Πόσο ακριβείς είναι οι δοκιμές ταχύτητας;

Πόσο ακριβείς είναι οι δοκιμές ταχύτητας;

Κανένας κινητήρας δοκιμής ταχύτητας δεν μπορεί να δώσει 100% ακριβή αποτελέσματα επειδή υπάρχουν παράγοντες στους οποίους εξαρτώνται τα αποτελέσματα, μερικά από τα οποία είναι εκτός ελέγχου. Ενώ οι περισσότερες δοκιμές σε απευθείας σύνδεση κάπως αδέσποτα από αυτό που μπορούμε να ονομάσουμε ακριβή, μερικά είναι αρκετά άξια, με εξελιγμένους αλγόριθμους και αξιόπιστα αποτελέσματα.

Τα αποτελέσματα μιας δοκιμής ταχύτητας είναι σπάνια τα ίδια όλη την ώρα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που τους επηρεάζουν, μερικοί από τους οποίους μπορείτε να ελέγξετε, ενώ άλλοι όχι. Οι παράγοντες που επηρεάζουν την ακρίβεια μιας δοκιμής ταχύτητας είναι οι εξής:

Μια δοκιμή ταχύτητας είναι μια προσομοίωση, όχι η πραγματικότητα

Ποια είναι η πραγματικότητα; Είτε πρόκειται για περιήγηση, είτε με τη λήψη μικρών αρχείων HTML κάθε φορά που κάνετε κλικ σε ένα σύνδεσμο ή μέσω τηλεφώνου, όπου τα πακέτα φωνής αποστέλλονται προς και από το μηχάνημά σας, η κίνηση είναι αρκετά διαφορετική από αυτή της δοκιμής ταχύτητας, η οποία περιλαμβάνει τη λήψη ενός δείγματος αρχείο. Κατά συνέπεια, το αποτέλεσμα που λαμβάνετε δεν είναι ακριβώς αυτό που αντιμετωπίζετε όταν χρησιμοποιείτε τη σύνδεσή σας.

Η τοποθεσία διακομιστή δοκιμής

Αν επιλέξετε ένα διακομιστή που είναι αρκετά μακριά γεωγραφικά, η δοκιμή σας μπορεί να μην είναι τόσο επιτυχημένη. Επιλέξτε ένα στην περιοχή σας (ήπειρος, ωκεανός). Ορισμένες δοκιμές προτείνουν μια κατάλληλη λίστα διακομιστών από την οποία μπορείτε να επιλέξετε μία.

Ταυτόχρονη Δραστηριότητα Διαδικτύου στη σύνδεσή σας

Εάν έχετε άλλη εφαρμογή καταναλώνοντας εύρος ζώνης (όπως λήψη αρχείων), θα επηρεάσει τα αποτελέσματα των δοκιμών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο υπάρχουν ορισμένες καλές πρακτικές για τη δοκιμή της σύνδεσής σας, ένα από τα οποία είναι να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν άλλες διαδικασίες που εκτελούνται στο μηχάνημά σας που καταναλώνουν πραγματικά εύρος ζώνης. Ένας εύκολος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να έχετε ένα μετρητή δικτύου στο μηχάνημά σας, υποδεικνύοντας την παρουσία και τη ροή του εύρους ζώνης,

Συνδρομητές συνδρομητές ISP

Στο χρόνο αιχμής, υπάρχει πολύ συχνά μια πτώση στην ποιότητα της σύνδεσης με τους περισσότερους ISPs. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι συνδέονται με το Διαδίκτυο μέσω του ISP την εποχή εκείνη. Αυτό θα επηρεάσει και τα αποτελέσματα των δοκιμών ταχύτητας. Ίσως μια από τις χειρότερες στιγμές για να κάνετε μια δοκιμή είναι το βράδυ του Σαββάτου, όπου οι περισσότεροι άνθρωποι συνδέονται.

Η χρήση διακομιστών μεσολάβησης

Αν χρησιμοποιείτε, για παράδειγμα, το εταιρικό σας δίκτυο στο χώρο εργασίας σας, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρίσκεστε πίσω από έναν διακομιστή μεσολάβησης, ο οποίος χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση και τον έλεγχο των εσωτερικών δικτύων. Αυτό, με την NAT (μετάφραση διεύθυνσης δικτύου), μπορεί να επηρεάσει τα αποτελέσματα των δοκιμών ταχύτητας, επειδή υπάρχουν μερικοί ειδικοί έλεγχοι και πρόσθετη δραστηριότητα στο διακομιστή μεσολάβησης.

Οι ταυτόχρονες δοκιμές που εκτελούνται στον ίδιο διακομιστή

Προφανώς, όσο περισσότερες δοκιμές ταχύτητας γίνονται σε ένα διακομιστή, τόσο πιο μπλοκάρει η σύνδεση με αυτό. Ως αποτέλεσμα, τα αποτελέσματα των δοκιμών θα επηρεαστούν.