Πώς να ξέρετε αν έχετε μπλοκαριστεί στο Whatsapp

Μάθετε αν κάποιος σας έχει μπλοκάρει σε αυτή τη δημοφιλή πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων

Μήπως κάποιος αγνοούσε τη συζήτησή σας για τις ημέρες WhatsApp; Είναι δύσκολο να πούμε τη διαφορά μεταξύ της παραβίασης και της παρεμπόδισης επειδή η WhatsApp έχει σκοπίμως καταστήσει δύσκολο να πει εάν έχετε μπλοκαριστεί.

Ο καλύτερος, σίγουρος τρόπος για να μάθετε εάν έχετε μπλοκαριστεί από μια επαφή είναι να τους ρωτήσετε αν σας έχουν μπλοκάρει. Αυτό φυσικά μπορεί να είναι μια δυσάρεστη συνομιλία που πρέπει να έχετε, αλλά η WhatsApp έχει κάνει πολύ δύσκολο να μάθετε αν έχετε μπλοκαριστεί. Ακόμα, είναι δυνατόν. Ξεκλειδώστε το smartphone σας, ανοίξτε το WhatsApp και ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

01 από 05

Ελέγξτε την κατάσταση "Τελευταία κατάληξη" της επαφής σας

Το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε είναι να ελέγξουμε την κατάσταση των χρηστών με ερωτήσεις "Τελευταία είδηση". Βρείτε και ανοίξτε τη συνομιλία σας με το χρήστη για να ξεκινήσετε. Εάν δεν έχετε ήδη συζητήσει μια συνομιλία, βρείτε το όνομα του χρήστη και δημιουργήστε μια νέα συνομιλία. Στην κορυφή του παραθύρου συνομιλίας, κάτω από το όνομά τους, θα πρέπει να υπάρχει ένα μήνυμα όπως "τελευταίο βλέπω σήμερα στις 15:55". Αν αυτό το μήνυμα δεν είναι ορατό, ίσως έχετε μπλοκαριστεί.

Προσέξτε, ωστόσο, καθώς δεν βλέπετε αυτό δεν σημαίνει ότι είστε σίγουρα αποκλεισμένοι. Το WhatsApp έχει μια ρύθμιση για να εμποδίσει σκόπιμα την κατάσταση "Τελευταία είδηση". Βεβαίως, πρέπει να βρούμε περαιτέρω στοιχεία. Αν δεν μπορείτε να δείτε τις τελευταίες εμφανίσεις τους, προχωρήστε στο επόμενο βήμα.

02 του 05

Ελέγξτε τα τσιμπούρια

Τα μπλε τσιμπούρια του WhatsApp είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διαπιστώσετε εάν το μήνυμά σας έχει σταλεί και αν έχει διαβαστεί. Είναι επίσης μια προειδοποιητική ένδειξη για να πει εάν έχετε μπλοκαριστεί.

Ένα γκρίζο σημειωματάριο σημαίνει ότι το μήνυμα έχει σταλεί, δύο γκρι τσιμπούρια σημαίνει ότι το μήνυμα έχει ληφθεί και δύο πράσινα τσιμπούρια σημαίνουν ότι το μήνυμα έχει διαβαστεί. Αν έχετε αποκλειστεί, θα δείτε μόνο ένα γκρι τσιμπούρι. Αυτό συμβαίνει επειδή το μήνυμά σας θα σταλεί, αλλά το WhatsApp δεν θα το παραδώσει στην επαφή.

Από μόνη της, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι ο χρήστης έχει χάσει το τηλέφωνό του ή δεν μπορεί να συνδεθεί στο Internet. Αλλά μαζί με το πρώτο βήμα, προτείνουμε ότι πιθανότατα έχετε μπλοκαριστεί. Ωστόσο, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ακόμα. Έτσι, αν βλέπετε ένα τσιμπούρι, προχωρήστε στο βήμα παρακάτω.

03 του 05

Δεν υπάρχουν αλλαγές στο προφίλ τους

Εάν κάποιος σας έχει αποκλείσει στο WhatsApp, το προφίλ του δεν θα ενημερωθεί στο τηλέφωνό σας. Έτσι, αν αλλάξουν την εικόνα προφίλ τους, θα δείτε ακόμα το παλιό τους. Από μόνο του, μια αμετάβλητη εικόνα προφίλ δεν είναι μια εκπληκτική ιδέα. Εξάλλου, ο φίλος σας στο WhatsApp μπορεί να μην έχει εικόνα προφίλ ή να μην το ενημερώνει ποτέ (πολλοί άνθρωποι δεν αλλάζουν τις δικές τους), αλλά σε συνδυασμό με τα άλλα δύο βήματα μπορεί να είναι αποφασιστικής σημασίας. Μπορούμε να κάνουμε ακόμα καλύτερα, όμως. Εάν η εικόνα τους παραμένει η ίδια, τότε ας προχωρήσουμε στο προτελευταίο βήμα.

04 του 05

Μπορείτε να τους καλέσετε χρησιμοποιώντας WhatsApp Calling;

Εάν έχετε ακολουθήσει τα βήματα αυτά μέχρι στιγμής, τότε υπάρχει μια καλή πιθανότητα να έχετε μπλοκαριστεί. Αλλά δεν είναι 100% βέβαιο ... ακόμα. Στα τελευταία δύο βήματα πρόκειται να αποδείξουμε το μπλοκ πέρα ​​από κάθε αμφιβολία. Ξεκινήστε βάζοντας τον χρήστη στη λίστα επαφών σας. Τώρα προσπαθήστε να τις ονομάσετε φωνή.

Η κλήση περνάει; Χτυπάει; Καλα ΝΕΑ! Δεν έχετε αποκλειστεί!

Ή μήπως δεν συνδέεται; Αυτό δεν είναι τόσο καλά νέα. Είτε ο χρήστης δεν διαθέτει δεδομένα Wi-Fi ούτε κινητά για να μπορέσει να λάβει την κλήση .... ή σας έχουν μπλοκάρει.

Ώρα να ανακαλύψω μια για πάντα.

Αυτός είναι ο χρόνος για να μάθετε αν έχετε αποκλειστεί μια για πάντα. Μέχρι στιγμής, έχουμε μαζέψει μόνο έμμεσες αποδείξεις. Τώρα πρέπει να τα φέρουμε όλοι μαζί.

05 του 05

Η Δοκιμή του Ομίλου

Ξεκινήστε δημιουργώντας μια νέα συνομιλία και προσθέτοντας μερικούς φίλους σε αυτήν. Πρέπει όλοι να προστεθούν εύκολα, έτσι; Καλός. Τώρα προσπαθήστε να προσθέσετε την ύποπτη επαφή. Εάν μπορείτε να τα προσθέσετε στην ομάδα τότε, ανεξάρτητα από τα υπόλοιπα βήματα, δεν έχετε μπλοκαριστεί.

Αν λάβετε ένα μήνυμα σφάλματος λέγοντας ότι δεν έχετε την εξουσιοδότηση για την προσθήκη τους, τότε λυπάμαι που λέω ότι έχετε αποκλειστεί. Ενώ αυτό μπορεί να είναι δυσλειτουργία, αν μπορείτε να προσθέσετε άλλα άτομα, ενώ ταυτόχρονα δεν μπορείτε να δείτε αν ο υπόνοιος αποκλεισμός είναι συνδεδεμένος ή να μπορείτε να τον καλέσετε ή να τον στείλετε μήνυμα, τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι έχετε μπλοκαριστεί.

Μπορώ να ξεκλειδώθηκα;

Είναι δύσκολο να μάθετε ότι έχετε μπλοκαριστεί στο WhatsApp. Δυστυχώς, δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα στην εφαρμογή για να ξεμπλοκάρετε τον εαυτό σας. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να φτάσετε στον φίλο σας με τον παλιό τρόπο και να τους ρωτήσετε τι συμβαίνει.

Πώς να ξέρετε αν έχετε μπλοκαριστεί στο Whatsapp