Τι είναι ένα αρχείο CBU;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία CBU

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου CBU είναι ένα αρχείο Comodo Backup που δημιουργείται με και χρησιμοποιείται από το δωρεάν πρόγραμμα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που ονομάζεται Comodo Backup.

Όταν δημιουργείται αντίγραφο ασφαλείας στο Comodo Backup, μια επιλογή είναι να αποθηκεύσετε τις πληροφορίες σε ένα αρχείο CBU έτσι ώστε να μπορεί να ανοίξει ξανά στο μέλλον για να επαναφέρετε αυτά τα αρχεία. Το αρχείο CBU μπορεί να περιέχει αρχεία, φακέλους, δεδομένα μητρώου , πληροφορίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συνομιλίες συνομιλίας, δεδομένα προγράμματος περιήγησης στο Web ή ακόμα και ολόκληρους σκληρούς δίσκους ή διαμερίσματα .

Ορισμένα αρχεία CBU ενδέχεται να είναι αρχεία πληροφοριών Conlab Update, αλλά δεν έχω καμία πληροφορία σχετικά με το τι χρησιμοποιούν ή ποιο πρόγραμμα χρειάζεται για να ανοίξει ένα.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο CBU

Τα αρχεία CBU πρέπει να ανοίξουν με το Comodo Backup . Το πρόγραμμα σας επιτρέπει επίσης να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας σε μορφή ZIP ή ISO .

Για να ανοίξετε ένα αρχείο CBU στο Comodo Backup θα πρέπει να είναι τόσο εύκολο όσο το διπλό κλικ στο αρχείο. Ωστόσο, εάν αυτό δεν λειτουργήσει, θα πρέπει πρώτα να ανοίξετε το πρόγραμμα και, στη συνέχεια, να μεταβείτε στην ενότητα Επαναφορά . Από εκεί, μπορείτε να περιηγηθείτε στο αρχείο CBU από την καρτέλα My Computer, Network, ή FTP Server .

Σημείωση: Εάν πρόσφατα έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων σας στη μορφή CBU, πρέπει να τα δείτε στη λίστα " Πρόσφατη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ". Με αυτό τον τρόπο, δεν χρειάζεται να περιηγηθείτε στο αρχείο με το χέρι.

Αφού ανοίξετε το αρχείο CBU στο Comodo Backup, θα ερωτηθείτε τι θέλετε να αποκαταστήσετε από το αντίγραφο ασφαλείας και πού θέλετε να το επαναφέρετε. Για να επαναφέρετε τα πάντα, βεβαιωθείτε ότι το πρώτο πλαίσιο ελέγχου έχει ελεγχθεί έτσι ώστε τα πάντα μέσα σε αυτό να αποκατασταθούν. Διαφορετικά, κάντε κλικ στο μικρό σύμβολο συν δίπλα στο φάκελο για να το αναπτύξετε και, στη συνέχεια, επιλέξτε κάθε μεμονωμένο υποφάκελο και αρχείο που θέλετε να αποκατασταθεί και καταργήστε την επιλογή αυτών που δεν θέλετε να επαναφέρετε.

Όταν όλα τα στοιχεία που θέλετε να επαναφέρετε έχουν έναν έλεγχο από αυτό, μπορείτε να επιλέξετε έναν προσαρμοσμένο φάκελο για την επαναφορά των αρχείων ή μπορείτε να αφήσετε το Comodo Backup να επαναφέρει τα πάντα σε έναν προεπιλεγμένο φάκελο, ο οποίος εμφανίζεται στο κάτω μέρος της οθόνης "Επαναφορά προορισμού". Απλώς πατήστε Επαναφορά τώρα για να ολοκληρώσετε την επαναφορά.

Μπορείτε επίσης να προσαρτήσετε ένα αρχείο CBU ως εικονικό σκληρό δίσκο στα Windows, ώστε να εμφανίζεται στην Εξερεύνηση των Windows μαζί με τη μονάδα δίσκου C και άλλους σκληρούς δίσκους που είναι συνδεδεμένοι στον υπολογιστή σας. Ίσως είναι πιο εύκολο να επαναφέρετε αρχεία με αυτόν τον τρόπο, αφού είναι λίγο πιο οικείο από το να χρησιμοποιείτε το Comodo Backup. Μπορείτε να διαβάσετε πώς να το κάνετε αυτό στις σελίδες Βοήθειας Backup Comodo.

Σημείωση: Εάν δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο σας στο Comodo Backup, είναι πιθανό ότι δεν έχετε καθόλου το CBU αρχείο, αλλά ένα αρχείο που έχει παρόμοια επέκταση, όπως ένα CBR, CBZ, CBT, CB7 , ή το αρχείο CBA. Όλες αυτές οι μορφές αρχείων είναι γραμμένες σαν CBU, αλλά είναι στην πραγματικότητα CDisplay αρχειοθετημένα αρχεία Comic Book , και ως εκ τούτου ανοίγουν διαφορετικά από τα αρχεία CBU.

Εάν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο CBU, αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα ανοικτά αρχεία CBU, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν οδηγό επέκτασης συγκεκριμένου αρχείου για να κάνετε αυτή την αλλαγή στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο CBU

Το Comodo Backup είναι το πρόγραμμα που απαιτείται για το άνοιγμα των αρχείων CBU, αλλά δεν υπάρχει επιλογή μετατροπής ενός σε διαφορετική μορφή. Το αρχείο CBU πρέπει να παραμείνει στη μορφή που βρίσκεται, ούτως ή άλλως ή το Comodo Backup δεν θα ξέρει πώς να ανοίξει το αρχείο, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσατε να χάσετε τα αρχεία που έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας εάν προσπαθήσετε να το μετατρέψετε με μετατροπή αρχείου εργαλείο .

Περισσότερα βοήθεια με τα αρχεία CBU

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να ξέρω ποια προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου CBU και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.