Θα πρέπει να επικοινωνείτε μόνο με το Smartphone σας

Αντικατάσταση του οικιακού σας τηλεφώνου με το Smartphone σας

Είναι καλή ιδέα να χαλαρώσετε το σταθερό σας τηλέφωνο και τις λειτουργίες επικοινωνίας του υπολογιστή σας και να βασίζεστε αποκλειστικά στο smartphone για επικοινωνία; Η οριστική απάντηση έρχεται μόνο με βάση το πλαίσιο και τις περιστάσεις. Ακολουθούν οι λόγοι για τους οποίους - και γιατί όχι - ίσως να θέλετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να κινηθείτε μόνο.

Λόγοι αποκλειστικής χρήσης του smartphone

Είμαστε στην εποχή του smartphone , το οποίο όχι μόνο είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό κινητό τηλέφωνο αλλά προσθέτει επίσης πολλή δύναμη στην τηλεφωνία. Τα smartphones έχουν φέρει τους ανθρώπους σε λιγότερο συχνή χρήση του σταθερού τηλεφώνου PSTN και ακόμη και των υπολογιστών τους.

1. Φθηνότερο ή δωρεάν . Το smartphone σας επιτρέπει να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα στην επικοινωνία. Στην πραγματικότητα, σε ορισμένες συγκεκριμένες περιπτώσεις, η κλήση μπορεί να μειωθεί στο να είναι εντελώς δωρεάν. Όλα αυτά χάρη σε εφαρμογές και υπηρεσίες Voice over IP που σας επιτρέπουν να εξοικονομήσετε σημαντικά ποσά για την επικοινωνία, μεταξύ άλλων πλεονεκτημάτων.

2. Προσβασιμότητα . Είναι φορητό και συνεπώς σχεδόν πάντα μαζί σας, όπου κι αν βρίσκεστε. Αυτό εξαλείφει ή μειώνει σημαντικά τη δυνατότητα αποτυχίας κλήσεων από σημαντικούς καλούντες. Σας δίνει επίσης τη δυνατότητα να είστε καλύτερα συνδεδεμένοι και να "παρευρίσκεστε" για μια πιο ρευστό επικοινωνία.

3. Χαρακτηριστικά . Το smartphone σας προσφέρει μια πλουσιότερη εμπειρία επικοινωνίας, με τα πολυάριθμα χαρακτηριστικά που συναντώνται, δεν υπάρχουν στα σταθερά τηλέφωνα. Εξετάστε τα πράγματα όπως ο οπτικός τηλεφωνητής , η εύκολη διαχείριση λιστών επαφών, η γραφή μηνυμάτων, η δυνατότητα ανταλλαγής πολυμέσων και αρχείων παραγωγικότητας, για να αναφέρετε μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά .

4. Διεθνείς κλήσεις . Με τις υπηρεσίες Voice over IP και τις εφαρμογές, μπορείτε να πραγματοποιείτε κλήσεις ελεύθερα στους περισσότερους ανθρώπους που χρησιμοποιούν το smartphone σας και για πολύ φθηνά σε άλλα σταθερά και κινητά τηλέφωνα. Έτσι, οι επαφές σας γίνονται πιο προσιτές, μέσω διαφορετικών τρόπων επικοινωνίας.

5. Περισσότερο από τη φωνή . Μπορείτε να επικοινωνείτε όχι μόνο μέσω φωνής αλλά και μέσω βίντεο με συνομιλίες βίντεο, ακόμη και σε λειτουργία διασκέψεων με έναν αριθμό άλλων συμμετεχόντων. Οι συνομιλίες μέσω βίντεο μέσω WiFi και 2G ή 4G, καθώς και φωνητικές συνομιλίες, είναι δωρεάν με τις περισσότερες εφαρμογές VoIP όπως το Skype και το Viber.

6. Συνεργασία . Η συνομιλία σας μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε μια συνάντηση συνεργασίας, όπου μπορείτε να μοιράζεστε αρχεία και έγγραφα πολυμέσων χωρίς προβλήματα, μαζί με μηνύματα κειμένου και ενώ μιλάτε ακόμα. Το smartphone σας μπορεί επίσης να σας κάνει πιο παραγωγικούς δημιουργώντας συνδέσμους μεταξύ των εργαλείων επικοινωνίας και των εργαλείων παραγωγικότητάς σας όπως το ημερολόγιο και την ομαδική συζήτηση.

7. Δεν υπάρχει ανάγκη για υπολογιστή . Οι κλήσεις μέσω Διαδικτύου που ήταν δημοφιλείς στον υπολογιστή την τελευταία δεκαετία έχουν μετατοπιστεί τώρα σε smartphones, επομένως ό, τι κάνατε στο σπίτι στον υπολογιστή σας με εφαρμογές επικοινωνίας μπορεί τώρα να γίνει στο smartphone σας. Αυτό σας επιτρέπει να απαλλαγείτε από το δυσκίνητο υλικό του υπολογιστή.

Λόγοι για τη διατήρηση του σταθερού τηλεφώνου σας

1. Ακριβότερες κλήσεις προς άλλα σταθερά . Οι αριθμοί σταθερής τηλεφωνίας εξακολουθούν να ισχύουν κατά πολύ. Η εξάλειψη της απλής παλαιάς τηλεφωνικής γραμμής μπορεί να εξαλείψει τους βαριούς λογαριασμούς τηλεφώνου, αλλά μπορεί επίσης να αυξήσει τα έξοδα κινητής τηλεφωνίας σας εάν καλείτε συχνά σταθερούς αριθμούς. Μια κλήση από σταθερό προς σταθερό κόστος είναι πολύ φθηνότερη από μια κλήση μεταξύ σταθερού και κινητού τηλεφώνου. Κατά καιρούς, η τιμή μπορεί να είναι τριπλάσια. Επομένως, είναι καλύτερο να διατηρήσετε το σταθερό τηλέφωνο να καλεί άλλους σταθερούς αριθμούς. Εκτός φυσικά, έχετε ένα απεριόριστο πρόγραμμα κλήσεων για το smartphone σας ή είστε εντός των ΗΠΑ και του Καναδά, όπου μπορείτε να κάνετε δωρεάν κλήσεις μέσω VoIP στο smartphone σας από υπηρεσίες που προσφέρουν απεριόριστη κλήση σε οποιοδήποτε προορισμό εντός των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά.

2. 911 . Ενώ οι κλήσεις έκτακτης ανάγκης είναι δυνατές με το smartphone σας, δεν είναι τόσο αξιόπιστες όσο οι σταθερές τηλεφωνικές συσκευές.

3. Η ποιότητα κλήσης είναι διαφορετική . Το σταθερό τηλέφωνο παραμένει μέχρι στιγμής ασύγκριτο όσον αφορά την ποιότητα κλήσης. Τα έξυπνα τηλέφωνα, ειδικά με κλήσεις VoIP, προσφέρουν διαφορετικά επίπεδα ποιότητας κλήσεων ανάλογα με διάφορους παράγοντες , όπως η ποιότητα της σύνδεσης, ο κωδικοποιητής που χρησιμοποιείται από την υπηρεσία κλήσεων, μεταξύ άλλων. Με τα smartphones και τις κλήσεις μέσω Διαδικτύου , συχνά λαμβάνετε κλήσεις και προβλήματα ήχου.

4. Προστασία προσωπικών δεδομένων και ασφάλεια . Το VoIP έρχεται με τεράστιες δυνατότητες αλλά και με προκλήσεις στον τομέα της ασφάλειας και της ιδιωτικής ζωής. Τα δεδομένα σας ελέγχονται κεντρικά από τους παρόχους υπηρεσιών και τους φορείς εκμετάλλευσης και δεν γνωρίζετε με βεβαιότητα πώς αντιμετωπίζονται και διατίθενται. Οι ενοποιημένες επικοινωνίες και η πανταχού παρούσα παρουσία καθιστούν τα δεδομένα σας ακόμα πιο ευάλωτα στις απειλές κατά της ιδιωτικής ζωής.

Συμπέρασμα

Χρησιμοποιούμε τα smartphones μας για επικοινωνία, συνεργασία και παραγωγικότητα, αλλά έχουμε και τα σταθερά τηλέφωνα. Πιστεύουμε ότι θα έπρεπε να ισχύει για τους περισσότερους ανθρώπους στο πλαίσιο της βασικής διαμόρφωσης ενός φυσιολογικού κατοίκου. Το σταθερό τηλέφωνο έρχεται πάντα βολικό με κλήσεις προς άλλα σταθερά με καλή ποιότητα ήχου. Είναι επίσης μια γραμμή που σας συνδέει σχεδόν αδιάκοπα με μόνιμη διεύθυνση.