Εκπαιδευτής ευελιξίας βοηθά τους μαθητές να αυξήσουν την ευχέρεια ανάγνωσης, την κατανόηση

Ο Διδάσκων Ευελιξίας από το Texthelp Systems είναι μια διαδικτυακή εφαρμογή που παρέχει εργαλεία που επιτρέπουν στους φοιτητές να εξασκούν την ανάγνωση και να εγγράφουν προκαθορισμένα αποσπάσματα που ονομάζονται "αξιολογήσεις" ή δοκιμές. Οι δάσκαλοι βαθμολογούν τότε τις αξιολογήσεις και τα αποτελέσματα των γραφημάτων του προγράμματος για να παρακολουθούν την πρόοδο κάθε σπουδαστή με την πάροδο του χρόνου.

Υπάρχουν επίπεδα κατανόησης διόδων που βασίζονται στο πλαίσιο MetaMetrics Lexile, μια μέτρηση της ικανότητας ανάγνωσης που λαμβάνεται μέσω τυποποιημένων ελέγχων. Το πρόγραμμα επιτρέπει στους εκπαιδευτικούς να προσαρμόσουν τις οδηγίες και δείχνει στους μαθητές όπου πρέπει να επικεντρωθούν για να βελτιώσουν την ευχέρεια ανάγνωσης.

Η εφαρμογή χρησιμοποιεί κείμενο προς ομιλία για να διαβάσει σε μαθητές, οι οποίοι μπορούν να ασκήσουν όσα χρειάζονται πριν καταγράψουν μια αξιολόγηση.

Ο οδηγός Fluency downloads ως εφαρμογή για το Google Chrome και διαθέτει ένα πλήρες σύνολο βίντεο για να σας εξηγήσει το πρόγραμμα.

Οι σπουδαστές μπορούν να έχουν πρόσβαση σε δάσκαλο ευφυΐας στο σχολείο και στο σπίτι

Ο Εκπαιδευτής Ευχέρειας παρέχει στα σχολεία τη δική του ιστοσελίδα με ξεχωριστά τμήματα για κάθε φοιτητή, εκπαιδευτικούς και διαχειριστές. Ο ιστότοπος έχει σχεδιαστεί για να είναι εύκολος στη χρήση και είναι προσβάσιμος από οποιονδήποτε ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Η διεπαφή έχει διαφορετικά υπόβαθρα για να προσελκύσει τους μαθητές σε όλα τα επίπεδα ανάγνωσης. Οι μαθητές μπορούν να αλλάξουν τη γραμματοσειρά και τη χρωματική δομή της σελίδας.

Όταν οι σπουδαστές συνδεθούν στην αρχική σελίδα του Fluency Tutor χρησιμοποιώντας το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής τους, μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε μια λίστα προ-εκχωρημένων ασκήσεων που ταιριάζουν με το επίπεδο Lexile ή με άλλο τύπο μέτρησης ανάγνωσης.

Χρησιμοποιώντας τον Εκπαιδευτή Γλωσσομάθειας

Κατά την είσοδο, το πρόγραμμα εμφανίζει τέσσερις επιλογές:

  1. Πρακτική μου ανάγνωση
  2. Μετρήστε την ανάγνωσή μου
  3. Πώς τα πήγα?
  4. Δείτε την πρόοδό μου.

1. Πρακτική της ανάγνωσής μου

Όταν ένας φοιτητής κάνει κλικ στο "Practice my reading" και επιλέγει μια αξιολόγηση, το πέρασμα εμφανίζεται στην αριστερή πλευρά της οθόνης. Στα δεξιά, ένας πλαϊνός πίνακας εμφανίζει τα κουμπιά με τίτλο "Αναπαραγωγή", "Παύση", "Διακοπή", "Επανάληψη" και "Γρήγορη προώθηση". Ο πίνακας περιλαμβάνει επίσης εικονίδια για δύο εργαλεία υποστήριξης: το Λεξικό και το Μεταφραστή.

Τα πέρασμα σε χαμηλότερα επίπεδα ανάγνωσης περιλαμβάνουν εικόνες για να τραβήξουν την προσοχή και να ενισχύσουν το κείμενο. Περιλαμβάνονται επίσης τμήματα υψηλού ενδιαφέροντος και χαμηλού επιπέδου για την πρόσληψη ηλικιωμένων σπουδαστών.

Οι μαθητές περιηγούνται σε περάσματα πολλαπλών σελίδων χρησιμοποιώντας τα κουμπιά βέλους «προς τα εμπρός» και «πίσω» στο κάτω δεξιό μέρος του περάσματος.

Όταν ένας φοιτητής κάνει κλικ στο "Play", το απόσπασμα διαβάζεται δυνατά με διπλή συγχρονισμένη επισήμανση για να αυξήσει την αναγνώριση λέξεων και την κατανόηση. Οι μαθητές μπορούν να ακούσουν το πέρασμα όσες φορές χρειάζεται για να κατανοήσουν το περιεχόμενό του και το περιεχόμενό του.

Όταν ένας φοιτητής είναι έτοιμος να κάνει την ανάγνωση μόνος του, κάνει κλικ στην καρτέλα "Εγγραφή" και κάντε κλικ στο "Έναρξη" για να ξεκινήσει η εγγραφή. Όταν τελειώσουν, πατούν "Τέλος".

Στη συνέχεια θα εμφανιστεί η ταχύτητα ανάγνωσης του μαθητή. Μπορούν να ακούσουν τη δική τους εγγραφή πατώντας το "Replay" και πατώντας στην καρτέλα "Quiz" για να απαντήσετε σε τέσσερις ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής που δοκιμάζουν την κατανόησή τους για το πέρασμα.

2. Μετρήστε την ανάγνωσή μου

"Μετρήστε την ανάγνωσή μου" είναι όπου οι μαθητές καταγράφουν οι ίδιοι την ανάγνωση μιας αξιολόγησης και την υποβάλλουν στον δάσκαλό τους για να επισημάνουν.

Ένας φοιτητής επιλέγει τα ανατεθέντα περάσματα και πατά "Έναρξη". Το παράθυρο εμφανίζεται και πατούν το πλήκτρο "Έναρξη" για να ξεκινήσει η εγγραφή, πατώντας "Τέλος" όταν τελειώσουν.

Ο φοιτητής παίρνει στη συνέχεια το κουίζ, το οποίο αποτελείται από τέσσερις ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής. Αφού ολοκληρωθεί, εμφανίζεται ένα μήνυμα που δείχνει ότι η αξιολόγηση έχει υποβληθεί επιτυχώς στον εκπαιδευτικό.

3. Πώς έκανα;

"Πώς τα πήγα?" είναι όπου οι μαθητές μπορούν να δουν τα αποτελέσματα των δοκιμών κάνοντας κλικ στο κουμπί "Έναρξη" που εμφανίζεται δίπλα σε όλες τις ολοκληρωμένες αξιολογήσεις.

Όταν επιλεγεί μια αξιολόγηση, εμφανίζεται το απόσπασμα με τα σφάλματα που σημειώνονται με κόκκινο χρώμα. Ένας φοιτητής μπορεί να κάνει κλικ σε κόκκινες λέξεις για να δει τι λάθος έκανε, μια εξήγηση για το σφάλμα και το πλαίσιο προτάσεων όπου συνέβη.

Οι μαθητές μπορούν να κάνουν κλικ στο σύμβολο ομιλητών στα αριστερά της λέξης για να ακούσουν τις πληροφορίες σφάλματος που διαβάζονται δυνατά. Μπορούν επίσης να πατήσουν, "Αναπαραγωγή" ανά πάσα στιγμή για να αναπαράγουν την εγγραφή τους.

Τα σημάδια του δασκάλου εμφανίζονται στον πίνακα "Περίληψη". Η Prosody βαθμολογείται με κίτρινα αστέρια, ενώ τα πράσινα checkmarks υποδεικνύουν τον αριθμό των σωστών απαντήσεων κουίζ. Ο πίνακας εμφανίζει επίσης τον αριθμό των σωστών λέξεων ανά λεπτό, το ποσοστό των σωστών λέξεων που διαβάζονται και τις σημειώσεις των εκπαιδευτικών.

4. Δείτε την πρόοδό μου

Στην ενότητα "Δείτε την πρόοδό μου", οι μαθητές μπορούν να δουν την πρόοδό τους ανάγνωση με την πάροδο του χρόνου με ένα γράφημα "Άσκηση" που δείχνει την ταχύτητα ανάγνωσης, την επίδοση και τις βαθμολογίες κουίζ για τις σημαντικές αναθέσεις.

Η ταχύτητα ανάγνωσης του στόχου του μαθητή υποδεικνύεται με μια διακεκομμένη μοβ γραμμή. Οι μαθητές μπορούν να κάνουν κλικ σε οποιαδήποτε γραμμή στο γράφημα για να δουν την άσκηση και να την ακούσουν ξανά. Υπάρχει επίσης γραφή χρόνου.

Με το Fluency Tutor, οι μαθητές μπορούν ανεξάρτητα να αναπτύξουν την προφορική γλωσσική ανάγνωση και κατανόηση, ακούγοντας τα περάσματα, εξασκώντας την ανάγνωσή τους και καταγράφοντας τα λόγια με τη δική τους φωνή. Η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα στους καθηγητές και τους μαθητές να επικεντρωθούν στη μάθηση, εξαλείφοντας την ανάγκη για διδασκαλία one-on-one και για τους μαθητές που χρειάζονται καθηγητές για να διαβάσουν τα αποσπάσματα τους δυνατά.