Ακόμα καλύτερα, όμως, σας επιτρέπει επίσης να ελέγχετε μερικά από τα χαρακτηριστικά της Apple TV απλά μιλώντας σε αυτήν.

Μπορείτε να κάνετε μια αναφορά για τον καιρό λέγοντας «Τι είναι ο καιρός του αύριο». Μπορείτε απλά να ζητήσετε από το κουτί να προχωρήσει γρήγορα ή να γυρίσετε πίσω κάτι που παρακολουθείτε. Μπορείτε να ζητήσετε πληροφορίες για τις χρηματιστηριακές αγορές. Μπορείτε να την καθοδηγήσετε για να ανοίξετε μια συγκεκριμένη εφαρμογή. Μπορείτε ακόμη να πείτε "τι έλεγαν απλά" στο κιβώτιο και θα γυρίσουν αυτό που βλέπετε μερικά δευτερόλεπτα και θα προσθέσετε υπότιτλους.

Ουσιαστικά ο συνδυασμός της κατανόησης και της στοχαστικής συμφραζόμενης λειτουργικότητας καθιστά το σύστημα αναγνώρισης φωνής της Apple TV το πρώτο που πραγματικά απολαμβάνουμε πραγματικά να μιλάμε, τουλάχιστον στον κόσμο της οικιακής ψυχαγωγίας.

4. Κάνει έκκληση σε όλους

Η Apple TV έχει την πρώτη διασύνδεση έξυπνης τηλεόρασης που είναι τόσο ελκυστική, εύκολη στη χρήση και ποικίλη με τα χαρακτηριστικά της που όλοι στην οικογένεια θα απολαύσουν την αλληλεπίδραση με αυτήν.

Προηγουμένως, κανείς στην οικογένειά μου δεν έχει ποτέ επιδείξει το παραμικρό ενδιαφέρον να χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε από τις πολλές έξυπνες τηλεοράσεις και τα εξωτερικά κουτιά ροής που έχουν έρθει στην πορεία μου όλα αυτά τα χρόνια. Αν χρειάστηκε να αλληλεπιδράσουν με κάποια από αυτές τις συσκευές, έχουν βασικά μόλις ζητήσει να το κάνω γι 'αυτούς.

Ωστόσο, με την Apple TV, ο καθένας στο νοικοκυριό όχι μόνο αισθάνεται εμπιστοσύνη και εξουσιοδοτείται αρκετά από τη διεπαφή και το φάσμα των δραστηριοτήτων που προσφέρονται για να πάει να το χρησιμοποιήσει μόνοι μου χωρίς τη βοήθειά μου, αλλά στην πραγματικότητα θέλουν να το χρησιμοποιήσουν - μόνο για διασκέδαση!

Αυτό είναι πραγματικά μια πολύ μεγάλη υπόθεση για κάθε συσκευή που θέλει πραγματικά να βρεθεί στην καρδιά ενός συστήματος οικιακής ψυχαγωγίας.

5. Οι προγραμματιστές εφαρμογών ασχολούνται ιδιαίτερα με αυτό

Η τελευταία μεταβολή της τελευταίας τεχνολογίας της Apple TV σε σχέση με τα προηγούμενα είναι ότι εισάγει ένα περιβάλλον βασισμένο σε εφαρμογές που θυμίζει τα περιβάλλοντα που χρησιμοποιούνται σε άλλες συσκευές της Apple. Αυτό ουσιαστικά ανοίγει την Apple TV στην κοινότητα ανάπτυξης εφαρμογών με έναν τρόπο που δεν έχει προηγούμενη έκδοση, οδηγώντας σε πιθανή έκρηξη στο ποσό του περιεχομένου που υποστηρίζει το κιβώτιο. Στην πραγματικότητα, η έκρηξη συμβαίνει ήδη.

Υπήρχαν ήδη εκατοντάδες εφαρμογές όταν το κιβώτιο ξεκίνησε για πρώτη φορά. Μέσα σε λίγους μήνες αυτό είχε αυξηθεί στο καλύτερο μέρος των 3.000 εφαρμογών και οι αναλυτές προβλέπουν ότι θα υπάρχουν 10.000 εφαρμογές μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου 2016.

Αυτό μετατρέπει την Apple TV σε, ενδεχομένως, μια ζωντανή, συνεχώς μεταβαλλόμενη συσκευή που προσφέρει κάτι για όλους.

6. Η ποιότητα των εφαρμογών είναι αξιοπρεπής μέχρι στιγμής

Τα συστήματα που έχει εγκαταστήσει η Apple για να διασφαλίσουν ότι μόνο εφαρμογές κατάλληλα προσαρμοσμένες για μια τηλεόραση παρά για smartphone ή tablet περιβάλλον που κάνουν την Apple TV φαίνεται να λειτουργεί αρκετά καλά μέχρι στιγμής. Τα πάρα πολλά που έχω δει μέχρι σήμερα φαίνονται ελκυστικά σε μια μεγάλη οθόνη και έχουν προσαρμοστεί κατάλληλα στη λειτουργικότητα του νέου τηλεχειριστηρίου της Apple TV.

7. Η διαχείριση μνήμης είναι έξυπνη

Ανάλογα με το μοντέλο που αγοράζετε, το νέο Apple TV σας προσφέρει 32GB ή 64GB ενσωματωμένης μνήμης. Αυτό δεν είναι ένα τεράστιο ποσό με σύγχρονα πρότυπα (και δεν μπορεί να επεκταθεί μέσω κάρτας SD ή USB ). Αλλά η Apple έχει εισαγάγει μερικά εντυπωσιακά χαρακτηριστικά χειρισμού μνήμης που θα πρέπει ως επί το πλείστον να κρατούν τα θέματα διαχείρισης μνήμης στο παρασκήνιο και όχι κάτι που θα πρέπει να φοβάσαι.

Για αρχάριους, καμία συγκεκριμένη εφαρμογή δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιεί μέχρι και 200MB μνήμης ανά πάσα στιγμή. Εάν οποιαδήποτε εφαρμογή επιθυμεί να υπερβεί αυτό το όριο, πρέπει να το κάνει, κατεβάζοντας νέα τμήματα όπως και όταν αυτά απαιτούνται σε βάρος παλαιών τμημάτων που δεν χρειάζονται πλέον. Έτσι, για παράδειγμα, ένα παιχνίδι μπορεί να έχει εγκαταστήσει μόνο ανά πάσα στιγμή το επίπεδο που έχετε και το ένα ή δύο μπροστά του.

Μπορώ να φανταστώ αυτή την κατάσταση προκαλώντας κάποιους πονοκεφάλους για τους προγραμματιστές, αλλά είναι ένα ευπρόσδεκτο χαστούκι στο πρόσωπο για το είδος της φούσκας που έπεσε στον κόσμο των εφαρμογών τα τελευταία χρόνια.

Η Apple TV διαχειρίζεται επίσης τη μνήμη σας αυτόματα, διαγράφοντας παλιές, ελάχιστα χρησιμοποιούμενες εφαρμογές για να βγάλει μέρος σε νέες.

8. Ανοίγει ένας νέος κόσμος casual gaming

Παρόλο που δεν υπήρχε η κονσόλα που είχε κάποιους ανθρώπους -όπως αισιόδοξα- ελπίζονταν ότι θα μπορούσε να είναι, οι νέες βελτιωμένες γραφικές δυνατότητες της Apple TV και η προσέγγιση που βασίζεται σε εφαρμογές την καθιστούν αξιοπρεπή περιστασιακή μηχανή τυχερών παιχνιδιών. Υπάρχουν ήδη περισσότερα από 1000 παιχνίδια διαθέσιμα γι 'αυτό, πολλά από τα οποία διαθέτουν τραγανή, πολύχρωμα και ελκυστικά γραφικά και μερικά από τα οποία κάνουν επίσης πολύ καλή χρήση του τηλεχειριστηρίου της Apple TV.

Μερικοί από τους διαθέσιμους τίτλους παιχνιδιών υποστηρίζουν επιπλέον πολλούς παίκτες ενσωματώνοντας τον έλεγχο στα smartphone και τα tablet σας της Apple. Έτσι, για παράδειγμα, μπορείτε τώρα να παίξετε τον Crossy Road με έναν φίλο - και να τον πιέσετε κάτω από ένα φορτηγό. Που είναι πιο διασκεδαστικό από ό, τι ακούγεται, ορκίζομαι!

9. Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν πολλά ακόμα που έρχονται

Παρόλο που η τελευταία τηλεόραση Apple είναι ήδη σαφώς ένα μεγάλο βήμα μπροστά από οποιαδήποτε προηγούμενη γενιά και έχει ήδη προσελκύσει την υποστήριξη περίπου 3000 εφαρμογών, εξακολουθεί να υπάρχει μια συντριπτική αίσθηση ότι μέχρι τώρα έχουμε μόνο γρατζουνίσει την επιφάνεια του τι θα μπορούσε να φτιάξει η νέα τηλεόραση της Apple να είναι ικανή να.

Οι προγραμματιστές εφαρμογών πιθανότατα θα σκεφτούν μεγάλες νέες χρήσεις για τους επόμενους μήνες και χρόνια, καθώς θα βρουν τρόπους να αποκομίσουν ακόμα μεγαλύτερες επιδόσεις από τα chipset επεξεργασίας.

Ακόμη πιο σημαντικό είναι ότι η Apple πρόκειται να εργάζεται πιο σταθερά για την εισαγωγή βελτιώσεων στη νέα τηλεόραση Apple από ό, τι για οποιαδήποτε από τις προηγούμενες εκδόσεις. Μέσα σε μερικές εβδομάδες από την εκκίνηση του κουτιού, για παράδειγμα, έβαλε μια ενημερωμένη έκδοση που βελτίωσε το χειρισμό μενού των εφαρμογών που έχετε λάβει, για παράδειγμα.

10. Η Apple TV ταιριάζει επιτέλους στον ευρύτερο κόσμο της Apple

Ενώ καμία Apple TV δεν ήταν κακή, ούτε κανείς από τις παλιές γενιές αισθάνθηκε εντελώς σαν προϊόντα της Apple όπως το iPhone ή το iPad. Το κουτί της 4ης γενιάς δεν θέτει το δικαίωμα αυτό σε αβέβαιους όρους.

Η στροφή προς ένα περιβάλλον που βασίζεται σε εφαρμογές κάνει αμέσως να αισθάνεται πιο κοντά στις άλλες συσκευές της Apple, ειδικά καθώς πολλές από τις εφαρμογές μοιράζονται το ίδιο DNA και προέρχονται από τους ίδιους προγραμματιστές όπως οι εφαρμογές στις άλλες συσκευές της Apple.

Η αίσθηση της συνέχειας μεταξύ της τελευταίας Apple TV και άλλων συσκευών της Apple ενισχύεται επίσης από ορισμένες δυνατότητες cross-app. Για παράδειγμα, ορισμένα παιχνίδια αποθηκεύουν την πρόοδο που κάνετε σε αυτά στην Apple TV σε όλες τις συσκευές Apple σας, έτσι ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να παίζετε από εκεί που απομακρύνεστε, ανεξάρτητα από τη συσκευή στην οποία παίζετε. Και μερικά παιχνίδια σας επιτρέπουν να κατεβάσετε δωρεάν τις εκδόσεις τους για κινητά μόλις λάβετε τις εκδόσεις τους Apple TV.

Τέλος, είναι υπέροχο να βλέπεις την Apple να φέρνει τη συνηθισμένη φλόγα της για την καινοτομία και την ευκολία χρήσης στον χώρο της τηλεόρασης με την εξαιρετικά εύκολη στη χρήση πλατφόρμα tvOS και την προσεκτική ολοκλήρωση του Siri.