Πώς να διορθώσετε τα σφάλματα του Κώδικα 29

Ένας οδηγός αντιμετώπισης προβλημάτων για τα σφάλματα του Code 29 στη Διαχείριση Συσκευών

Το σφάλμα Code 29 είναι ένας από διάφορους κωδικούς σφάλματος του Device Manager . Αυτό σημαίνει ότι η συσκευή υλικού είναι απενεργοποιημένη σε επίπεδο υλικού.

Με άλλα λόγια, τα Windows βλέπουν ότι η συσκευή υπάρχει στον υπολογιστή, αλλά το ίδιο το υλικό είναι ουσιαστικά "απενεργοποιημένο".

Το σφάλμα Code 29 θα εμφανίζεται σχεδόν πάντα με τον ακόλουθο τρόπο:

Αυτή η συσκευή είναι απενεργοποιημένη επειδή το υλικολογισμικό της συσκευής δεν της παρείχε τους απαιτούμενους πόρους. (Κωδικός 29)

Λεπτομέρειες σχετικά με τους κωδικούς σφαλμάτων του Διαχειριστή Συσκευών όπως ο Κώδικας 29 είναι διαθέσιμα στην περιοχή Κατάσταση συσκευής στις ιδιότητες της συσκευής. Ανατρέξτε στον οδηγό για τον τρόπο προβολής της κατάστασης μιας συσκευής στη Διαχείριση συσκευών για βοήθεια.

Σημαντικό: Οι κωδικοί σφάλματος του Διαχειριστή συσκευών είναι αποκλειστικοί στη Διαχείριση συσκευών . Αν δείτε το σφάλμα Code 29 σε άλλα σημεία των Windows, είναι πιθανό ότι πρόκειται για κωδικό σφάλματος συστήματος που δεν πρέπει να αντιμετωπίσετε ως πρόβλημα διαχειριστή συσκευών. Άλλοι ενδέχεται να σχετίζονται με ένα θέμα επαναφοράς συσκευής iTunes.

Το σφάλμα Code 29 θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε οποιαδήποτε συσκευή υλικού στη Διαχείριση Συσκευών (Device Manager). Ωστόσο, τα περισσότερα σφάλματα του Κώδικα 29 εμφανίζονται σε συσκευές που είναι συχνά ενσωματωμένες στη μητρική πλακέτα όπως βίντεο , ήχο , δίκτυο, USB και πολλά άλλα.

Οποιοδήποτε από τα λειτουργικά συστήματα της Microsoft μπορεί να αντιμετωπίσει σφάλμα του Κώδικα 29 Device Manager, συμπεριλαμβανομένων των Windows 10 , Windows 8 , Windows 7 , Windows Vista , Windows XP και πολλά άλλα.

Πώς να διορθώσετε ένα σφάλμα κώδικα 29

  1. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας εάν δεν το έχετε κάνει ήδη.
    1. Ο κωδικός σφάλματος 29 που βλέπετε μπορεί να προκληθεί απλώς από ένα προσωρινό πρόβλημα με το υλικό. Αν ναι, μια επανεκκίνηση του υπολογιστή σας μπορεί να είναι το μόνο που χρειάζεται για να διορθώσετε το σφάλμα του Code 29.
  2. Εγκαταστήσατε μια συσκευή ή κάνατε μια αλλαγή στο Device Manager λίγο πριν εμφανιστεί το σφάλμα Code 29; Αν ναι, είναι πολύ πιθανό ότι η αλλαγή που κάνατε προκάλεσε το σφάλμα του Κώδικα 29.
    1. Αν ανακληθεί η αλλαγή, μπορείτε να κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας και στη συνέχεια να ελέγξετε ξανά για το σφάλμα Code 29.
    2. Ανάλογα με τις αλλαγές που κάνατε, ορισμένες λύσεις ενδέχεται να περιλαμβάνουν:
      • Αφαίρεση ή επαναρύθμιση της πρόσφατα εγκατεστημένης συσκευής
  3. Επαναφέρετε το πρόγραμμα οδήγησης σε μια έκδοση πριν από την ενημέρωσή σας
  4. Χρησιμοποιώντας την Επαναφορά Συστήματος για να αναιρέσετε τις πρόσφατες αλλαγές που σχετίζονται με το Device Manager
  5. Ενεργοποιήστε τη συσκευή στο BIOS . Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό θα διορθώσει ένα σφάλμα Code 29.
    1. Για παράδειγμα, αν το σφάλμα Code 29 εμφανίζεται σε μια συσκευή ήχου ήχου, εισάγετε το BIOS και ενεργοποιήστε την ενσωματωμένη λειτουργία ήχου στη μητρική πλακέτα .
    2. Σημείωση: Μπορεί να υπάρχουν πρόσθετοι τρόποι με τους οποίους μια συσκευή υλικού είναι απενεργοποιημένη εκτός από την επιλογή του BIOS. Για παράδειγμα, ορισμένες λειτουργίες κάρτας ή μητρικής πλακέτας ενδέχεται να έχουν διακόπτες ή διακόπτες DIP που χρησιμοποιούνται για την ενεργοποίηση και την απενεργοποίηση του εαυτού τους.
  1. Καθαρίστε το CMOS . Η εκκαθάριση του CMOS στη μητρική πλακέτα θα επιστρέψει τις ρυθμίσεις του BIOS στα εργοστασιακά προεπιλεγμένα επίπεδα. Μια εσφαλμένη διαμόρφωση του BIOS θα μπορούσε να είναι ο λόγος για τον οποίο ένα κομμάτι υλικού είναι απενεργοποιημένο ή δεν είναι σε θέση να παρέχει πόρους.
    1. Σημείωση: Αν η εκκαθάριση CMOS σταματήσει να εμφανίζεται το σφάλμα Code 29, αλλά μόνο προσωρινά, σκεφτείτε να αντικαταστήσετε τη μπαταρία CMOS.
  2. Επανατοποθετήστε την κάρτα επέκτασης που αναφέρει το σφάλμα Code 29, υποθέτοντας βεβαίως ότι η συσκευή είναι στην πραγματικότητα μια κάρτα επέκτασης. Μια συσκευή υλικού που δεν έχει τοποθετηθεί σωστά στην υποδοχή επέκτασης θα μπορούσε ακόμα να αναγνωριστεί από τα Windows, αλλά δεν θα λειτουργούσε σωστά.
    1. Σημείωση: Προφανώς, εάν η συσκευή με το σφάλμα Code 29 είναι ενσωματωμένη στη μητρική πλακέτα, μπορείτε να παραλείψετε αυτό το βήμα.
  3. Ενημερώστε το BIOS. Ο συνδυασμός μιας συγκεκριμένης έκδοσης BIOS, ενός συγκεκριμένου συνόλου υλικού, σε μια συγκεκριμένη ρύθμιση των Windows ενδέχεται να προκαλεί ένα ζήτημα που δημιουργεί το σφάλμα Code 29. Εάν η μητρική σας πλακέτα έχει νεότερη έκδοση BIOS από αυτή που χρησιμοποιείτε, ενημερώστε την και δείτε εάν αυτό διορθώνει το ζήτημα του Code 29.
  1. Επανεγκαταστήστε τα προγράμματα οδήγησης για τη συσκευή. Ένα ζήτημα του προγράμματος οδήγησης δεν είναι πιθανό να προκαλέσει σφάλμα του Κώδικα 29 αλλά είναι πιθανό και θα πρέπει να επανεγκαταστήσετε τους οδηγούς να είστε σίγουροι.
    1. Σημείωση: Η σωστή επανεγκατάσταση ενός προγράμματος οδήγησης , όπως στις παραπάνω οδηγίες, δεν είναι η ίδια με την απλή ενημέρωση ενός προγράμματος οδήγησης. Μια πλήρη επανεγκατάσταση του προγράμματος οδήγησης περιλαμβάνει την πλήρη κατάργηση του τρέχοντος εγκατεστημένου προγράμματος οδήγησης και στη συνέχεια την εκ νέου εγκατάσταση των Windows από την αρχή.
  2. Ενημερώστε τα προγράμματα οδήγησης για τη συσκευή . Η εγκατάσταση των πιο πρόσφατων προγραμμάτων οδήγησης για μια συσκευή είναι ένα άλλο πιθανό, αν και απίθανο, διορθωτικό για ένα σφάλμα Code 29.
  3. Αντικαταστήστε το υλικό . Εάν δεν εκτελέστηκε καμία από τις προηγούμενες λύσεις αντιμετώπισης προβλημάτων, μπορεί να χρειαστεί να αντικαταστήσετε το υλικό που έχει το σφάλμα Code 29.
    1. Σημείωση: Εάν είστε βέβαιοι ότι το ίδιο το υλικό δεν είναι η αιτία αυτού του συγκεκριμένου σφάλματος Code 29, θα μπορούσατε να δοκιμάσετε μια εγκατάσταση επιδιόρθωσης των Windows και στη συνέχεια μια καθαρή εγκατάσταση των Windows, εάν η επισκευή δεν λειτούργησε. Δεν σας προτείνω να κάνετε κάτι από αυτά πριν προσπαθήσετε να αντικαταστήσετε το υλικό, αλλά μπορεί να είναι οι μοναδικές σας επιλογές.

Ενημερώστε μας αν έχετε διορθώσει ένα σφάλμα Code 29 χρησιμοποιώντας μια μέθοδο που δεν έχω παραπάνω. Θα ήθελα να διατηρήσω αυτή τη σελίδα όσο το δυνατόν πιο ενημερωμένη.

Χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια;

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερώσει ότι το ακριβές σφάλμα που λάβατε είναι το σφάλμα Code 29 στο Device Manager. Επίσης, ενημερώστε μας ποια βήματα, αν υπάρχουν, που έχετε ήδη λάβει για να προσπαθήσετε να επιλύσετε το πρόβλημα.

Εάν δεν ενδιαφέρεστε να διορθώσετε τον ίδιο τον Κώδικα 29, μπορείτε ακόμη και με βοήθεια να δείτε πώς μπορώ να επιτύχω τον υπολογιστή μου σταθερό; για μια πλήρη λίστα των επιλογών υποστήριξης σας, καθώς και για βοήθεια με τα πάντα, όπως το να υπολογίσετε τα έξοδα επισκευής, να αφαιρέσετε τα αρχεία σας, να επιλέξετε μια υπηρεσία επισκευής και πολλά άλλα.