Τι είναι ένα αρχείο STP;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία STP

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου .STP ή .STEP είναι πιθανότατα ένα αρχείο STEP 3D CAD αποθηκευμένο στο φορμά STEP (Standard for Exchange of Data Data). Περιέχουν πληροφορίες σχετικά με τρισδιάστατα αντικείμενα και χρησιμοποιούνται συνήθως για τη μεταφορά δεδομένων 3D μεταξύ διαφορετικών προγραμμάτων CAD και CAM.

Ένα αρχείο STP θα μπορούσε επίσης να είναι ένα αρχείο λίστας Stop RoboHelp, το οποίο είναι ένα αρχείο απλού κειμένου μήκους έως και 512 χαρακτήρων, το οποίο περιέχει μια λίστα λέξεων που ο συσχετισμένος οδηγός Smart Index θα πρέπει να αγνοήσει όταν δημιουργεί ένα ευρετήριο αναζήτησης για έγγραφα βοήθειας. Για παράδειγμα, λέξεις όπως "ή" και "a" αγνοούνται από αναζητήσεις τεκμηρίωσης για να αποφευχθεί η εμφάνιση μη σχετικών πληροφοριών.

Το Microsoft SharePoint χρησιμοποιεί επίσης αρχεία STP, αλλά για έγγραφα προτύπων. Όπως κάθε πρότυπο, το αρχείο STP χρησιμεύει ως ένας τρόπος για να αρχίσετε γρήγορα να δημιουργείτε μια ιστοσελίδα χρησιμοποιώντας ένα παρόμοιο σχέδιο με ένα άλλο.

Ένα αρχείο STP μπορεί αντίθετα να είναι ένα αρχείο πληροφοριών του έργου Analysis Studio που βασίζεται σε XML και το οποίο περιέχει διάφορες ρυθμίσεις και αντικείμενα για τα έργα του Studio Analysis.

Σημείωση: Το STP είναι επίσης ένα ακρωνύμιο για ορισμένους όρους μη επέκτασης αρχείων, όπως το πρόγραμμα δοκιμών λογισμικού, το προγραμματισμένο πρωτόκολλο μεταφοράς, το ασφαλές πρωτόκολλο μεταφοράς, η διαδικασία δοκιμής συστήματος και το θωρακισμένο συνεστραμμένο ζεύγος.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο STP

Υπάρχουν πολλά προγράμματα λογισμικού που μπορούν να ανοίξουν αρχεία CAD STEP 3D, αλλά το Autodesk Fusion 360 είναι το πιο ευπροσάρμοστο, καθώς λειτουργεί σε Windows, MacOS και κινητές συσκευές, μεταξύ άλλων μέσω ενός προγράμματος περιήγησης στο Web.

Ορισμένα άλλα αρχεία εγκατάστασης αρχείων STP που λειτουργούν με αυτή τη μορφή αρχείου CAD περιλαμβάνουν τα FreeCAD, ABViewer, TurboCAD, CATIA από την Dassault Systemes και το IDA-STEP. Υπάρχει επίσης ένας δωρεάν διαδικτυακός θεατής STEP / STP από το ShareCAD.org.

Το Adobe RoboHelp ανοίγει αρχεία STP που είναι για λίστες διακοπής.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το SharePoint της Microsoft για να ανοίξετε αρχεία STP που είναι αρχεία προτύπων SharePoint.

Συμβουλή: Μπορείτε να δημιουργήσετε νέα αρχεία STP στο SharePoint μέσω Ρυθμίσεις τοποθεσίας> Διαχείριση> Μετάβαση στη διαχείριση τοποθεσίας και, στη συνέχεια, Αποθήκευση ιστότοπου ως πρότυπο στην περιοχή Διαχείριση και στατιστική .

Το πρόγραμμα Analysis Studio του Appricon ανοίγει αρχεία STP που ανήκουν σε αυτό το λογισμικό, αλλά δεν έχουμε έγκυρους συνδέσμους λήψης για αυτό. Υπάρχει αυτή από την CNET.com, αλλά δεν υπάρχει κανένας τρόπος να αγοράσετε το πρόγραμμα ή να χρησιμοποιήσετε τη δοκιμαστική έκδοση, γι 'αυτό είναι βασικά άχρηστο. Το έχουμε συμπεριλάβει μόνο σε περίπτωση που συμβεί να βρούμε έναν τρόπο να λειτουργήσει.

Πώς να μετατρέψετε αρχεία STP

Το λογισμικό STEP 3D CAD από τα παραπάνω θα πρέπει επίσης να μπορεί να μετατρέπει το αρχείο σε άλλες μορφές, ειδικά στο Autodesk Fusion 360. Μπορείτε συνήθως να βρείτε το εργαλείο μετατροπής σε ένα μενού Save / Save / Export / Export .

Μπορείτε επίσης να μετατρέψετε εύκολα τα αρχεία STP ή STEP σε STL χρησιμοποιώντας 3D Transform ή Makexyz. Είναι και οι δύο online μετατροπείς αρχείων STEP 3D CAD, έτσι ώστε να λειτουργούν με οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα .

Το CrossManager είναι ένας άλλος μετατροπέας αρχείων STP, αλλά δεν λειτουργεί σε απευθείας σύνδεση. θα πρέπει να το εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας για να το χρησιμοποιήσετε. Ωστόσο, υποστηρίζει πολλές άλλες μορφές εξαγωγής εκτός από το STL, όπως το PDF , το OBJ, το PRT, το VDA, το SAT, το 3MF, το MODEL και άλλα.

Σημείωση: Η δοκιμαστική έκδοση του CrossManager θα μετατρέψει μόνο σε 3D ή 2D PDF. Οι άλλες μορφές είναι διαθέσιμες εάν αγοράσετε το πλήρες πρόγραμμα.

Η δοκιμαστική έκδοση του ConvertCADFiles.com μπορεί να μετατρέψει το STP σε PDF αλλά μόνο αν είναι λιγότερο από 2 MB. Εάν είναι μικρότερο από 12 MB, μπορείτε να δοκιμάσετε το δωρεάν CoolUtils.com.

Το πρόγραμμα FreeCAD που αναφέρθηκε παραπάνω θα πρέπει να είναι σε θέση να μετατρέψει το STP σε OBJ καθώς και στο DXF .

Διαβάστε αυτό το νήμα στην υπερχείλιση στοίβας για πληροφορίες σχετικά με τη μετατροπή αρχείων STEP σε DWG .

Αν το αρχείο STP σας έχει διαφορετική μορφή που δεν αφορά σε μορφή 3D CAD, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λογισμικό που ανοίγει το αρχείο (που έχει συνδεθεί στην προηγούμενη ενότητα παραπάνω) για να το μετατρέψετε σε νέα μορφή αρχείου. Για παράδειγμα, το SharePoint είναι πιθανότατα το καλύτερο δυνατό πρόγραμμα για τη μετατροπή αρχείων προτύπου SharePoint.

Το αρχείο σας δεν ανοίγει ακόμα;

Εάν δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο σας με τα προαναφερθέντα προγράμματα ή αν δεν μπορείτε να το μετατρέψετε με κάποιο από τα εργαλεία που αναφέρονται σε αυτή τη σελίδα, είναι πιθανό ότι δεν ασχολείστε με ένα αρχείο STP σε κανένα από αυτά μορφές.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ελέγξετε ξανά ότι η επέκταση αρχείου διαβάσει πραγματικά STP ή STEP (αν έχετε αρχείο σχετικό με το CAD) και όχι κάτι που λέγεται ακριβώς όπως το STE. Με τα επιθήματα που ακούγονται ή ακούγονται σαν STP, μην υποθέσετε αμέσως ότι οι μορφές αρχείων μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τις ίδιες εφαρμογές.

Στο παράδειγμα STE, το αρχείο ανοίγει με προγράμματα όπως το Adobe Dreamweaver και το Samsung Image Viewer, αφού μπορεί να είναι είτε ένα αρχείο ρυθμίσεων τοποθεσίας Dreamweaver είτε ένα αρχείο εικόνας IPOLIS της Samsung.

Το STR είναι ένα άλλο παράδειγμα που ανήκει στη μορφή αρχείου αντικειμένου λίστας δομών dBASE και ανοίγει με το dBase. Θα μπορούσε αντίθετα να είναι σε άλλες μορφές, όπως το PlayStation Video Stream, το String X-Plane Object, το BFME2 Strings, το Kingsoft Strings ή το File Screensaver των Windows.

Όπως μπορείτε να δείτε, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το αρχείο σχετίζεται πραγματικά με τα προγράμματα από τα παραπάνω, αλλιώς δεν αναμένεται να το ανοίξετε. Αν το αρχείο σας δεν είναι αρχείο STP ή STEP, αναζητήστε την πραγματική επέκταση αρχείου για να μάθετε τι μπορούν να ανοίξουν οι εφαρμογές και να το μετατρέψετε.