Οδηγός για αρχάριους για την εξαγωγή κειμένου και εικόνων από ένα PDF

Μάθετε πολλούς τρόπους εξαγωγής εικόνων και κειμένου από ένα αρχείο PDF

Τα αρχεία PDF είναι εξαιρετικά χρήσιμα για την ανταλλαγή μορφοποιημένων αρχείων σε πλατφόρμες και μεταξύ χρηστών που δεν χρησιμοποιούν το ίδιο λογισμικό, αλλά μερικές φορές πρέπει να βγάζουμε κείμενο ή εικόνες από ένα αρχείο PDF και να τα χρησιμοποιούμε σε ιστοσελίδες, έγγραφα επεξεργασίας κειμένου , παρουσιάσεις στο PowerPoint ή στο λογισμικό επιτραπέζιων εκδόσεων .

Ανάλογα με τις ανάγκες σας και τις επιλογές ασφαλείας που έχουν οριστεί στο μεμονωμένο PDF, έχετε διάφορες επιλογές για την εξαγωγή κειμένου, εικόνων ή και των δύο από ένα αρχείο PDF. Επιλέξτε την επιλογή που σας ταιριάζει καλύτερα.

Χρησιμοποιήστε το Adobe Acrobat για να εξαγάγετε εικόνες και κείμενο από αρχεία PDF

Εάν διαθέτετε την πλήρη έκδοση του Adobe Acrobat , όχι μόνο τον δωρεάν Acrobat Reader, μπορείτε να εξαγάγετε μεμονωμένες εικόνες ή όλες τις εικόνες καθώς και κείμενο από ένα PDF και να εξάγετε σε διάφορες μορφές όπως EPS, JPG και TIFF. Για να εξαγάγετε πληροφορίες από ένα PDF στο Acrobat DC, επιλέξτε Εργαλεία > Εξαγωγή PDF και επιλέξτε μια επιλογή. Για να εξαγάγετε κείμενο, εξαγάγετε το PDF σε μορφή μορφής Word ή μορφή εμπλουτισμένου κειμένου και επιλέξτε από διάφορες επιλογές που περιλαμβάνουν:

Αντιγραφή και επικόλληση από PDF χρησιμοποιώντας το Acrobat Reader

Αν έχετε Acrobat Reader, μπορείτε να αντιγράψετε ένα τμήμα ενός αρχείου PDF στο πρόχειρο και να το επικολλήσετε σε άλλο πρόγραμμα. Για κείμενο, απλά επισημάνετε το τμήμα του κειμένου στο PDF και πατήστε Control + C για να το αντιγράψετε.

Στη συνέχεια, ανοίξτε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου, όπως το Microsoft Word , και πατήστε Control + V για να επικολλήσετε το κείμενο. Με μια εικόνα, κάντε κλικ στην εικόνα για να την επιλέξετε και, στη συνέχεια, αντιγράψτε και επικολλήστε την σε ένα πρόγραμμα που υποστηρίζει εικόνες χρησιμοποιώντας τις ίδιες εντολές πληκτρολογίου.

Ανοίξτε ένα αρχείο PDF σε ένα πρόγραμμα γραφικών

Όταν η εξαγωγή εικόνας είναι ο στόχος σας, μπορείτε να ανοίξετε ένα PDF σε ορισμένα προγράμματα απεικόνισης, όπως νεότερες εκδόσεις του Photoshop , CorelDRAW ή Adobe Illustrator, και να αποθηκεύσετε τις εικόνες για επεξεργασία και χρήση σε εφαρμογές εκτύπωσης σε επιτραπέζιους υπολογιστές.

Χρησιμοποιήστε τα εργαλεία λογισμικού εξαγωγής PDF τρίτων κατασκευαστών

Πολλά αυτόνομα βοηθητικά προγράμματα και plug-ins είναι διαθέσιμα, τα οποία μετατρέπουν τα αρχεία PDF σε HTML διατηρώντας παράλληλα τη διάταξη σελίδας, εξαγάγετε και μετατρέπετε περιεχόμενο PDF σε μορφές διανυσματικών γραφικών και εξαγάγετε περιεχόμενο PDF για χρήση σε λογισμικό επεξεργασίας κειμένου, παρουσίασης και εκτύπωσης στην επιφάνεια εργασίας. Αυτά τα εργαλεία προσφέρουν ποικίλες επιλογές, όπως εξαγωγή / μετατροπή παρτίδων, εξαγωγή ολόκληρου αρχείου ή μερικού περιεχομένου και υποστήριξη πολλαπλών μορφών αρχείων.Αυτά είναι κυρίως βοηθητικά προγράμματα κοινής ωφέλειας που βασίζονται σε εμπορικά και κοινόχρηστα προγράμματα.

Χρησιμοποιήστε τα εργαλεία εξαγωγής PDF σε απευθείας σύνδεση

Με εργαλεία εξαγωγής στο διαδίκτυο, δεν χρειάζεται να κάνετε λήψη ή εγκατάσταση λογισμικού. Πόσο μπορεί να εξαγάγει ο καθένας ποικίλλει. Για παράδειγμα, με το ExtractPDF.com, ανεβάζετε ένα αρχείο μεγέθους έως 14MB ή παρέχετε μια διεύθυνση URL στο PDF για την εξαγωγή εικόνων, κειμένου ή γραμματοσειρών.

Πάρτε ένα στιγμιότυπο οθόνης

Προτού τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης μιας εικόνας σε ένα PDF, μεγεθύνετε το παράθυρό της όσο το δυνατόν περισσότερο στην οθόνη σας. Σε έναν υπολογιστή, κάντε κλικ στη γραμμή τίτλου του παραθύρου PDF και πατήστε Alt + PrtScn . Σε Mac, κάντε κλικ στο Command + Shift + 4 και χρησιμοποιήστε τον κέρσορα που εμφανίζεται για να σύρετε και επιλέξτε την περιοχή που θέλετε να καταγράψετε.