Επιταχύνετε την πρόσβαση στο Internet

Η γρήγορη και αξιόπιστη πρόσβαση στο διαδίκτυο μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά ανάμεσα σε μια καλή και μια εξαιρετική εμπειρία web. Εάν έχετε εργασία κρίσιμης σημασίας για να κάνετε από το σπίτι, η γρήγορη πρόσβαση στο Internet είναι ακόμα πιο σημαντική. Αποκτήστε το καλύτερο από την υπηρεσία διαδικτύου στο σπίτι σας με αυτές τις συμβουλές.

Δοκιμάστε την ταχύτητα πρόσβασης στο Internet

Το πρώτο βήμα είναι να δοκιμάσετε τη σύνδεσή σας στο Internet να κατεβάσετε και να ανεβάσετε ταχύτητες σε έναν ιστότοπο όπως το Speedtest.net ή το DSLReports.com για να διαπιστώσετε αν έχετε στην πραγματικότητα την ονομαστική ταχύτητα σύνδεσης από τον ISP σας. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε την τρέχουσα ταχύτητα του κινητού ή του οικιακού σας ευρυζωνικού δικτύου στον ιστότοπο Broadband.gov της FCC και να συμβάλλετε στο να βοηθήσετε την FCC να δημιουργήσει ένα εθνικό ευρυζωνικό σχέδιο. η FCC έχει επίσης εφαρμογές iPhone και Android για να δοκιμάσετε τις ταχύτητες δεδομένων του smartphone σας.

Οι στατιστικές δοκιμών ταχύτητας DLSReport αποκαλύπτουν τις ταχύτερες ταχύτητες λήψης για διάφορους παροχείς των ΗΠΑ, ώστε να μπορείτε να τις συγκρίνετε. Σημειώστε ότι δεν θα πάρετε πιθανώς αυτές τις κορυφαίες ταχύτητες όλη την ώρα, αλλά η ταχύτητα σύνδεσης σας θα πρέπει να είναι τουλάχιστον στο πάρκο για τις ταχύτητες που πληρώνετε για το σχέδιό σας.

Αλλαγή των ρυθμίσεων DNS σας

Η ταχύτητα με την οποία έχετε πρόσβαση σε ιστότοπους και σε απευθείας υπηρεσίες καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τις ρυθμίσεις διακομιστή DNS στον υπολογιστή σας ή στο δρομολογητή δικτύου. Οι διακομιστές DNS μεταφράζουν ονόματα τομέα (π.χ. about.com) στις διευθύνσεις IP των διακομιστών ιστού όπου φιλοξενούνται οι ιστότοποι, αλλά ορισμένοι διακομιστές DNS μπορεί να είναι πιο κοντά σε εσάς ή απλώς γρηγορότερα και ακριβέστερα από αυτά που χρησιμοποιείτε τώρα. Όταν εγγράφεστε για υπηρεσία Internet, οι διακομιστές DNS του ISP σας έχουν οριστεί από προεπιλογή στον δρομολογητή ή στον υπολογιστή σας, αλλά μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σε έναν πιο γρήγορο, πιο αξιόπιστο και πιο ενημερωμένο διακομιστή DNS. Τόσο το Google όσο και το OpenDNS διαθέτουν δωρεάν δημόσιες υπηρεσίες DNS που μπορούν να αυξήσουν σημαντικά τις ταχύτητες περιήγησης ιστού και να προσφέρουν λειτουργίες όπως βελτιωμένη ασφάλεια.

Επικοινωνήστε με τον πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου εάν έχετε ταχύτερες από τις αναμενόμενες ταχύτητες

Παρόλο που οι ταχύτητες του Διαδικτύου μπορούν και θα ποικίλουν ανάλογα με διάφορους άλλους παράγοντες (είτε βρίσκεστε σε βραδύτερη ασύρματη μάλλον παρά ενσύρματη σύνδεση στο μόντεμ, εάν υπάρχει μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση στην υπηρεσία κ.λπ.), επιτυγχάνοντας σταθερά πολύ πιο αργές ταχύτητες αυτό που το σχέδιό σας έχει βαθμολογηθεί για μπορεί να σημάνει ένα πρόβλημα στο τέλος του ISP σας. Αφού ελέγξετε τις ταχύτητες του Internet με μια ενσύρματη σύνδεση στο δρομολογητή σας (για να εξαλείψετε τυχόν προβλήματα λόγω ασύρματων παρεμβολών), καλέστε τον παροχέα υπηρεσιών Διαδικτύου ή επισκεφθείτε την ενότητα βοήθειας του δικτυακού σας τόπου για να μάθετε πώς να φτάσετε την ταχύτητα που πληρώνετε. Ορισμένοι παροχείς υπηρεσιών διαδικτύου έχουν τις δικές τους δοκιμές ταχύτητας και τα προγράμματα αυτόματης αναβάθμισης του Internet που μπορείτε να εκτελέσετε για να βελτιστοποιήσετε τις ταχύτητες σύνδεσης .

Εξασφαλίστε τις ρυθμίσεις DSL ή καλωδίων

Μπορεί επίσης να μπορείτε να αυξήσετε την ευρυζωνική ταχύτητα προσαρμόζοντας τις ρυθμίσεις της συσκευής δικτύου ή χρησιμοποιώντας επιταχυντές ιστού , όπως εξηγεί ο Οδηγός για την Ασύρματη Δικτύωση / Δικτύωση. Ο προαναφερόμενος πόρος αναφορών DSL προσφέρει επίσης δωρεάν δοκιμή tweak που μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιστοποιήσετε την ταχύτητα σύνδεσης σας προτείνοντας τις ρυθμίσεις που θέλετε να τροποποιήσετε με βάση τη δοκιμή λήψης. Ένα σημείωμα προσοχής: οι τροποποιήσεις ταχύτητας μπορεί να προκαλέσουν αστάθεια του συστήματος και μπορεί να παρέχουν μόνο μικρές αυξήσεις ταχύτητας που μπορεί να μην κάνουν όλη την προσπάθεια που αξίζει, εάν οι τρέχουσες ταχύτητες online σύνδεσης είναι αποδεκτές.

Ποια είναι μια αποδεκτή ταχύτητα; Αυτό είναι σχεδόν ένα σχετικά θέμα. Οι περισσότεροι μετακινούμενοι εργαζόμενοι πρέπει τουλάχιστον να είναι σε θέση να φορτώσουν ιστοσελίδες και να στέλνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χωρίς συνημμένα σχεδόν αμέσως - ή τουλάχιστον χωρίς να πρέπει να παρακολουθήσουν κλεψύδρα περιστρέφεται όλη την ημέρα. (Η ιδανική ταχύτητα είναι η πυκνή 33,5 Mbps της Νότιας Κορέας - έναντι της μέσης ταχύτητας λήψης 7.6 Mbps στον κόσμο).