Τι είναι ένα αρχείο MOS;

Πώς να ανοίξετε και να μετατρέψετε αρχεία MOS

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου MOS είναι ένα αρχείο Leaf Raw Image που παράγεται από κάμερες όπως η σειρά Left Aptus.

Τα αρχεία MOS είναι ασυμπίεστα, επομένως είναι συνήθως λίγο μεγαλύτερα από τα περισσότερα αρχεία εικόνας.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο MOS

Το Microsoft Windows Photos (ενσωματωμένο στα Windows) είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα προβολής MOS, αλλά το αρχείο μπορεί επίσης να ανοίξει με προγράμματα όπως το Adobe Photoshop, το Corel PaintShop Pro και το Phase One Capture One.

Οι χρήστες Mac μπορούν να δουν ένα αρχείο MOS με το ColorStrokes, εκτός από το Photoshop και το Capture One.

Το RawTherapee είναι ένα άλλο δωρεάν πρόγραμμα που μπορεί να ανοίξει αρχεία MOS στα Windows και MacOS.

Συμβουλή: Αν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο MOS, αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε αρχεία MOS, ανατρέξτε στο θέμα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν συγκεκριμένο οδηγό επέκτασης αρχείου για την πραγματοποίηση αυτής της αλλαγής στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο MOS

Τα περισσότερα, αν όχι όλα, από τα παραπάνω προγράμματα που μπορούν να ανοίξουν τα αρχεία MOS μπορούν πιθανότατα να τα μετατρέψουν. Απλά ανοίξτε το αρχείο MOS σε ένα από αυτά τα προγράμματα και στη συνέχεια αναζητήστε μια επιλογή Αρχείο> Αποθήκευση ως, Μετατροπή ή Εξαγωγή .

Εάν προσπαθήσετε να μετατρέψετε το MOS με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε κατά πάσα πιθανότητα να το αποθηκεύσετε σε μορφές όπως JPG και PNG.

Μια άλλη επιλογή θα ήταν να χρησιμοποιήσετε έναν δωρεάν μετατροπέα αρχείων εικόνας . Ωστόσο, δεν φαίνεται να υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν τη μορφή MOS. Εάν πρέπει να μετατρέψετε το MOS σε DNG , μπορείτε να το κάνετε με το Adobe DNG Converter.

Ακόμα δεν μπορεί να ανοίξει το αρχείο;

Προσέξτε να μην συγχέετε μια άλλη μορφή αρχείου για ένα αρχείο MOS. Ορισμένα αρχεία χρησιμοποιούν παρόμοιες επεκτάσεις αρχείων αναζήτησης, παρόλο που οι μορφές δεν σχετίζονται.

Τα αρχεία MODD είναι ένα παράδειγμα. Αν έχετε πραγματικά ένα αρχείο MODD , ακολουθήστε αυτόν τον σύνδεσμο για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη μορφή και ποια προγράμματα μπορούν να ανοίξουν. Τα ίδια προγράμματα που ανοίγουν αρχεία MOD δεν χρησιμοποιούνται για να ανοίγουν αρχεία MOS και αντίστροφα.