CDisplay Αρχειοθετημένα Αρχεία Comic Book

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία CBR, CBZ, CBT, CB7 και CBA

Τα αρχεία Comic Book Archived με CDisplay περιέχουν σελίδες κόμικ σε μορφές εικόνας όπως PNG , JPEG , BMP και GIF . Οι εικόνες αποθηκεύονται σε μορφή συμπιεσμένου αρχείου, έτσι ώστε όλοι τους να μπορούν να προβάλλονται διαδοχικά μέσα από ένα πρόγραμμα ανάγνωσης κωμικών βιβλίων ή μια εφαρμογή.

Τα αρχεία Comic Book μπορεί να υπάρχουν σε αρχείο συμπιεσμένο με RAR , ZIP , TAR , 7Z ή ACE. Κάθε μορφή, επομένως, ξεκινά από ένα διαφορετικό όνομα, όπως το CDisplay RAR Archived Comic Book (CBR) εάν οι εικόνες αποθηκεύονται σε μορφή RAR ή το CDisplay ZIP Archived Comic Book (CBZ) εάν το αρχείο χρησιμοποιεί τη μορφή ZIP.

Το ίδιο σχήμα ονομασίας ισχύει για τα αρχεία CBT (συμπιεσμένα TAR, CB7 (συμπιεσμένα 7Z) και CBA (συμπιεσμένα ACE). Όπως μπορείτε να δείτε, η επέκταση αρχείου , ή πιο συγκεκριμένα το τελευταίο γράμμα της επέκτασης αρχείου, σας δείχνει σε ποια μορφή συμπιέστηκε το αρχείο CDisplay.

Πώς να ανοίξετε ένα Αρχείο Comic Book

Τα αρχεία που χρησιμοποιούν τη μορφή αρχείου Comic Book CDsplay - είτε CBR, CBZ, CBT, CB7 είτε CBA - μπορούν να ανοίξουν όλα χρησιμοποιώντας το CBR Reader, ένα ελεύθερο πρόγραμμα ανάγνωσης μορφής κόμικς.

Ένα άλλο δωρεάν πρόγραμμα ανάγνωσης κωμικών βιβλίων ανοιχτού κώδικα, το CDisplay Ex (το οποίο δημιουργήθηκε από τον David Ayton, ο οποίος διαφήμισε το σχέδιο δημιουργίας κωμικών βιβλίων), υποστηρίζει όλα τα ήδη αναφερθέντα φορμά εκτός από το CBA και το GonVisor είναι ένας ελεύθερος αναγνώστης που μπορεί να ανοίξει σχεδόν όλα αυτών των τύπων αρχείων.

Ορισμένοι άλλοι ελεύθεροι CBR και CBZ ανοιχτές περιλαμβάνουν το Caliber, το Sumatra PDF, το Manga Reader, το ComicRack και το Simple Comic. Οι χρήστες Linux μπορεί να αρέσουν στο MComix.

Συμβουλή: Μερικοί από αυτούς τους αναγνώστες CBx, όπως ο GonVisor, μπορούν επίσης να δημιουργήσουν ένα αρχείο CBR ή CBZ από μια συλλογή εικόνων, εξαιρετικά χρήσιμο αν θέλετε να δημιουργήσετε το δικό σας κωμικό βιβλίο χρησιμοποιώντας μία από αυτές τις δημοφιλείς μορφές.

Ένας ειδικός αναγνώστης eBook είναι σίγουρα ο καλύτερος τρόπος για να ανοίξετε και να διαβάσετε ένα αρχείο CBR, CBZ, CBT, CB7 ή CBA, αλλά αν σας ενδιαφέρει, οι εικόνες και άλλα δεδομένα που συνθέτουν το βιβλίο μπορούν να εξαχθούν και να προβληθούν μεμονωμένα . Αυτό λειτουργεί επειδή, όπως μάθατε παραπάνω, αυτά τα αρχεία Comic Book είναι στην πραγματικότητα μόλις μετονομαστεί σε αρχεία αρχειοθέτησης.

Ωστόσο, γνωρίζετε ότι, λόγω του τρόπου με τον οποίο συνήθως ονομάζονται οι εικόνες, το άνοιγμα ενός αρχείου Comic Book με αυτόν τον τρόπο δεν εγγυάται ότι τα αρχεία εικόνας θα είναι στη σωστή σειρά προβολής. Αυτό είναι μόνο ένα χρήσιμο πράγμα που πρέπει να κάνετε, τότε, εάν θέλετε να τραβήξετε μια εικόνα ή δύο, μην καταναλώνετε το κόμικ όπως θα προτιμάτε.

Για να ανοίξετε ένα αρχείο CBZ, CBR, CBT, CB7 ή CBA με αυτόν τον τρόπο, απλά εγκαταστήστε ένα δωρεάν εξολκέα αρχείων όπως το 7-Zip ή το PeaZip. Στη συνέχεια, απλά κάντε δεξί κλικ σε οποιοδήποτε CDisplay αρχειοθετημένο αρχείο Comic Book που έχετε και επιλέξτε να το ανοίξετε στο αρχείο εξαγωγής. Αυτό γίνεται μέσω της επιλογής 7-Zip> Open archive αν χρησιμοποιείτε το 7-Zip, αλλά είναι πολύ παρόμοιο σε άλλα προγράμματα.

Δωρεάν Κινητά Αρχειοθετημένα Αναγνώστες Κόμικς Βιβλίων

Αν θέλετε να διαβάσετε τα κόμικς σας εν κινήσει, το Comic Viewer, ο Komik Reader, ο εκπληκτικός Comic Reader και το ComicRack είναι δωρεάν αναγνώστες CBR / CBZ για συσκευές Android.

Chunky Comic Reader και ComicFlow είναι ένα ζευγάρι δωρεάν για το iPhone και το iPad που ανοίγουν αρχεία CBZ και CBR. Ο πρώτος δέχεται επίσης αρχεία CBT.

Παρόλο που δεν είναι δωρεάν, οι χρήστες του BlackBerry μπορεί να βρουν την εφαρμογή Comics χρήσιμη για το άνοιγμα των αρχείων CBR και CBZ.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχειοθετημένο αρχείο κόμικς

Αν έχετε ήδη ένα πρόγραμμα στον υπολογιστή σας που μπορεί να ανοίξει ένα από αυτά τα αρχεία Comic Book, τότε η μετατροπή του σε άλλη μορφή είναι πολύ απλή. Το Sumatra PDF, για παράδειγμα, μπορεί να αποθηκεύσει αρχεία CBR σε PDF . Το Caliber μετατρέπει τους CBR σε EPUB , DOCX , PDB και σε πολλές άλλες μορφές. Ελέγξτε τις επιλογές " Αποθήκευση ως" ή " Εξαγωγή" σε οποιοδήποτε από αυτά τα εργαλεία για τη μορφή προορισμού που ακολουθείτε.

Αν δεν έχετε έναν CBR ή CBZ αναγνώστη, ή αν το αρχείο Comic Book σας είναι αρκετά μικρό για να φορτώσετε γρήγορα, συστήνω ιδιαίτερα Zamzar ή CloudConvert. Πρόκειται για δύο διαφορετικούς μετατροπείς αρχείων που υποστηρίζουν τη μετατροπή των αρχείων CBR & CBZ online σε μορφές όπως PDF, PRC, MOBI , LIT, AZW3 και άλλες.

Το B1 Archive είναι ένας ιστότοπος παρόμοιος με τους δύο που μόλις ανέφερα ότι μπορεί να μετατρέψει αρχεία CB7, CBR, CBT και CBZ σε άλλες μορφές.

Συμβουλή: Εάν απολύτως χρειαστεί να αποθηκεύσετε το αρχείο Comic Book εκτός CBR / CBZ αποθηκευμένο σε μία από τις πιο δημοφιλείς μορφές CBR ή CBZ, αλλά κανένας από αυτούς τους μετατροπείς δεν λειτουργεί σωστά, θυμηθείτε ότι έχετε την επιλογή να εξάγετε τις εικόνες με ένα αρχείο αφαίρεσης όπως αναφέρθηκε παραπάνω, και στη συνέχεια να χτίσετε το δικό σας χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα όπως GonVisor.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτές τις συντομογραφίες

Δεδομένου ότι υπάρχουν πολλές επεκτάσεις αρχείων που αναφέρονται σε αυτήν τη σελίδα, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι μερικοί από αυτούς ανήκουν επίσης σε άσχετους όρους τεχνολογίας που τις χρησιμοποιούν ως ακρωνύμια.

Για παράδειγμα, ορισμένα αρχεία CBT θα μπορούσαν αντί να είναι αρχεία με βάση την κατάρτιση μέσω υπολογιστή, όχι αρχεία κωμικού βιβλίου που έχουν συμπιεστεί από το TAR. Αυτοί οι τύποι αρχείων CBT δεν περιέχουν βέβαια εικόνες κωμικού βιβλίου, αλλά θα περιέχουν κάποιο είδος εγγράφου ή δεδομένων πολυμέσων και θα λειτουργούν μόνο με όποιο εργαλείο δημιούργησε.

Το CBT είναι επίσης ένα αρκτικόλεξο για πλήρες δυαδικό δέντρο, κατάρτιση βασισμένη στον πυρήνα, εργαλείο αντιμετώπισης προβλημάτων ευρείας ζώνης της Cisco και δοκιμή με υπολογιστή.

Το CBR σημαίνει επίσης σταθερό ρυθμό δυαδικών ψηφίων, λογική βασισμένη στον πυρήνα, δρομολόγηση βάσει περιεχομένου και μπορεί να επιτευχθεί .

Το CBA μπορεί επίσης να σημαίνει τη διεύθυνση του διαύλου ελέγχου, τα τρέχοντα προσωρινά buffers, τη σύνθετη συναρμολόγηση έκρηξης και την ανάλυση συμπεριφοράς κλήσης.