Καμπύλες τηλεοράσεις οθόνης - Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε

Θα πρέπει να κάνετε αναβάθμιση σε μια καμπύλη οθόνη τηλεόρασης;

Μετά από δεκαετίες CRT με σχήμα "φούσκα", ακολουθούμενες από δύο δεκαετίες πλάσματος, έπειτα από επίπεδες οθόνες LCD, κάποιες τηλεοράσεις παίρνουν μια κοφτερή καμπύλη εμφάνιση.

Ποιος είναι ο λόγος αυτής της αλλαγής σχεδιασμού; Μερικοί κατασκευαστές (Πιο συγκεκριμένα η LG και η Samsung) θα σας πει ότι είναι να δημιουργήσετε μια πιο "εντυπωσιακή" εμπειρία τηλεόρασης, αλλά στην πραγματικότητα ο πραγματικός λόγος είναι να βεβαιωθείτε ότι οι νέες τηλεοράσεις υψηλής τεχνολογίας OLED και 4K Ultra HD από τις απλές τηλεοράσεις των 1080p σε ράφια των καταστημάτων για να σας προσελκύσουν περισσότερο να τα αγοράσετε - και, φυσικά, επειδή μπορούν να τα κάνουν.

Ναι, φαίνονται δροσερά, ειδικά εκείνα που μπορούν να μεταμορφωθούν από επίπεδη σε κυρτή με το πάτημα ενός κουμπιού. Αλλά τι παίρνετε πραγματικά αν αποφασίσετε να αγοράσετε μια καμπύλη οθόνη TV; Ας κάνουμε ένα βήμα πίσω και να συζητήσουμε λεπτομερέστερα τις συνέπειες των καμπυλωμένων τηλεοράσεων.

Η πιο ενδιαφέρουσα επιχειρησιακή εμπειρία προβολής

Έτσι, ένα από τα πλεονεκτήματα των τηλεοράσεων με καμπύλες οθόνες που φέρονται από τους κατασκευαστές είναι ότι αυτά τα σετ προσφέρουν ένα πιο συναρπαστικό περιβάλλον προβολής, κάτι σαν να έφερε μια εμπειρία προβολής "IMAX-like" στο σαλόνι.

Ωστόσο, ένας παράγοντας που λειτουργεί εναντίον αυτού του επιχειρήματος είναι ότι η προβολή της καμπύλης οθόνης είναι πιο αποτελεσματική όταν μόνο ένα ή δύο άτομα παρακολουθούν τηλεόραση (ειδικά αν μιλάτε για τηλεοράσεις μεγέθους οθόνης 55 και 65 ιντσών). Για όσους έχουν οικογένειες ή φίλους που συμμετέχουν στην τηλεοπτική προβολή, οι απαιτήσεις πλευρικής προβολής σημαίνουν ότι οι πλευρικοί θεατές δεν θα βλέπουν ολόκληρη την εικόνα από άκρη σε άκρη που εμφανίζεται στην οθόνη, λόγω των καμπυλωμένων άκρων.

Η επίδραση εμβάπτισης "IMAX" λειτουργεί πραγματικά μόνο καλά για ένα κοινό σε ένα μεγάλο περιβάλλον προβολής στο σπίτι ή στο κινηματογραφικό περιβάλλον όπου μπορεί να εγκατασταθεί μια οθόνη που ξεκινά από το δάπεδο μέχρι το ταβάνι και από τοίχο σε τοίχο. Σε αυτό το setup ολόκληρο το ακροατήριο κάθεται μέσα στην καμπύλη - οπότε αν θέλετε την ίδια εμπειρία στο σπίτι, πρέπει να ξεδιπλώσετε τα χρήματα για ένα αυθεντικό σύστημα Home Cinema "Imax" - και θέλω να πω, πολύ μεγάλα δολάρια!

Μοιάζει περισσότερο με το 3D και δεν χρειάζεται να φοράτε το επιχείρημα των γυαλιών

ΟΧΙ ακριβως. Ναι, αν βρίσκεστε στο κέντρο ενός γλυκού σημείου μιας μεγάλης οθόνης καμπύλης τηλεόρασης (ειδικά εάν είναι ένα από αυτά τα οθόνες 4x Ultra HD με διάσταση 21x9), η περιφερειακή σας όραση γίνεται πιο φυσική, προσθέτοντας έναν πιο "πανοραμικό" ρεαλισμό και το βάθος που δεν θα φτάσατε σε μια τηλεόραση επίπεδης οθόνης (ειδικά μια οθόνη 16x9 ). Ωστόσο, δεν έχετε μια πραγματική εμπειρία 3D.

Εάν το περιεχόμενο 3D παράγεται καλά, η προβολή μέσω ενεργού διαφράγματος ή παθητικής πολωμένης γυαλιάς εξακολουθεί να είναι ο καλύτερος τρόπος για να δείτε το 3D από την άποψη του αντιληπτού βάθους. Παρόλο που οι τηλεοράσεις 3D εγκαταλείφθηκαν το 2017 , η εμπειρία προβολής 3D είναι ακόμα διαθέσιμη σε πολλούς βιντεοπροβολείς.

Άλλα προβλήματα με καμπύλη οθόνη τηλεόρασης που κέρδισαν δεν σας λέω

Η κατώτατη γραμμή

Είναι μια καμπύλη τηλεόραση σωστή για εσάς; Εάν σκέφτεστε να αγοράσετε ένα, βεβαιωθείτε ότι έχετε δώσει μια προσεκτική ματιά - από το κέντρο, στις πλευρές, πάνω από τον κεντρικό άξονα, και κάτω από τον κεντρικό άξονα - επίσης, δείτε κάποιο περιεχόμενο με γραμματοκιβώτιο - και, εάν σχεδιάζετε να κρεμάστε το σε έναν τοίχο - βεβαιωθείτε ότι είναι συμβατό με το τοίχο συμβατό μοντέλο.

Φυσικά, αν δεν μπορείτε να αποφασίσετε ή αν σας αρέσει η καμπύλη και το υπόλοιπο της οικογένειας σας αρέσει επίπεδη, μπορεί να έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε μια "εύκαμπτη" ή "ευέλικτη" οθόνη τηλεόρασης (αν και εμφανίζεται σε εμπορικές εκθέσεις, από 2017, κανένας δεν εμφανίστηκε πραγματικά στα ράφια των καταστημάτων).

Ρωτήστε τον εαυτό σας τις ακόλουθες ερωτήσεις πριν να σκάψετε στο πορτοφόλι σας για να αγοράσετε μια καμπύλη οθόνη τηλεόρασης:

Εάν εξακολουθείτε να θέλετε να πάρετε βιασύνη, δείτε την λίστα μας με τις καλύτερες τηλεοράσεις με καμπύλη οθόνη .

Πρόσθετες προοπτικές στις τηλεοράσεις με καμπύλες οθόνες