Ζωγράφος μορφοποίησης του Word

Χρησιμοποιήστε τη ζωγραφική μορφοποίησης του Word για να αντιγράψετε μορφοποίηση στο Word

Οι χρήστες δύναμης του Microsoft Word κατανοούν τα πλεονεκτήματα της χρήσης του συχνά παραβλέπεται Format Paintertool για να αντιγράψετε τη μορφοποίηση κειμένου ή παραγράφων από μια περιοχή του εγγράφου τους σε άλλες περιοχές του εγγράφου. Αυτό το εργαλείο προσφέρει εξοικονόμηση σε πραγματικό χρόνο στους χρήστες, ιδιαίτερα εκείνους που εργάζονται με χρονοβόρα ή σύνθετα έγγραφα. Ο Ζωγράφος μορφοποίησης εφαρμόζει το ίδιο χρώμα, στυλ και μέγεθος γραμματοσειράς και στυλ περιγράμματος σε επιλεγμένο κείμενο.

Μορφοποίηση κειμένου και παραγράφων με τη μορφή του ζωγράφου

Μορφοποιήστε μια ενότητα του εγγράφου σας εφαρμόζοντας το επιθυμητό χρώμα, μέγεθος γραμματοσειράς, περίγραμμα και στυλ. Όταν είστε ικανοποιημένοι με αυτό, χρησιμοποιήστε το Format Painter για να μεταφέρετε την ίδια μορφοποίηση σε άλλες περιοχές του εγγράφου του Word.

  1. Επιλέξτε το κείμενο ή την παράγραφο που έχει την ολοκληρωμένη μορφοποίηση. Αν επιλέγετε μια ολόκληρη παράγραφο, συμπεριλαμβανομένου του σημείου της παραγράφου.
  2. Μεταβείτε στην καρτέλα "Αρχική σελίδα" και κάντε ένα κλικ στο εικονίδιο "Μορφοποίηση ζωγράφος", το οποίο μοιάζει με ένα πινέλο, για να αλλάξετε το δείκτη σε ένα πινέλο. Χρησιμοποιήστε το πινέλο για να ζωγραφίσετε σε μια περιοχή κειμένου ή μια παράγραφο στην οποία θέλετε να εφαρμόσετε τη μορφοποίηση. Αυτό λειτουργεί μόνο μία φορά και στη συνέχεια η βούρτσα επανέρχεται στο συνηθισμένο δείκτη.
  3. Εάν έχετε πολλές περιοχές που θέλετε να μορφοποιήσετε, κάντε διπλό κλικ στο "Format Painter". Τώρα η βούρτσα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά και ξανά σε όλο το έγγραφο.
  4. Πατήστε ESC για να σταματήσετε τη μορφοποίηση εάν χρησιμοποιείτε τη βούρτσα σε πολλές περιοχές.
  5. Όταν τελειώσετε, κάντε ξανά κλικ στο εικονίδιο "Format Painter" για να απενεργοποιήσετε τη μορφοποίηση και να επιστρέψετε στο συνηθισμένο δείκτη.

Διαμόρφωση άλλων στοιχείων εγγράφου

Όσον αφορά τα γραφικά, ο Ζωγράφος μορφοποίησης τείνει να λειτουργεί καλύτερα με τα AutoShapes και άλλα αντικείμενα σχεδίασης. Μπορείτε επίσης να αντιγράψετε τη μορφοποίηση από ένα περίγραμμα σε μια εικόνα.

Ο Format Painter αντιγράφει τη μορφοποίηση κειμένου και παραγράφων, όχι τη μορφοποίηση σελίδας. Το Format Painter δεν λειτουργεί με τη γραμματοσειρά και το μέγεθος του κειμένου WordArt.

Διαμορφώστε τις συντομεύσεις πληκτρολογίου ζωγράφου

Όταν εργάζεστε με μικρούς τομείς μορφοποίησης κειμένου, μπορείτε να προτιμήσετε να χρησιμοποιήσετε συντομεύσεις πληκτρολογίου .

  1. Τοποθετήστε ένα σημείο εισαγωγής σε μια σωστά διαμορφωμένη λέξη.
  2. Χρησιμοποιήστε το συνδυασμό πλήκτρων Ctrl + Shift + C για να αντιγράψετε τη μορφή χαρακτήρων.
  3. Κάντε κλικ σε μια άλλη λέξη στο κείμενο του εγγράφου.
  4. Χρησιμοποιήστε το συνδυασμό πλήκτρων Ctrl + Shift + V για να επικολλήσετε τη μορφοποίηση χαρακτήρων στη θέση του.