Μάθετε να ελέγχετε την τοποθέτηση σε διαφάνειες του PowerPoint με την ώθηση αντικειμένων

Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα βέλους στο αριθμητικό πληκτρολόγιο για να μετακινήσετε τα γραφικά αντικείμενα

Όταν θέλετε να τοποθετήσετε ένα γραφικό αντικείμενο ακριβώς σε μια διαφάνεια του PowerPoint , " μετακινήστε " το αντικείμενο για να το μετακινήσετε λίγο σε οποιαδήποτε κατεύθυνση. Επιλέξτε το αντικείμενο και χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα βέλους στο πληκτρολόγιό σας για να ωθήσετε το αντικείμενο αριστερά, δεξιά, πάνω ή κάτω, μέχρι να είναι εκεί που το θέλετε.

Η προεπιλεγμένη ρύθμιση απόστασης για μια ώθηση είναι 6 μονάδες. Υπάρχουν 72 πόντοι σε μια ίντσα.

Ο ρυθμός ρύθμισης είναι πολύ μεγάλος

Εάν η προεπιλεγμένη ρύθμιση του PowerPoint για την ώθηση παραμένει πολύ μεγάλη για τους σκοπούς σας, μπορείτε να μειώσετε ακόμη περισσότερο τις αυξήσεις της κίνησης. Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Ctrl ( Ctrl + Command σε Mac) ενώ χρησιμοποιείτε τα πλήκτρα βέλους. Η ρύθμιση nudge μειώνεται σε 1,25 μονάδες για τον καλύτερο χειρισμό της τοποθέτησης αντικειμένων. Αυτή είναι μια προσωρινή προσαρμογή. Μπορείτε επίσης να μειώσετε μόνιμα την προεπιλεγμένη ρύθμιση nudge.

Μειώστε την προεπιλεγμένη ρύθμιση Nudge

Όταν εγκαθιστάτε για πρώτη φορά το PowerPoint, η λειτουργία Snap Object to Grid είναι ενεργοποιημένη. Αυτό καθορίζει επίσης τη ρύθμιση για την ώθηση. Η προεπιλεγμένη ρύθμιση nudge είναι 6 πόντους όταν είναι ενεργοποιημένο το Snap Object to Grid . Εάν απενεργοποιήσετε το αντικείμενο Snap στο πλέγμα , η προκαθορισμένη ρύθμιση είναι 1.25 μονάδες. Για να μετατρέψετε το αντικείμενο Snap στο Grid off:

  1. Επιλέξτε Προβολή > Οδηγοί ...
  2. Αφαιρέστε το σημάδι ελέγχου δίπλα στο Snap Object στο Grid για να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία και να μειώσετε την προεπιλεγμένη ρύθμιση nudge σε 1.25 σημεία.