Πώς να συνδέσετε ένα ενσύρματο πληκτρολόγιο στο iPad σας

Ενώ η Microsoft κάνει μεγάλη δουλειά σχετικά με τη γραμμή επιφανειών των δισκίων και πως το πληκτρολόγιό τους τα κάνει διαφορετικά, υπάρχουν δυο προβλήματα με αυτή τη γραμμή διαφήμισης. Πρώτον, η επιφάνεια της Microsoft δεν έρχεται πραγματικά με το πληκτρολόγιο. Πρέπει να το αγοράσετε ξεχωριστά για $ 129. Και δεύτερον, το iPad έχει υποστηρίξει πληκτρολόγια από την κυκλοφορία του. Όχι μόνο υποστηρίζει πλήρες φάσμα ασύρματων πληκτρολογίων Bluetooth, υποστηρίζει επίσης τη χρήση οποιουδήποτε πληκτρολογίου USB.

Λοιπόν, πώς θα έχετε ένα πληκτρολόγιο USB για να λειτουργεί με μια συσκευή που δεν διαθέτει θύρα USB;

Το βρώμικο μικρό μυστικό εδώ είναι ότι το iPad έχει ένα είδος θύρας USB. Η θύρα θύρας Lightning που χρησιμοποιείται για τη φόρτιση του iPad χρησιμοποιείται επίσης για την επικοινωνία με άλλες συσκευές, όπως τον υπολογιστή ή το φορητό σας υπολογιστή. Για να συνεργαστεί με κάμερες που χρησιμοποιούν συχνά μια μορφή USB για να συνδεθούν με υπολογιστές, η Apple έβαλε το κιτ σύνδεσης κάμερας, το οποίο γύρισε τον αρχικό συνδετήρα 30 ακίδων σε μια θύρα USB. Και όταν η Apple πήδηξε από την παλιά υποδοχή 30 ακίδων στη λεπτότερη υποδοχή Lightning, άλλαξαν το όνομα του κιτ σύνδεσης φωτογραφικής μηχανής στον προσαρμογέα φωτογραφικής μηχανής Lightning to USB. Και ενώ περιλαμβάνει τη λέξη "Κάμερα", ο προσαρμογέας μετατρέπει ουσιαστικά τη θύρα Lightning σε θύρα USB.

Υπάρχει αλιευμάτων

Για να είναι χρήσιμη, μια θύρα USB χρειάζεται δύο πράγματα. Χρειάζεται μια συσκευή όπως ένα ενσύρματο πληκτρολόγιο ή μια μονάδα Flash για να συνδεθεί σε αυτήν και η συσκευή υποδοχής πρέπει πραγματικά να υποστηρίξει αυτή τη συσκευή. Σε αυτή την περίπτωση, αυτή η συσκευή υποδοχής είναι το iPad. Και, δυστυχώς, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το τέχνασμα για να συνδέσετε μια μονάδα Flash ή έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο επειδή το iPad απλά δεν υποστηρίζει αυτούς τους τύπους συσκευών.

Αλλά υποστηρίζει πληκτρολόγια. Έχει ήδη υποστηρίξει τα ασύρματα πληκτρολόγια, και από το σχεδιασμό ή όχι, αυτή η υποστήριξη μεταφέρεται σε ενσύρματα πληκτρολόγια.

Λοιπόν, πώς το καταφέρνετε; Καταρχάς, συνδέστε τον προσαρμογέα φωτογραφικής σας μηχανής σε προσαρμογέα φωτογραφικής μηχανής USB στο iPad σας και, στη συνέχεια, συνδέστε απλά το ενσύρματο πληκτρολόγιο στον προσαρμογέα. Θα πρέπει να μπορείτε να μεταβείτε σε μια εφαρμογή όπως οι Σημειώσεις και να αρχίσετε να πληκτρολογείτε σε μια νέα σημείωση. Εάν όχι, δοκιμάστε να το συνδέσετε σε αντίστροφη σειρά, συνδέοντας πρώτα το ενσύρματο πληκτρολόγιο με τον προσαρμογέα φωτογραφικής μηχανής USB και στη συνέχεια συνδέοντας τον προσαρμογέα στο iPad.

Αυτό το τέχνασμα μπορεί να μην λειτουργεί με κάθε ενσύρματο πληκτρολόγιο, αλλά έχει λειτουργήσει με κάθε πληκτρολόγιο που δοκιμάσαμε. Και το δροσερό πράγμα είναι ότι μπορείτε να πάρετε πραγματικά ένα μεγαλύτερο πληκτρολόγιο από πολλά πληκτρολόγια Bluetooth και ακόμα να εξοικονομήσετε τιμές.

Τι άλλες συσκευές USB μπορούν να συνδεθούν στο iPad;

Τα ενσύρματα πληκτρολόγια δεν είναι οι μόνες συσκευές που μπορείτε να εργαστείτε με αυτόν τον τρόπο. Το iPad υποστηρίζει επίσης την αποστολή σημάτων MIDI μέσω του συνδέσμου Lightning, ώστε να μπορείτε να συνδέσετε μια μεγάλη ποικιλία μέσων MIDI . Το MIDI είναι το πρωτόκολλο που χρησιμοποιείται για μουσικές συσκευές όπως τα πληκτρολόγια και τα ηλεκτρονικά σετ τυμπάνων για επικοινωνία με υπολογιστές. Ο προσαρμογέας φωτογραφικής μηχανής USB σας επιτρέπει να συνδέσετε ένα μουσικό πληκτρολόγιο που υποστηρίζει USB MIDI και να ελέγχετε εφαρμογές όπως το Garage Band στο iPad, το οποίο ουσιαστικά μετατρέπει το iPad σας σε σταθμό μουσικής. Περισσότερα σχετικά με τη σύνδεση ενός ελεγκτή MIDI στο iPad.

Ο προσαρμογέας USB μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να συνδεθεί σε μια θύρα Ethernet , αλλά αυτό μπορεί να πάρει λίγο δύσκολο. Θα πρέπει πραγματικά να συνδέσετε το iPad σε έναν τροφοδοτημένο κεντρικό υπολογιστή USB με πολλαπλές θύρες και στη συνέχεια να συνδέσετε έναν προσαρμογέα Ethernet σε USB σε μια διαθέσιμη θύρα στον ίδιο κεντρικό υπολογιστή. Το iPad δεν έχει σχεδιαστεί για να λαμβάνει επικοινωνίες μέσω του προσαρμογέα κεραυνών, οπότε αυτό το τέχνασμα μπορεί να πάρει λίγο λεπτό, αλλά λειτουργεί.