Τα Top 25 greasemonkey και Tampermonkey User Scripts

Το Greasemonkey και το Tampermonkey είναι δωρεάν επεκτάσεις που βελτιώνουν σημαντικά τις δυνατότητες του προγράμματος περιήγησης ιστού σας. Αυτά τα ισχυρά πρόσθετα σας επιτρέπουν να επιλέξετε από χιλιάδες μοναδικά σενάρια χρηστών που τροποποιούν τη συμπεριφορά και / ή την εμφάνιση μιας ιστοσελίδας. Γράφηκαν από τρίτους προγραμματιστές στη γλώσσα προγραμματισμού JavaScript, η λειτουργικότητα αυτών των σεναρίων κυμαίνεται από τη λήψη ολόκληρων λευκωμάτων του Facebook και Instagram με ένα κλικ για να ανανεωθεί πλήρως η εμφάνιση και η αίσθηση της Πανδώρας. Το σεμινάριο που ακολουθεί δείχνει πώς να εγκαταστήσετε πρώτα το Greasemonkey ή το Tampermonkey, ανάλογα με το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, για να χρησιμεύσετε ως διαχειριστής σεναρίων χρηστών.

Στη συνέχεια, απαριθμούμε τα κορυφαία 25 σενάρια χρηστών, όλα διαθέσιμα δωρεάν, εφόσον έχετε εγκατεστημένη μια επέκταση διαχειριστή σεναρίων, και σας δείχνουν πού να ψάξετε για χιλιάδες άλλους.

Εγκατάσταση και χρήση Greasemonkey

Για να ξεκινήσετε, ανοίξτε πρώτα το πρόγραμμα περιήγησης Firefox και μεταβείτε στη σελίδα λήψης Greasemonkey, που βρίσκεται στον ιστότοπο πρόσθετων του Mozilla. Αφού βρεθείτε εκεί, κάντε κλικ στο πράσινο και το λευκό κουμπί με την ένδειξη Add to Firefox . Το Greasemonkey θα κατεβάσει τώρα, το οποίο συνήθως διαρκεί μόνο λίγα δευτερόλεπτα. Θα εμφανιστεί ένα παράθυρο διαλόγου pop-out στην επάνω αριστερή γωνία του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης. Κάντε κλικ στο κουμπί Εγκατάσταση . Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, θα σας ζητηθεί να κάνετε επανεκκίνηση του Firefox.

Μετά την επανεκκίνηση του Firefox, πρέπει τώρα να παρατηρήσετε ένα νέο κουμπί που προστέθηκε στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησής σας με τη μορφή ενός χαμογελαστή πίθηκος. Κάνοντας κλικ σε αυτό το κουμπί θα μπορείτε να ενεργοποιήσετε / απενεργοποιήσετε την επέκταση Greasemonkey. Επιλέγοντας το κάτω βέλος που συνοδεύει το κουμπί, μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις του Greasemonkey καθώς και να ανοίξετε τη διεπαφή διαχείρισης του User Scripts του Firefox.

Εγκατάσταση και χρήση του Tampermonkey

Σε αντίθεση με το Greasemonkey, το οποίο λειτουργεί μόνο στον Firefox, το Tampermonkey διατίθεται για ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων περιήγησης ιστού. Αυτό που είναι παρόμοιο με το Greasemonkey, ωστόσο, είναι ότι το πρόσθετο Tampermonkey διαχειρίζεται επίσης μέσω του μενού που σχετίζεται με το κουμπί γραμμής διευθύνσεων. Από εδώ μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε τη λειτουργικότητά του, να ελέγξετε για ενημερώσεις, να δημιουργήσετε το δικό σας σενάριο χρήστη καθώς και να ανοίξετε ένα ταμπλό όπου μπορείτε να διαχειριστείτε τις ρυθμίσεις του Tampermonkey καθώς και όλα τα σενάρια που έχουν εγκατασταθεί.

Για να εγκαταστήσετε το Tampermonkey στο Chrome, το Microsoft Edge, το Firefox, το Safari, το Opera, το Dolphin (μόνο Android) ή το πρόγραμμα περιήγησης UC (μόνο Android), επισκεφτείτε τον επίσημο ιστότοπο της επέκτασης και ακολουθήστε τις οδηγίες του προγράμματος περιήγησης.

Εύρεση περισσότερων Script χρηστών

Ο αριθμός των διαθέσιμων σεναρίων χρήστη καθώς και οι φαινομενικά ατελείωτοι σκοποί τους αυξάνονται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ενώ η παρακάτω λίστα περιλαμβάνει ορισμένες από τις καλύτερες επιλογές που προσφέρονται αυτήν την περίοδο, τελικά θα θελήσετε να κάνετε κάποια έρευνα μόνοι σας. Οι παρακάτω τοποθεσίες είναι τα καλύτερα σημεία εκκίνησης σας. Δεν είναι όλα τα script να λειτουργούν σε όλα τα προγράμματα περιήγησης, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει την αντίστοιχη περιγραφή / σημειώσεις πριν από την εγκατάσταση.

Τα 25 κορυφαία σενάρια χρηστών

Με τόσο μεγάλο αριθμό σεναρίων που υπάρχουν, έχουμε κάνει τα πράγματα ευκολότερα για εσάς, επισημαίνοντας μερικά από τα καλύτερα παρακάτω. με αλφαβητική σειρά.

Προειδοποίηση: Τα σενάρια χρηστών δεν ελέγχονται με τον ίδιο τρόπο που οι περισσότερες επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης είναι, επομένως θα πρέπει να τις χρησιμοποιήσετε με δική σας ευθύνη. Τα σενάρια που παρουσιάζονται σε αυτό το άρθρο έχουν κάθε μία σημαντική βάση χρηστών και έχουν αποδειχθεί σχετικά ασφαλή. Με αυτό είπε, δεν υπάρχουν εγγυήσεις όσον αφορά τη συνολική τους ασφάλεια.

Amazon Smile Redirect

Κάθε φορά που ψωνίζετε το Amazon Smile σε αντίθεση με τον κύριο ιστότοπο, ένα μέρος της επιλέξιμης τιμής αγοράς σας προσφέρεται στην αγαπημένη μη κερδοσκοπική φιλανθρωπία σας. Αυτό το σενάριο διασφαλίζει ότι πάντα ανακατευθύνεστε στο smile.amazon.com κάθε φορά που ψωνίζετε στο Amazon.

Σημείωση συμβατότητας: Δεν υπάρχουν γνωστά θέματα συμβατότητας. Περισσότερο "

Αντιμετωπιστής κατά του Adblock

Αν και πολλοί ιστότοποι είτε σας προτείνουν είτε σας αναγκάζουν να απενεργοποιήσετε το λογισμικό αποκλεισμού διαφημίσεων, όπως το Adblock Plus, αυτό το σενάριο μπορεί να σας βοηθήσει να παρακάμψετε αυτόν τον περιορισμό σε ορισμένες περιπτώσεις και να επιτρέψετε να λειτουργεί ο αναστολέας διαφημίσεων όπως αναμένεται.

Σημείωση συμβατότητας: Δεν υπάρχουν γνωστά θέματα συμβατότητας. Περισσότερο "

AntiAdware

Πολλές δωρεάν λήψεις συνοδεύονται από πρόσθετες εφαρμογές, επεκτάσεις ή τροποποιήσεις ρυθμίσεων που πιθανώς δεν θέλετε. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει κάποιες αβλαβείς προσθήκες, όπως μια γραμμή εργαλείων του browser ή μια αλλαγή στην αρχική σας σελίδα, αλλά μπορεί επίσης να σημαίνει εγκατάσταση adware και άλλου λιγότερο αξιόπιστου λογισμικού. Αυτό το σενάριο κάνει μια ωραία δουλειά που αφαιρεί αυτά τα ανεπιθύμητα αντικείμενα σε μερικές από τις πιο δημοφιλείς τοποθεσίες του διαδικτύου.

Σημείωση συμβατότητας: Δεν υπάρχουν γνωστά θέματα συμβατότητας. Περισσότερο "

Αυτόματη κλείσιμο διαφημίσεων YouTube

Αυτή η ρυθμιζόμενη δέσμη ενεργειών κλείνει αυτόματα τις διαφημίσεις βίντεο YouTube μετά από μια χρονική καθυστέρηση την οποία αποφασίζετε. Προσφέρει επίσης τη δυνατότητα σίγασης αυτών των διαφημίσεων μόλις ξεκινήσουν.

Σημείωση συμβατότητας: Δεν υπάρχουν γνωστά θέματα συμβατότητας. Περισσότερο "

Άμεση σύνδεση έξω

Πολλοί ιστότοποι θα εμφανίζουν μια προειδοποίηση και θα απαιτούν αλληλεπίδραση χρήστη κάθε φορά που κάνετε κλικ σε έναν σύνδεσμο που ανακατευθύνει σε άλλο ιστότοπο. Αυτή η δέσμη ενεργειών απενεργοποιεί τη λειτουργικότητα σε πολλούς γνωστούς τομείς, όπως το Google, το YouTube, το Facebook και το Twitter.

Σημείωση συμβατότητας: Δεν υπάρχουν γνωστά θέματα συμβατότητας. Περισσότερο "

Λήψη βίντεο YouTube ως MP4

Αυτό το σενάριο σάς επιτρέπει να ανακτήσετε αρχεία βίντεο από το YouTube σε φορμά MP4 360p και MP4 720p, το τελευταίο με ανάλυση 1280x720, προσθέτοντας ένα κουμπί λήψης στην κύρια διεπαφή του ιστότοπου.

Σημείωση συμβατότητας: Δεν υπάρχουν γνωστά θέματα συμβατότητας. Περισσότερο "

Φιλτράρισμα τροφοδοσίας και ταξινόμηση

Αυτό το σενάριο προσθέτει μερικές χρήσιμες λειτουργίες, όπως προηγμένη αντιστοίχιση λέξεων-κλειδιών, αυτόματη φόρτωση, φιλτράρισμα και περιορισμό στον δημοφιλή ιστότοπο συγκεντρωτικών ειδήσεων.

Σημείωση συμβατότητας: Δεν υπάρχουν γνωστά θέματα συμβατότητας. Περισσότερο "

Google Hit Hider ανά τομέα

Αυτό το σενάριο σάς επιτρέπει να αποκλείσετε την εμφάνιση ορισμένων ιστοτόπων ή ολόκληρων τομέων στα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης. Ο τίτλος είναι λίγο παραπλανητικός, καθώς υποστηρίζει Bing, DuckDuckGo, Yahoo και ορισμένες άλλες μηχανές αναζήτησης εκτός από την Google.

Σημείωση συμβατότητας: Λειτουργεί καλύτερα με το Chrome ή τον Firefox. Περισσότερο "

Κουμπιά πρόσθετης αναζήτησης Google

Αυτό το σενάριο προσθέτει μερικά πολύ χρήσιμα κουμπιά στη μηχανή της Google, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας αναζήτησης εγγράφων PDF καθώς και αναζήτησης αποτελεσμάτων μόνο από χρονικά διαστήματα που καθορίζονται από το χρήστη, συμπεριλαμβανομένων ημερών, εβδομάδων, μηνών, ετών και ακόμη ωρών.

Σημείωση συμβατότητας: Δεν υπάρχουν γνωστά θέματα συμβατότητας. Περισσότερο "

Απόκρυψη ανεπιθύμητων ροών στο Twitch

Οι παίκτες θα απολαύσουν αυτό το σενάριο, καθώς παρέχουν τη δυνατότητα αποκλεισμού ορισμένων καναλιών και παιχνιδιών στον ιστότοπο πλατφόρμας βίντεο.

Σημείωση συμβατότητας: Λειτουργεί καλύτερα με το Chrome ή τον Firefox. Περισσότερο "

Instagram Reloaded

Αυτό το σενάριο σάς επιτρέπει να προβάλλετε και ακόμη και να κάνετε λήψη εικόνων και βίντεο πλήρους μεγέθους από το Instagram απλά πατώντας μια συντόμευση πληκτρολογίου.

Σημείωση συμβατότητας: Λειτουργεί με όλα τα προγράμματα περιήγησης, αλλά η λειτουργία απευθείας λήψης λειτουργεί μόνο με το Chrome. Περισσότερο "

Σύνδεση Plus Plus

Αυτό το σενάριο σας επιτρέπει να μετατρέψετε τις διευθύνσεις URL και τις διευθύνσεις IP κειμένου που βρίσκονται σε μια ιστοσελίδα σε πραγματικούς συνδέσμους προς τους αντίστοιχους προορισμούς τους.

Σημείωση συμβατότητας: Δεν υπάρχουν γνωστά θέματα συμβατότητας. Περισσότερο "

Manga Loader

Αν είστε fan του Ιαπωνικού κόμικ, αυτό το σενάριο θα σας βοηθήσει να δείτε πλήρεις κεφάλαια σε μια σελίδα σε μια ευανάγνωστη μορφή ταινιών σε πολλές από τις πιο δημοφιλείς τοποθεσίες Manga του διαδικτύου.

Σημείωση συμβατότητας: Δεν υπάρχουν γνωστά θέματα συμβατότητας. Περισσότερο "

Mouseover Popup Image Viewer

Αυτό το σενάριο εμφανίζει πλήρεις εικόνες και βίντεο κλιπ απλά τοποθετώντας το δείκτη του ποντικιού πάνω από τους συνδέσμους που οδηγούν σε αυτά τα στοιχεία πολυμέσων, αποφεύγοντας την ανάγκη να κάνετε κλικ σε αυτά. Προσφέρονται πολλές λιγότερο γνωστές υπηρεσίες φιλοξενίας εικόνων και βίντεο, καθώς και δημοφιλείς ιστότοποι όπως το Facebook και το YouTube.

Σημείωση συμβατότητας: Αυτή η δέσμη ενεργειών ενδέχεται να μην λειτουργεί όπως αναμένεται σε προγράμματα περιήγησης διαφορετικά από το Chrome, τον Firefox ή την Opera. Περισσότερο "

Pinterest χωρίς εγγραφή

Αυτό το σενάριο σάς επιτρέπει να περιηγείστε σε συλλογές εικόνων στο Pinterest χωρίς να χρειάζεται να δημιουργήσετε λογαριασμό στον ιστότοπο, παρόλο που δεν φαίνεται να λειτουργεί όπως αναμένεται σε όλες τις σελίδες.

Σημείωση συμβατότητας: Δεν υπάρχουν γνωστά θέματα συμβατότητας. Περισσότερο "

Κατάργηση των διαφημιζόμενων αναρτήσεων

Αυτή η δέσμη ενεργειών κρύβει τις προτεινόμενες δημοσιεύσεις και τις διαφημιστικές ιστορίες μέσα στη ροή σας στο Facebook.

Σημείωση συμβατότητας: Δεν υπάρχουν γνωστά θέματα συμβατότητας. Περισσότερο "

Αλλαγή μεγέθους YT σε μέγεθος παραθύρου

Αυτή η δέσμη ενεργειών τροποποιεί τη διεπαφή του YouTube έτσι ώστε το πιο σημαντικό στοιχείο, το ίδιο το βίντεο, να έχει προτεραιότητα στην περιοχή προβολής του προγράμματος περιήγησης.

Σημείωση συμβατότητας: Δεν υπάρχουν γνωστά θέματα συμβατότητας. Περισσότερο "

Σύνδεσμοι ντοπατών Rotten στο IMDb

Μια προσεγμένη προσθήκη για τους φίλους ταινιών, αυτό το σενάριο προσθέτει ένα κουμπί το οποίο συνδέεται με την περιγραφή ταινιών Rotten Tomatoes σε κάθε IMDb σελίδα, όταν ισχύει.

Σημείωση συμβατότητας: Δεν υπάρχουν γνωστά θέματα συμβατότητας. Περισσότερο "

Απλό κουμπί MP3 YouTube

Αυτή η δέσμη ενεργειών προσθέτει ένα κουμπί που σας επιτρέπει να κατεβάσετε τον ήχο πίσω από σχεδόν οποιοδήποτε βίντεο YouTube σε μορφή MP3, μετατρέποντας το αρχείο πριν από την ανάκτηση του αρχείου από το διακομιστή.

Σημείωση συμβατότητας: Δεν υπάρχουν γνωστά θέματα συμβατότητας.

Δείτε τον οδηγό μας YouTube για MP3 για άλλους τρόπους για να το τραβήξετε επίσης. Περισσότερο "

SoundTake: Μεταφόρτωση SoundCloud

Αυτό το σενάριο σάς επιτρέπει να κατεβάζετε τα περισσότερα τραγούδια από τη δημοφιλή τοποθεσία streaming audio.

Σημείωση συμβατότητας: Υπάρχουν ορισμένα προβλήματα συμβατότητας με τον Firefox. Περισσότερο "

Translate.google Tooltip

Αυτό το σενάριο σάς επιτρέπει να μεταφράσετε το επιλεγμένο κείμενο σε μια ιστοσελίδα στη γλώσσα της επιλογής σας μόνο με το πλήκτρο Alt και το δρομέα του ποντικιού σας.

Σημείωση συμβατότητας: Δεν υπάρχουν γνωστά θέματα συμβατότητας. Περισσότερο "

Tumblr: Χαρακτηριστικά μαζικής ανάρτησης

Αυτό το σενάριο βελτιώνει σημαντικά τον επεξεργαστή μαζικής αλληλογραφίας του Tumblr, προσθέτοντας πάνω από δώδεκα νέες δυνατότητες στο εργαλείο επανεγγραφής / διαγραφής του ιστοτόπου του blogging.

Σημείωση συμβατότητας: Δεν υπάρχουν γνωστά θέματα συμβατότητας. Περισσότερο "

Wide GitHub

Αυτό το σενάριο μπορεί να αποδειχθεί πολύ χρήσιμο για τους προγραμματιστές με την αλλαγή μεγέθους όλων των σελίδων του GitHub repository για καλύτερη εμφάνιση και αίσθηση.

Σημείωση συμβατότητας: Δεν υπάρχουν γνωστά θέματα συμβατότητας. Περισσότερο "

Βέλτιστο πρόγραμμα λήψης βίντεο YouTube 2

Ακόμα ένα σενάριο λήψης YouTube, αυτό σας επιτρέπει να ανακτήσετε βίντεο σε διάφορες μορφές μέσω του αναπτυσσόμενου μενού που βρίσκεται σε βολική θέση.

Σημείωση συμβατότητας: Δεν υπάρχουν γνωστά θέματα συμβατότητας. Περισσότερο "

Τίτλος συνδέσμου YouTube

Πολύ περισσότερο από ό, τι υποδηλώνει το όνομά του, αυτό το σενάριο εφαρμόζει τίτλους, προεπισκοπήσεις και άλλες εύχρηστες λειτουργίες στο YouTube, το Vimeo, το Dailymotion και σε άλλους ιστότοπους βίντεο υψηλής επισκεψιμότητας.

Σημείωση συμβατότητας: Δεν υπάρχουν γνωστά θέματα συμβατότητας. Περισσότερο "

Τα αγαπημένα σας σενάρια χρηστών

Έχετε ένα αγαπημένο σενάριο χρήστη που λείπει από την παραπάνω λίστα; Στείλτε με email τις λεπτομέρειες στο scottorgera [at] gmail [dot] com και ίσως να το προσθέσετε.