Τρόπος επίλυσης του Steamui.dll Δεν βρέθηκε ή λείπει σφάλματα

Οδηγός αντιμετώπισης προβλημάτων

Τα σφάλματα Steamui.dll προκαλούνται από καταστάσεις που οδηγούν στην αφαίρεση ή καταστροφή του αρχείου DLL του ατμού.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα λάθη steamui.dll ενδέχεται να υποδεικνύουν ένα πρόβλημα μητρώου , ένα ζήτημα ιού ή κακόβουλου λογισμικού ή ακόμα και μια αποτυχία υλικού .

Υπάρχουν διάφοροι διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους τα σφάλματα steamui.dll μπορούν να εμφανιστούν στον υπολογιστή σας. Εδώ είναι μερικοί από τους πιο συνηθισμένους τρόπους που μπορείτε να δείτε τα λάθη steamui.dll:

Steamui.dll Δεν βρέθηκε Αυτή η εφαρμογή απέτυχε να ξεκινήσει επειδή το steamui.dll δεν βρέθηκε. Η επανεγκατάσταση της εφαρμογής ενδέχεται να διορθώσει αυτό το πρόβλημα. Δεν είναι δυνατή η εύρεση του [PATH] \ steamui.dll Δεν ήταν δυνατή η φόρτωση του steamui.dll Το αρχείο steamui.dll λείπει. Δεν είναι δυνατή η εκκίνηση της εφαρμογής [APPLICATION]. Απαιτείται ένα απαραίτητο στοιχείο: steamui.dll. Εγκαταστήστε ξανά την εφαρμογή [APPLICATION].

Τα μηνύματα σφάλματος Steamui.dll ενδέχεται να εμφανιστούν κατά τη χρήση ή την εγκατάσταση ορισμένων προγραμμάτων, όταν ξεκινούν ή κλείνουν τα Windows ή ίσως ακόμη και κατά τη διάρκεια μιας εγκατάστασης των Windows.

Το πλαίσιο του λάθους steamui.dll είναι ένα σημαντικό κομμάτι πληροφοριών που θα σας βοηθήσει κατά την επίλυση του προβλήματος.

Το μήνυμα λάθους steamui.dll μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε πρόγραμμα ή σύστημα που μπορεί να χρησιμοποιήσει το αρχείο σε οποιοδήποτε από τα λειτουργικά συστήματα της Microsoft, συμπεριλαμβανομένων των Windows 10 , Windows 8 , Windows 7 , Windows Vista , Windows XP και Windows 2000.

Πώς να διορθώσετε τα σφάλματα Steamui.dll

Σημαντικό: Μην κατεβάζετε το steamui.dll από μια τοποθεσία "DLL download". Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους η λήψη ενός αρχείου DLL είναι κακή ιδέα . Εάν χρειάζεστε ένα αντίγραφο του steamui.dll, είναι καλύτερο να το αποκτήσετε από την αρχική, νόμιμη πηγή του.

Σημείωση: Ξεκινήστε τα Windows σε ασφαλή λειτουργία για να ολοκληρώσετε οποιοδήποτε από τα παρακάτω βήματα, εάν δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στα Windows κανονικά λόγω του σφάλματος steamui.dll.

  1. Επαναφέρετε το steamui.dll από τον Κάδο Ανακύκλωσης . Η ευκολότερη πιθανή αιτία του "λείπει" αρχείο steamui.dll είναι ότι έχετε διαγράψει λάθος.
    1. Αν υποψιάζεστε ότι κατά λάθος έχετε διαγράψει το steamui.dll αλλά έχετε ήδη αδειάσει τον Κάδο Ανακύκλωσης, μπορεί να είστε σε θέση να ανακτήσετε το steamui.dll με δωρεάν πρόγραμμα ανάκτησης αρχείων .
    2. Σημαντικό: Η ανάκτηση ενός διαγραμμένου αντιγράφου του steamui.dll με ένα πρόγραμμα ανάκτησης αρχείων είναι μια έξυπνη ιδέα μόνο εάν είστε σίγουροι ότι έχετε διαγράψει το αρχείο και ότι αυτό δουλεύει σωστά προτού το κάνατε.
  2. Διαγράψτε το αρχείο steamui.dll ή libswscale-3.dll για να αναγκάσετε τον Steam να το αντικαταστήσει. Ίσως πρέπει να καταργήσετε ένα φάκελο που ονομάζεται "beta".
    1. Εάν κάποιο από αυτά τα αρχεία DLL είναι στην πραγματικότητα ακόμα στη ρίζα του καταλόγου εγκατάστασης του Steam (το οποίο κανονικά είναι C: \ Program Files (x86) \ Steam \ ) και δεν έχει διαγραφεί, δοκιμάστε να διαγράψετε το αρχείο steamui.dll ή libswscale-3 .dll αρχείο. Στη συνέχεια, ανοίξτε το Steam για να τον αναγκάσετε να ενημερώσετε το πρόγραμμα και να αντικαταστήσετε το αρχείο DLL με ένα νέο.
    2. Αν αυτό δεν λειτουργεί ή εάν χρησιμοποιείτε μια έκδοση beta του Steam, ο πιο γρήγορος τρόπος για να επιλύσετε το σφάλμα DLL ενδέχεται να είναι η κατάργηση του C: \ Program Files (x86) \ Steam \ package \ beta ντοσιέ.
    3. Σημείωση: Αυτή η μέθοδος διαγραφής ενός αρχείου ή ενός φακέλου είναι χρήσιμη μόνο εάν το αρχείο DLL δεν λείπει, αλλά απλά δεν επικοινωνεί με τον Steam για κάποιο λόγο. Επομένως είναι χρήσιμο μόνο αν έχετε ένα μήνυμα σφάλματος όπως "Αποτυχία φόρτωσης του steamui.dll" και όχι ένα μήνυμα που υποδεικνύει ότι λείπει το αρχείο DLL.
  1. Ανανεώστε τα αρχεία Steam για να επιδιορθώσετε τα κατεστραμμένα αρχεία και ενδεχομένως να επαναφέρετε το αρχείο steamui.dll στην κατάσταση λειτουργίας.
  2. Καταργήστε την εγκατάσταση και, στη συνέχεια, εγκαταστήστε ξανά το Steam χρησιμοποιώντας τις οδηγίες που παρέχονται σε αυτόν τον σύνδεσμο. Μερικές φορές, μετά τις ενημερώσεις του Steam ή λόγω κάποιου άλλου προβλήματος, θα εμφανιστεί ένα σφάλμα σχετικά με το αρχείο steamui.dll και η επανεγκατάσταση είναι ο καλύτερος τρόπος για να προχωρήσετε.
    1. Σημαντικό: Δοκιμάστε το καλύτερο για να ολοκληρώσετε αυτό το βήμα. Η επανεγκατάσταση του Steam είναι η πιο πιθανή λύση για οποιοδήποτε λάθος steamui.dll, εάν οι τρεις παραπάνω ιδέες δεν δουλεύουν με την περίπτωσή σας.
  3. Εκτελέστε μια σάρωση για ιούς / κακόβουλα προγράμματα ολόκληρου του συστήματός σας . Ορισμένα λάθη steamui.dll θα μπορούσαν να σχετίζονται με έναν ιό ή άλλη μόλυνση malware στον υπολογιστή σας που έχει καταστρέψει το αρχείο DLL.
    1. Είναι ακόμη πιθανό ότι το σφάλμα steamui.dll που βλέπετε σχετίζεται με ένα εχθρικό πρόγραμμα που μεταμφιέζεται ως αρχείο.
  4. Χρησιμοποιήστε την Επαναφορά Συστήματος για να αναιρέσετε τις πρόσφατες αλλαγές συστήματος . Αν υποψιάζεστε ότι το σφάλμα steamui.dll προκλήθηκε από μια αλλαγή που έγινε σε ένα σημαντικό αρχείο ή διαμόρφωση, η Επαναφορά Συστήματος θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα.
  1. Ενημερώστε τα προγράμματα οδήγησης για συσκευές υλικού που μπορεί να σχετίζονται με το steamui.dll. Εάν, για παράδειγμα, λαμβάνετε σφάλμα "Το αρχείο αρχείο steamui.dll λείπει" κατά την αναπαραγωγή ενός βιντεοπαιχνιδιού, δοκιμάστε να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης για την κάρτα ήχου και / ή την κάρτα γραφικών σας .
  2. Επιστρέψτε το πρόγραμμα οδήγησης σε μια έκδοση που είχε εγκατασταθεί προηγουμένως αν ξεκίνησαν τα σφάλματα steamui.dll μετά την ενημέρωση του προγράμματος οδήγησης συγκεκριμένης συσκευής υλικού.
  3. Δοκιμάστε τη μνήμη σας και στη συνέχεια δοκιμάστε τον σκληρό σας δίσκο . Έχουμε αφήσει το μεγαλύτερο μέρος της αντιμετώπισης προβλημάτων υλικού στο τελευταίο βήμα, αλλά η μνήμη και ο σκληρός δίσκος του υπολογιστή σας είναι εύκολο να δοκιμαστούν και είναι τα πιο πιθανά συστατικά που μπορεί να προκαλέσουν σφάλματα του steamui.dll καθώς αποτυγχάνουν.
    1. Εάν το υλικό αποτύχει σε οποιαδήποτε από τις δοκιμές σας, αντικαταστήστε τη μνήμη ή αντικαταστήστε το σκληρό δίσκο το συντομότερο δυνατό.
  4. Χρησιμοποιήστε ένα δωρεάν πρόγραμμα καθαρισμού μητρώου για να επιδιορθώσετε τα προβλήματα που σχετίζονται με το steamui.dll στο μητρώο. Ένα δωρεάν πρόγραμμα καθαρισμού μητρώου μπορεί να είναι σε θέση να σας βοηθήσει με την κατάργηση των μη έγκυρων εγγραφών μητρώου steamui.dll που ενδέχεται να προκαλούν το σφάλμα DLL.
  5. Αντιμετώπιση προβλημάτων για κάποιο πρόβλημα υλικού αν εξακολουθούν να υπάρχουν σφάλματα steamui.dll. Ενώ είναι πιθανό ότι μια καθαρή εγκατάσταση των Windows θα μπορούσε να βοηθήσει, είναι απίθανο. Σε αυτό το σημείο, το πρόβλημα είναι πιθανό να σχετίζεται με το υλικό.