Ένας οδηγός για την προετοιμασία και τη μεταφόρτωση βίντεο στο Vimeo

Το Vimeo είναι μια μεγάλη τοποθεσία βίντεο για επαγγελματίες και χομπίστες. Προσφέρει στους χρήστες 500MB ελεύθερης αποθήκευσης κάθε εβδομάδα και διαθέτει αναπαραγωγή SD και 720p HD για δωρεάν και επαγγελματίες χρήστες. Για να μεταφορτώσετε τα βίντεό σας στο Vimeo, θα πρέπει να προετοιμάσετε τα αρχεία για να μεγιστοποιήσετε τον αποθηκευτικό χώρο σας και να διασφαλίσετε την ομαλή αναπαραγωγή των βίντεό σας. Αυτό θα κάνετε συμπιέζοντας τα βίντεό σας στις προδιαγραφές της Vimeo. Συνεχίστε να διαβάζετε για βήμα προς βήμα οδηγίες σχετικά με τη συμπίεση βίντεο για το Vimeo.

Εξαγωγή του βίντεό σας από τη χρονική γραμμή:

Ανεξάρτητα από το μη γραμμικό λογισμικό επεξεργασίας βίντεο που χρησιμοποιείτε, είτε πρόκειται για το Adobe Premiere, το Final Cut Pro ή κάτι παρόμοιο, θα πρέπει να επιλέξετε συγκεκριμένες ρυθμίσεις βίντεο για την εξαγωγή του τελικού σας βίντεο από το χρονοδιάγραμμα επεξεργασίας. Εάν αυτές οι ρυθμίσεις είναι διαφορετικές από αυτές που χρησιμοποιήσατε για την επεξεργασία του βίντεό σας, το πρόγραμμα επεξεργασίας θα πρέπει να συμπιέσει το βίντεο σας με αποτέλεσμα μεγαλύτερους χρόνους εξαγωγής και πιθανή υποβάθμιση της ποιότητας.

Για να ετοιμάσετε το βίντεό σας για μεταφόρτωση στο Vimeo, είτε να εξάγετε δύο αντίγραφα από τον επεξεργαστή βίντεο - ένα που να ταιριάζει με τις ρυθμίσεις ακολουθίας που χρησιμοποιήσατε για να επεξεργαστείτε και αυτό που ταιριάζει με τις προδιαγραφές αποστολής του Vimeo. Προσωπική μου προτίμηση είναι να εξάγω ένα πρωτότυπο αντίγραφο του βίντεο μου που να ταιριάζει ακριβώς με τις ρυθμίσεις της ακολουθίας μου και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσω ένα πρόγραμμα όπως το Toast ή το MPEG Streamclip για να επανασυμπίεση το βίντεο όπως απαιτείται. Θα βρείτε όλες τις ρυθμίσεις συμπίεσης που αναφέρονται παρακάτω στο παράθυρο διαλόγου εξαγωγής του μη γραμμικού λογισμικού επεξεργασίας βίντεο ή συμπίεσης.

Ρυθμίσεις μεταφόρτωσης του Vimeo:

Το Vimeo δέχεται βίντεο SD και HD και κάθε ένας από αυτούς τους τύπους βίντεο έχει διαφορετικές προδιαγραφές συμπίεσης. Για να δημιουργήσετε βίντεο βέλτιστης ποιότητας με το μικρότερο μέγεθος αρχείου, χρησιμοποιήστε τον κωδικοποιητή βίντεο H.264 . Αυτός είναι ένας κωδικοποιητής ανοιχτού κώδικα, οπότε πρέπει να διαπιστώσετε ότι υποστηρίζεται από τα περισσότερα προγράμματα επεξεργασίας και συμπίεσης. Στη συνέχεια, θα πρέπει να περιορίσετε τον ρυθμό μετάδοσης bit του βίντεο σας σε 2.000-5.000 kbps για SD και 5.000-10.000 kbps για βίντεο HD 720p. Ο περιορισμός του ρυθμού μετάδοσης bit σημαίνει περιορισμό της ποσότητας των πληροφοριών που μεταδίδονται κάθε δευτερόλεπτο που αναπαράγεται το βίντεό σας. Η κλιμάκωση του ρυθμού μετάδοσης δεδομένων στις προδιαγραφές της Vimeo θα διασφαλίσει την ομαλή αναπαραγωγή του κοινού σας. Το Vimeo υποστηρίζει σταθερούς ρυθμούς καρέ 24, 25 ή 30 (ή 29,97) καρέ ανά δευτερόλεπτο. Αν το βίντεό σας βγήκε σε υψηλότερο πλαίσιο, απλά διαιρέστε το ρυθμό καρέ ανά δύο και συμπιέστε ανάλογα.

Ο ήχος για το έργο σας θα πρέπει να χρησιμοποιεί τον κωδικοποιητή ήχου AAC-LC και ο ρυθμός δεδομένων θα πρέπει να περιορίζεται στα 320 kbps. Ο ρυθμός δειγματοληψίας για τον ήχο σας θα πρέπει να είναι 48 kHz - εάν ο ήχος του έργου σας είναι μικρότερος από 48 kHz, πράγμα που είναι πιθανό, μπορείτε να αφήσετε τον ήχο με το τρέχον ρυθμό δειγματοληψίας.

Η αναβάθμιση Vimeo Plus / PRO:

Παρόλο που το όριο αποθήκευσης 500MB και το βίντεο 720p HD είναι περισσότερο από αρκετό για τους περισσότερους χρήστες του Vimeo, ο ιστότοπος προσφέρει αναβάθμιση με ακόμη περισσότερα χαρακτηριστικά και χώρο. Αν βγάλετε το βίντεό σας σε πλήρη ανάλυση HD ή 1920 x 1080, υπάρχει μια καλή πιθανότητα να θέλετε να το αναπαράγετε ξανά και online. Το Vimeo προσφέρει δύο διαφορετικές αναβαθμίσεις - Plus και PRO - που διαθέτουν προηγμένες επιλογές για την επίδειξη του βίντεό σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Το Vimeo Plus διαθέτει 5GB ανά εβδομάδα αποθήκευσης βίντεο, το οποίο είναι αρκετά μεγάλο για να φορτώσει σχεδόν οποιοδήποτε σύντομο βίντεο ή κλιπ σε HD. Αυτό το όριο αποθήκευσης επανεκκινείται κάθε εβδομάδα, ώστε να μπορείτε να ανεβάσετε ένα νέο έργο ή ένα κλιπ κάθε 7 ημέρες, εάν εξαντληθείτε. Με έναν δωρεάν λογαριασμό Vimeo μπορείτε να ανεβάσετε 1 βίντεο HD την εβδομάδα, αλλά η αναβάθμιση Plus σας επιτρέπει να ανεβάσετε απεριόριστο βίντεο HD καθώς και να επιτρέψετε την ενσωμάτωση HD σε άλλους ιστοτόπους και ιστολόγια. Αυτό καθιστά το Vimeo Plus μια εξαιρετική επιλογή για τη φιλοξενία βίντεο για το χαρτοφυλάκιό σας, το έργο ή την προσωπική σας ιστοσελίδα. Η αναβάθμιση Vimeo Plus είναι μια από τις πιο προσιτές επιλογές φιλοξενίας βίντεο που θα βρείτε online.

Εάν είστε δημιουργικός επαγγελματίας και χρειάζεστε ακόμη μεγαλύτερη χωρητικότητα για τις προσπάθειές σας, το Vimeo προσφέρει επίσης την αναβάθμιση PRO που διαθέτει χωρητικότητα 50GB ή αποθήκευση, απεριόριστες αναπαραγωγές βίντεο και βίντεο HD 1080p. Ίσως το πιο σημαντικό μέρος της αναβάθμισης PRO είναι ότι σας επιτρέπει να προσθέσετε τη δική σας μάρκα στα βίντεο και τον ιστότοπό σας και να αφαιρέσετε το λογότυπο Vimeo. Εκτός από τον πλήρη δημιουργικό έλεγχο του ιστότοπού σας, θα απολαύσετε επίσης προηγμένα στοιχεία ελέγχου για την αναπαραγωγή βίντεο και το ίδιο το πρόγραμμα αναπαραγωγής βίντεο.