Δομικά μπλοκ για χρήση στο Microsoft Office

Μπορείτε να αποθηκεύσετε στοιχεία εγγράφου σε μια βιβλιοθήκη με δομικά στοιχεία ενός κλικ σε Microsoft Word και Publisher. Μάθετε πώς να το κάνετε αυτό με αυτό το απλό σεμινάριο.

01 από 12

Κορυφαία οικοδομικά τετράγωνα και άλλα σύντομα εξαρτήματα στο Microsoft Word και τον εκδότη

Δομικά στοιχεία μπλοκ εγγράφων στο Microsoft Office. Martin Barraud / Getty Images

Μάλλον γνωρίζετε για τα πρότυπα, αλλά τι γίνεται με ένα είδος "μίνι πρότυπο" που ονομάζεται Quick Parts ή Building Blocks.

Τύποι γρήγορων εξαρτημάτων στο Microsoft Word

Μπορείτε να βρείτε διάφορους τύπους προκατασκευασμένων στοιχείων εγγράφων για να τονίσετε το μήνυμά σας.

Στο Microsoft Word, επιλέξτε Εισαγωγή - Γρήγορα εξαρτήματα . Από εκεί, θα δείτε τέσσερις κύριες κατηγορίες, οπότε ας κοιτάξουμε αυτούς πριν προχωρήσουμε σε "best of" slideshow μου:

Η παρακάτω παρουσίαση δείχνει μερικά αγαπημένα μεταξύ αυτών των κατηγοριών που μπορεί να θέλετε να αρχίσετε, αλλά μόλις αρχίσετε να εξετάζετε τις δυνατότητες, θα μπορούσε να αλλάξει τον τρόπο προσέγγισης του σχεδιασμού εγγράφων.

Τα προγράμματα του Office που περιλαμβάνουν γρήγορα τμήματα

Αναζητήστε αυτά τα έτοιμα εργαλεία σε Word και Publisher . Άλλα προγράμματα όπως το Excel και το PowerPoint μπορεί να προσφέρουν προκαθορισμένα θέματα ή στοιχεία εγγράφου, αλλά δεν είναι οργανωμένα σε βιβλιοθήκη κτιρίων ή βιβλιοθήκη γρήγορων ανταλλαγών. Σημειώστε ότι ο εκδότης καλεί τα στοιχεία της σελίδας των στοιχείων που έχουν προετοιμαστεί.

02 από 12

Καλύτερη σελίδα κάλυψης κτιρίων ή Quick Parts για το Microsoft Word

Καλύτερη σελίδα κάλυψης κτιρίων ή Quick Parts για το Microsoft Word. (γ) Screenshot από την Cindy Grigg, ευγενική παραχώρηση της Microsoft

Η προσθήκη ενός εξωφύλλου στο αρχείο σας μπορεί να προσθέσει στιλβωτικό. Μπορείτε να βρείτε πρότυπα σελίδων εξώφυλλου μέσω του Αρχείου - Νέο, αλλά μπορείτε επίσης να εισαγάγετε σχεδίαση από τη γκαλερί Building Blocks στο Word ή τον Publisher.

Στο Word, επιλέξτε Insert - Quick Parts - Building Blocks Organizer - Ταξινόμηση κατά Gallery - Cover Page .

Στη συνέχεια, αναζητήστε Motion, όπως φαίνεται εδώ, ή άλλες σελίδες που μπορεί να είναι πιο κατάλληλες για το αρχείο σας.

Στον Εκδότη, επιλέξτε Εισαγωγή - Μέρη σελίδας και, στη συνέχεια, αναζητήστε την κατηγορία των σελίδων εξώφυλλου .

03 από 12

Καλύτερο αποσπάστε Παράθεση Δομικά στοιχεία ή σύντομα εξαρτήματα για το Microsoft Word

Τραβήξτε Παράθεση Δομικά Blocks για το Microsoft Word. (γ) Screenshot από την Cindy Grigg, ευγενική παραχώρηση της Microsoft

Τα πλαίσια απόδειξης κειμένου όπως αυτά είναι ένα διασκεδαστικό τρόπο για να επισημάνετε πληροφορίες από το έγγραφό σας. Οι αναγνώστες επιθυμούν να σαρώσουν αρχεία για βασικές ιδέες ή ειδικά σημεία ενδιαφέροντος.

Αυτά που επέλεξα εδώ ονομάζονται ως εξής:

Παρόλο που η εικόνα εδώ δείχνει αυτά τα παραδείγματα με μπλε χρώμα, μπορείτε να αλλάξετε τα χρώματα κειμένου και γραφικών. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε τη γραμματοσειρά, τα περιγράμματα, την ευθυγράμμιση, το χρώμα συμπλήρωσης ή το μοτίβο και όλα τα είδη άλλων προσαρμογών.

04 από 12

Τα καλύτερα κείμενα στην πλαϊνή γραμμή Κείμενο κτίρια ή γρήγορα μέρη για το Microsoft Word

Τα καλύτερα δομικά μπλοκ Sidebar ή τα σύντομα εξαρτήματα για το Microsoft Word. (γ) Screenshot από την Cindy Grigg, ευγενική παραχώρηση της Microsoft

Τα αποσπάσματα πλευρικού φύλλου είναι ένας ακόμη πιο δραματικός τρόπος για να χωρίσετε τη σελίδα του εγγράφου σας, αυξάνοντας την αναγνωσιμότητα. Ευτυχώς, αυτά είναι προκατασκευασμένα στο Microsoft Word .

Επιλέξτε " Εισαγωγή" - "Γρήγορα μέρη" - "Οργανωτής δομικών λίθων" - Ταξινόμηση κατά Γκαλερί - Αποσπάσματα κειμένου . Από εκεί, ίσως θελήσετε να ξεκινήσετε με αυτά που παρουσιάζω εδώ ή να αναζητήσετε άλλους με την εμφάνιση και την αίσθηση που αναζητάτε.

Στον Εκδότη, βρείτε παρόμοιες επιλογές στην ενότητα Εισαγωγή - Μέρη σελίδας.

05 από 12

Καλύτερες σελίδες σελίδας φόρμας εγγραφής ή απάντησης για τον Microsoft Publisher

Καλύτερες σελίδες σελίδας φόρμας εγγραφής ή απάντησης για τον Microsoft Publisher. (γ) Screenshot από την Cindy Grigg, ευγενική παραχώρηση της Microsoft

Αυτή η έτοιμη φόρμα ευρείας εγγραφής είναι μόνο μία από τις πολλές που μπορείτε να βρείτε στο Microsoft Publisher.

Αυτό είναι ένα τμήμα σελίδας που μπορείτε να βρείτε στο μενού Εισαγωγή .

Καθώς περιηγείστε σε αυτά τα σχέδια, θα παρατηρήσετε πόση μορφοποίηση έχει γίνει για εσάς.

Προσαρμόστε το κείμενο και μετακινήστε τα στοιχεία επίσης. Αυτό είναι ένα από αυτά τα μυστικά γρήγορου σχεδιασμού που μπορούν να κάνουν όλη τη διαφορά.

06 από 12

Ο καλύτερος αριθμός σελίδων κτίρια ή γρήγορα τμήματα για το Microsoft Word

Ο καλύτερος αριθμός σελίδων κτίρια ή γρήγορα τμήματα για το Microsoft Word. (γ) Screenshot από την Cindy Grigg, ευγενική παραχώρηση της Microsoft

Μπορεί να γνωρίζετε ήδη πώς μπορείτε να εισαγάγετε προφορτωμένους αριθμούς σελίδων, αλλά εδώ είναι μερικές επιπλέον μορφές που ίσως δεν έχετε ξαναδεί.

Βρείτε αυτές επιλέγοντας Εισαγωγή - Γρήγορα μέρη - Οργανωτής δομικών στοιχείων - Ταξινόμηση κατά τη συλλογή - Αριθμός σελίδας.

Για παράδειγμα, σε αυτήν την εικόνα, εμφανίζω τα ακόλουθα στυλ αρίθμησης γρήγορων ανταλλακτικών:

Και πάλι, αυτές είναι μόνο μερικές επιλογές από τις οποίες μπορείτε να διαλέξετε από την γκαλερί Building Blocks, οπότε ρίξτε μια ματιά ώστε να ξέρετε τι είναι διαθέσιμο.

07 από 12

Τα καλύτερα μπλοκ δημιουργίας υδατογραφήματος και τα σύντομα εξαρτήματα για το Microsoft Word

Τα καλύτερα μπλοκ δημιουργίας υδατογραφήματος και τα σύντομα εξαρτήματα για το Microsoft Word. (γ) Screenshot από την Cindy Grigg, ευγενική παραχώρηση της Microsoft

Τα υδατογραφήματα μπορούν να περιέχουν οποιοδήποτε μήνυμα θέλετε, αλλά μπορεί επίσης να θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα προκατασκευασμένα σχέδια που διατίθενται στη συλλογή δομικών λίθων του Microsoft Word.

Επιλέξτε Insert - Quick Parts - Building Blocks Organizer και , στη συνέχεια, ταξινομήστε την στήλη Gallery κατά αλφαβητική σειρά για να βρείτε όλες τις επιλογές υδατογραφήματος.

Εμφανίζεται εδώ το διαγώνιο Επικίνδυνο υδατογράφημα. Άλλες επιλογές περιλαμβάνουν: ASAP, Πρόχειρο, Δείγμα, Μη Αντιγραφή και Εμπιστευτικό. Για κάθε μια από αυτές τις εκδόσεις υδατογραφήματος, μπορείτε να βρείτε τόσο οριζόντια όσο και διαγώνια σχέδια.

08 από 12

Καλύτερος πίνακας περιεχομένων Σελίδα μέρη για Microsoft Publisher ή Word

Καλύτερος πίνακας περιεχομένων Δομικά στοιχεία και τμήματα σελίδας για το Microsoft Word και τον εκδότη. (γ) Screenshot από την Cindy Grigg, ευγενική παραχώρηση της Microsoft

Μπορείτε να βρείτε προκαθορισμένους πίνακες περιεχομένων στο Microsoft Word ή τον Publisher. Αυτό μπορεί να είναι μια μεγάλη βοήθεια, αφού τα περισσότερα έγγραφα απαιτούν ήδη αρκετή δουλειά. Ο Πίνακας Περιεχομένων κάνει μια καλύτερη εμπειρία ανάγνωσης και με ένα τέχνασμα σαν αυτό, η εμπειρία δημιουργίας εγγράφων μπορεί να είναι επίσης μεγάλη.

Έτσι, στο Microsoft Publisher, επιλέξτε Εισαγωγή - Μέρη σελίδας, στη συνέχεια αναζητήστε την κατηγορία Πίνακες περιεχομένων.

Αναζητήστε τα σχέδια της πλαϊνής γραμμής όπως αυτή για να τα συμπεριλάβετε σε φυλλάδια ή σε διατάξεις πλήρους σελίδας.

Επίσης, στο Microsoft Word, βρείτε παρόμοιες επιλογές στο πλαίσιο Insert - Quick Parts - Building Blocks Organizer. Στη συνέχεια, ταξινομήστε τη στήλη Συλλογή από το Α στο Ζ. Στην ενότητα Πίνακας Περιεχομένων θα βρείτε διάφορες επιλογές που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν για το σχεδιασμό εγγράφων.

09 από 12

Τα καλύτερα μπλοκ κεφαλίδας και υποσέλιδου και τα σύντομα εξαρτήματα για το Microsoft Word

Τα καλύτερα μπλοκ κεφαλίδας και υποσέλιδου και τα σύντομα εξαρτήματα για το Microsoft Word. (γ) Screenshot από την Cindy Grigg, ευγενική παραχώρηση της Microsoft

Η κεφαλίδα και το υποσέλιδο σας δίνουν στους άλλους πολλές σημαντικές πληροφορίες, από την πλοήγηση στις ιδιότητες του εγγράφου. Μάθετε σχετικά με αυτές τις επιλογές γρήγορου μέρους για να φτιάξετε αυτά τα βλέμματα και να λειτουργούν καλύτερα.

Για παράδειγμα, σε αυτήν την εικόνα, δείχνω μερικά από τα αγαπημένα μου:

Και οι δύο είναι πιο τολμηρές επιλογές, οπότε λάβετε υπόψη ότι μπορείτε να βρείτε επιλογές που είναι πιο υποτονικές ή εξορθολογισμένες.

Αυτό είναι που κάνει αυτές τις γκαλερί τόσο χρήσιμες - μπορείτε να επιλέξετε ένα που λειτουργεί για το μήνυμα στο χέρι.

Στο Microsoft Word, επιλέξτε Insert - Quick Parts - Building Blocks Organizer και μετά ταξινόμηση κατά τη συλλογή για να επιλέξετε από τις επιλογές Header ή Footer.

Στον Microsoft Publisher, επιλέξτε Εισαγωγή - Μέρη σελίδας και, στη συνέχεια, αναζητήστε δυνατότητες στην ενότητα Κεφαλίδα.

10 από 12

Καλύτερο προϊόν ή υπηρεσία "Ιστορία" Μέρος σελίδας για τον Microsoft Publisher

Καλύτερο προϊόν ή υπηρεσία "Ιστορία" Μέρος σελίδας για τον Microsoft Publisher. (γ) Screenshot από την Cindy Grigg, ευγενική παραχώρηση της Microsoft

Αφήστε τον Microsoft Publisher να σας βοηθήσει να πείτε την ιστορία του προϊόντος ή της υπηρεσίας σας, χρησιμοποιώντας τμήματα σελίδας.

Οι επαγγελματίες απευθύνονται στον Microsoft Publisher για μια σειρά εγγράφων μάρκετινγκ, μεταξύ άλλων χρήσεων. Έχει νόημα ότι αυτό το πρόγραμμα έχει κάποια στοιχεία για το έγγραφο που έχουν ήδη δημιουργηθεί για εσάς.

Η συλλογή ιστοριών παρέχει έτοιμα εργαλεία που αντλούν τους ανθρώπους σε αυτό που προσφέρετε, περιγράφοντας μερικές βαθύτερες λεπτομέρειες.

Εισαγωγή - Μέρη σελίδας - Ιστορίες . Στο παράδειγμα που παρουσιάστηκε εδώ, επέλεξα ένα από τα πολλά σχέδια. Βρείτε ένα που λειτουργεί για σας!

11 από 12

Τα καλύτερα δομικά μπλοκ εξισώσεων ή τα σύντομα εξαρτήματα για το Microsoft Word

Τα καλύτερα δομικά μπλοκ εξισώσεων ή τα σύντομα εξαρτήματα για το Microsoft Word. (γ) Screenshot από την Cindy Grigg, ευγενική παραχώρηση της Microsoft

Οι λάτρεις των μαθηματικών έχουν πολλά εργαλεία για να βοηθήσουν στην καταγραφή πολύπλοκων συμβολισμών στο Microsoft Word .

Επιλέξτε " Εισαγωγή" - "Γρήγορα μέρη" - "Οργανωτής δομικών στοιχείων". Από εκεί, ταξινομήστε την στήλη Συλλογή αλφαβητικά για να βρείτε όλες τις διαθέσιμες εξισώσεις.

Σε αυτό το παράδειγμα, εμφανίζω την ταυτότητα Trig 1.

Άλλες επιλογές περιλαμβάνουν τέτοιες εξισώσεις όπως η σειρά Fourier, το Πυθαγόρειο Θεώρημα, Περιοχή ενός Κύκλου, διωνυμικό θεώρημα, επέκταση Taylor και πολλά άλλα.

12 από 12

Τα καλύτερα δομικά στοιχεία πίνακα ή τα γρήγορα στοιχεία για το Microsoft Word

Τα καλύτερα δομικά στοιχεία πίνακα ή τα γρήγορα στοιχεία για το Microsoft Word. (γ) Screenshot από την Cindy Grigg, ευγενική παραχώρηση της Microsoft

Επιλέξτε Εισαγωγή - Γρήγορα τμήματα - Οργανωτής δομικών στοιχείων - Ταξινόμηση κατά Γκαλερί -

Εδώ είναι ένα ευέλικτο στυλ ημερολογίου πλευρικής γραμμής που μπορείτε να προσαρμόσετε για το έγγραφο ή το έργο σας (αναζητήστε το ημερολόγιο 4).

Άλλες επιλογές περιελάμβαναν πίνακες, μήτρες και άλλα στυλ πίνακα.

Αν έχετε πολλά τραπέζια στο έγγραφό σας, μπορεί να χρειαστεί να διερευνήσετε τα σπασίματα σελίδας και τα σπαστά τμήματα.