Ποια είναι η μέθοδος CSEC ITSG-06;

Λεπτομέρειες σχετικά με τη μέθοδο CSEC ITSG-06 Data Wip

Το CSEC ITSG-06 είναι μια μέθοδος απολύμανσης δεδομένων βασισμένη σε λογισμικό που χρησιμοποιείται σε ορισμένα προγράμματα τεμαχισμού αρχείων και καταστροφής δεδομένων για την αντικατάσταση υπαρχουσών πληροφοριών σε σκληρό δίσκο ή άλλη συσκευή αποθήκευσης.

Η διαγραφή ενός σκληρού δίσκου χρησιμοποιώντας τη μέθοδο εξυγίανσης δεδομένων CSEC ITSG-06 θα αποτρέψει όλες τις μεθόδους ανάκτησης αρχείων που βασίζονται στο λογισμικό από την εύρεση πληροφοριών σχετικά με τη μονάδα δίσκου και είναι επίσης πιθανό να αποτρέψει τις περισσότερες μεθόδους ανάκτησης που βασίζονται στο υλικό από την εξαγωγή πληροφοριών.

Τι κάνει το CSEC ITSG-06;

Όλες οι μέθοδοι εξυγίανσης δεδομένων είναι παρόμοιες, αλλά αυτό που τις ξεχωρίζει είναι οι μικρές λεπτομέρειες. Για παράδειγμα, το Write Zero είναι μια μέθοδος που χρησιμοποιεί μόνο ένα πέρασμα των μηδενικών. Ο Gutmann αντικαθιστά τη συσκευή αποθήκευσης με τυχαίους χαρακτήρες, πιθανώς μέχρι και δεκάδες φορές.

Ωστόσο, η μέθοδος απολύμανσης δεδομένων CSEC ITSG-06 είναι λίγο διαφορετική, καθώς χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό μηδενικών και τυχαίων χαρακτήρων, συν αυτούς. Συνήθως υλοποιείται με τον ακόλουθο τρόπο:

Το CSEC ITSG-06 είναι στην πραγματικότητα πανομοιότυπο με τη μέθοδο εξυγίανσης δεδομένων NAVSO P-5239-26 . Είναι επίσης παρόμοιο με το DoD 5220.22-M εκτός από το ότι, όπως βλέπετε παραπάνω, δεν επιβεβαιώνει τα δύο πρώτα γράμματα όπως το DoD 5220.22-M.

Συμβουλή: Τα περισσότερα προγράμματα που χρησιμοποιούν τη μέθοδο CSEC ITSG-06 σάς επιτρέπουν να προσαρμόσετε τα περάσματα. Για παράδειγμα, ίσως μπορείτε να προσθέσετε ένα τέταρτο πέρασμα περισσότερων τυχαίων χαρακτήρων. Ωστόσο, εάν αλλάξετε τη μέθοδο μακριά από τον τρόπο που περιγράφεται παραπάνω, δεν θα χρησιμοποιείτε πλέον CSEC ITSG-06. Για παράδειγμα, αν το προσαρμόσετε για να προσθέσετε μια επαλήθευση μετά τα δύο πρώτα περάσματα, απομακρύνεστε από το CSEC ITSG-06 και κατασκευάσατε το DoD 5220.22-M αντί.

Προγράμματα που υποστηρίζουν το CSEC ITSG-06

Δεν βλέπω την μέθοδο εξυγίανσης δεδομένων CSEC ITSG-06, η οποία υλοποιείται με το όνομα σε πολλά προγράμματα καταστροφής δεδομένων, αλλά όπως έχω πει παραπάνω, είναι παρόμοια με άλλες μεθόδους όπως το NAVSO P-5239-26 και το DoD 5220.22-M.

Ωστόσο, ένα πρόγραμμα που χρησιμοποιεί το CSEC ITSG-06 είναι Active KillDisk, αλλά δεν είναι ελεύθερο να το χρησιμοποιήσει. Ένα άλλο είναι το WhiteCanyon WipeDrive, αλλά μόνο οι εκδόσεις Small Business και Enterprise .

Τα περισσότερα προγράμματα καταστροφής δεδομένων υποστηρίζουν πολλαπλές μεθόδους εξυγίανσης δεδομένων επιπλέον του CSEC ITSG-06. Αν ανοίξετε ένα από τα προγράμματα που μόλις ανέφερα, θα έχετε την επιλογή να χρησιμοποιήσετε το CSEC ITSG-06 αλλά και αρκετές άλλες μεθόδους σκουπίστε τα δεδομένα, κάτι που είναι υπέροχο εάν αργότερα αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε διαφορετική μέθοδο ή εάν προτιμάτε να εκτελέσετε πολλαπλές μεθόδους εξυγίανσης δεδομένων στα ίδια δεδομένα.

Σημείωση: Παρόλο που δεν υπάρχουν πολλά προγράμματα που διαφημίζουν την υποστήριξή τους για το CSEC ITSG-06, μερικές εφαρμογές καταστροφής δεδομένων σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε τη δική σας προσαρμοσμένη μέθοδο σκουπίσματος. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να αντιγράψετε τα περάσματα από πάνω για να κάνετε κάτι που ταιριάζει ή μοιάζει πολύ με τη μέθοδο CSEC ITSG-06, ακόμη και αν δεν είναι προφανές ότι υποστηρίζεται. Το CBL Data Shredder είναι ένα παράδειγμα ενός προγράμματος που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε προσαρμοσμένες μεθόδους σκουπίσματος.

Περισσότερα για το CSEC ITSG-06

Η μέθοδος απολύμανσης CSEC ITSG-06 καθορίστηκε αρχικά στο τμήμα 2.3.2 της Οδηγίας Ασφάλειας ΤΠ 06: Εκκαθάριση και Αποχαρακτηρισμός Ηλεκτρονικών Συσκευών Αποθήκευσης Δεδομένων , που δημοσιεύτηκε από το Security Communication Establishment Canada (CSEC), που διατίθεται εδώ (PDF).

Το CSEC ITSG-06 αντικατέστησε το RCMP TSSIT OPS-II ως πρότυπο εξυγίανσης δεδομένων του Καναδά.

Σημείωση: Η CSEC αναγνωρίζει επίσης την Ασφαλής Διαγραφή ως εγκεκριμένη μέθοδο απολύμανσης δεδομένων.