Τι είναι ένα Webinar;

Δείτε πώς τα Webinars αλλάζουν τον τρόπο που συνδέουμε και μαθαίνουμε

Με την τεχνολογία Διαδικτύου, έχουμε τη δυνατότητα να συνδεθούμε σε πραγματικό χρόνο με ανθρώπους από όλο τον κόσμο, όποτε θέλουμε.

Οι πλατφόρμες συνομιλίας μέσω βίντεο, όπως το Skype ή το Google Plus, προσφέρονται για περιστασιακές συζητήσεις με ατομικές και ομαδικές ομάδες, αλλά για επαγγελματικές εκδηλώσεις που αποσκοπούν στην παρουσίαση σε ευρύτερο κοινό, τα σεμινάρια διαδικτύου τείνουν να είναι το μέσο επιλογής. Ο καθένας μπορεί να φιλοξενήσει ένα webinar ή να συντονιστεί για να παρακολουθήσει και να παρακολουθήσει ένα.

Ας εξερευνήσουμε τι είναι το webinar και πώς οι άνθρωποι τις χρησιμοποιούν σήμερα.

Τι ακριβώς είναι ένα Webinar, ούτως ή άλλως;

Ένα webinar είναι μια ζωντανή διαδικτυακή τηλεοπτική διάσκεψη που χρησιμοποιεί το διαδίκτυο για να συνδέσει το άτομο που φιλοξενεί το webinar σε ένα κοινό - τους θεατές και τους ακροατές του webinar από όλο τον κόσμο. Οι οικοδεσπότες μπορούν να δείξουν ομιλία, να στραφούν στις οθόνες υπολογιστών για διαφάνειες ή διαδηλώσεις και να προσκαλέσουν ακόμη και επισκέπτες από άλλες τοποθεσίες να φιλοξενήσουν μαζί τους το webinar.

Υπάρχουν επίσης διαδραστικές λειτουργίες που μπορεί να χρησιμοποιήσει το κοινό για να κάνει ερωτήσεις και να συνομιλήσει με τον κεντρικό υπολογιστή. Πολλοί άνθρωποι που φιλοξενούν webinars περιλαμβάνουν Q & A συνεδρίες στο τέλος για να απαντήσουν σε ερωτήσεις των θεατών.

Συνιστώμενη: 10 δημοφιλή εργαλεία για τη μετάδοση ζωντανών βίντεο σε ένα ηλεκτρονικό ακροατήριο

Γιατί να φιλοξενήσετε ή να συντονιστείτε σε ένα Webinar;

Οι επαγγελματίες χρησιμοποιούν webinars για να παρέχουν εκπαιδευτικές παρουσιάσεις σχετικά με τις επιχειρήσεις τους και να επικοινωνούν με το ακροατήριό τους πολύ πιο κοντά. Θα μπορούσε να είναι ένα webinar όπου ένα άτομο φιλοξενεί απλά μια διάλεξη ή σεμινάριο για να διδάξει κάτι, θα μπορούσε να είναι μια διαφημιστική παρουσίαση για να πουλήσει ένα προϊόν, ή θα μπορούσε να είναι και τα δύο.

Τα Webinars είναι επίσης χρήσιμα εργαλεία για τη διεξαγωγή ζωντανών συνεντεύξεων με άλλους επαγγελματίες, οι οποίες είναι συχνά αναγκαστικές πτυχές που προσελκύουν περισσότερους ανθρώπους για να παρακολουθήσουν webinars. Εάν θέλετε να μάθετε κάτι σχετικά με ένα συγκεκριμένο θέμα ενδιαφέροντος, τα διδακτικά βήματα είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να επεκτείνετε τις γνώσεις σας, μαθαίνοντας απευθείας από τους ειδικούς.

Συντονισμός σε ένα Webinar

Ανάλογα με την υπηρεσία που χρησιμοποιεί ο κεντρικός υπολογιστής, μπορεί να χρειαστεί πρώτα να κατεβάσετε μια εφαρμογή για να αποκτήσετε πρόσβαση στο webinar. Ορισμένοι κεντρικοί υπολογιστές απαιτούν επίσης να κάνετε κράτηση για το σημείο σας κάνοντας κλικ σε ένα σύνδεσμο σε ένα μήνυμα πρόσκλησης - ειδικά εάν το webinar επιτρέπει έναν περιορισμένο αριθμό σημείων κοινού.

Πολλοί κεντρικοί υπολογιστές θα στείλουν τουλάχιστον ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου υπενθύμισης μία ώρα ή λίγα λεπτά πριν από την έναρξη του webinar. Μερικοί οικοδεσπότες θα φτάσουν ακόμη και στο βαθμό που φιλοξενούν δύο webinars της ίδιας παρουσίασης για να εξυπηρετήσουν τα μεγάλα ακροατήρια - ειδικά αν είναι από όλο τον κόσμο σε διαφορετικές χρονικές ζώνες.

Όταν έρθει η ώρα να συντονιστείτε, τα μέλη του κοινού πρέπει να "καλέσουν" σαν να κάνανε τηλεφωνική κλήση για να έχουν πρόσβαση στο webinar. Τα μέλη του κοινού προσφέρονται συχνά με έναν προσαρμοσμένο σύνδεσμο ή ακόμα και έναν κωδικό πρόσβασης από τον οικοδεσπότη του webinar προκειμένου να μπουν μέσα. Για ορισμένα webinars, υπάρχει ακόμα και μια επιλογή να τηλεφωνήσετε για να ακούσετε.

Ορισμένοι κεντρικοί υπολογιστές θα δίνουν επίσης στο ακροατήριό τους πρόσβαση σε μια επανάληψη του webinar εάν δεν ήταν σε θέση να παρακολουθήσουν την ζωντανή συνεδρία.

Συνιστάται: Periscope vs. Meerkat: Ποια είναι η διαφορά;

Χαρακτηριστικά Webinar

Εδώ είναι μερικά μόνο από τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε με ένα webinar:

Παρουσιάσεις προβολής: Μπορείτε να εμφανίσετε μια παρουσίαση διαφανειών χρησιμοποιώντας το MS PowerPoint ή το Keynote της Apple, ακριβώς όπως θα κάνατε σε μια κανονική αίθουσα διδασκαλίας, αίθουσα συνεδριάσεων ή αίθουσα διαλέξεων.

Βίντεο ροής: Προβολή βίντεο που είναι αποθηκευμένο στον υπολογιστή σας ή βρίσκεται online, όπως στο YouTube .

Μιλήστε στο κοινό σας: Τα Webinars χρησιμοποιούν το VoIP για να είναι δυνατή η επικοινωνία ήχου σε πραγματικό χρόνο.

Καταγράψτε τα πάντα: Τα σεμινάρια Webinars συχνά παρέχουν μια επιλογή για τον κεντρικό υπολογιστή να καταγράφει ολόκληρη την παρουσίασή του - συμπεριλαμβανομένων όλων των οπτικών και ήχου.

Επεξεργασία: Ο οικοδεσπότης μπορεί συχνά να χρησιμοποιήσει το ποντίκι του για να δημιουργήσει σχολιασμούς, να επισημάνει τα πράγματα ή να δημιουργήσει σημάδια στην οθόνη.

Συνομιλία: Ο οικοδεσπότης μπορεί να ανοίξει ένα κουτί συνομιλίας για να συνομιλήσει κείμενο με το κοινό, το οποίο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τα μέλη του κοινού που θέλουν να κάνουν ερωτήσεις.

Διεξαγωγή ερευνών και δημοσκοπήσεων: Ορισμένοι πάροχοι webinar προσφέρουν τη δυνατότητα δημιουργίας δημοσκοπήσεων που δίνονται σε μέλη ακροατηρίου για κουίζ ή σκοπούς έρευνας.

Φιλοξενήστε το δικό σας Webinar

Αν θέλετε να φιλοξενήσετε το δικό σας webinar, πρέπει να επιλέξετε έναν παροχέα υπηρεσιών webinar. Δεν είναι συνήθως ελεύθεροι να χρησιμοποιούν μακροπρόθεσμα, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς προσφέρουν κάποιο είδος δωρεάν δοκιμαστικής περιόδου για περίπου 30 ημέρες.

Παροχείς Υπηρεσιών Webinar

Εδώ είναι τρεις δημοφιλείς πάροχοι υπηρεσιών webinar που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν, μεταξύ πολλών άλλων:

GoToWebinar: Πολλοί επαγγελματίες χρησιμοποιούν αυτό. Ως μία από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες webinar σήμερα, μπορείτε να ξεκινήσετε με το GoToWebinar με την δωρεάν δοκιμή 30 ημερών ή με $ 89 το μήνα με έως και 100 συμμετέχοντες.

AnyMeeting: Το AnyMeeting είναι μια άλλη δημοφιλή επιλογή πλατφόρμας webinar και είναι λίγο φθηνότερη από το GoToWebinar με μόλις $ 78 το μήνα για μέχρι 100 συμμετέχοντες μετά την δωρεάν δοκιμή σας. Έχει εξαιρετικές επιλογές κοινής χρήσης οθόνης, ενσωμάτωση κοινωνικών μέσων και μια ποικιλία εργαλείων διαχείρισης.

Zoom: Το ζουμ είναι εντελώς δωρεάν για έως και 50 συμμετέχοντες και 40 λεπτά για τις συνεδριάσεις. Αυτή η υπηρεσία είναι κλιμακωτή σε τιμές ανάλογα με τον αριθμό των σημείων συμμετοχής που θέλετε και ξεκινάει μόλις 55 δολάρια το μήνα.

Επόμενο συνιστώμενο άρθρο: 10 Εφαρμογές κοινής χρήσης βίντεο με τα μικρότερα χρονικά διαστήματα