Λογισμικό DAW: Πώς χρησιμοποιείται για τη δημιουργία μουσικής;

Τα βασικά στοιχεία για το πώς δημιουργείται η ψηφιακή μουσική με DAW

Τι είναι DAW;

Εάν έχετε ακούσει μόνο ψηφιακή μουσική, αλλά τώρα θέλετε να αρχίσετε να την δημιουργείτε, τότε θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα DAW - κοντό για σταθμό εργασίας ψηφιακού ήχου . Μπορεί να ακούγεται περίπλοκο, αλλά σημαίνει απλώς μια συσκευή ήχου που μπορεί να δημιουργήσει μουσική (ή οποιοδήποτε ήχο) με ψηφιακό τρόπο.

Ένα DAW είναι συνήθως ένας συνδυασμός λογισμικού και εξωτερικού υλικού (όπως ένα πληκτρολόγιο MIDI), αλλά δεν χρειάζεται να είναι. Όταν ξεκινάτε πρώτα να δημιουργείτε ψηφιακή μουσική, μπορείτε να κρατήσετε τα πράγματα απλά χρησιμοποιώντας μόνο DAW λογισμικού. Αυτό μπορεί να εκτελεστεί στον υπολογιστή σας, στο tablet σας ή ακόμα και σε ένα τηλέφωνο.

Ένα DAW μπορεί να θεωρηθεί ως μια συλλογή από ακουστικά εργαλεία. Σας δίνει όλες τις δυνατότητες να κάνετε μουσική από την αρχή μέχρι το τέλος. Τα συστατικά στοιχεία ενός DAW σας επιτρέπουν να καταγράφετε, να επεξεργάζεστε, να σημειώνετε τις ακολουθίες, να προσθέτετε εφέ, να αναμειγνύετε και άλλα.

Πώς χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία ψηφιακής μουσικής;

Θα θελήσατε να πιστεύετε ότι όλα τα DAW λογισμικού είναι σχεδόν τα ίδια, αλλά μπορεί να υπάρχουν μεγάλες διαφορές στον τρόπο λειτουργίας τους.

Ορισμένες για παράδειγμα εστιάζουν περισσότερο στη χρήση βρόχων ήχου για τη δημιουργία μουσικής (όπως το GarageBand). Αυτά χρησιμοποιούν προκατασκευασμένα δείγματα τα οποία μπορούν να «ραμψουν» μαζί για να δημιουργήσουν ένα κομμάτι μουσικής. Δείγματα πακέτων μπορούν επίσης να ληφθούν ή να αγοραστούν σε DVD για να σας δώσουν εκατοντάδες ακόμη βρόχους ήχου για να παίξετε με.

Άλλα DAW, όπως το Steinberg Cubase, το FL Studio, το Pro Tools και το Ableton Live, χρησιμοποιούν συνδυασμό διαφορετικών τεχνικών. Εκτός από τους βρόχους ήχου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε plug-ins που μιμούνται πραγματικά όργανα. Οι ακολουθίες σημειώσεων (MIDI) μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία της μουσικής.

Η δημιουργία ψηφιακής μουσικής δεν πρέπει να είναι ακριβή

Όταν τα DAW ήταν αρχικά διαθέσιμα για να αγοράσουν στη δεκαετία του 1970, ήταν αποκλειστικά αυτόνομα συστήματα. Ήρθαν επίσης με μια έντονη τιμαλφή επίσης που τους έβαλε μακριά από τους περισσότερους ανθρώπους. Αυτό οφειλόταν στο υψηλό κόστος των ηλεκτρονικών εξαρτημάτων εκείνη τη στιγμή, όπως η CPU, τα μέσα αποθήκευσης, η VDU (μονάδα οπτικής απεικόνισης) κ.λπ.

Ωστόσο, από τα τέλη της δεκαετίας του 80 / αρχές της δεκαετίας του '90, οι οικιακοί υπολογιστές (και τα tablet όπως το iPad) έχουν γίνει τόσο ισχυροί ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη θέση του αποκλειστικού υλικού. Η δημιουργία DAW στο σπίτι σας είναι τώρα μια πραγματικότητα παρά ένα όνειρο, κοστίζει ένα κλάσμα από αυτό που έκανε πριν την αυγή της εποχής του υπολογιστή.

Υπάρχουν DAW λογισμικού που είναι ελεύθερα ή ανοιχτά;

Ναι υπάρχουν. Αυτά είναι ωραία να δοκιμάσετε πριν προχωρήσετε σε πληρωμένα DAWs που μπορεί να κοστίζουν αρκετές εκατοντάδες δολάρια.

Το δωρεάν λογισμικό DAW δεν έχει πάντα το βάθος των χαρακτηριστικών που πληρώνουν για αυτούς, αλλά μπορούν ακόμα να είναι πολύ ικανά προγράμματα για την παραγωγή πολλαπλών κομματιών ψηφιακών μουσικών ηχογραφήσεων. Παραδείγματα δωρεάν λογισμικού ή λογισμικού ανοιχτού κώδικα DAW περιλαμβάνουν:

Ποια είναι τα βασικά συστατικά υλικού και λογισμικού ενός DAW;

Τα βασικά συστατικά ενός σύγχρονου σταθμού ψηφιακού ήχου τυπικά αποτελούνται από:

Με DAW μπορείτε να εγγράψετε πολλαπλά κομμάτια (ένα για τύμπανα, άλλο για πιάνο κ.λπ.) και στη συνέχεια να τα επεξεργαστείτε / να τα αναμίξετε για να αποκτήσετε ακριβώς τον ήχο που θέλετε. Το μεγάλο πράγμα για ένα DAW είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάθε είδους διαφορετικές εργασίες παραγωγής ήχου. Εκτός από τη δημιουργία ψηφιακής μουσικής, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το είδος λογισμικού για:

Με τις εξελίξεις στον τομέα των κινητών υπολογιστών, συσκευές όπως το iPhone, το iPad και το Android λαμβάνουν τώρα σοβαρότερα τον τρόπο δημιουργίας ψηφιακής μουσικής.