Αναθεώρηση: Φορητό πληκτρολόγιο Korg MicroKEY25

Το πληκτρολόγιο Korg Mini σας δίνει τη δυνατότητα να απολαύσετε μουσική μουσική στο δρόμο

Αγοράστε από την Amazon

Φορητότητα έναντι λειτουργίας. Όσον αφορά τις ηλεκτρονικές συσκευές, η ιεράρχηση αυτών των δύο λειτουργιών ήταν πάντα μια σκληρή πράξη εξισορρόπησης. Είτε πρόκειται για φορητούς υπολογιστές, ηχεία ή άλλα gadgets, η επιλογή φορητότητας συχνά σημαίνει θυσίες χαρακτηριστικών που σχετίζονται με δύναμη, απόδοση ή χρησιμότητα. Ως εκ τούτου, οι καλύτερες φορητές συσκευές είναι εκείνες που καταφέρνουν να διατηρήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα βασικά χαρακτηριστικά παρά τη μείωση των ακινήτων. Είναι το ίδιο ερώτημα που τίθεται όταν κοιτάζετε το πληκτρολόγιο Korg microKEY 25 mini MIDI.

Ευέλικτη συσκευή για όσους βρίσκονται σε κίνηση

Η μικρότερη από τη γραμμή microKEY της Korg, η συσκευή είναι επίσης η πιο φορητή σε σύγκριση με το iRig Keys Universal Keyboard ή τις εναλλακτικές λύσεις 37 και 61 κλειδιών που προσφέρει η Korg. Έχει πλάτος 395 χιλιοστά (15,6 ίντσες) πλάτος, 131 χιλιοστά ύψος (5,2 ίντσες) και 53 χιλιοστά (2 ίντσες) πάχος. Είναι επίσης σχετικά φως σε περίπου 1,43 λίβρες. Το μικρό μέγεθος και το μικρότερο βάρος κάνουν το microKEY μια ευέλικτη συσκευή για ανθρώπους που θέλουν να δουλεύουν σε μουσικά έργα ενώ κινούνται. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να σχεδιάσετε μερικά γρήγορα κομμάτια ενώ έχετε πρωινό, για παράδειγμα, ή μπορείτε να το γεμίζετε στο σακίδιο σας και να το πάρετε μαζί σας εν κινήσει.

Η συμβατότητα είναι επίσης πολύ καλή. Μπορείτε να το συνδέσετε σε έναν υπολογιστή με Windows και να κατεβάσετε τα προγράμματα που περιλαμβάνονται στο microKEY (σημειώστε ότι μερικά είναι μόνο δοκιμαστικές εκδόσεις). Η συσκευή επαληθεύεται ότι λειτουργεί με τα Windows XP, Vista και 7. Το πληκτρολόγιο λειτουργεί επίσης με το Garage Band της Apple - όχι μόνο για το Mac OSX αλλά και για το iPad . Η συμβατότητα με το σχιστόλιθο της Apple είναι ιδιαίτερα ωραίο γιατί επεκτείνει τις επιλογές σας όσον αφορά τη φορητότητα. Η δυνατότητα να τροφοδοτεί τη συσκευή μόνο με το iPad είναι ένα ακόμη πλεονέκτημα για το microKEY.

Ικανότητα ευαισθησίας ταχύτητας

Απόδοσης-wise, τα ίδια τα πλήκτρα αισθάνονται καλά με ωραία δίνουν και βάθος. Αυτό λειτουργεί καλά με την ευαισθησία ταχύτητας του microKEY. Η ανταπόκριση είναι επίσης καλή χωρίς καθυστέρηση. Οι πρόσθετες επιλογές περιλαμβάνουν ένα κουμπί "Sustain" καθώς και ένα κουμπί "Arpeggiator" για άτομα που θέλουν πρόσθετα ηχητικά εφέ. Η συσκευή επιτρέπει επίσης στους χρήστες να ρυθμίζουν το βήμα και τη διαμόρφωση, αν και συνδυάζει και τις δύο λειτουργίες σε ένα μόνο joystick σε αντίθεση με δύο χωριστούς τροχούς ή τροχούς. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις οκτάβας πάνω ή κάτω μέσω δύο ξεχωριστών κουμπιών, κάτι που είναι απαραίτητο, καθώς το microKEY 25 διαθέτει μόνο 25 κουμπιά.

Μιλώντας για τον αριθμό των κουμπιών, αν και η φορητότητα είναι ένα ισχυρό κοστούμι του microKEY 25, το μέγεθος μπορεί επίσης να είναι ένα μειονέκτημα. Εάν έχετε μεγαλύτερα χέρια, για παράδειγμα, τα μικρότερα πλήκτρα μπορεί να είναι πιο δύσκολο να χτυπήσουν με ακρίβεια, ειδικά όταν κάνετε πιο περίπλοκες κινήσεις. Ο λιγότερος αριθμός πλήκτρων (σε αντίθεση με τα λέξεις iRig Keys ή τα μεγαλύτερα πληκτρολόγια του Korg) σημαίνει επίσης ότι θα πρέπει να κάνετε περισσότερη στοιβάθμιση ξεχωριστά όταν βάζετε μαζί πιο περίπλοκα κομμάτια που απαιτούν σημειώσεις σε διάφορες οκτάβες. Οι χρήστες που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το microKEY με το iPad θα πρέπει επίσης να αγοράσουν έναν ξεχωριστό προσαρμογέα επειδή η συσκευή δεν συνοδεύεται από συμβατή υποδοχή σύνδεσης.

Συνολική αξιολόγηση

Γενικά, το Korg microKEY 25 δεν θα αντικαταστήσει τους αδελφούς πλήρους μεγέθους όταν κάνει κάποια σοβαρή ηχητική εργασία. Για τα γρήγορα πράγματα ή τη στρωμάτωση ιδεών εν κινήσει, το Korg λειτουργεί αρκετά καλά. Το microKEY έχει σίγουρα μια συμπαθητική, ποιοτική αίσθηση και μου αρέσουν ιδιαίτερα τα πλήκτρα που είναι ευαίσθητα στην πίεση, τα οποία έχουν ακριβώς το δικαίωμα. Η λειτουργία plug-and-play χρησιμοποιεί επίσης τη συσκευή ως κομμάτι κέικ. Αν ψάχνετε για ένα φορητό πληκτρολόγιο για να κάνετε γρήγορη δουλειά ή κάτι που μπορείτε εύκολα να πάρετε μαζί σας όταν είστε έξω και γύρω, τότε το microKEY25 αξίζει να το δείτε.

Korg Microkey 25

Εναλλακτικές λύσεις: Εάν θέλετε κάτι μεγαλύτερο, η σειρά MicroKEY της Korg περιλαμβάνει επίσης μια έκδοση 37 κλειδιών που είναι πιο ευνοϊκή για τη ρύθμιση της παραγωγής, καθώς και μια παραλλαγή 61 κλειδιών για μουσικούς καλλιτέχνες. Τα μεγαλύτερα μοντέλα έρχονται επίσης με πρόσθετα χαρακτηριστικά, όπως μπάλες κλίσης και τροχούς διαμόρφωσης, καθώς και διπλές θύρες USB για τη σύνδεση αξεσουάρ όπως το Korg nanoPAD ή άλλες συσκευές USB.

Jason Hidalgo είναι expert φορητό ηλεκτρονικών υπολογιστών dwc.com.au. Ναι, είναι εύκολα διασκεδασμένος. Τον ακολουθήστε στο Twitter @ jasonhidalgo και διασκεδάστε επίσης.