Αυξήστε την ταχύτητα λήψης ενός προγράμματος-πελάτη BitTorrent

Είναι συνηθισμένο για ορισμένους χρήστες torrent να αντιμετωπίζουν αργές ταχύτητες λήψης και υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που θα μπορούσαν να συμβάλουν σε αυτό. Ωστόσο, ένας πιθανώς αγνοούμενος λόγος έχει να κάνει με τους λιμένες στους οποίους λειτουργεί η κυκλοφορία P2P.

Δεδομένου ότι μια συγκεκριμένη θύρα BitTorrent πρέπει να είναι ανοιχτή τόσο στον δρομολογητή όσο και στο τείχος προστασίας για να διευκολύνει τόσο την εισερχόμενη όσο και την εξερχόμενη κίνηση, οι χρήστες που έχουν και τα δύο ενδέχεται να μην χρησιμοποιούν τις σωστές ρυθμίσεις για να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις λήψεις τους.

Το ζήτημα είναι να έχετε ένα τείχος προστασίας που εμποδίζει τις εισερχόμενες συνδέσεις BitTorrent που απαιτούνται για την κοινή χρήση των αρχείων. Λαμβάνοντας υπόψη την εξισορρόπηση φορτίου και τη σφαιρική φύση του BitTorrent, οι πελάτες που δεν μπορούν να λάβουν εισερχόμενα αιτήματα για μεταφορτώσεις θα έχουν συνήθως μικρότερο εύρος ζώνης για λήψεις.

Οι θύρες χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά δεδομένων

Ένα πρόγραμμα-πελάτης torrent δημιουργεί έναν πόρο δικτύου που ονομάζεται θύρα που επιτρέπει σε άλλους υπολογιστές BitTorrent να συνδεθούν με αυτόν. Κάθε θύρα διαθέτει έναν μοναδικό αριθμό που ονομάζεται αριθμός θύρας TCP . Ο πελάτης συνήθως συνδέει τη θύρα 6881.

Ωστόσο, εάν αυτή η θύρα είναι απασχολημένη για κάποιον λόγο, θα προσπαθήσει αντ 'αυτού να αυξήσει τις υψηλότερες θύρες (6882, 6883 και ούτω καθεξής, έως και 6999). Προκειμένου οι εξωτερικοί πελάτες BitTorrent να φτάσουν στον πελάτη, πρέπει να μπορούν να διασχίσουν το δίκτυό σας μέσω της θύρας που χρησιμοποιεί ο πελάτης.

Το αν είναι εφικτό ή όχι αυτό καθορίζεται τόσο από το δρομολογητή όσο και από το τείχος προστασίας, καθώς και οι δύο μπορούν να ρυθμιστούν για να ανοίξουν και να μπλοκάρουν θύρες. Για παράδειγμα, εάν η θύρα 6883 είναι εκείνη που έχει εκχωρηθεί στον υπολογιστή-πελάτη για τη μεταφόρτωση δεδομένων, αλλά το τείχος προστασίας ή ο δρομολογητής αποκλείει τη θύρα, η κυκλοφορία δεν μπορεί να κινηθεί μέσω αυτού για να μοιραστεί δεδομένα torrent.

Πώς να Επιταχύνετε BitTorrent Πελάτες

Τα περισσότερα προγράμματα τείχους προστασίας σάς επιτρέπουν να επιλέξετε ποιες θύρες μπορούν να ανοίξουν και να κλείσουν. Ομοίως, μπορείτε να ρυθμίσετε την προώθηση θυρών σε ένα δρομολογητή έτσι ώστε να δέχεται την κυκλοφορία μέσω της καθορισμένης θύρας και στη συνέχεια να διαβιβάζει αυτά τα αιτήματα στον υπολογιστή που εκτελεί τον πελάτη torrent.

Για το BitTorrent, πολλοί οικιακοί χρήστες ρύθμισαν την προώθηση θυρών στην περιοχή TCP 6881-6889. Αυτές οι θύρες πρέπει να κατευθύνονται στον υπολογιστή που εκτελεί το πρόγραμμα-πελάτη BitTorrent. Εάν περισσότεροι από ένας υπολογιστές στο δίκτυο ενδέχεται να εκτελούν BitTorrent, μπορεί να χρησιμοποιηθεί διαφορετικό εύρος όπως το 6890-6899 ή το 6990-6999. Θυμηθείτε ότι το BitTorrent χρησιμοποιεί θύρες μόνο στην περιοχή 6881-6999.

Ο δρομολογητής, το λογισμικό τείχους προστασίας και ο πελάτης torrent πρέπει όλοι να συμφωνήσουν στη θύρα που χρησιμοποιείται για την κυκλοφορία BitTorrent. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και αν ο δρομολογητής και το λογισμικό πελάτη έχουν ρυθμιστεί ώστε να χρησιμοποιούν την ίδια θύρα, το τείχος προστασίας θα μπορούσε ακόμα να το εμποδίσει και να αποτρέψει την κυκλοφορία.

Άλλοι παράγοντες που επιβραδύνουν το Torrenting

Ορισμένοι πετρελαιοκινητήρες του ISPs ή ακόμη και αποκλεισμός της κυκλοφορίας P2P. Εάν ο ISP σας το κάνει αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα online torrent client όπως το Put.io έτσι ώστε η κίνηση να θεωρείται κανονική κίνηση HTTP και όχι BitTorrent. Ένας άλλος τρόπος γύρω από αυτό είναι η πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω μιας υπηρεσίας VPN που υποστηρίζει την κυκλοφορία P2P.

Η φυσική ή ασύρματη σύνδεσή σας μπορεί να είναι το πρόβλημα. Εάν κάνετε λήψη torrents από έναν ασύρματο υπολογιστή, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε μια ενσύρματη σύνδεση ή να καθίσετε σε ένα δωμάτιο δίπλα στον ασύρματο δρομολογητή για να μετριάσετε τυχόν υποβάθμιση του σήματος.