Επιταχύνετε την ευρυζωνική σύνδεση με τη ρύθμιση των ρυθμίσεων DSL και καλωδίων

Αυξήστε την απόδοση της ευρυζωνικής σύνδεσης

Οι λεγόμενες βελτιστοποιήσεις ταχύτητας ευρείας ζώνης είναι τεχνικές για τη βελτίωση της απόδοσης των συνδέσεων DSL και καλωδιακών διαδικτύου. Οι λάτρεις της οικιακής δικτύωσης άρχισαν να πειραματίζονται με καλωδιακά και DSL tweaks πριν από πολλά χρόνια όταν οι υπηρεσίες ευρυζωνικού Διαδικτύου έγιναν δημοφιλή.

Ήταν δημοφιλής εδώ και πολλά χρόνια για να βελτιώσουμε τις ρυθμίσεις του ( dial-up ) Internet για να βελτιώσουμε την πολύ χαμηλή ταχύτητά του. Αυτά τα συγκεκριμένα τσιμπήματα γενικά δεν έχουν νόημα για τις ευρυζωνικές συνδέσεις, αλλά άλλοι το κάνουν. Επιπλέον, ενώ οι ευρυζωνικές ρυθμίσεις ταχύτητας αρχικά επικεντρώθηκαν στην αύξηση της απόδοσης της γενικής πλοήγησης στο Web, οι βελτιώσεις ταχύτητας γίνονται τώρα πιο συχνά για να συντονιστούν συγκεκριμένες εφαρμογές όπως τα συστήματα ανταλλαγής αρχείων P2P και τα παιχνίδια.

Περιορισμοί της ευρυζωνικής ταχύτητας

Κατ 'αρχάς, οι ευρυζωνικές προσαρμογές πρέπει να γίνουν μόνο αφού το δίκτυό σας δοκιμαστεί και λειτουργεί αξιόπιστα. Οι τροποποιήσεις ταχύτητας είναι μόνο βελτιστοποιήσεις επιδόσεων, οι οποίες δεν έχουν σχεδιαστεί για να διορθώνουν τα σφάλματα εγκατάστασης ή τα βασικά προβλήματα διαμόρφωσης δικτύου.

Θα πρέπει να αναμένετε ότι οι ευρυζωνικές προσαρμογές θα μπορούσαν να αποφέρουν μόνο μικρές αυξήσεις ταχύτητας και, στη συνέχεια, μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις. Για παράδειγμα, ένα τσίμπημα για τη βελτίωση της απόδοσης ενός online παιχνιδιού μπορεί να ωφελήσει μόνο αυτόν τον τίτλο και στη συνέχεια μόνο αρχικά όταν φορτώνεται. Οι ευρυζωνικές προσαρμογές μπορεί να βοηθήσουν ορισμένες εφαρμογές όπως τα παιχνίδια, αλλά ταυτόχρονα να επιβραδύνουν άλλους όπως την περιήγηση στο Web. Σε γενικές γραμμές, υποθέστε ότι οποιαδήποτε οφέλη απόδοσης που μπορείτε να επιτύχετε μπορεί να είναι της τάξης του 5-10% κέρδος και όχι 50-100%.

Τέλος, οι τροποποιήσεις ταχύτητας μπορούν επίσης να δημιουργήσουν αστάθεια σε ορισμένα δίκτυα. Ανάλογα με τον τύπο εξοπλισμού και την υπηρεσία Internet που χρησιμοποιείτε, ορισμένες τροποποιήσεις θα είναι τεχνικά ασύμβατες και πρέπει να αποφεύγονται.

Τύποι ευρυζωνικών ταχυτήτων

Οι πιο συνηθισμένες ευρυζωνικές προσαρμογές περιλαμβάνουν την προσαρμογή διαφόρων παραμέτρων του πρωτοκόλλου δικτύου TCP / IP , συνήθως:

Το μητρώο των Microsoft Windows περιέχει προεπιλεγμένες τιμές για τις παραμέτρους TCP / IP. Μπορείτε να εφαρμόσετε αυτές τις τροποποιήσεις ταχύτητας στους υπολογιστές σας χρησιμοποιώντας έναν επεξεργαστή μητρώου ή το βοηθητικό πρόγραμμα TCP Optimizer (δείτε παρακάτω) για να αλλάξετε μερικές από τις προεπιλεγμένες τιμές σε κάθε υπολογιστή, επανεκκινώντας τους υπολογιστές κάθε φορά. Άλλα λειτουργικά συστήματα όπως το Linux και το Mac OS X παρέχουν εναλλακτικούς μηχανισμούς για τον συντονισμό των παραμέτρων TCP / IP.

Ένα άλλο κοινό ευρυζωνικό τσίμπημα συνεπάγεται το χειρισμό των ρυθμίσεων του προγράμματος περιήγησης στο Web. Για παράδειγμα, η καταστολή της λήψης μεγάλων εικόνων εξοικονομεί εύρος ζώνης δικτύου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντ 'αυτού για να κατεβάσει ταχύτερα άλλα δεδομένα.

Τέλος, αν και λιγότερο συνηθισμένος, μερικές τροποποιήσεις ταχύτητας τροποποιούν τις ρυθμίσεις σε δρομολογητές και μόντεμ. Για παράδειγμα, οι ρυθμίσεις MTU TCP / IP μπορούν να αλλάξουν σε ευρυζωνικό δρομολογητή ξεχωριστά από μεμονωμένους υπολογιστές στο δίκτυο.

Σχετικά με τους Επιταχυντές Ιστού για Broadband Tweaks

Οι τροποποιήσεις ταχύτητας έχουν παραδοσιακά εφαρμοστεί στο δίκτυο από έναν διαχειριστή χειροκίνητα, μία συσκευή τη φορά, αλλά τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτυχθεί εφαρμογές λογισμικού για να αυτοματοποιηθούν και να διατηρηθούν τα tweaks.

Οι λεγόμενοι επιταχυντές λήψης στο διαδίκτυο είναι προ-συσκευασμένα προγράμματα λογισμικού που εφαρμόζουν αυτόματα ρυθμίσεις ταχύτητας σε έναν υπολογιστή. Η εγκατάσταση και η εκτέλεση ενός προγράμματος επιτάχυνσης θα πραγματοποιήσει αυτόματα το μητρώο, το πρόγραμμα περιήγησης στο Web και άλλες αλλαγές διαμόρφωσης. Οι πιο εξελιγμένες εφαρμογές συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τους υπολογιστές και το δίκτυό σας και εφαρμόζουν έξυπνα τσίμπημα για να εξασφαλίσουν το μέγιστο όφελος.

Ενώ πολλοί επιταχυντές Web σχεδιάστηκαν ειδικά για δίκτυα dial-up, παραδείγματα εφαρμογών επιταχυντή που είναι χρήσιμα για ευρυζωνικές συνδέσεις είναι:

Κάνοντας Broadband Tweaks Εργασία για σας

Επειδή οι τροποποιήσεις ταχύτητας μπορούν να προκαλέσουν διακοπές σε υπολογιστή και δίκτυο, εάν δεν έχουν γίνει σωστά, δοκιμάστε μεθοδικά κάθε αλλαγή. Εάν είναι δυνατόν, χρησιμοποιήστε ένα αποδεδειγμένο πρόγραμμα επιτάχυνσης Web αντί να ρυθμίσετε τις τροποποιήσεις με μη αυτόματο τρόπο και δοκιμάστε κάθε αλλαγή ξεχωριστά πριν κάνετε την επόμενη.

Για να διαπιστώσετε εάν λειτουργεί ένα τσίμπημα ταχύτητας, χρησιμοποιήστε μια υπηρεσία δοκιμής ταχύτητας στο Διαδίκτυο για να μετρήσετε την απόδοση του Internet σας πριν και μετά την πραγματοποίηση ενός τσίμπημα. Επιπλέον, δοκιμάστε τις τοπικές μεταφορές αρχείων, τις λήψεις στο Web, τα online παιχνίδια και άλλες εφαρμογές που χρησιμοποιείτε συχνά για να διαπιστώσετε εάν ένα τσίμπημα κάνει κάποια αισθητή διαφορά. Μην διστάσετε να ακυρώσετε μια αλλαγή εάν δεν μπορείτε να παρατηρήσετε κανένα όφελος.