Φορητός εκτυπωτής φωτογραφικών εκτυπωτών Inkjet Canon Pixma iP110

Εκτυπώστε στο δρόμο με τον εκτυπωτή inkjet της Pixma iP110 της Canon

Υπάρχουν κυριολεκτικά εκατοντάδες επαγγέλματα - ακίνητα, νόμοι, πωλητές, το ονομάζετε - που θα επωφελούντο από τη δυνατότητα εκτύπωσης κατόπιν αιτήσεως, εν κινήσει. Σε απάντηση, οι κατασκευαστές εκτυπωτών HP, Canon και Epson σχεδιάζουν και κατασκευάζουν "κινητούς" εκτυπωτές που είναι μικροί και αρκούντως ελαφροί για να παίρνουν μαζί σας.

Παρόλο που αυτές οι συσκευές είναι πρακτικές, είναι επίσης συνήθως ακριβές, σε σύγκριση με τους εκτυπωτές πλήρους εκτοξευόμενου επιτραπέζιου ή επιχειρησιακού εξοπλισμού. Ο φορητός εκτυπωτής HP Officejet 200 Mobile (ο οποίος βρίσκεται εδώ και μερικά χρόνια) καθώς και ο φορητός εκτυπωτής WorkForce WF-100 της Epson, και οι δύο, για $ 279,99. Επιπλέον, η HP κάνει ένα φορητό AIO, το Officejet Pro 150 Mobile All-in-One, το οποίο όχι μόνο μπορεί να εκτυπώσει, αλλά και να πραγματοποιήσει σάρωση και δημιουργία αντιγράφων για $ 334. Εδώ, όμως, εξετάζουμε κάτι διαφορετικό. αντί για τον παραδοσιακό εκτυπωτή κινητών εγγράφων, τον εκτυπωτή κινητής φωτογραφικής εκτύπωσης της Canon, τον εκτυπωτή Inkjet Photo Pixma iP110, για $ 155.

Design & amp; Χαρακτηριστικά

Όταν διπλώνεται χωρίς χαρτί φόρτωσης ή εκτυπωμένες σελίδες που βρίσκονται στην περιοχή εξόδου, το iP110 μοιάζει πολύ με ένα διανομέα ιστών και δεν είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό. Σε 12,7 ίντσες μακρύ, 7,3 ίντσες από εμπρός προς τα πίσω, 2,5 ίντσες υψηλό, και ζυγίζει μόνο 4,3 κιλά, είναι λίγο μικρότερο και ελαφρύτερο από το Officejet 100 (13,7 x 6,9 x 3,3 ίντσες και 5,1 λίβρες). Από την άλλη πλευρά, με μήκος 12,2 ίντσες και μόνο 3,5 λίβρες, το WorkForce WF-100 της Epson είναι μικρότερο και ελαφρύτερο από τα δύο άλλα που αναφέρονται εδώ.

Μπορείτε να συνδεθείτε στο iP110 μέσω Wi-Fi ή USB και υποστηρίζει Wireless PictBridge για ασύρματη εκτύπωση από ορισμένες ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές Canon. Η κινητή εκτύπωση, αν και η υποστήριξη είναι ελάχιστη συγκριτικά, υποστηρίζεται μέσω του Google Cloud Print, του AirPrint της Apple, του Facebook, του Twitter, του Dropbox, του One Drive, του Google Drive και των Pixma Printing Solutions (PPS) της Canon.

Ωστόσο, πολλά από τα πιο εξελιγμένα χαρακτηριστικά κινητής εκτύπωσης που επικρατούν σήμερα , όπως η τεχνολογία Wi-Fi Direct και Near-Field Communication (NFC) , δεν υποστηρίζονται. Ωστόσο, το iP110 διαθέτει ένα δίσκο εισόδου 50 φύλλων, για να σας εξοικονομήσει από το να το τροφοδοτείτε χειροκίνητα.

Ω, και θα πρέπει να προσθέσω ότι μπορείτε να αγοράσετε μια μπαταρία που σας επιτρέπει να γίνετε πραγματικά κινητό για περίπου $ 100 (MSRP).

Απόδοση, Χειρισμός χαρτιού, Ποιότητα εκτύπωσης

Καθώς οι εκτυπωτές φωτογραφικών μηχανών Canon πηγαίνουν, αυτή εκτυπώνει αξιοπρεπείς φωτογραφίες. Χρησιμοποιεί ένα σύστημα απεικόνισης πέντε μελανιών που αποτελείται από τα τυπικά χρώματα της διαδικασίας CMYK (κυανό, ματζέντα, κίτρινο και μαύρο), καθώς και ένα Pigment Black για σκουρόχρωμα κείμενα και όλες τις μαύρες περιοχές στη σελίδα. Εκτυπώνει επίσης αξιοπρεπείς σελίδες εγγράφων, αν και λίγο αργά (και δαπανηρά, τις οποίες θα δούμε σε λίγο). Ποιότητα, αυτός ο μικρός εκτυπωτής κάνει μια αξιοπρεπή δουλειά για να ανταποκριθεί στη φήμη της Pixma για εξαιρετική ποιότητα εκτύπωσης - ανεξάρτητα από το πόσο καιρό χρειάζεται.

Η Canon υποστηρίζει ταχύτητες εκτύπωσης εννέα μονόχρωμων σελίδων ανά λεπτό ή 5.8 έγχρωμες σελίδες. Αυτές οι ταχύτητες, βεβαίως, θα λάβετε μόνο όταν εκτυπώνετε σελίδες που έχουν σχεδιαστεί για να εκτυπώνουν καλά σε αυτόν τον εκτυπωτή. Διαφορετικά, οι ταχύτητες εκτύπωσης είναι υποχρεωμένες να είναι χαμηλότερες.

Όσον αφορά το χειρισμό χαρτιού, ο εκτυπωτής δέχεται χαρτί μέσω του δίσκου εισόδου 50 φύλλων στην κορυφή του πλαισίου και στη συνέχεια εκτοξεύει το μπροστινό μέρος πάνω στο γραφείο ή στην επιφάνεια του τραπεζιού.

Κόστος ανά σελίδα

Δεν υπάρχουν πολλά να πουν εδώ. Το κόστος αυτού του εκτυπωτή ανά σελίδα είναι μακράν το υψηλότερο που έχω δει, ειδικά για το κόστος ανά σελίδα χρώματος, το οποίο είναι 7 ή 8 φορές μεγαλύτερο από τα πιο ανταγωνιστικά CPP και 2 έως 3 φορές υψηλότερο από το υψηλότερο. Με άλλα λόγια, στα 9,5 σεντς για ασπρόμαυρες σελίδες και ... είστε έτοιμοι για αυτό; Η εκτύπωση έγχρωμων σελίδων σε αυτόν τον κινητό εκτυπωτή κοστίζει περίπου 24,5 σεντ το καθένα. Με τον ίδιο τρόπο, καθώς οι φωτογραφίες αποτελούνται συνήθως από κάλυψη 100 τοις εκατό, ενώ οι σελίδες εγγράφων είναι συνήθως μεταξύ περίπου 5 και 25 τοις εκατό, οι φωτογραφίες θα κοστίζουν σημαντικά περισσότερο από 24,5 σεντ το καθένα για εκτύπωση σε αυτόν τον εκτυπωτή.

συμπέρασμα

Κατά την έρευνα αυτής της αναθεώρησης, διάβασα ορισμένα σχόλια από τους φωτογράφους που πίστευαν ότι αυτός ο εκτυπωτής φωτογραφικών μηχανών ήταν το καλύτερο από τις ίδιες τις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές. Ως εκτυπωτής φωτογραφιών, το μικρό μέγεθος και η συνολική ποιότητα εκτύπωσης το καθιστούν ιδανικό για την εκτύπωση δειγμάτων και αποδείξεων στο δρόμο - στην εκδήλωση που προσλήφθηκε για να πυροβολήσετε!

Σε κάθε περίπτωση, εάν είχατε κάποια ιδέα για την υιοθέτησή του ως καθημερινό εκτυπωτή, δεν έγινε γι 'αυτό - εκτός αν δεν εκτυπώνετε καθημερινά ή κάθε δεύτερη μέρα ή κάθε δύο μέρες γι' αυτό ύλη. Είναι ένας εξειδικευμένος εκτυπωτής, ανεξάρτητα από το πώς το βλέπετε.