Πώς να εγγράψετε μια κλήση με το Google Voice

Είναι πάντα διασκεδαστικό να καταγράφετε τις φωνητικές σας κλήσεις και, σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι σημαντικό. Ωστόσο, η καταγραφή τηλεφωνικών κλήσεων δεν είναι τόσο εύκολη και απλή. Το Google Voice διευκολύνει τόσο την καταγραφή των κλήσεων όσο και την πρόσβαση σε αυτές αργότερα. Εδώ είναι πώς να προχωρήσετε.

Ενεργοποίηση εγγραφής κλήσεων

Μπορείτε να καταγράψετε τις κλήσεις σας σε οποιαδήποτε συσκευή, είτε στον υπολογιστή, είτε στο smartphone ή σε οποιαδήποτε φορητή συσκευή. Το Google Voice έχει την ιδιαιτερότητα ότι είναι σε θέση να χτυπήσει ένα αριθμό τηλεφώνων κατά τη λήψη μιας κλήσης, οπότε η επιλογή είναι ανοιχτή σε όλες τις συσκευές. Δεδομένου ότι ο μηχανισμός εγγραφής βασίζεται σε διακομιστές, δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο που χρειάζεστε από την άποψη του υλικού ή του λογισμικού.

Η Google δεν έχει ενεργοποιημένη την καταγραφή κλήσεων από προεπιλογή. Οι χρήστες που χρησιμοποιούν συσκευές οθόνης αφής ενδέχεται να ξεκινήσουν τυχαία την καταγραφή μιας κλήσης χωρίς να γνωρίζουν (ναι είναι τόσο απλά) με το πάτημα ενός δακτύλου. Για το λόγο αυτό, πρέπει να ενεργοποιήσετε την εγγραφή κλήσεων.

Εγγραφή μιας κλήσης

Για να εγγράψετε μια κλήση, πατήστε 4 στην καρτέλα επιλογέα ενώ η κλήση είναι ενεργοποιημένη. Για να διακόψετε την εγγραφή, πατήστε ξανά το κουμπί 4. Το τμήμα της συζήτησης μεταξύ των δύο πιέσεων των 4 θα αποθηκευτεί αυτόματα στον διακομιστή Google.

Πρόσβαση στο ηχογραφημένο αρχείο σας

Μπορείτε να έχετε πολύ εύκολη πρόσβαση σε οποιαδήποτε καταγεγραμμένη κλήση αφού συνδεθείτε στο λογαριασμό σας. Επιλέξτε το στοιχείο μενού "Εγγραφή" στα αριστερά. Αυτό θα εμφανίσει μια λίστα με τις καταγεγραμμένες κλήσεις σας, κάθε μία από τις οποίες θα αναγνωρίζεται με μια χρονική σήμανση, δηλαδή την ημερομηνία και ώρα της εγγραφής, μαζί με τη διάρκεια. Μπορείτε να το αναπαράγετε απευθείας ή, πιο ενδιαφέροντα, να το στείλετε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σε κάποιον, να το κατεβάσετε στον υπολογιστή ή τη συσκευή σας (σημειώστε ότι όταν εγγράφετε μια κλήση, δεν αποθηκεύεται στη συσκευή σας, αλλά στον διακομιστή) μέσα σε μια σελίδα. Το κουμπί μενού στην επάνω δεξιά γωνία παρέχει όλες αυτές τις επιλογές.

Εγγραφή κλήσεων και απορρήτου

Ενώ αυτό είναι πολύ ωραίο και εύκολο, δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα ιδιωτικότητας.

Όταν καλείτε κάποιον στο αριθμό του Google Voice, μπορούν να καταγράψουν τη συνομιλία σας χωρίς να το γνωρίζετε. Αυτό αποθηκεύεται στο διακομιστή της Google και μπορεί εύκολα να εξαπλωθεί σε άλλα μέρη. Αρκετά για να σας κάνει πολύ ανήσυχο για την πραγματοποίηση κλήσεων σε αριθμούς Google Voice. Έτσι, αν έχετε αυτό το ανησυχητικό, σιγουρευτείτε ότι μπορείτε να εμπιστευτείτε τους ανθρώπους που καλείτε, ή αλλιώς να έχετε επίγνωση του τι λέτε. Ενδέχεται επίσης να θέλετε να αναζητήσετε τον αριθμό για να μάθετε αν θα χτυπάτε έναν λογαριασμό Google Voice. Αυτό είναι αρκετά δύσκολο επειδή πολλοί άνθρωποι μεταφέρουν τους αριθμούς τους σε GV.

Εάν σκέφτεστε να γράψετε μια τηλεφωνική κλήση, είναι σημαντικό να ενημερώσετε τον συνομιλητή σας για αυτό πριν από την κλήση και να λάβετε τη συγκατάθεσή σας. Εξάλλου, σε πολλές χώρες, είναι παράνομο να καταγράφονται ιδιωτικές συνομιλίες χωρίς την προηγούμενη συγκατάθεση όλων των ενδιαφερόμενων μερών.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την εγγραφή κλήσεων και όλες τις επιπτώσεις της.