Κάνετε και μην κάνετε χρήση των κοινωνικών μέσων για το μάρκετινγκ εφαρμογών

Ότι τα κοινωνικά μέσα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στο μάρκετινγκ εφαρμογών για κινητά είναι ένα κατανοητό και αναγνωρισμένο γεγονός. Αυτή η πτυχή του μάρκετινγκ εφαρμογών βοηθάει ιδιαίτερα τους προγραμματιστές που έχουν περιορισμένο προϋπολογισμό. Τα κοινωνικά μέσα σας βοηθούν να προσεγγίσετε ένα πολύ ευρύτερο κοινό με μεγάλη ακρίβεια, που ενδιαφέρονται να δουν τι πρέπει να τους προσφέρετε. Όχι μόνο αυτό, τα κοινωνικά μέσα βοηθούν επίσης να σας φέρνουν περισσότερους πιθανούς πελάτες, χάρη στις τρέχουσες που συνιστούν την εφαρμογή σας σε φίλους στα αντίστοιχα κοινωνικά δίκτυα.

Παρόλο που όλα αυτά ακούγονται πολύ καλά στη θεωρία, το μάρκετινγκ εφαρμογών με τα κοινωνικά μέσα μπορεί να πάει πολύ λάθος και να αποδειχθεί αντιπαραγωγικό αν δεν το χειριστείτε σωστά. Εδώ είναι μερικά πράγματα που κάνουν και δεν δίνουν το μάρκετινγκ της εφαρμογής σας μέσω των διάφορων καναλιών κοινωνικής δικτύωσης που είναι διαθέσιμα σε εσάς.

Κάνω….

Το Facebook είναι το πιο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο που υπάρχει σήμερα. Αυτό το κανάλι μέσων σας προσφέρει μια ενιαία πλατφόρμα για να αλληλεπιδράσετε με διάφορους χρήστες από όλο τον κόσμο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει μια αρκετά ισχυρή παρουσία για τον εαυτό σας στο Facebook. Γίνετε διαθέσιμοι στο κοινό σας σε αυτήν την πλατφόρμα και διατηρείτε σε συνεχή επαφή μαζί τους.

Κουμπιά αγορών κοινωνικών μέσων ενημέρωσης: Ποιες μάρκες πρέπει να γνωρίζουν

Το Twitter είναι ένα άλλο κανάλι κοινωνικών μέσων που σας επιτρέπει να έρθετε μαζί με τους χρήστες σας, ενώ επίσης tweet για τις τελευταίες σας δραστηριότητες, επιτεύγματα και ούτω καθεξής. Όχι μόνο αυτό, το Twitter χρησιμοποιείται επίσης από τους πελάτες ως ένα είδος πλατφόρμας ανατροφοδότησης, καθώς και ένα για να επικοινωνήσει μαζί σας σε περίπτωση που έχουν ερωτήματα και προβλήματα με την εφαρμογή σας. Όλες οι δημοσιεύσεις στο Twitter είναι εύκολα προσβάσιμες στο Διαδίκτυο. Ως εκ τούτου, βεβαιωθείτε ότι έχετε αντιμετωπίσει άμεσα όλα τα ζητήματα των χρηστών σας. Εάν είναι ευχαριστημένοι με την υπηρεσία σας, θα σας αναφέρουμε στα δικά τους tweets. Αυτό θα λειτουργήσει ως πρόσθετη προώθηση για την εφαρμογή σας.

5 καλύτερα εργαλεία παρακολούθησης κοινωνικών μέσων

Προσθέστε μια παχιά φρεσκάδα στις προσπάθειες μάρκετινγκ εφαρμογής σας. Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες εφαρμογές εκεί έξω, οπότε οι πιθανότητες είναι ότι η θέση σας είναι ήδη κορεσμένη με τον ίδιο τύπο εφαρμογών. Ωστόσο, προσθέτοντας μια μοναδική πινελιά στον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζετε την εφαρμογή σας στους χρήστες σας είναι αυτό που τελικά θα κάνει την εφαρμογή σας νικητή. Πάρτε μια νέα, μέχρι τώρα ανεξερεύνητη, προοπτική στην εφαρμογή σας. Ενημερώστε τους πιθανούς πελάτες σας γιατί η εφαρμογή σας είναι ειδική και πώς θα τους βοηθούσε καλύτερα από όλες τις άλλες εφαρμογές της συγκεκριμένης κατηγορίας. Χρησιμοποιώντας τις σωστές λέξεις για να παρουσιάσετε την εφαρμογή σας στους επισκέπτες σας, αποτελεί σημαντικό μέρος του μάρκετινγκ εφαρμογών.

Πληρωμή μέσω κινητού στο κατάστημα: Η κορυφαία τάση του 2015

Δημιουργήστε ενδιαφέροντα βίντεο της εφαρμογής σας. Δώστε στους χρήστες μια αρχική ιδέα για την εφαρμογή σας παρουσιάζοντας βίντεο κλιπ που δείχνουν τον τρόπο λειτουργίας της εφαρμογής σας, τον βασικό διεπαφή εφαρμογών, την πλοήγηση εφαρμογών και ούτω καθεξής. Βεβαιωθείτε ότι το βίντεο είναι καλής ποιότητας και επίσης περιλαμβάνει λεπτομερείς τρόπους στο βίντεο σας. Μεταφορτώστε τα βίντεο και ζητήστε από τους χρήστες να προσθέσουν τα σχόλια και τα σχόλιά τους.

6 βασικά στοιχεία για μια κορυφαία εφαρμογή για κινητά

Προσφέροντας στους χρήστες κάποιο κίνητρο για την προώθηση της εφαρμογής σας είναι μια έξυπνη μέθοδος εμπορίας εφαρμογών. Η πιθανότητα να ανταμειφθείτε για να μιλήσετε για εσάς θα τους ενθαρρύνει να διαδώσουν τα νέα της εφαρμογής σας από στόμα σε στόμα. Ακόμη και μια μικρή ανταμοιβή θα αρκούσε για να τους μιλήσει για την εφαρμογή σας στους φίλους και τους γνωστούς τους. Ωστόσο, θυμηθείτε ότι το πιο σημαντικό πράγμα εδώ είναι να προσφέρετε ποιότητα στους πελάτες σας. Οι ανταμοιβές δεν θα λειτουργήσουν εάν η εφαρμογή σας δεν πληροί τα βασικά πρότυπα ποιότητας.

Mobile Marketing: Υπολογισμός του ROI της εκστρατείας σας

Οι χρήστες σας είναι αυτοί που είναι υπεύθυνοι για την απόλυτη επιτυχία της εφαρμογής σας στην αγορά. Προσκαλέστε τους χρήστες σας να συμμετάσχουν σε ολόκληρη τη διαδικασία. Ενεργοποιήστε τους χρήστες, τους ρωτήστε τις ερωτήσεις και τους ρυθμίστε με συναφή ανέκδοτα. Ζητήστε τους να συμμετάσχουν στις έρευνές σας - αυτό θα σας δώσει πολύτιμες δημόσιες πληροφορίες σχετικά με την εφαρμογή σας. Ζητήστε επίσης από τους χρήστες σας να ελέγξουν και να βαθμολογήσουν την εφαρμογή σας στο διαδίκτυο. Υπό την προϋπόθεση ότι μπορείτε να καταφέρετε να κάνετε μια θετική εντύπωση με την εφαρμογή σας, οι περισσότεροι χρήστες θα ήταν διατεθειμένοι να μοιραστούν την εμπειρία των χρηστών τους στους λογαριασμούς τους στο Facebook και στο Twitter.

Τρόπος σύνδεσης του χρήστη με την εφαρμογή σας για κινητά

Μην ....

Ενώ μιλάτε για την εφαρμογή σας είναι μια χαρά, βεβαιωθείτε ότι έχετε νόημα με ό, τι λέτε. Το περιεχόμενό σας θα πρέπει να φαίνεται ενδιαφέρον και ενημερωτικό για τους χρήστες σας. Θα μπορούσατε ακόμη να προσθέσετε ένα χιούμορ, αν το επιθυμείτε. Δεν έχει σημασία τι κάνετε, όμως, μην συνεχίζετε να μιλάτε για τον εαυτό σας και τα επιτεύγματά σας. Κανείς δεν θέλει να ακούσει αυτό το είδος βαρετό κτύπημα.

Συμβουλές κινητού μάρκετινγκ για επιχειρήσεις B2B

Δεν μπορείτε να παίρνετε θετικές κριτικές όλη την ώρα. Μερικές φορές, παίρνετε αρνητικά \ σχόλια και σχόλια σχετικά με την εφαρμογή σας. Μην διαγράφετε αυτά τα σχόλια, επειδή θα προσθέσουν μια πινελιά πραγματικότητας στα σχόλια των χρηστών σας. Σημειώστε αυτά τα παράπονα και προσπαθήστε να τα αντιμετωπίσετε όσο καλύτερα μπορείτε. Ζητήστε από τους δυσαρεστημένους χρήστες να έρθουν σε επαφή μαζί σας και να προσπαθήσουν να λύσουν τα προβλήματά τους. Θυμηθείτε να είστε χρήσιμοι και πρόθυμοι να σας παρακαλώ ανά πάσα στιγμή.

Καλύτερες τοποθεσίες αναθεώρησης εφαρμογών iPhone για προγραμματιστές

Τα κοινωνικά μέσα σας προσφέρουν εξαιρετικό περιθώριο για το μάρκετινγκ εφαρμογών. Λάβετε υπόψη τις προαναφερθείσες πτυχές, χαράξτε μια ξεκάθαρη στρατηγική και προχωρήστε με το σχέδιό σας.