Πώς να λίστα με όλη τη μουσική στη βιβλιοθήκη του Windows Media Player

Ευρετηρίαση της συλλογής μουσικής WMP με δωρεάν πρόσθετο

Καταλογογράφηση των περιεχομένων της μουσικής βιβλιοθήκης σας στο Windows Media Player

Εάν χρησιμοποιείτε το Windows Media Player για να οργανώσετε την ψηφιακή βιβλιοθήκη μουσικής σας, τότε ίσως θέλετε να καταγράψετε τα περιεχόμενά της. Η τήρηση αρχείου όλων των τραγουδιών που έχετε μπορεί να έρθει σε πρακτικό. Για παράδειγμα, ίσως θελήσετε να ελέγξετε αν έχετε ένα συγκεκριμένο τραγούδι πριν την αγοράσετε (πάλι). Ή, πρέπει να μάθετε όλα τα τραγούδια που έχετε από μια μπάντα ή έναν καλλιτέχνη. Είναι συνήθως πολύ πιο εύκολο να χρησιμοποιήσετε έναν κατάλογο βασισμένο σε κείμενο απ 'ότι πρόκειται να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα αναζήτησης στο WMP .

Ωστόσο, το Windows Media Player δεν συνοδεύεται από έναν ενσωματωμένο τρόπο εξαγωγής της βιβλιοθήκης σας ως λίστα. Επίσης, δεν υπάρχει επιλογή εκτύπωσης έτσι ώστε να μην μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καν οδηγό εκτύπωσης γενικού τύπου μόνο για Windows για να δημιουργήσετε ένα αρχείο κειμένου.

Λοιπόν, ποια είναι η καλύτερη επιλογή;

Πληροφορίες για τα μέσα ενημέρωσης Εξαγωγέας

Ίσως η καλύτερη λύση είναι να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο που ονομάζεται Media Info Exporter . Αυτό έρχεται με το δωρεάν Winter Fun Pack 2003 της Microsoft . Αρχικά έγινε για το Windows Media Player 9, οπότε ίσως να πιστεύετε ότι δεν υπάρχει τρόπος να λειτουργήσει αυτό το παλιό plug-in για πιο πρόσφατες εκδόσεις του WMP. Αλλά, τα καλά νέα είναι ότι είναι συμβατό με όλες τις εκδόσεις.

Το εργαλείο Media Info Exporter σάς δίνει τη δυνατότητα να αποθηκεύσετε μια λίστα τραγουδιών σε διαφορετικές μορφές. Αυτά είναι:

Λήψη της προσθήκης

Μεταβείτε στην ιστοσελίδα Winter Fun Pack 2003 της Microsoft και κάντε κλικ στο κουμπί λήψης . Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία εγκατάστασης, θα εμφανιστεί αυτόματα μια οθόνη μενού. Οι πληροφορίες είναι ως επί το πλείστον ξεπερασμένες, οπότε απλώς βγείτε από το μενού κάνοντας κλικ στο X στη δεξιά γωνία της οθόνης.

Σφάλμα εγκατάστασης;

Εάν λάβετε ένα σφάλμα εγκατάστασης 1303 τότε θα χρειαστεί να αλλάξετε τις ρυθμίσεις ασφαλείας για το φάκελο εγκατάστασης του WMP. Εάν δεν ξέρετε πώς να το κάνετε αυτό, έχουμε γράψει έναν σε βάθος οδηγό για το πώς να λύσουμε αυτό το πρόβλημα. Για περισσότερες πληροφορίες, διαβάστε το σεμινάριό μας σχετικά με την εγκατάσταση του εργαλείου plug-in Media Info Exporter

Χρησιμοποιώντας το εργαλείο Εξαγωγέας πληροφοριών μέσων

Τώρα που έχετε εγκαταστήσει επιτυχώς το plugin, ήρθε η ώρα να αρχίσετε να δημιουργείτε έναν κατάλογο όλων των τραγουδιών σας. Για να το κάνετε αυτό, εκτελέστε το Windows Media Player και ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Στη λειτουργία προβολής βιβλιοθήκης, κάντε κλικ στο μενού Εργαλεία στο επάνω μέρος της οθόνης.
  2. Μετακινήστε το δείκτη του ποντικιού στο δευτερεύον μενού " Plug-ins " και κάντε κλικ στην επιλογή Media Info Exporter .
  3. Βεβαιωθείτε ότι έχει επιλεγεί η επιλογή " Όλες οι μουσικές " για την εξαγωγή ολόκληρου του περιεχομένου της βιβλιοθήκης σας.
  4. Κάντε κλικ στην επιλογή Ιδιότητες .
  5. Για να επιλέξετε μια μορφή αρχείου προς εξαγωγή, κάντε κλικ στο επάνω μενού και επιλέξτε μια επιλογή. Αν, για παράδειγμα, έχετε το Microsoft Excel, τότε μπορείτε να δημιουργήσετε ένα υπολογιστικό φύλλο με πολλές στήλες επιλέγοντας αυτή την επιλογή.
  6. Επιλέξτε έναν τύπο αρχείου και μια μέθοδο κωδικοποίησης χρησιμοποιώντας τα άλλα μενού. Εάν δεν είστε σίγουροι, κρατήστε απλώς τις προεπιλογές.
  7. Από προεπιλογή, το αρχείο θα αποθηκευτεί στο φάκελο "Μουσική". Ωστόσο, αυτό μπορεί να τροποποιηθεί κάνοντας κλικ στο κουμπί Αλλαγή .
  8. Κάντε κλικ στο κουμπί OK .
  9. Κάντε κλικ στην επιλογή Εξαγωγή για να αποθηκεύσετε τη λίστα σας.