Τι είναι η καθυστέρηση VoIP και πώς μπορεί να μειωθεί;

Η φωνητική καθυστέρηση προκαλεί ηχώ και επικαλυπτόμενο θόρυβο

Η καθυστέρηση είναι καθυστέρηση ή καθυστέρηση σε κάτι. Μπορείτε να έχετε λανθάνουσα κατάσταση στα δίκτυα υπολογιστών αλλά και κατά τη φωνητική επικοινωνία. Είναι πραγματικά αρκετά διαβόητη και αποτελεί σημαντικό πρόβλημα στις φωνητικές κλήσεις.

Η καθυστέρηση είναι ο χρόνος από τη στιγμή που μεταδίδεται ένα πακέτο φωνής μέχρι τη στιγμή που φτάνει στον προορισμό του, με αποτέλεσμα την καθυστέρηση και την ηχώ που προκαλούνται από αργούς δικτυακούς συνδέσμους . Η καθυστέρηση είναι μια σημαντική ανησυχία στην επικοινωνία VoIP όταν πρόκειται για την ποιότητα κλήσεων.

Υπάρχουν δύο τρόποι μετρήσεως της καθυστέρησης: μια κατεύθυνση και ένα ταξίδι μετ 'επιστροφής. Μία λανθάνουσα κατεύθυνση είναι ο χρόνος που απαιτείται για να μεταφερθεί το πακέτο με έναν τρόπο από την πηγή προς τον προορισμό. Η λανθάνουσα περίοδος ταξιδιού είναι ο χρόνος που χρειάζεται για να ταξιδέψει το πακέτο προς και από τον προορισμό, πίσω στην πηγή. Στην πραγματικότητα, δεν είναι το ίδιο πακέτο που ταξιδεύει πίσω, αλλά μια αναγνώριση.

Η καθυστέρηση μετριέται σε χιλιοστά του δευτερολέπτου (ms), δηλαδή σε χιλιάδες δευτερόλεπτα. Η καθυστέρηση των 20 ms είναι φυσιολογική για κλήσεις IP και τα 150 ms είναι ελάχιστα αισθητά και συνεπώς αποδεκτά. Ωστόσο, οποιαδήποτε υψηλότερη από αυτή και η ποιότητα αρχίζει να μειώνεται. 300 ms ή μεγαλύτερη και καθίσταται εντελώς απαράδεκτο.

Σημείωση: Η λανθάνουσα διάρκεια τηλεφώνου ονομάζεται μερικές φορές καθυστέρηση από στόμα σε αυτί και η λανθάνουσα διάρκεια ήχου που σχετίζεται με το διαδίκτυο μεταβάλλεται επίσης από τον όρο ποιότητα εμπειρίας ή QoE.

Επιπτώσεις της καθυστέρησης στις φωνητικές κλήσεις

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις αρνητικές επιπτώσεις της λανθάνουσας κατάστασης στην ποιότητα κλήσης:

Πώς να απαλλαγείτε από την καθυστέρηση

Αυτό είναι ένα δύσκολο έργο και απαιτεί να λάβετε υπόψη σας διάφορους παράγοντες, πολλοί από τους οποίους είναι πέρα ​​από τον έλεγχό σας. Για παράδειγμα, δεν επιλέγετε ποια κωδικοποιητές χρησιμοποιεί ο παροχέας υπηρεσιών σας.

Εδώ είναι οι παράγοντες που τείνουν να προκαλέσουν λανθάνουσα κατάσταση VoIP: