Τι είναι ένα αρχείο MRIMG;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία MRIMG

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου MRIMG είναι ένα αρχείο εικόνας Macri Reflect που δημιουργείται από το λογισμικό δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας Macrium Reflect με σκοπό την αποθήκευση ακριβούς αντιγράφου ενός σκληρού δίσκου .

Ένα αρχείο MRIMG μπορεί να κατασκευαστεί έτσι ώστε τα αρχεία να μπορούν να αποκατασταθούν στην ίδια μονάδα στο μέλλον, ώστε να μπορείτε να δείτε τα αρχεία μέσω ενός εικονικού δίσκου σε διαφορετικό υπολογιστή ή να αντιγράψετε όλο το περιεχόμενο ενός σκληρού δίσκου σε άλλο .

Ανάλογα με τις επιλογές που επιλέχθηκαν κατά τη δημιουργία του αρχείου MRIMG, μπορεί να είναι ένα πλήρες αντίγραφο ενός δίσκου που περιλαμβάνει ακόμη και τους τομείς που δεν χρησιμοποιήθηκαν ή μπορεί να κρατήσει μόνο τους τομείς που περιείχαν πληροφορίες. Μπορεί επίσης να είναι συμπιεσμένη, προστατευμένη με κωδικό πρόσβασης και κρυπτογραφημένη.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο MRIMG

Τα αρχεία MRIMG που είναι αρχεία εικόνας Macri Reflect δημιουργούνται και ανοίγονται από το Macrium Reflect. Μπορείτε να το κάνετε αυτό μέσω της επιλογής " Επαναφορά> Αναζήτηση ενός αρχείου εικόνας για επαναφορά ... ".

Από εκεί, επιλέξτε Αναζήτηση εικόνας αν θέλετε απλώς να προσαρτήσετε το αρχείο MRIMG ως εικονική μονάδα για να το δείτε και να αντιγράψετε συγκεκριμένα αρχεία / φακέλους που θέλετε να επαναφέρετε. Θα μπορούσατε επίσης να τοποθετήσετε το MRIMG κάνοντας δεξί κλικ (ή αγγίζοντας + κρατώντας σε οθόνες αφής) το αρχείο και επιλέγοντας Εξερευνήστε την εικόνα ή ακόμα και χρησιμοποιώντας τη γραμμή εντολών (δείτε εδώ).

Συμβουλή: Η αποσυναρμολόγηση ενός αρχείου MRIMG μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω του Macrium Reflect στο μενού Restore> Detach Image .

Για να επαναφέρετε τα περιεχόμενα του αρχείου MRIMG στην αρχική τους θέση, αντί να περιηγηθείτε απλώς στην εικονική μονάδα, επιλέξτε την επιλογή Επαναφορά εικόνας για να επιλέξετε τον προορισμό.

Σημείωση: Δεν μπορείτε να κάνετε αλλαγές στα αρχεία που βρίσκονται μέσα σε ένα αρχείο MRIMG. Εάν το τοποθετήσετε ως εικονική μονάδα δίσκου, μπορείτε να αντιγράψετε αρχεία και να κάνετε προσωρινά αλλαγές σε αυτά (αν επιλέξετε να γίνει εγγράψιμο), αλλά καμία αλλαγή δεν διατηρείται όταν αφαιρέσετε το αρχείο.

Εάν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο MRIMG αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε αρχεία MRIMG, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν οδηγό επέκτασης συγκεκριμένου αρχείου για να κάνετε αυτή την αλλαγή στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο MRIMG

Μπορείτε να μετατρέψετε το MRIMG σε VHD (Virtual Virtual PC Virtual File) χρησιμοποιώντας το Macrium Reflect στις Άλλες εργασίες> Μετατροπή εικόνας σε μενού VHD .

Αν θέλετε το αρχείο VHD να είναι στη μορφή VMDK για χρήση στο VMware Workstation Pro ή στη μορφή εικόνας IMA, ίσως έχετε την τύχη να το κάνετε με το WinImage μέσω του μενού Disk> Convert Virtual Hard Disk image ....

Ορισμένοι χρήστες του Macrium Reflect ενδέχεται να θέλουν να μετατρέψουν το αρχείο MRIMG σε αρχείο ISO , αλλά αυτό δεν είναι πραγματικά το βήμα που πρέπει να κάνετε. Αν αυτό που ακολουθείτε είναι ένας τρόπος για να επαναφέρετε ένα αρχείο MRIMG που δεν φαίνεται να αποκαθιστά σωστά (ίσως επειδή το Macrium Reflect δεν μπορεί να κλειδώσει τον σκληρό δίσκο), θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα bootable CD διάσωσης. Δείτε το Macrium's Create a Bootable CD διάσωσης οδηγίες για το πώς να το κάνετε αυτό.

Ακόμα δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο σας;

Ένας από τους απλούστερους λόγους για τους οποίους ένα αρχείο δεν θα ανοίξει με ένα πρόγραμμα με το οποίο θα έπρεπε να εργάζεται με σαφήνεια είναι επειδή το αρχείο δεν είναι πραγματικά σε μορφή που υποστηρίζεται από το πρόγραμμα. Αυτό μπορεί να συμβεί αν έχετε διαβάσει εσφαλμένα την επέκταση αρχείου.

Για παράδειγμα, με την πρώτη ματιά, η επέκταση αρχείου MRML μοιάζει πολύ όπως λέει το MRIMG, αλλά τα αρχεία MRML δεν θα λειτουργήσουν με το Macrium Reflect. Τα αρχεία MRML είναι στην πραγματικότητα αρχεία με περιγραφή σκηνικού 3D που βασίζονται σε XML που δημιουργήθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν από τον 3D Slicer για την απόδοση 3D ιατρικών εικόνων.

Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε εάν δοκιμάσατε όλα τα παραπάνω για να προσαρτήσετε ή να ανοίξετε το αρχείο σας είναι να βεβαιωθείτε ότι είναι πραγματικά ένα αρχείο MRIMG. Αν δεν συμβαίνει, τότε ερευνήστε την πραγματική επέκταση του αρχείου για να μάθετε ποια προγράμματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να το ανοίξετε ή να το μετατρέψετε.

Ωστόσο, εάν έχετε πράγματι ένα αρχείο MRIMG που δεν ανοίγει σωστά, ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου MRIMG και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.