Ο εκτυπωτής All-in-One Wireless Pixma MG5720 της Canon

Όμορφες φωτογραφίες 5-μελανιών και επαγγελματικά έγγραφα επαγγελματικής φύσης

Εάν είχατε την ευχαρίστηση να εκτυπώσετε τις φωτογραφίες υψηλής ποιότητας σε μια φωτογραφική μηχανή all-in-one της Canon (σε αυτή την περίπτωση, εκτύπωση, αντιγραφή και σάρωση), από ό, τι γνωρίζετε πόσο καλά αυτά τα φθηνά τα μικρά μηχανήματα αναπαράγουν ό, τι ρίχνετε σε αυτά με εντυπωσιακό άγγιγμα. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι το κάνουν όλο αυτό το διάστημα με σχετικά υψηλό κόστος ανά σελίδα ή CPP.

Γενικά, οι φωτοδικαιολόγοι inkjets κοστίζουν περισσότερο για χρήση ανά σελίδα σε σχέση με τα μοντέλα που προσανατολίζονται προς τις επιχειρήσεις, όπως για παράδειγμα η δική της Maxify γραμμή επιχειρηματικής εστίασης της Canon. Τα μοντέλα Maxify, τα καλά, ούτως ή άλλως, όπως το Maxify MB5320 , κοστίζουν πιο μπροστά, αλλά τα αποθηκεύετε στο πίσω μέρος όταν αγοράζετε μελάνι. Σε κάθε περίπτωση, η Canon έχει ενημερώσει τους τρεις κορυφαίους εκτυπωτές φωτογραφικών μηχανών για καταναλωτές. Ας δούμε το μοντέλο εισόδου-επιπέδου των τριών, του εκτυπωτή MSRP 99,99 δολάρια MSRP Pixma MG5720 Wireless Inkjet All-n-One.

Σχεδιασμός και χαρακτηριστικά

Δεν υπάρχει τίποτα ιδιαίτερα αξιοσημείωτο με το MG5720, εκτός από τα τέσσερα χρωματικά σχήματα: μαύρο, λευκό, μαύρο και ασήμι και λευκό-και-ασημένιο, κάτι που δεν έχω ξαναδεί, Pixmas δύο τόνων. Εκτός από αυτό, δεν είναι πολύ διαφορετικά από άλλα φωτογραφικά-centric Pixmas, και το μοντέλο που ήρθε πριν από αυτό, το Pixma MG5620 .

Μια σοβαρή επίθεση εναντίον του είναι η έλλειψη αυτόματου τροφοδότη εγγράφων (ADF) για τη σάρωση και την αντιγραφή εγγράφων πολλαπλών σελίδων χωρίς να χρειάζεται να ανταλλάξετε κάθε σελίδα μέσα και έξω από το σαρωτή με το χέρι. Εκτός από αυτό, καθώς οι εκτυπωτές φωτογραφιών πηγαίνουν - ειδικά κάτω από τα μοντέλα των $ 100 - αυτό είναι ένα καλό μικρό εκτυπωτή. Στα 18 ίντσες απέναντι, 5,9 ίντσες υψηλό, 14,6 ίντσες από εμπρός προς τα πίσω και με βάρος 13,8 λίβρες, το MG5720 είναι εύκολο στη ρύθμιση και την κίνηση.

Με δεδομένη τη σχετικά χαμηλή τιμή της (τόσο χαμηλή όσο και η τιμή των 79 δολαρίων), δεν είναι κακή συμφωνία, αν και σε σύγκριση με κάποιες από τις άλλες που αναφέρθηκαν παραπάνω, αυτή είναι κάπως χαμηλή σε walk-up, ή χωρίς PC χαρακτηριστικά , κινητές επιλογές συνδεσιμότητας, όπως η επικοινωνία Wi-Fi Direct ή κοντά στο πεδίο (NFC) . Υποστηρίζει, ωστόσο, ορισμένες από τις πιο βασικές επιλογές συνδεσιμότητας για κινητά όπως Pixma Cloud Link, Google Cloud Print και Apple AirPrint.

Απόδοση, Ποιότητα εκτύπωσης και Χειρισμός χαρτιού

Τα φωτογραφικά AIO της Pixma AIO της Canon, όπως αυτό σπάνια, ειδικά σε σύγκριση με τα μοντέλα που βασίζονται σε επιχειρηματικά μοντέλα σε τιμές, εκτυπώνονται πολύ γρήγορα. Η Canon βαθμολογεί αυτό το θέμα σε 12,6 σελίδες ανά λεπτό (ppm) ασπρόμαυρο και 9ppm σελίδες χρώμα, αλλά να έχετε κατά νου ότι αυτοί οι αριθμοί είναι για τις σελίδες ευθεία κειμένου χωρίς χρώμα, επαγγελματικά γραφικά ή φωτογραφίες. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών μου, το MG5520 σημείωσε καλά κάτω από 3ppm-τόσο αργή όσο παίρνει αυτές τις μέρες για AIO χαμηλού όγκου

Όσον αφορά την ποιότητα εκτύπωσης, τα φωτογραφικά AIO της Canon σπάνια απογοητεύονται σε αυτό το μέτωπο, ειδικά όταν πρόκειται για την εκτύπωση φωτογραφιών. Όπως έχω πει μερικές φορές, λίγα πράγματα φαίνονται τόσο καλά όσο μια καλά σύνθετη φωτογραφία που τυπώνεται σε έναν εκτυπωτή φωτογραφιών Pixma με πέντε μελάνια, εκτός ίσως από την ίδια φωτογραφία που τυπώνεται σε Pixma με έξι μελάνια. Το ότι εκτυπώνει επίσης όμορφα έγγραφα είναι ένα πρόσθετο πλεονέκτημα, παρόλο που, όπως θα δείτε σε μια στιγμή, είναι ένα ακριβό.

Το MG5720 διαθέτει μόνο μία πηγή εισόδου, μία κασέτα 100 φύλλων που τροφοδοτεί τα περισσότερα μεγέθη χαρτιού, συμπεριλαμβανομένου του φωτογραφικού χαρτιού και των φακέλων. Όλες οι εκτυπωμένες σελίδες προσγειώνονται σε ένα μικρό δίσκο εξόδου (περίπου 50 σελίδων). Παρόλο που πρόκειται για ένα απλό, ελαφρύ AIO, έκανε καλά αποτελέσματα στις δοκιμές μου, χωρίς κακή τροφοδοσία ή άλλα προβλήματα.

Κόστος ανά σελίδα

Ένα από τα πιο συνηθισμένα παράπονά μου σχετικά με τους εκτυπωτές φωτογραφιών είναι το κόστος ανά μελάνι ανά σελίδα , και αυτό δεν είναι διαφορετικό. Σε περίπου 4,6 σεντς για ασπρόμαυρες σελίδες και πάνω από 10 σεντ το καθένα για έγχρωμες σελίδες, είναι εύκολο να καταλάβετε γιατί δεν θέλετε να επιλέξετε αυτόν τον εκτυπωτή εάν έχετε πολλές σελίδες εγγράφων για εκτύπωση. Χορηγημένος, αυτό σημαίνει ότι οι φωτογραφίες είναι λίγο ακριβότερες για εκτύπωση, αλλά αξίζουν τον κόπο.

Συνολική αξιολόγηση

Αυτό είναι ένα δύσκολο. Οι τρεις νέοι εκτυπωτές φωτογραφικών μηχανών της Canon παρέχουν πρόσθετη παραγωγικότητα και λειτουργίες ευκολίας με κάθε προϊόν να επιταχύνει, αλλά αν το μόνο που θέλετε είναι βασική εκτύπωση φωτογραφιών, το MG5720 είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε.