Μετατροπή βίντεο YouTube σε MP4 με VLC Media Player

Πώς να μετατρέψετε αρχεία FLV YouTube σε MP4 χρησιμοποιώντας VLC

Εάν διαθέτετε ένα αρχείο FLV που έχετε κατεβάσει από έναν ιστότοπο βίντεο συνεχούς ροής, όπως το YouTube, ίσως αντιμετωπίσετε το πρόβλημα της μη αναπαραγωγής σε ορισμένες φορητές συσκευές. Αυτό συμβαίνει επειδή ορισμένες συσκευές δεν υποστηρίζουν εγγενώς τη μορφή FLV.

Μια επιλογή που έχετε είναι να κάνετε λήψη μιας εφαρμογής τρίτου μέρους για το tablet ή το τηλέφωνό σας που αναπαράγει αρχεία FLV, αλλά αυτή είναι μια κουραστική διαδικασία που προσπαθεί να φορτώσει το αρχείο FLV στη συσκευή σας. Επιπλέον, σε αντίθεση με τους επιτραπέζιους υπολογιστές που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους παίκτες FLV στην επιφάνεια εργασίας , ορισμένες κινητές συσκευές δεν σας επιτρέπουν να έχετε παίκτες FLV τρίτου μέρους.

Η καλύτερη λύση είναι να μετατρέψετε το FLV σε MP4 , το οποίο είναι ένα πολύ ευρύτερα χρησιμοποιούμενο video format που είναι γνωστό για την καλή ποιότητα / αναλογία συμπίεσης του.

Συμβουλή: Απλά ψάχνετε να βγάλετε τον ήχο από ένα βίντεο του YouTube, πιθανόν σε μορφή MP3 ; Δείτε το YouTube στο MP3: Οι καλύτεροι τρόποι για να μετατρέψετε το σεμινάριο για βοήθεια με το VLC Media Player και άλλα εργαλεία.

Πώς να μετατρέψετε FLV σε MP4

Εάν η συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων VLC είναι ήδη το κύριο εργαλείο για την αναπαραγωγή πολυμέσων, τότε είναι λογικό να χρησιμοποιήσετε αυτό το λογισμικό αντί να κάνετε λήψη περιττών λογισμικών για να κάνετε το ίδιο πράγμα.

Πριν ξεκινήσετε, κατεβάστε το VLC Media Player αν δεν το έχετε ήδη. Στη συνέχεια, ακολουθήστε το tutorial παρακάτω για να δείτε πώς να χρησιμοποιήσετε το VLC για να μετατρέψετε αρχεία FLV σε MP4.

Επιλέξτε ένα αρχείο FLV για μετατροπή:

  1. Κάντε κλικ στην καρτέλα μενού Media στο επάνω μέρος του VLC Media Player και, στη συνέχεια, επιλέξτε Άνοιγμα αρχείου ....
    1. Ένας γρήγορος τρόπος για να γίνει αυτό είναι με τη συντόμευση πληκτρολογίου. Απλά κρατήστε πατημένα τα πλήκτρα [CTRL] + [SHIFT] και στη συνέχεια πατήστε O.
  2. Προσθέστε το αρχείο βίντεο σε VLC με το κουμπί Προσθήκη ....
    1. Για να το κάνετε αυτό, περιηγηθείτε στο σημείο όπου αποθηκεύεται το αρχείο βίντεο, κάντε κλικ σε αυτό και κατόπιν ανοίξτε το με το κουμπί Άνοιγμα . Η διαδρομή και το όνομα του αρχείου θα εμφανιστούν στην περιοχή "Επιλογή αρχείου" του προγράμματος.
  3. Εντοπίστε το κουμπί Αναπαραγωγής κοντά στην κάτω δεξιά γωνία αυτής της οθόνης ανοικτού μέσου και επιλέξτε το μικρό βέλος δίπλα του. Επιλέξτε την επιλογή Μετατροπή .
    1. Για να το κάνετε αυτό με το πληκτρολόγιο, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο [Alt] και πατήστε το γράμμα O.

Μεταγλώττιση του FLV σε MP4:

Τώρα που έχετε επιλέξει το αρχείο FLV, είναι πλέον καιρός να το μετατρέψετε σε MP4.

  1. Πριν μετατρέψετε σε MP4, θα πρέπει να δώσετε στο αρχείο προορισμού ένα όνομα.
    1. Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στο κουμπί Αναζήτηση . Πλοηγηθείτε στο σημείο αποθήκευσης του αρχείου MP4 και στη συνέχεια πληκτρολογήστε ένα όνομα για αυτό στο πλαίσιο κειμένου "Όνομα αρχείου". Επίσης, βεβαιωθείτε ότι το αρχείο τελειώνει με την επέκταση .MP4.
  2. Κάντε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση για να συνεχίσετε.
  3. Πίσω στην οθόνη " Μετατροπή" , στην ενότητα "Ρυθμίσεις", κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού στην ενότητα "Προφίλ" και επιλέξτε το προφίλ Video-H.264 + MP3 (MP4) από τη λίστα.
  4. Για να ξεκινήσετε τη διαδικασία της μετατροπής σε MP4, κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη και περιμένετε να δημιουργηθεί το νέο αρχείο.