Τι είναι ένα αρχείο CHA;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία CHA

Ένα αρχείο με την επέκταση του αρχείου CHA είναι πιθανότατα ένα αρχείο ανάμειξης καναλιών Adobe Photoshop Channel, μια μορφή που αποθηκεύει προσαρμοσμένα επίπεδα έντασης κόκκινων, πράσινων και μπλε καναλιών πηγής.

Ωστόσο, δεν είναι η μοναδική μορφή που χρησιμοποιεί αυτή την επέκταση ...

Ορισμένα αρχεία CHA αντί να είναι αρχεία ρυθμίσεων συνομιλίας IRC, μια μορφή που αποθηκεύει πληροφορίες σχετικά με ένα κανάλι IRC (Internet Relay Chat), όπως το διακομιστή και τη θύρα, και ίσως ακόμη και τον κωδικό πρόσβασης. Ορισμένες ειδικές διευθύνσεις URL μπορεί να τερματίζονται σε .CHA έτσι ώστε, όταν κάνετε κλικ, θα ανοίξουν ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα συνομιλίας στον υπολογιστή.

Άλλα αρχεία που έχουν επέκταση αρχείου CHA μπορεί να είναι αρχεία διάταξης χαρακτήρων, μια μορφή που περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο οι χαρακτήρες μιας γραμματοσειράς πρέπει να τοποθετηθούν σε απόσταση και να τοποθετηθούν. Ακόμα άλλοι μπορεί να είναι κρυπτογραφημένα αρχεία που χρησιμοποιούνται με το λογισμικό κρυπτογράφησης αρχείων Challenger.

Σημείωση: Το CHA είναι επίσης ένα ακρωνύμιο για ορισμένους όρους της τεχνολογίας που δεν σχετίζονται με μια μορφή αρχείου CHA, όπως η ανάλυση ιεραρχίας τάξεων, η ανάλυση της έννοιας των κινδύνων και ο πράκτορας χειρισμού κλήσεων.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο CHA

Το πιο συνηθισμένο αρχείο CHA χρησιμοποιείται από το Adobe Photoshop ως αρχείο Mixer καναλιών. Αυτά ανοίγουν μέσω της επιλογής μενού Εικόνα> Ρυθμίσεις> Μίξερ καναλιών .... Μόλις ανοίξει ο παράθυρο διαλόγου Channel Mixer , υπάρχει ένα μικρό μενού δίπλα στο κουμπί OK που πρέπει να επιλέξετε και έπειτα επιλέξτε Load Preset ... για να ανοίξετε το αρχείο CHA.

Το λογισμικό αναμετάδοσης μέσω Διαδικτύου όπως mIRC, Visual IRC, XChat, Snak και Colloquy είναι όλα ικανά να ανοίξουν αρχεία CHA που χρησιμοποιούνται με αυτούς τους τύπους προγραμμάτων.

Τα αρχεία διάταξης χαρακτήρων θα ανοίξουν με το φως OTMaster DTL (Dutch Type Library).

Το δωρεάν λογισμικό κρυπτογράφησης αποθήκευσης που ονομάζεται Challenger χρησιμοποιεί επίσης αρχεία CHA. Όταν το πρόγραμμα κρυπτογραφεί ένα αρχείο, το μετονομάζει σε αρχείο όπως το αρχείο.docx.cha για να υποδείξει ότι το αρχείο DOCX (ή οποιοσδήποτε τύπος αρχείου) είναι κρυπτογραφημένο με το Challenger. Χρησιμοποιήστε το κουμπί Κρυπτογράφηση / Αποκρυπτογράφηση ... ή το κουμπί Φάκελος ή Drive ... για να φορτώσετε τα αρχεία CHA στο Challenger για να τα αποκρυπτογραφήσετε.

Συμβουλή: Ίσως προσπαθήσετε να ανοίξετε το αρχείο CHA στο Σημειωματάριο ++, εάν καμία από τις παραπάνω προτάσεις δεν αποδειχθεί χρήσιμη. Είναι πιθανό ότι το αρχείο CHA σας είναι απλώς ένα αρχείο κειμένου, οπότε ένας επεξεργαστής κειμένου όπως αυτός μπορεί να εμφανίσει τα περιεχόμενά του. Ωστόσο, αν διαπιστώσετε ότι το κείμενο είναι εντελώς δυσανάγνωστο, υπάρχει μια καλή πιθανότητα να μην χρησιμοποιείτε πραγματικά ένα αρχείο CHA (υπάρχουν περισσότερα σχετικά με αυτό παρακάτω).

Εάν τυχαίνει να έχετε εγκατεστημένα περισσότερα από ένα προγράμματα στον υπολογιστή σας που υποστηρίζουν αρχεία CHA (οποιασδήποτε μορφής) και θέλετε ένα διαφορετικό πρόγραμμα να τα ανοίξετε από προεπιλογή, αλλάξτε το πρόγραμμα που είναι αυτό το πρόγραμμα είναι αρκετά εύκολο. Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος αλλαγής σύνδεσης αρχείων στα Windows για βοήθεια.

Περισσότερα βοήθεια με τα αρχεία CHA

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές χρήσεις για τα αρχεία CHA, αλλά δεν βλέπω κανένα λόγο να μετατρέψω οποιαδήποτε από αυτές σε διαφορετική μορφή αρχείου. Κάθε ένα από αυτά τα αρχεία CHA χρησιμοποιείται μόνο στα αντίστοιχα προγράμματα τους, οπότε ακόμα και αν υπάρχει μετατροπέας αρχείων για αυτά, δεν νομίζω ότι θα έχει πρακτική χρήση.

Εάν το αρχείο CHA δεν ανοίγει με κανένα από τα προγράμματα που αναφέρονται εδώ, το πρόβλημα μπορεί να είναι τόσο απλό όσο το να έχετε ανακατεύει εσφαλμένα την επέκταση αρχείου του συγκεκριμένου αρχείου σας. Βεβαιωθείτε ότι δεν πρόκειται για ένα διαφορετικό αρχείο που έχει ακριβώς παρόμοια επέκταση αρχείου, όπως ένα αρχείο CHM (Compiled HTML Help), CHN , CHW ή CHX (Έλεγχος προτύπων AutoCAD).

Κάθε ένα από αυτά τα αρχεία ανοίγει με έναν μοναδικό τρόπο και δεν χρησιμοποιεί τις εφαρμογές που αναφέρονται παραπάνω. Εάν προσπαθήσετε να ανοίξετε ένα από αυτά με το Photoshop, Snak, κ.λπ., πιθανόν να λάβετε ένα σφάλμα ή, εάν ανοίξει καθόλου, θα φαίνεται ακατάλληλο και άχρηστο.

Αντ 'αυτού, ερευνήστε την πραγματική επέκταση αρχείου που έχετε έτσι ώστε να μπορείτε να βρείτε το κατάλληλο λογισμικό που μπορεί να ανοίξει ή ίσως και να μετατρέψει το αρχείο CHA σας.

Σημείωση: Εάν χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια, ανατρέξτε στη σελίδα μου για την παροχή περισσότερης βοήθειας . Εκεί θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία με εμένα ή άλλους εμπειρογνώμονες τεχνικής υποστήριξης για περισσότερη βοήθεια. Να είστε βέβαιος να μου πείτε ποια προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου CHA και ποια εργαλεία έχετε δοκιμάσει ήδη και τότε θα δούμε τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.