Σημαντικά χαρακτηριστικά που πρέπει να εξετάσετε κατά την αγορά ενός νέου πληκτρολογίου

Συμβουλές για την αγορά πληκτρολογίου

Σκέφτεστε να αγοράσετε ένα πληκτρολόγιο ; Αφιερώστε προσοχή σε μερικά από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά κάθε αγοραστή πληκτρολογίου θα πρέπει να προσέξουμε πριν εγκατασταθεί σε μια συσκευή.

Θα μπορούσε αρχικά να φανεί ότι οποιοδήποτε πληκτρολόγιο θα λειτουργήσει όσο λειτουργεί ως πληκτρολόγιο. Ενώ αυτό ισχύει συνήθως για τις περισσότερες ρυθμίσεις, υπάρχουν και άλλα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη, ειδικά εάν θα χρησιμοποιήσετε πολύ το πληκτρολόγιο ή θέλετε να το μετακινήσετε μεταξύ των συσκευών σας.

01 από 04

Εργονομία

webphotographeer / Getty Images

Αυτό είναι μεγάλο. Αν σκοπεύετε να περάσετε ώρες με τις ώρες που πληκτρολογείτε σε αυτό το πληκτρολόγιο, μπορείτε καλύτερα να ελέγξετε ένα με πραγματικά εργονομικά χαρακτηριστικά .

Ενώ αυτό μπορεί να πάρει διάφορες μορφές, δεδομένου ότι μερικά πληκτρολόγια χωρίζουν τα κλειδιά, έχουν καμπύλες και ακόμα κινούνται με μοτέρ, θα πρέπει πάντα να προβλέπετε μια καμπύλη μάθησης.

Αναμείνετε ότι η δακτυλογράφηση θα αισθάνεται περίεργη, ακόμη και δυσάρεστη, αρχικά, ενώ τα χέρια σας προσαρμόζονται και ανανεώνουν τον τρόπο μετακίνησης στο πληκτρολόγιο. Εντούτοις, οι καρποί και τα χέρια σας θα σας ευχαριστήσουν στο τέλος, δεδομένου ότι τα πραγματικά εργονομικά πληκτρολόγια είναι κατασκευασμένα για να μειώσουν την ποσότητα πίεσης που τοποθετείται στα χέρια μας ενώ πληκτρολογούμε.

Άλλα εργονομικά χαρακτηριστικά που υπάρχουν στα πληκτρολόγια μπορούν να περιλαμβάνουν τα στηρίγματα του καρπού και τη δυνατότητα ανύψωσης ή μείωσης της συσκευής.

02 από 04

Ενσύρματο ή ασύρματο

Φωτογραφία Nico De Pasquale / Getty Images

Όπως και με τα ποντίκια, ανεξάρτητα από το εάν το πληκτρολόγιο σας είναι ενσύρματο ή ασύρματο, είναι προσωπική προτίμηση και κάθε τύπος έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του.

Τα ενσύρματα πληκτρολόγια περιορίζουν το φάσμα των αποστάσεων, αλλά ποτέ δεν θα ψάχνετε για μπαταρίες ή θα πρέπει να ανησυχείτε τόσο πολύ για τις ατυχίες σύνδεσης. Τα ασύρματα πληκτρολόγια σας επιτρέπουν να πληκτρολογείτε ενώ χαλαρώνετε στον καναπέ και ποτέ δεν θα μπερδέψετε σε αυτό το ενοχλητικό καλώδιο.

Τα περισσότερα πληκτρολόγια χρησιμοποιούν τεχνολογία USB ή Bluetooth για ασύρματη συνδεσιμότητα. Εάν ξεκινάτε τη διαδρομή Bluetooth, βεβαιωθείτε ότι η συσκευή σας διαθέτει την ενσωματωμένη τεχνολογία Bluetooth. Αν δεν συμβαίνει αυτό, θα χρειαστεί να σηκώσετε ένα δέκτη Bluetooth και να αντιστοιχίσετε τη συσκευή .

Η Logitech διαθέτει ηλιακό πληκτρολόγιο στην αγορά, αλλά μπορείτε να περιμένετε να πληρώσετε ένα premium premium για αυτόν τον τύπο τεχνολογίας. Ωστόσο, θα αποκαταστήσετε το κόστος, χωρίς ποτέ να χρειαστεί να αγοράσετε μπαταρίες.

03 του 04

Πλήκτρα συντόμευσης και πλήκτρα πολυμέσων

Jacques LOIC / Getty Images

Εκτός αν αγοράζετε ένα πληκτρολόγιο ταξιδιού , τα περισσότερα πληκτρολόγια έρχονται με μια ποικιλία πλήκτρων ζεστού και μέσου.

Τα πλήκτρα πολυμέσων, τα οποία περιλαμβάνουν εργασίες όπως έλεγχος όγκου και βίντεο, είναι ανεκτίμητα για άτομα που χρησιμοποιούν το πληκτρολόγιό τους στο σαλόνι για να ελέγχουν το σύστημα πολυμέσων τους.

Τα πλήκτρα πρόσβασης σας επιτρέπουν να ολοκληρώσετε ορισμένες εργασίες πιέζοντας ένα συνδυασμό κουμπιών και πολλά πληκτρολόγια αντικαθιστούν αυτούς τους συνδυασμούς με κουμπιά απλής επιλογής. Εάν είστε ένας τζόκερ γραφείου, αυτά τα πλήκτρα πρόσβασης μπορούν να σας εξοικονομήσουν χρόνο.

04 του 04

Μέγεθος του πληκτρολογίου

Peter Cade / Getty Images

Ενώ είναι αλήθεια ότι τα περισσότερα πληκτρολόγια χρησιμοποιούν τα ίδια ακριβώς πλήκτρα, μερικά πληκτρολόγια είναι κατασκευασμένα για φορητότητα έτσι ώστε να μπορείτε εύκολα να τα συσκευάσετε όταν δεν είναι σε χρήση.

Τα μικρότερα πληκτρολόγια τυπικά έχουν αφαιρεθεί το αριθμητικό πληκτρολόγιο και μπορεί να έχουν ακόμη μικρότερα πλήκτρα ή να μην υπάρχουν κενά μεταξύ των κουμπιών. Αυτά είναι χρήσιμα εάν το πληκτρολόγιο είναι για ένα tablet ή πάντα το μετακινείτε από τόπο σε τόπο.

Τα μεγαλύτερα πληκτρολόγια συμβαδίζουν με αυτά που έχουν περισσότερα πλήκτρα πρόσβασης και πλήκτρα πολυμέσων. Αν θέλετε ένα πληκτρολόγιο τυχερών παιχνιδιών που περιλαμβάνει τόνους κουμπιών πολυμέσων, θύρες USB κ.λπ., θα επιλέξετε από προεπιλογή ένα μεγαλύτερο πληκτρολόγιο.